aš vis skaitau apkaupt ir nelabai dašunta
jei man sudygs lauke kopūstai ir augs kažkas tai kada aš juos turėsiu apkaupti?o apkaupti tai vadinasi aplink stiebą kažkokiu aukščiu žemėm arba žole apdėti
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 20, 07:56)
aš vis skaitau apkaupt ir nelabai dašunta
jei man sudygs lauke kopūstai ir augs kažkas tai kada aš juos turėsiu apkaupti?o apkaupti tai vadinasi aplink stiebą kažkokiu aukščiu žemėm arba žole apdėti
kopūstus apkaupti reikia jau gerokai ugtelėjusius, kai galvas ima sukti
QUOTE(Aira* @ 2011 05 20, 08:25)
kopūstus apkaupti reikia jau gerokai ugtelėjusius, kai galvas ima sukti
aišku,na žiūrėsim,šiandien važiuoju žolės pjauti taimatysiu ar kaskalasi,bet ryt tik savaitė po pasėjimo tai dar niekas nelįs tikriausiai,nebent žolės
šiandien dar mulčiuoti tikriausiai neverta nieko
man pjuvenomis mulčiavimas labai pasiteisino šiltnamyje pomidorams ir agurkams bei braškės išproto pernai ėjo... be jokių trašų augino dideles saldžias ir sultingas uogas beja nenušalo net kai pas kaimyne už tvoros nieko neliko po žiemos
tiesa prieš pilant pjuvenas pelenų pabarsčiau o daba vis žole atnaujinu sluoksnį kai turiu
o šiltnamio tai neperkasinėjau tik duobutėse dar kompost-humuso idėjau sodindama daigus tai labai puikiai mulčas išsilaikė ir matosi kiek ten po juo gyvybės ai gi ir nereikalingos žolės neišlindo tai ir ravėjimas atkrenta nugarai atostogos
tiesa prieš pilant pjuvenas pelenų pabarsčiau o daba vis žole atnaujinu sluoksnį kai turiu
o šiltnamio tai neperkasinėjau tik duobutėse dar kompost-humuso idėjau sodindama daigus tai labai puikiai mulčas išsilaikė ir matosi kiek ten po juo gyvybės ai gi ir nereikalingos žolės neišlindo tai ir ravėjimas atkrenta nugarai atostogos
QUOTE(egute @ 2011 05 20, 09:37)
labai puikiai mulčas išsilaikė ir matosi kiek ten po juo gyvybės ai gi ir nereikalingos žolės neišlindo tai ir ravėjimas atkrenta nugarai atostogos
Ar reikia geresnio įrodymo?
kelis šimtus trąšoms išįleidai? ))) "papenėjai" achemos ar kitos chemijos kompanijos pinigines? Neeeeaaa
Ir ravėti nereikia
Va matai, kokia tu "negera" klientė biznio sferai ))) O dar auginiesi maistui tikrai ekologišką maistą.
Pabandyk ant serbentų ir aviečių dabar pjuvenų privaryti. Uogos "išprotės" . Jei yra medžio drožlių ar pjuvenų pakankamai, galima ramiausiai iki 10 cm storiu varyt
Pastraipa iš Mano ūkio autorės: Dr. Darija JODAUGIENĖ, dr. Rita PUPALIENĖ, LŽŪU
"Mulčiavimui naudotos pjuvenos esmingai mažino visų bandyme augintų augalų derlių. Akivaizdų skirtumą tarp augalų vystymosi galima stebėti per visą augalų vegetaciją. Augalai, mulčiuoti pjuvenomis, skurdo ir derlius (jei jis gaunamas) buvo labai menkas. Aišku, viena iš priežasčių gali būti tai, kad pjuvenas skaidantys mikroorganizmai ima iš dirvožemio maisto medžiagas ir jų neužtenka augantiems augalams, jeigu augalų papildomai netręšiame. Tuo tarpu smulkinta žolė greitai irdama atpalaiduoja maisto medžiagas ir jomis aprūpinti augalai gerai ir greitai auga."
"Mulčiavimui naudotos pjuvenos esmingai mažino visų bandyme augintų augalų derlių. Akivaizdų skirtumą tarp augalų vystymosi galima stebėti per visą augalų vegetaciją. Augalai, mulčiuoti pjuvenomis, skurdo ir derlius (jei jis gaunamas) buvo labai menkas. Aišku, viena iš priežasčių gali būti tai, kad pjuvenas skaidantys mikroorganizmai ima iš dirvožemio maisto medžiagas ir jų neužtenka augantiems augalams, jeigu augalų papildomai netręšiame. Tuo tarpu smulkinta žolė greitai irdama atpalaiduoja maisto medžiagas ir jomis aprūpinti augalai gerai ir greitai auga."
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 20, 09:59)
ai, aš pasilikau porą eilučių pjuvenom mulčiuotų, kitas žole apmulčiavau. Nenorėjau rankiot jau tų pjuvenų, nes morkų lapiukai jau poros cm išlindę.. kas bus tas , visvien, dar iki vasaros galo teks žole pamulčiuot, spėju , nors pjuvenų sluoksnis geri 5 cm .
Joooo, čia "daugiamečių mulčias" greičiau jau
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 20, 10:59)
Pastraipa iš Mano ūkio autorės: Dr. Darija JODAUGIENĖ, dr. Rita PUPALIENĖ, LŽŪU
Nuo seno žinoma,kad pjuvenos rūgština dirvą ir mažina derlių
QUOTE(jediara @ 2011 05 20, 10:34)
Nuo seno žinoma,kad pjuvenos rūgština dirvą ir mažina derlių
Jediara, tu šitą Jasioniui ar Kuznecovui (Kurdiumovo mokytojui) įrodyk (kad rūgština mulčias).
Rūgština, taip, be jokios abejonės, bet KOMPOSTUOJANT, ne mulčiuojant. Tai -esminis skirtumas
QUOTE(cezi @ 2011 05 19, 22:17)
Sveikos mergaitės, paskaitinėju aš vis pas jus ir gundausi mulčiavimu bet va iškyla klausimas, kaip auginti daržoves kurias reikia apkaupinėti pvz kopūstai, agurkai, bulvės ir pan????
Apkaupimas kaip suprantu reikalingas tam kad zeme neprarastu dregmes, bet jei mulciuoji tai dregme ir islieka zemeje, todel apkaupinet kaip ir nebereikia
O del pjuvenu skaiciau kad jos pudamos sunaudoja daug azoto, kuris lb reikalingas augalams augant, pjuvenom tik cesnakus pabandziau apmulciuot siemet nes nieko kito dar neturejau. Zoles ir man truksta... gerai kad siemet gavau seno shieno, tai siltnamyje ir bulves lauke ir moliugus su cukinijom juo pavariau. Beje ankstyvieji agurkai (salotiniai) jau tuoj duos derliu (didziausias agurkelis mazdaug 10 cm)