Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(vilyte48 @ 2011 05 19, 10:06)
Noriu paklausti.Ar galima mulčiuoti žole su nupjautomis pienėmis?Vis skaitau šią temą .Ir po truputį bandau mulčiuoti.

va va, mano klausimukas, irgi klaust norejau...
mat pievos yra daug, tai ten nekokia zole ( juk ne pievute grazute..) tai matyt nelabai tiktu tokia pieva?
Atsakyti
O mane domina ar Jūs savo vejų netrešiat, kad taip drąsiai nupjautą žolę ant lysvės dedat? Aš turėčiau to mulčo lyg ir pakankamai, bet veją trešiame periodiškai kompleksinėm trąšom, tai net nežinau ar noriu ja daržoves apkrauti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2011 05 19, 10:13)
O mane domina ar Jūs savo vejų netrešiat, kad taip drąsiai nupjautą žolę ant lysvės dedat? Aš turėčiau to mulčo lyg ir pakankamai, bet veją trešiame periodiškai kompleksinėm trąšom, tai net nežinau ar noriu ja daržoves apkrauti... blush2.gif

nebijau, nes trąšas vejai naudoju tik du kartus per sezoną - pavasarį išbarstomos ilgo veikimo, rudenį - rudeninės.
Atsakyti
QUOTE(wwawwa @ 2011 05 19, 09:57)
geras!!!
nu reik ir man pabandyt, bet vis bijau , negristu, mat siemt pirma syk darza turiu,
tai nupjaunat zole ir dedat ane??? uj nezinau , neramu man, kad per daug ar per mazai neperkrauciau...... o kas kiek vel det reik??? kas kiek dienu???

paieškok google įvedusi "gamtinė žemdirbystė", ir paskaityk daugiau.
Jei būtų taip blogai, pasaulyje nebūtų tiek dešimtmečiais auginančių smile.gif
Dar atsakymų gali rasti ir pagal paieškos žodį permaculture, nors pati permakultūros sąvoka visgi labai plati, ir pasaulyje yra kelios jos kryptys.
Bet svarbiausia - nenaudojama JOKIŲ trąšų, pesticidų ir herbicidų. Viskas auginama padedant gamtai. Juk gamta susikūrusi pusiausvyrą, kurią žmonės labai "sėkmingai" gadina. Ekologinė žemdirbystė neatsisako kai kurios chemijos, o gamtinė - absoliučiai JOKIOS nededa. Viskas paremta pusiausvyros tarp augalų ir gyvių atstatymu, ir mulčiavimu kaip maitinimo medžiaga augalams.

O toks priešinimasis iš tradicinės žemdirbystės šalininkų todėl, kad pirmiausia - firmoms nebelieka siaubingo uždarbio iš gaminamos ar perparduodamos chemijos, antra, na kaip apdirbti tokius heltarų kiekius be chemijos? Tai gal nereikalinga tiek hektarų???
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2011 05 19, 09:13)

tai ir mulčiuojam netreštom pievom,aš tai tom žolinėm, nesėtom, nes tokios pas mane nėra schmoll.gif
Atsakyti

Niekada netresiam ir del chemijos ir del grozio. Man pritrestos zoles spalva tokia sintetine schmoll.gif Pas mus naturali pievute su dobiliukais, saulutem, pienem... Man - labai grazu, nors kaimynas tai turbut keikiasi, kad pasonej ''apsileide'' kaimynai wub.gif Kai pamaciau kiek jis pavasari privare trasu ant savo 7 aru sklypuko, tai plaukai pasisiause blink.gif Neisivaizduoju kaip i toki kiema galima vaikus isleist... Bet cia tik mano nuomone, nepykit jei ka... 4u.gif
Atsakyti
Visur akcentuojama, kad prieš mulčiuojant reikia gerai išravėt daržą, bet patyrusios mulčiuotojos šneka, kad mulčiuoja ir pienėm ir visokiom kitokiom žolėm. Vakar mulčiavau daržą ir susimąsčiau g.gif , tai kaip su tuo ravėjimu? Tai rauni žoles ir čia pat meti prie daržovių lysvėse ir dar pjauta žole užmulčiuoji? Ar kaip? Buvau įpratusi išrautas žoles dėt į kibirą ir išnešt, bet pradėjau galvot, kad gal nereikia taip daryt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 19 gegužės 2011 - 09:36
QUOTE(rim @ 2011 05 19, 10:32)
Visur akcentuojama, kad prieš mulčiuojant reikia gerai išravėt daržą,

nevisur.

Ir nereikia ravėti, bet negiliai iškaupti su kauptuku.
Šaknis nukirsi, jos sunyks po žeme, ir gausis papildomas oro padavimo kanaliukų tinklas.
Atsakyti

Manau, kad šita baimė stipriai perdėta ir nepagrįsta - juk vejos žolė tas trąšas pasisavina augdama ir jas perdirba, o mūsų daržovės maitinasi jau ne mineralinėmis trąšomis, o žolės organika.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2011 05 19, 10:43)
vejos žolė tas trąšas pasisavina augdama ir jas perdirba, o mūsų daržovės maitinasi jau ne mineralinėmis trąšomis, o žolės organika.

aš nedėčiau...
tiek neperdirba, ir chemija išlieka
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 19, 10:41)
nevisur.

Ir nereikia ravėti, bet negiliai iškaupti su kauptuku.
Šaknis nukirsi, jos sunyks po žeme, ir gausis papildomas oro padavimo kanaliukų tinklas.

Na nukertant tai viskas aišku, supratau, o tiesiog išrautas žoles mest ant lysvės negerai? Kažkaip tų žolių pas mane nėra daug, kad su kauptuku mojuot reikėtų, vieną kitą paprasčiau atrodo išraut.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2011 05 19, 10:50)
...

nesupranti gž esmės verysad.gif
Atsakyti