Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

aš vis skaitau apkaupt ir nelabai dašunta blush2.gif
jei man sudygs lauke kopūstai ir augs kažkas tai kada aš juos turėsiu apkaupti?o apkaupti tai vadinasi aplink stiebą kažkokiu aukščiu žemėm arba žole apdėti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 07:56)
aš vis skaitau apkaupt ir nelabai dašunta  blush2.gif
jei man sudygs lauke kopūstai ir augs kažkas tai kada aš juos turėsiu apkaupti?o apkaupti tai vadinasi aplink stiebą kažkokiu aukščiu žemėm arba žole apdėti  blush2.gif

kopūstus apkaupti reikia jau gerokai ugtelėjusius, kai galvas ima sukti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2011 05 20, 08:25)
kopūstus apkaupti reikia jau gerokai ugtelėjusius, kai galvas ima sukti  4u.gif

aišku,na žiūrėsim,šiandien važiuoju žolės pjauti taimatysiu ar kaskalasi,bet ryt tik savaitė po pasėjimo tai dar niekas nelįs tikriausiai,nebent žolės doh.gif biggrin.gif

šiandien dar mulčiuoti tikriausiai neverta nieko ax.gif g.gif
Atsakyti
man pjuvenomis mulčiavimas labai pasiteisino šiltnamyje pomidorams ir agurkams bei braškės išproto pernai ėjo... be jokių trašų augino dideles saldžias ir sultingas uogas smile.gif beja nenušalo net kai pas kaimyne už tvoros nieko neliko po žiemos

tiesa prieš pilant pjuvenas pelenų pabarsčiau o daba vis žole atnaujinu sluoksnį kai turiu

o šiltnamio tai neperkasinėjau tik duobutėse dar kompost-humuso idėjau sodindama daigus tai labai puikiai mulčas išsilaikė ir matosi kiek ten po juo gyvybės smile.gif ai gi ir nereikalingos žolės neišlindo tai ir ravėjimas atkrenta smile.gif nugarai atostogos
Atsakyti
Skaitant tema man iskilo klausimas o kaip jus dziovinat nupjauta zoe ?Mulciuojat tik nupjauta zole plonu sluoksniu ar dziovinat kur ?
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 05 20, 09:37)
labai puikiai mulčas išsilaikė ir matosi kiek ten po juo gyvybės smile.gif ai gi ir nereikalingos žolės neišlindo tai ir ravėjimas atkrenta smile.gif nugarai atostogos

Ar reikia geresnio įrodymo?
kelis šimtus trąšoms išįleidai? lotuliukas.gif ))) "papenėjai" achemos ar kitos chemijos kompanijos pinigines? Neeeeaaa mirksiukas.gif

Ir ravėti nereikia thumbup.gif

Va matai, kokia tu "negera" klientė biznio sferai lotuliukas.gif ))) O dar auginiesi maistui tikrai ekologišką maistą.

Pabandyk ant serbentų ir aviečių dabar pjuvenų privaryti. Uogos "išprotės" thumbup.gif . Jei yra medžio drožlių ar pjuvenų pakankamai, galima ramiausiai iki 10 cm storiu varyt
Atsakyti
Pastraipa iš Mano ūkio autorės: Dr. Darija JODAUGIENĖ, dr. Rita PUPALIENĖ, LŽŪU

"Mulčiavimui naudotos pjuvenos esmingai mažino visų bandyme augintų augalų derlių. Akivaizdų skirtumą tarp augalų vystymosi galima stebėti per visą augalų vegetaciją. Augalai, mulčiuoti pjuvenomis, skurdo ir derlius (jei jis gaunamas) buvo labai menkas. Aišku, viena iš priežasčių gali būti tai, kad pjuvenas skaidantys mikroorganizmai ima iš dirvožemio maisto medžiagas ir jų neužtenka augantiems augalams, jeigu augalų papildomai netręšiame. Tuo tarpu smulkinta žolė greitai irdama atpalaiduoja maisto medžiagas ir jomis aprūpinti augalai gerai ir greitai auga."
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 20, 09:59)

[

4u.gif
cool.gif ai, aš pasilikau porą eilučių pjuvenom mulčiuotų, kitas žole apmulčiavau. Nenorėjau rankiot jau tų pjuvenų, nes morkų lapiukai jau poros cm išlindę.. kas bus tas irnesakyk.gif , visvien, dar iki vasaros galo teks žole pamulčiuot, spėju , nors pjuvenų sluoksnis geri 5 cm rolleyes.gif .
Joooo, čia "daugiamečių mulčias" greičiau jau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 20 gegužės 2011 - 09:30
tik pamąstymui buvo įdėta pastraipa, nematau nieko blogo pjuvenų mulče, tiesiog jį galima naudoti ant takų ar kombinuojant su kitais wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 20, 10:59)

"Mulčiavimui naudotos pjuvenos esmingai mažino visų bandyme augintų augalų derlių. Akivaizdų skirtumą tarp augalų vystymosi galima stebėti per visą augalų vegetaciją. Augalai, mulčiuoti pjuvenomis, skurdo ir derlius (jei jis gaunamas) buvo labai menkas. Aišku, viena iš priežasčių gali būti tai, kad pjuvenas skaidantys mikroorganizmai ima iš dirvožemio maisto medžiagas ir jų neužtenka augantiems augalams, jeigu augalų papildomai netręšiame. Tuo tarpu smulkinta žolė greitai irdama atpalaiduoja maisto medžiagas ir jomis aprūpinti augalai gerai ir greitai auga."

drinks_cheers.gif Nuo seno žinoma,kad pjuvenos rūgština dirvą ir mažina derlių rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 20, 10:34)
drinks_cheers.gif Nuo seno žinoma,kad pjuvenos rūgština dirvą ir mažina derlių  rolleyes.gif

biggrin.gif Jediara, tu šitą Jasioniui ar Kuznecovui (Kurdiumovo mokytojui) įrodyk mirksiukas.gif (kad rūgština mulčias).

Rūgština, taip, be jokios abejonės, bet KOMPOSTUOJANT, ne mulčiuojant. Tai -esminis skirtumas
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 19, 22:17)
Sveikos mergaitės, paskaitinėju aš vis pas jus ir gundausi mulčiavimu bigsmile.gif  bet va iškyla klausimas, kaip auginti daržoves kurias reikia apkaupinėti pvz kopūstai, agurkai,  bulvės ir pan????

Apkaupimas kaip suprantu reikalingas tam kad zeme neprarastu dregmes, bet jei mulciuoji tai dregme ir islieka zemeje, todel apkaupinet kaip ir nebereikia bigsmile.gif

O del pjuvenu skaiciau kad jos pudamos sunaudoja daug azoto, kuris lb reikalingas augalams augant, pjuvenom tik cesnakus pabandziau apmulciuot siemet nes nieko kito dar neturejau. Zoles ir man truksta... gerai kad siemet gavau seno shieno, tai siltnamyje ir bulves lauke ir moliugus su cukinijom juo pavariau. Beje ankstyvieji agurkai (salotiniai) jau tuoj duos derliu (didziausias agurkelis mazdaug 10 cm) wub.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keretoja: 20 gegužės 2011 - 10:04