Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(yuki @ 2011 05 25, 12:49)

turiu kelis šimtus metrų gyvatvorės, tai kartoną, popierių, laikraščius, žurnalus dedu ant jos, nes tikrai neturėčiau  šitiek 'gero' mulčo. dėl dažų - labiausiai bijoma švino, bet dabartiniai spaustuviniai dažai jau seniai gaminami bešviniai. be abejonės dažai - vis tiek chemija, todėl ant valgomų dalykų nedėčiau, ant nevalgomų - nematau problemos smile.gif

o, aciu uz ideja.
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 05 20, 16:23)
belieka baltas pavydas  bigsmile.gif  o kaip tiksliai tie agurkėliai vadinasi? kada juos sėjot? kada į šiltnamį sodinot?g.gif
klausiu, nes mano mažiai eina iš proto dėl agurkų... jau atsibodo juos maximiniais maitint, o savo dar oi kaip toli...
pagooglinau ir radau:

kur pirkot jų sėklų?

Kazkokie "Beth Alpha F1", parasyta kad pati ankstyviausia salotinio tipo agurku veisle, net nepamenu kur pirkau senukuose g.gif
Sodinau i durpines daigykleles mazas kovo men kazkur, poto persodinau i didesnius puslitrinius mazdaug indelius, ir i siltnami kazkada geguze, dar papildomai agroplevele buvau uzklojus, kai buvo salnos.

QUOTE(Dianule @ 2011 05 23, 10:24)
Laba,
Prisijungsiu ir as prie jusu temutes.
Savaitgali sodinau buves tiesiog i pieva, pagal Sauliu Jasoni. Gal kas bandet irgi? Butu idomu suzinot atsiliepimus.. g.gif

Siemet sodinau bulves pirma kart gyvenime, i buvusia pernai lysve-siemet tiesiai ant nusienautos zoles, is virsaus biski komposto ir sienu apdengiau-yau graziai sudygo smile.gif

QUOTE(Daivad @ 2011 05 23, 13:02)
pas mane jos pernai pusę braškių gal sugraužė  doh.gif oi pyko vaikai ant jų, kai nusiskindavo braškę, o ten skruzdėlės... vaišinau aš jas boro rūgštim su cukrum, bet kad visai būtų išnykę, tai nepasakyčiau... turbūt laiko reikia  g.gif (o šiaip tai bandžiau ir kavos tirščius pilti, ir karštą vandenį - nieks nepadeda sad.gif ) gal dar kokį natūralų būdą žinot?  4u.gif
p.s. sorry, kad ne į temą  blush2.gif

I skruzdeliu lizda ar ant ju takeliu galima pilt druka-man padejo, arba statyt indeli saldinto vandens-sulenda ten ir paskesta. Namie isvyt skruzdeles padejo pasmulkintos cesnako skilteles.

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 23, 13:50)

O man toks klausimas kilo: ar jūs kartais nepadarėte pakeltų lysvių, na kurios lentomis  apkalamos? Tada tai šliužams padaroma "baliaus vieta"

As padariau, bet sraigiu ten nematyt schmoll.gif Nes siaip pas mane ju pilnas darzas ir i siltnami ilenda, tai ziurau man i pagalba siltnamy 2 rupuzes apsigyveno lotuliukas.gif Is siltnamio isrenku po lietaus sraiges kiek randu.
Lauke is apmulciuotu moliugu suede 2 mazesnius ir 7 pasodintu duobej, didesniu nepaliete.
Isgirdau per radija del sianakt numatomu salnu, norejau patarimo kuo geriau apdengt nakciai augalus-plevele ar agroplevele?
Atsakyti
[quote=Otaip,2011 05 25, 08:22]
Pas man iš trijų (ir taip jau vėlai sėtų doh.gif ) paprikų vieną iki koto sugriaužė, antros mažulkos lapai su gražiom skylutėm, kurių vis daugėja blink.gif ... kas tai, negi skruzdės? Tik anas po mulču radau blink.gif , bet skruzdės man niekad augalų negraužė ... kas taip daro (visa kita šiltnamy gerai laikos rolleyes.gif ) :

Mano paprikos irgi panašiom skylutėm išgražintos, ilgai sukau galvą kas tai daro, kol netyčia pamačiau.. Pasirodo paprikas skanauja žiogai smile.gif

