Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(vasarelele @ 2011 05 23, 13:18)
Ir nasturtos valgomos? blink.gif

mirksiukas.gif žiedukai
user posted image
Toks aštrokas skonis. Bet man tai laaabai patinka , tokios "keistesnių" skonių salotos, kaip Rukola - irgi tongue.gif mmm ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 23 gegužės 2011 - 12:24
QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 13:15)
biggrin.gif  tai gal nėr kas joms daugiau valgyt? "Maniškės" tai auginasi fermas amarų - ir pagrinde nasturtose  doh.gif  - VISOS nasturtos, ar prie vaismedžių, ar darže pas mane nusėtos amarais pilnai, tik žiedų negraužia (man jie tai niam niam  tongue.gif -skanuma).

amarus pernai net nuo šilauogių ir raganių purškiau su svogūnų antpilu - ir nors skruzdėlių buvo daug, bet panašu, kad jos tuos amarus dar gynė doh.gif
o šiaip tai tų skruzdžių pilna pieva, medžiai, daržas - baisu - mane čia gal kaip tą bobutę iš Tado Blindos filmo jos bando pulti biggrin.gif
Atsakyti
Aha, ir pas mus pilna skruzdėlių. Preitais metais jau serbentą purškiau su žaliu muilu, nes amarų pilna buvo ir buvo pradėjęs džiūti. O kuom dar galima purkšti nuo amarų? Šiaip daug gyvūnėlių auginam sode - driežus, varles, paukščiukai įvairūs, ežiukai atpuškuoja. Tik va šiemet dar rūpužių nemačiau, bus gal iššalusios, nes kai prašiau rupūžių užpilo taip pat sakė kad nerado rupūžių.
Atsakyti
O aš visai atsitiktinai radau savo senus užrašus, kur pirmas už akies užkliuvęs įrašas ir buvo... kad skruzdės ganosi sau amarus lotuliukas.gif ))) Jos juos tipo "melžia" ir gal laižo išskiriamą saldų skystį.

Va tai tau... doh.gif lotuliukas.gif Gamta gamtužė rolleyes.gif

O dėl šliužų - kol neatsistatys varliagyvių populiacija, nieko nelabai padarysit - jos šliužus doroja kaip desertą.

Alus išmėgintas, efektas trumpalaikis.

Galiu pasakyti kaip dariau: į lysvę tarp augalų įkasama sriubinė lėkštė, ją įleidžiant ili lysvės dirvos paviršiaus lygio, ir iki išplatėjimo pripilti alaus. Šliužai gerai, apgirsta, ir nebegali išlipti - praktiškai gaunasi labai ......."mirtinai nusigėrė" lotuliukas.gif )))

O man toks klausimas kilo: ar jūs kartais nepadarėte pakeltų lysvių, na kurios lentomis apkalamos? Tada tai šliužams padaroma "baliaus vieta"
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 23, 13:50)
O aš visai atsitiktinai radau savo senus užrašus, kur pirmas už akies užkliuvęs įrašas ir buvo... kad skruzdės ganosi sau amarus  lotuliukas.gif ))) Jos juos tipo "melžia" ir gal laižo išskiriamą saldų skystį.

biggrin.gif pas man iš Kurdiumovo šita info irgi užsikonspektuota drinks_cheers.gif

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 23, 13:50)
O man toks klausimas kilo: ar jūs kartais nepadarėte pakeltų lysvių, na kurios lentomis  apkalamos? Tada tai šliužams padaroma "baliaus vieta"

schmoll.gif vienodai ir tose lysvėse ir paprastam darže anos darbavosi, tik kad jos pas man "atsirinko" kultūras - kurios joms skaniau laugh.gif , netgi pakeltose lysvėse negraužė nei pomidorų, nei kietesnių lapų salotų, nei braškių.
Atsakyti
Jungiuosi ir as i jusu bureli 4u.gif Vakar sode pjoviau zole, dar prinese kaimynas, Dali isbarsciau ant darzo, kai apdziuvo dar dakraciau, bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau neaisku. tos kruveles,kur liko tai jauciu po lietaus jau is ju nieko nebus? o kaip ta zolyte kur ant darzo? Juk taip smarkiai lijo.
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 05 23, 14:13)
Jungiuosi ir as i jusu bureli  4u.gif  Vakar sode pjoviau zole, dar prinese kaimynas, Dali isbarsciau ant darzo, kai apdziuvo dar dakraciau, bet kuo daugiau skaitau, tuo labiau neaisku. tos kruveles,kur liko tai jauciu po lietaus jau is ju nieko nebus? o kaip ta zolyte kur ant darzo? Juk taip smarkiai lijo.

Viskas gerai,jeigu plonai dėjai,jeigu abejoji,tai kitą kartą šieną dėk.Bet man su žole lengviau dirbti,neduria taip biggrin.gif .
Dėl šliužų,tai pas mus iškastas prūdas,o varlių didesnis kiekis po iškasimo pasijuto ,tik šiemet.Driežiukų dagiausia šiltnamyje ir prie visokių krūmų,kur mulčas pastovus ir mažai judinimas.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 23, 15:01)
Viskas gerai,jeigu plonai dėjai,jeigu abejoji,tai kitą kartą šieną dėk.Bet man su žole lengviau dirbti,neduria taip  biggrin.gif .
Dėl šliužų,tai pas mus iškastas prūdas,o varlių didesnis kiekis po iškasimo pasijuto ,tik šiemet.Driežiukų dagiausia šiltnamyje ir prie visokių krūmų,kur mulčas pastovus ir mažai judinimas.

Man toks grazus darzas mulciuotas zole, kaip kilimas smile.gif O tai kita sluoksni dabar deti kai izdzius?
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 05 23, 13:30)
O dėl šliužų - kol neatsistatys varliagyvių populiacija, nieko nelabai padarysit - jos šliužus doroja kaip desertą.

Pas mus tai gandras varliagyvius išgaudo g.gif Kiek nuvažiuoju į sodą, tiek ilgakojis vaikšto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 05 23, 10:51)
Na man mulčas ir sraigėms rinkti netrukdo... bet vat kur jas surinkus dėti kad negryžtu atgal...

Dedu į polietileninį maišelį, užpilu saują druskos, užrišu ir į konteinerį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 14:01)
schmoll.gif  vienodai ir tose lysvėse ir paprastam darže anos darbavosi, tik kad jos pas man "atsirinko" kultūras - kurios joms skaniau  laugh.gif , netgi pakeltose lysvėse negraužė nei pomidorų, nei kietesnių lapų salotų, nei braškių.

aha, jie bjaurybiukai tikrai atsirenka minkštesnius, tik skirtumas vienas - ant paprastos lysvės varliagyviai jas gali "nusiganyti", o ant pakeltos rupūžės neužlipa, nes jos retai šokinąja, poniutės vaikšto daugiau pėsčios
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 05 23, 09:51)
Na man mulčas ir sraigėms rinkti netrukdo... bet vat kur jas surinkus dėti kad negryžtu atgal...

Nešt priduot į punkta mirksiukas.gif bent jau pas mus 1,2 lt/kg biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lelija R @ 2011 05 23, 16:42)
Dedu į polietileninį maišelį, užpilu saują druskos, užrišu ir į konteinerį. smile.gif

o ko ne į puodą mirksiukas.gif
Atsakyti