QUOTE(Daivad @ 2011 05 20, 16:23)
belieka baltas pavydas
o kaip tiksliai tie agurkėliai vadinasi? kada juos sėjot? kada į šiltnamį sodinot?
klausiu, nes mano mažiai eina iš proto dėl agurkų... jau atsibodo juos maximiniais maitint, o savo dar oi kaip toli...
pagooglinau ir radau:
kur pirkot jų sėklų?
Kazkokie "Beth Alpha F1", parasyta kad pati ankstyviausia salotinio tipo agurku veisle, net nepamenu kur pirkau senukuose
Sodinau i durpines daigykleles mazas kovo men kazkur, poto persodinau i didesnius puslitrinius mazdaug indelius, ir i siltnami kazkada geguze, dar papildomai agroplevele buvau uzklojus, kai buvo salnos.
QUOTE(Dianule @ 2011 05 23, 10:24)
Laba,
Prisijungsiu ir as prie jusu temutes.
Savaitgali sodinau buves tiesiog i pieva, pagal Sauliu Jasoni. Gal kas bandet irgi? Butu idomu suzinot atsiliepimus..
Siemet sodinau bulves pirma kart gyvenime, i buvusia pernai lysve-siemet tiesiai ant nusienautos zoles, is virsaus biski komposto ir sienu apdengiau-yau graziai sudygo
QUOTE(Daivad @ 2011 05 23, 13:02)
pas mane jos pernai pusę braškių gal sugraužė
oi pyko vaikai ant jų, kai nusiskindavo braškę, o ten skruzdėlės... vaišinau aš jas boro rūgštim su cukrum, bet kad visai būtų išnykę, tai nepasakyčiau... turbūt laiko reikia
(o šiaip tai bandžiau ir kavos tirščius pilti, ir karštą vandenį - nieks nepadeda
) gal dar kokį natūralų būdą žinot?
p.s. sorry, kad ne į temą
I skruzdeliu lizda ar ant ju takeliu galima pilt druka-man padejo, arba statyt indeli saldinto vandens-sulenda ten ir paskesta. Namie isvyt skruzdeles padejo pasmulkintos cesnako skilteles.
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 23, 13:50)
O man toks klausimas kilo: ar jūs kartais nepadarėte pakeltų lysvių, na kurios lentomis apkalamos? Tada tai šliužams padaroma "baliaus vieta"
As padariau, bet sraigiu ten nematyt
Nes siaip pas mane ju pilnas darzas ir i siltnami ilenda, tai ziurau man i pagalba siltnamy 2 rupuzes apsigyveno
Is siltnamio isrenku po lietaus sraiges kiek randu.
Lauke is apmulciuotu moliugu suede 2 mazesnius ir 7 pasodintu duobej, didesniu nepaliete.
Isgirdau per radija del sianakt numatomu salnu, norejau patarimo kuo geriau apdengt nakciai augalus-plevele ar agroplevele?