Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 18:43)
drinks_cheers.gif  aha, bet kad aplink mus -  doh.gif  nėr tokių gyvūnų... po vėjapjovėm žūna, spėju  unsure.gif . Bet va vieną driežą jau antri metai turiu braškių pakeltoj lysvėj - jin pas man apie 14 m, stacionari, jau keletas metų, tik mulču papildau - tai ir ta draugelis ten visad ganos - braškių nieks iš viršaus negraužia, bet vat šaknis.... grambuolių lervos  dry.gif , pernai kelis kelmus pavyko išgelbėt iškasus ir išrankiojus anas, bet keli ir pasimirė.. .

O palei visą vieną sklypo kraštą - dyyyyyyyydelis kaimynų vynuogynas, ten sraigių............ ale pas man ne tos šeimininkauja, maniškės be "namukų" , tokių žmonės nevalgo, punktan nepriduosi  laugh.gif => user posted image

fui kokia bjaurastis blink.gif jau manęs ir šautuvu nepriversi paimt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 05 24, 20:59)
Iiiiii-iiinfarktas man doh.gif . Visi mano graziai siene uzmulciuoti moliugai  sianakt mire verysad.gif jau prigije  gera savaite daigelai stovejo- po sianakt nusalo blink.gif VIsi iki vieno. net nemaniau, kad sianakt salna buvo unsure.gif kitomis naktimis zada dar vesiau, nu bet salnos niekur nepranesa. kuuuu dabar- man visus darzus agro plevele dengt g.gif  unsure.gif Nu toks liudnas vaizdas ( gera gabala buvau labai graziai nuagusiais moliugdaigiais apsodinus)- net kojas pakirto kai pamaciau. Seti is naujo? bet ar spes uzdereti? g.gif

Tai kad moliūgams ir šalnos nereik - jiems penketas laipsnių šilumos per mažai. Be to daugumą klaidina šiltas gegužis - šiaip moliūgus tik nuo birželio geriau auginti. Ir tikrai šiltai išaugęs pralenkia ankstyvai, bet vėsiai augintą.
ps. o sraigės gražios. Valgomos? Gliaudyt nereikėtų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vme: 24 gegužės 2011 - 21:20
QUOTE(vme @ 2011 05 24, 22:19)

lotuliukas.gif Nebent su visu žarnų turiniu. Negliaudytos gi. Aš tai sraiges nuodiju. Tik tie nuodai LT nesertifikuoti. Parduotuvėse (bent jau pernai) nebuvo, o turguje nusipirkau. Lenkiškų. Pribarstydavau visur, aplink gėlynus ypač. Jos prisivalgo ir savo namelyje susitraukę nusibaigia. Visur tik tušti kevaliukai mėtosi. Tos didelės vynuoginės - tai gerosios, aš jas atsargiai nunešu nuo vejos, kad žoliapjovė sutraiškytų, o tų mažųjų juodųjų ir su kevalais ir be (kaip nuotraukoj), tai galima kibirais rinkti. Ypač po lietaus. Vaikštai po žolę ir traška po kojom.

Einu moliūgų su loveliu į kambarį parnešti, nes taip gražia sudygo, žadėjau savaitgalį į dirvą sodinti.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 19:43)
maniškės be "namukų" , tokių žmonės nevalgo, punktan nepriduosi  laugh.gif ]

Žmonės viską valgo lotuliukas.gif Ir man tokia mintis buvo kilusi, kai nuotrauką pamačiau g.gif Baltymai gi, o ant dietos palaikius- išsivalytų, ir liktų tik raumenukai g.gif lotuliukas.gif Pas mus tokių nėra. Ir čia gal visai ne sraigės, o šliužai kokie g.gif Į dieles panašūs g.gif Tailando delikatesas lotuliukas.gif Ir dar britkinatės g.gif Prancūzijos restorane kaži kiek EU suplotumėt už dvi lėkštėje g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jeckau, miergai, čiagi šliužai nufotkinti lotuliukas.gif )))) Tai delikatesas ... rupūžėms drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarelele @ 2011 05 23, 15:40)
Pas mus tai gandras varliagyvius išgaudo g.gif  Kiek nuvažiuoju į sodą, tiek ilgakojis vaikšto bigsmile.gif

Varlių gandrai suėda laaabai mažai ax.gif Daugiau ant pelių jis pasirašo, mažų paukščiukų, net zuikučių ir gyvačių blush2.gif Laikėm nelaimėlį per žiemą, tai išsiaiškinom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 25, 00:12)
Jeckau, miergai, čiagi šliužai nufotkinti  lotuliukas.gif )))) Tai delikatesas ... rupūžėms  drinks_cheers.gif

Ja ja, pas man gi ir sakiau - šliužai užpuolė, o sraigės - baika, vaikai nurenka, atgal kaimynui vynuogynan sumeta, kai anos gryžta, vėl tą patį daro lotuliukas.gif (a kas, vaikam irgi gi darbų duot reik, kol darže dar man jų pagalbos "geriau nereik" cool.gif biggrin.gif ). Hm, kaip Rūta Mėta parašė, mažu reik anuos "ant dietos" ir tada kaip mėsgaliukus g.gif ... šuniui gal tiktų lotuliukas.gif .