O dėl skruzdėlių.. Irgi galvojau, kad jos augalų negraužia, kol nepradėjo graužt kopūstų stiebų.. Jokių amarų, nieko - tik skuzdės. Jau teko pusę atsodint, ir kol kas galo nesimato. Bandžiau pelenus, cinamoną, gvazdikėlius - niekas nepadėjo. Šiandien papyliau uogienės su mielėm, lauksiu rezultato unsure.gif
Atsakyti
Pas mane siltnamyje, pakelus mulca, zeme visiskai sausa. Tai turbut, as blogai mulciuoju g.gif ? Gal dar zoles prikraut ir sikart gan storai??????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietaus lasas: 25 gegužės 2011 - 14:13
skruzdėdos tikros man reik doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 25 gegužės 2011 - 14:15
QUOTE(migluzez @ 2011 05 25, 14:55)
Šiandien papyliau uogienės su mielėm, lauksiu rezultato  unsure.gif

o cia kas bus? blink.gif
issipus ir susprogs? g.gif
visos skruzdes taps uogiene idarytomis bulkutemis? beliks tik surankioti ir orkaiten pasauti?
nuspres, kad darzo seimininke galutinai isprotejo iki to pavojingojo lygio, tai saugumo delei susirinks savo leliukes is pacios iskeliaus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(migluzez @ 2011 05 25, 14:55)
O dėl skruzdėlių.. Irgi galvojau, kad jos augalų negraužia, kol nepradėjo graužt kopūstų stiebų.. Jokių amarų, nieko - tik skuzdės. Jau teko pusę atsodint, ir kol kas galo nesimato. Bandžiau pelenus, cinamoną, gvazdikėlius - niekas nepadėjo. Šiandien papyliau uogienės su mielėm, lauksiu rezultato  unsure.gif

graužia skruzdėlės, graužia... ir mano kopūstus nugraužė verysad.gif
dėkui už idėją dėl uogienės ir mielių, brūkštelkit vėliau kokiom proporcijom dėjot ir ar padėjo, bandysim tada savaitgalį dar sykį joms puotą daryt... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 05 25, 15:11)
Pas mane siltnamyje, pakelus mulca, zeme visiskai sausa. Tai turbut, as blogai mulciuoju  g.gif ? Gal dar zoles prikraut ir sikart gan storai??????

mulčiuota gal ir neblogai, bet prieš mulčiavimą dirva buvo labai išsausėjus.

QUOTE(Daivad @ 2011 05 25, 15:14)
graužia skruzdėlės, graužia... ir mano kopūstus nugraužė  verysad.gif 
dėkui už idėją dėl uogienės ir mielių, brūkštelkit vėliau kokiom proporcijom dėjot ir ar padėjo,  bandysim tada savaitgalį dar sykį joms puotą daryt...  mirksiukas.gif

graužia tai ne skruzdės, tik jos nesislepia ir gana gerai matomos. Graužiančių reiktų naktį paieškot ar gerai patyrinėt, ar nėra kokiu maskuojančia spalva kenkėjų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 25, 15:29)

graužia tai ne skruzdės, tik jos nesislepia ir gana gerai matomos. Graužiančių reiktų naktį paieškot ar gerai patyrinėt, ar nėra kokiu maskuojančia spalva kenkėjų smile.gif

Spragių lervos?
Atsakyti
Ojeckau kokia kruša šiandien dukart Vilniuje prašniokštė doh.gif . Žirnio dydžio ledukais kapojo.
Vos spėjau savo "grūdinamą" rasodą atsigabenti į kambarį - nieko nelikę būtų...

Ir ką daryti, jei dar ilgai tokie bajeriai darysis? Juk ugnikalnis padarė vėl nesąmonių atmosferoje, ir gali nekartą taip "streikuoti" gamta unsure.gif . Kuo braškes slepti, ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 05 25, 16:13)
o cia kas bus? blink.gif
issipus ir susprogs? g.gif
visos skruzdes taps uogiene idarytomis bulkutemis? beliks tik surankioti ir  orkaiten pasauti?
nuspres, kad  darzo seimininke galutinai isprotejo iki to pavojingojo lygio, tai saugumo delei susirinks savo leliukes is pacios iskeliaus? g.gif

Nežinau, ar susprosta, bet dingsta cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 25, 14:29)
mulčiuota gal ir neblogai, bet prieš mulčiavimą dirva buvo labai išsausėjus.

Tada gal man ja palaistyti g.gif ? Nes tikrai sausa siltnamyje... Tik aplink pomidorus dregna..Ar galiu laistyti mulca?
Atsakyti