Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 20, 19:12)
Vilnera, mulčas dirba dviem kryptimis: irdamas išskiria CO2 ir tuo pačiu apsaugo dirvą nuo suplukimo, erozijos. Po mulču oras cirkuliuoja, tiesiog nesusidaro pluta ir nereikia papildomai po laistymo ar lietaus eiti žmogui purenti aplink augalų šaknis.

Vienoms daržovėms gal ir nė motais, tačiau paviršinę šaknų sistemą turinčioms ar šakniavaisius, na kad ir tas pačias braškes purenant, lengva išdraskyti.

Kodėl kasmet sklinda gandas, kad braškių derėjimo metu negalima ravėti? wink.gif Užmulčiuota žole ar šiaudais, piktžolės neauga (ravėti nereikia ir tuo pačiu nejudinamos braškių šaknys), drėgmės, oro pakankamai - šaunumėlis  bigsmile.gif

Heeeeelp. Mano mulčiuotas žydinčias braškes žali vikškriukai graužia blink.gif Lenda kiaurai žiedelius blink.gif Niekada dar tokio finto nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 19:58)
Heeeeelp. Mano mulčiuotas žydinčias braškes žali vikškriukai graužia blink.gif Lenda kiaurai žiedelius blink.gif  Niekada dar tokio finto nebuvo g.gif

avietinio žiedgraužio lervos, bet jos lyg ir ne žalios.
Gal toks vaizdas matomas kaip čia?
Atsakyti
Aš galiu pasidžiaugti tuo,kad jau sulaukiau pasekėjų bigsmile.gif , MB sesuo braškes apdėjo šiaudais, ir džiaugiasi,kad uogos bus švarios.

Beje, šiandien sulaukiau didžiulės krušos doh.gif Šiandien kaip tik mulčiavau svogūnus, bet nespėjau visų apdėt žole. Tad tie, kurie buvo apmulčiuoti mažiau nukentėjo, ne taip guli ant žemės laiškai bigsmile.gif
Atsakyti
aš pasitikslinsiu,kad mulčiuoti jau čiut padžiuvusia žole,arba pirmą kartą dėti labai ploną sluoksnį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 21:26)
mulčiuoti jau čiut padžiuvusia žole,arba pirmą kartą dėti labai ploną sluoksnį  ax.gif

taip. jeigu ranka ir akis jau įgudusi, tai galima ir nepadžiovintą kloti žolę. jeigu abejojate dėl mulčio storio-geriau kloti plonesnį.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 05 20, 21:40)
taip. jeigu ranka ir akis jau įgudusi, tai galima ir nepadžiovintą kloti žolę. jeigu abejojate dėl mulčio storio-geriau kloti plonesnį.

4u.gif tikrai abėjoju,nes pirmi metai kažką pasisėjau,o mulčiavimas iš vis kaip iš kitos planetos doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 21:42)
4u.gif  tikrai abėjoju,

nereikia abejoti, kai pabandysi-bus aiškiau. Aš paimu pilną saują žolės ir papurtau virš žemės, jeigu žemė neapsiklojo žole, tai pakartoju.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 05 20, 21:47)
nereikia abejoti, kai pabandysi-bus aiškiau. Aš paimu pilną saują žolės ir papurtau virš žemės, jeigu žemė neapsiklojo žole, tai pakartoju.

4u.gif jei tik ryt nelys būtinai pabandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 21:55)
4u.gif  jei tik ryt nelys būtinai pabandysiu  4u.gif

Tik prie pačio augalo labai arti pirmą kartą nedėkit, nes jeigu bus storesnis sluoksnis, tai apdegins.
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 06:56)
aš vis skaitau apkaupt ir nelabai dašunta  blush2.gif
jei man sudygs lauke kopūstai ir augs kažkas tai kada aš juos turėsiu apkaupti?o apkaupti tai vadinasi aplink stiebą kažkokiu aukščiu žemėm arba žole apdėti  blush2.gif

ką tu turi omenį sudygs??? juos daigais sodint reikia unsure.gif o apkaupinėju aš juos kaskart ravint. Sodinu į gan gilią duobę, o rudenį būna gan didelis kaupas apie juos. Jie tada leidžia šonines šaknis ir geriau pasisavina medžiagas iš dirvožemio. Va ar jie gaus pakankamai tų medžiagų ir žolės nežinau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Aira* @ 2011 05 20, 07:25)
kopūstus apkaupti reikia jau gerokai ugtelėjusius, kai galvas ima sukti  4u.gif

aš tai juos kaupiu nuo mažumės g.gif
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2011 05 20, 09:46)
Apkaupimas kaip suprantu reikalingas tam kad zeme neprarastu dregmes, bet jei mulciuoji tai dregme ir islieka zemeje, todel apkaupinet kaip ir nebereikia  bigsmile.gif

user posted image

oi ne, kaupimas ne tam reikalingas schmoll.gif
Atsakyti
Radau tokius filmukus bigsmile.gif

http://www.youtube.c...h?v=HLCHZ5e67kI - pomidorai šiauduose

http://www.youtube.c...feature=related - moliūgai šiauduose

Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 21, 22:50)
Radau tokius filmukus  bigsmile.gif

http://www.youtube.c...h?v=HLCHZ5e67kI  - pomidorai šiauduose

http://www.youtube.c...feature=related - moliūgai šiauduose

wink.gif aha, o įdomu, ar rezultatą nufilmuos. Nes kaip sodinama į mulčią ir mulčiuojama jau daugumai turėt būt aišku. Smagu žiūrėt užsienio filmukus ruduo/žiema/pavasaris/vasara/ruduo - kai tas daržas visais metų laikais pafilmuotas ir matosi kas iš to gavosi. Tik kad mūsų zonos nelabai mačius tokių - pagrinde Amerikos, Australijos ir pan. nes, pvz. pernai, mano mulčuoti ką tik sodinti pekino kop. atrodė tikri gražuoliai.. ko jų visų nenuėdė mulču supauzę sraigės laugh.gif .. ir dieną jos ramiai po mulču slėpdavosi, kai nemulčiuotam darže anyta gan gerai jas sugaudydavo, nes anom ne tiek daug pavėsingos vietos slapstytis buvo biggrin.gif .
Atsakyti