Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 22, 21:39)
ai nebus ir nereikės menkas praradimas,bent pabandysiu savo kailiu  blush2.gif

nu čia dabar kas? Bus, tik gal vienos liepos mėnesį skins galvas, pati skinsi rugpjūtį ar rugsėjo pradžioj. Viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
paaiškinkit man pradedančiai mulčiuoti, kaip jūs laistote - ant mulčo? Nes pasodinau moliūgą, cukiniją, apdėjau žole. O kaip laistyti reikės?
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 05 22, 21:45)
pasodinau moliūgą, cukiniją, apdėjau žole. O kaip laistyti reikės?

Palieju tik tada, kai sodinu. Vėliau nelaistau. Užauga puikūs.
Atsakyti
Labukas 4u.gif ,
Per darbus nėra kada prisėsti.Dėl sraigių,mulčiuojant ir palaikant mulčą,turėtų išnykti.Tai darau jau kažkur penki metai ir matau ,kad viskas pamažu tvarkosi.Prisiveisė varlių driežų,tad manau apvalgo kenkėjus.Atsimenu kap perkant sėklas iš užsienio,pamačiau ,kad ten viskas mulčiuota ,taip ir pradėjau.Labai džiaugiuosi dėl to ir kai čia panikuojama,man tikrai juokas ima ax.gif .Atrodo ,kad be mulčo viskas auga puikiai ir niekas nieko nevalgo ...
Atsakyti
Sveikutės daržininkės smile.gif
Oi, kad prisiskaičiau stebuklų bigsmile.gif Dabar jau žinau kas ta garšva ir ką su ją daryti. Baisinė piktžolė, išravėti neina doh.gif rauni rauni, tai tiek šaknys išsikeroję, kad baisu. Ir taip kiekvieną kartą. (Vyras sakė reikia nupurkšti kažkuom, kad žolė neaugtų). Valgysim. Skabysim ir mulčiuosim, kas liks suvalgysim biggrin.gif Ir dar dilgėles mulčiuosim (pasirodo notrėlės ten). Pernai šiltnamy agurkus pasirodo mulčiavau, tik likau nesupratusi, kodėl žemė ten puresnė patapo g.gif
Žolės pas mus daug -vežimu reikia vežti, nes nieko neauginam daugiau apart agurkų ir pomidorų.
Galvoju lysvę pasidaryti vieną, bet dabar suabejojau, ar reikia perkasti, ar užteks žolės sluoksniu apdėti ir sodinti. Bet paskui jeigu nerasiu savo augintinio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 05 22, 23:08)
Labukas 4u.gif ,
Per darbus nėra kada prisėsti.Dėl sraigių,mulčiuojant ir palaikant mulčą,turėtų išnykti.Tai darau jau kažkur penki metai ir matau ,kad viskas pamažu tvarkosi.Prisiveisė varlių driežų,tad manau apvalgo kenkėjus.Atsimenu kap perkant sėklas iš užsienio,pamačiau ,kad ten viskas mulčiuota ,taip ir pradėjau.Labai džiaugiuosi dėl to ir kai čia panikuojama,man tikrai juokas ima  ax.gif .Atrodo ,kad be mulčo viskas auga puikiai ir niekas nieko nevalgo ...

smile.gif na taip, aš ik po 4-5 metų tada galėsiu pasakyt ar pas man pamažės sraigių, nes tik pernai pas man jų invazija prasidėjo. faktas tik tas, kad jas žmogui (ne rupužei ar pan.) lengviau išrinkt, kai nėr mulčo. Aš tiesiog šiemet bandysiu daryt kitaip - tuos augalus, kuriuos anos labai mėgsta, bandsysiu agro tvorele tverti rolleyes.gif - nes man sraigės pagrinde salotinius sugriaužė, o visi kita jom gal neskanu - braškes čiut čiut ragavo, žirnių, pomidorų, agurkų tai visai ne schmoll.gif , kažkiek ropių ir kaliaropių lapus. Žiūrėsu kas gausis, nes mulčiuoju visvien.
Atsakyti
Merginos, labai reikia patarimo blush2.gif
Prie uošvių namų nušienavo didžiuuuulį plotą pievos. Gražiai žydėjo pienės, bet, kai nupjovė, jos pūkais visus savo žiedus paleido. Žolė išdžiūvus, graži, prisikimšau vakar 4 didžiulius maišus, parsivežiau ir susimąsčiau, ar neužsinešiu aš pienių g.gif Nors pienių ir pas mus sočiai, bet kažkaip susilaikiau šienelio neklojus kol kas. Galvoju jūsų pasiklausti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 05 23, 08:23)
Merginos, labai reikia patarimo  blush2.gif
Prie uošvių namų nušienavo didžiuuuulį plotą pievos. Gražiai žydėjo pienės, bet, kai nupjovė, jos pūkais visus savo žiedus paleido. Žolė išdžiūvus, graži, prisikimšau vakar 4 didžiulius maišus, parsivežiau ir susimąsčiau, ar neužsinešiu aš pienių  g.gif Nors pienių ir pas mus sočiai, bet kažkaip susilaikiau šienelio neklojus kol kas. Galvoju jūsų pasiklausti  blush2.gif

Neuznesit smile.gif Jei tie pukai mulciuojant patenka i apatini mulco sluoksni-ta prasme,pasiekia zeme-jei ir bando sudygt-niako is to gero nesigauna,nes sviesos ner. Jei guli pavirsiuje-irgi nesudygsta,nes zemes ner..
Atsakyti
Laba,
Prisijungsiu ir as prie jusu temutes.
Savaitgali sodinau buves tiesiog i pieva, pagal Sauliu Jasoni. Gal kas bandet irgi? Butu idomu suzinot atsiliepimus.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 23, 07:07)
[size=1][/size]
smile.gif na taip, aš ik po 4-5 metų tada galėsiu pasakyt ar pas man pamažės sraigių, nes tik pernai pas man jų invazija prasidėjo. faktas tik tas, kad jas žmogui (ne rupužei ar pan.) lengviau išrinkt, kai nėr mulčo. Aš tiesiog šiemet bandysiu daryt kitaip - tuos augalus, kuriuos anos labai mėgsta, bandsysiu agro tvorele tverti  rolleyes.gif  - nes man sraigės pagrinde salotinius sugriaužė, o visi kita jom gal neskanu - braškes čiut čiut ragavo, žirnių, pomidorų, agurkų tai visai ne  schmoll.gif , kažkiek ropių ir kaliaropių lapus. Žiūrėsu kas gausis, nes mulčiuoju visvien.

Sveiki.Šiemet ir aš pradėjau kovoti su sraigėmis, pusę kibiro pririnkau po lietaus nago dydžio sraigių doh.gif kai pernai man jos viską naikino tai nieko kito nelieka kaip jas bent jau rinkti.kadangi žolės mulčavimui dar parsinešu iš gretimo sodo, tai ir sraigių atsargas pasipildau. Na bet ir mulčutame darže nėra labai jas sunku rinkti. O sraigės pastebėjau labai mėgsta gėles irisus, kopūstus, agurkus, nasturtes, rabarbarų lapus ir agrastų krūmus biggrin.gif Čia nuoroda kur pirmiausia jų ieškoti smile.gif
Atsakyti
Sveikuciai!

As gal truputi ne i tema, bet jus labai daug zinote, gal kartais kas susidure su krienais? kaip juos isnaikinti, nes su kiekvienais metais ju daugiau, galima is proto iseiti...
Atsakyti
Na man mulčas ir sraigėms rinkti netrukdo... bet vat kur jas surinkus dėti kad negryžtu atgal...
Atsakyti