Vakar apžiūrėjau savo saulėgražas - jau kooooks skirtumas kurias sodinau pievon ir mulčiavau ir kurias sodinau švarion žemėn ir mulčiavau bigsmile.gif - "pievinės" stipriai didesnės ir žaliasnės, va ką reiškia "gyvas" dirvožemis, buvo greičiau kur šaknelėm įsikabinti ir kuom pasimaitinti. Tik kad su pievinėm daugiau vargo gavosi - pradžioj, kad jų neužstelbtų žolė, teko vis apkarpyt ir apkarpyt aplink kiekvieną doh.gif . Užsodinau šiemet palei šiltnamio pietinį kampą, sakau, kai pati stipriausia saulė vasaros dieną bus, kai jau pačiam šiltnamy reik nuo saulės dangas kabint, gal man saulėgražos kaip tik tokio ūgio bus, kad gerai šešėliuos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 25, 05:34)
- jau kooooks skirtumas

thumbup.gif Aš pirmaisiais metais taip dariau, kad įsitikinčiau mulčiavimo nauda:dalis mulčiuota, dalis ne.

Ar puola jūsų bulves kolorado vabalai?
Pas mane mulčiuotos bulvės, kolorado vabalus gal tik kokius 3 esu radusi.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 05 24, 21:09)
Spes, as tik siandien pasejau tiesiai i dirva. Dar turetu uzdereti. Bent jau pernai spejo, nors sejau veliau. g.gif

QUOTE(Asese @ 2011 05 24, 22:08)
Tikrai spės, dar tiek priderės, kad dėti nebus kur  tongue.gif
Aš visada sėju tiesiai į dirvą - kai žemė įšilusi jie pasiveja ir dar pralenkia anksčiau sėtus  4u.gif

QUOTE(vme @ 2011 05 24, 22:19)
Tai kad moliūgams ir šalnos nereik - jiems penketas laipsnių šilumos per mažai. Be to daugumą klaidina šiltas gegužis - šiaip moliūgus tik nuo birželio geriau auginti. Ir tikrai šiltai išaugęs pralenkia ankstyvai, bet vėsiai augintą.

dekui merginos- paguodet. bandysiu is naujo set...
dabar mastau ar seti siltnamyje indeliuos ir nesti laukan jau daigelius ar tiesiog seklas i zeme. g.gif
nu bet kaip nenusisieke doh.gif . ten buvo mano eksperimentinis moliugu laukas. net trys veisles. kokia 20 kvadratiniu metru zoles nuklojau kartonu, ant jos veziau karuciais komposto su perpuvusiu meslu ir virsu mulciavau tokiu jau gerokai pairusiu sienu. turejo but uzuoveja, tokia iloma sklype. o gavosi taip, kad butent sia vieta kabino saltukas. is viso darbo liko tik suteze pajuode moliugu lavoneliai. o puse ju jau buvo su ziedais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 05 25, 08:28)
. is viso darbo liko tik suteze pajuode moliugu lavoneliai. o puse ju jau buvo su ziedais verysad.gif

unsure.gif vaje, kaip sunku skaityt tokius postus... tiek daug darbo buvo. 4u.gif paguoda tik, kad dar yr laiko moliūgus atsėt.
Pas man iš trijų (ir taip jau vėlai sėtų doh.gif ) paprikų vieną iki koto sugriaužė, antros mažulkos lapai su gražiom skylutėm, kurių vis daugėja blink.gif ... kas tai, negi skruzdės? Tik anas po mulču radau blink.gif , bet skruzdės man niekad augalų negraužė ... kas taip daro (visa kita šiltnamy gerai laikos rolleyes.gif ) :
user posted image

Mano saulėgražos pievoj ir darže žemėj:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 25 gegužės 2011 - 08:23
o aš norėjau pasitarti dėl kartono naudojimo. Kadangi dengiu daržą pirmi metai, pagalvojau, kodėl gi nepriklojus ant tarpu kartono. Radau gerą dežę vieną didelę, ir dar pažiūrėjau, kad turiu visokių dežučių nuo batų ir pan. Bet pavarčius dežutes nedrisau jų dėti ant lauko, nes jos tokios "lakuotos", dažytos, spalvotos ar kaip čia pavadinti. Tai pagalvojau, kad gali būti, kad ir visai nesuirs, arba kokį dar nuodą paskleis man ant daržo. Tai sudėjau tik tas, kurios natūraliai baltai pilkos. Gal kas turit patirties su kartono naudojimu?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 25, 05:34)
Vakar apžiūrėjau savo saulėgražas - jau kooooks skirtumas kurias sodinau pievon ir mulčiavau ir kurias sodinau švarion žemėn ir mulčiavau  bigsmile.gif  - "pievinės" stipriai didesnės ir žaliasnės,

kažin, o kanoms patiktų pievoj?

QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 05 25, 09:33)
o aš norėjau pasitarti dėl kartono naudojimo. Kadangi dengiu daržą pirmi metai, pagalvojau, kodėl gi nepriklojus ant tarpu kartono. Radau gerą dežę vieną didelę, ir dar pažiūrėjau, kad turiu visokių dežučių nuo batų ir pan. Bet pavarčius dežutes nedrisau jų dėti ant lauko, nes jos tokios "lakuotos", dažytos, spalvotos ar kaip čia pavadinti. Tai pagalvojau, kad gali būti, kad ir visai nesuirs, arba kokį dar nuodą paskleis man ant daržo. Tai sudėjau tik tas, kurios natūraliai baltai pilkos. Gal kas turit patirties su kartono naudojimu?

turiu kelis šimtus metrų gyvatvorės, tai kartoną, popierių, laikraščius, žurnalus dedu ant jos, nes tikrai neturėčiau šitiek 'gero' mulčo. dėl dažų - labiausiai bijoma švino, bet dabartiniai spaustuviniai dažai jau seniai gaminami bešviniai. be abejonės dažai - vis tiek chemija, todėl ant valgomų dalykų nedėčiau, ant nevalgomų - nematau problemos smile.gif
Atsakyti