Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 13:29)
huminių rūgščių natrio druskos 700g/kg. Likę komponentai nepaminėti wink.gif

http://webcache.goog...e=www.google.lt
spėju, čia ne šitas ax.gif , gal galit nuorodėlę įdėti 4u.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 13:29)
na, kiek nuorodoj paminėta, tai lygiai tą patį darau augalų pagalba. Taikoma

sutinku drinks_cheers.gif , bet kad jau atvežė, tai reiks panaudoti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 13:29)
Otaip būsi viena iš tų keistuolių, visai be reikalo vengiančių gražių daržovių rolleyes.gif Gražus, reiškia blogas? Kokia pomidoro veislė, toks ir išauga. Kaip išauginti negražų, bet sveikuolį pomidorą? Kaip jis turi atrodyti? Papuvęs ir suplyšęs? Su ligos požymiais, su dėmėm ir spuogais???
Aš nemoku išauginti negražaus pomidoro.

biggrin.gif tikėjausi tokios citatos. Galėjote ir kitas citatas išsirinkti, kur minėjau, kad tikrai nevalgom vaisių/daržovių baisuoklių ir ieškau sprendimo, kaip išsiaugint tokias daržoves pas save.
4u.gif tik be pykčių, aš niekam nesakau turguj, kad jo daržovė "per gera" mirksiukas.gif . Niekad nereikia "nurašinėtį" žmogaus, grupuoti į kažkokias klases, sektas, nepažįstant jo.
Pomidorai, beja, visi gražiai atrodo - bet jo ilgiausiai vengėm net ragaut, nes jis dėl kitų dalykų yra vienas dažniausių alergenų ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 gegužės 2011 - 12:43
QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 13:29)
Įsižeidusi grįžau namo ir... pati suvalgiau savo pomidorus smile.gif

spėju, nebuvai išsikėlus lentelės 'Ex pomidorai' biggrin.gif

QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 13:34)
gal galit nuorodėlę įdėti  4u.gif

Gal ir tas pat.
Pabandymui pirkau kapsulėmis fasuotą, mėlyna pakuotė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 13:40)
biggrin.gif  tikėjausi tokios citatos. Galėjote ir kitas citatas išsirinkti, kur minėjau, kad tikrai nevalgom vaisių/daržovių baisuoklių ir ieškau sprendimo, kaip išsiaugint tokias daržoves pas save.
4u.gif  tik be pykčių, aš niekam nesakau turguj, kad jo daržovė "per gera" mirksiukas.gif

Aš tau be piktumo sakau smile.gif buvau tik įpykusi dėl turgaus pirkėjų, atgijo seni prisiminimai... biggrin.gif
O daržovių grožis dar labai priklauso ir nuo veislės. Visada žiūriu koks pomidoro "dizainas" aprašyme ar paveikslėlyje. Jei jis jau gimė gražus, tai kitokio ir neužauginsi, nei su trąšom, nei be jų... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 13:44)
spėju, nebuvai išsikėlus lentelės 'Ex pomidorai'  biggrin.gif

Tuomet dar nebuvau Ex... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 17 gegužės 2011 - 12:52
QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 13:49)
Aš tau be piktumo sakau smile.gif buvau tik įpykusi dėl turgaus pirkėjų, atgijo seni prisiminimai... biggrin.gif
O daržovių grožis dar labai priklauso ir nuo veislės. Visada žiūriu koks pomidoro "dizainas" aprašyme ar paveikslėlyje. Jei jis jau gimė gražus, tai kitokio ir neužauginsi, nei su trąšom, nei be jų... smile.gifPapildyta:

biggrin.gif , na bet ir reikėjo gi tuos pomidorus užkabint - biggrin.gif aš juos mažiausiai šia tema "čiupinėjus" - pagrinde bulvės, burokai, morkos, ropės, agurkai, salotos, obuoliai, kriaušės. Jo, mes irgi ir gigantiškų daržovių perkam, ir žinau, kad tai dėl veislės. Ir turgaus "bajerių" prisiklausius .. yr kas iš kaimynų prekiauja. 4u.gif
o "kiečiausia", kad tau papasakos tokių dalykų, kokių "pats nori" - ir gerai apie prekeivius, ir labai blogai. Pats renkiesi, kurią pusę "palaikyt" biggrin.gif , o dar geriau - tikrint triniti.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 gegužės 2011 - 13:02
QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 13:55)
biggrin.gif , na bet ir reikėjo gi tuos pomidorus užkabint biggrin.gif  aš juos mažiausiai šia tema "čiupinėjus" - pagrinde bulvės, burokai, morkos, ropės, agurkai, salotos, obuoliai, kriaušės. Jo, mes irgi ir gigantiškų daržovių perkam, ir žinau, kad tai dėl veislės. Ir turgaus "bajerių" prisiklausius .. yr kas iš kaimynų prekiauja.  4u.gif

lotuliukas.gif joooo, pomidorinių ligonių neklibint!
O vat, su kitomis daržovėmis patirties neturiu, todėl pasiduodu - nesiginčiju, pati mielai išklausysiu kitų nuomonės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 13:15)
g.gif  ane? Kokios medžiagos susidaro rūgimo metu, kuom pasikeičia tirpalas - dilgėlių arbata kuom skiriasi nuo dilgėlių raugo? Jasonis dilgėlių arbata, minėjo, kad galima laistyti, regis,vos ne "kiek nori". Na tikrai - man tai stipriai "aukštasis mokslas"  ph34r.gif

Meslas turi daug azoto junginiu, tiek raugintas,tiek ne,to azoto mesle kiekis,aisku,ir nuo gyvuno rusies priklauso. Ka duoda rauginimas-na vat paimkim sauja dilgeliu svieziu,uzraugiam-bakterijos per keleta dienu is ju padarys dalinai tirpia tyre, kuri lengvai perduos visas maisto medziagas skysciui,kuriame rugsta, salia to prisidaugins daugybe rugimo bakteriju, kurios islaistytos toliau dirbs, ir aisku,dirvozemio sudeti pagerins is karto.. Jei isvirsim arbata, nebus rugimo bakteriju.. Ir liekanos nuo nuoviro bus ne tirpi tyre,o liekanos, kurios irs ilgiau. tai bandau spet,kad raugas yra labiau koncentruotas augalu maistas,stipresnis.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 17, 14:01)
lotuliukas.gif joooo, pomidorinių ligonių neklibint!
O vat, su kitomis daržovėmis patirties neturiu, todėl pasiduodu - nesiginčiju, pati mielai išklausysiu kitų nuomonės biggrin.gif

Kiek žinau, nemažai kas (pvz. kai kurios mitybos sistemos) pomidorą "nuodingu" laiko - tai jį, tipo, kenkėjai nelabai myli. O vat bulves, tikrai pradžioj "baisuokles" visokių kirminų graužtas pirkom, kol dabar radom, kas gražias ir mum tinkamas užaugina. Bet jų "metodas" mum netinka - jie augina laukuose miškų apsupty, nuo kolorado pelynu purškia ir pan. nat. pribombasai, o mes gyvenam Vilniaus pakrašty, kur sklypas su kitu sklypu sulipęs, aplink kaimynai draugiškai Raundapo purkštuvu dalinas rolleyes.gif . Beja, mum vienoj žymioj Vilniaus eko parduotuvėj bandė įrodinėti, kad ekologiškų gražių bulvių mes niekur negausim, o gavom, ir jau ne pirmi metai cool.gif
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2011 05 17, 14:08)
Meslas turi daug azoto junginiu, tiek raugintas,tiek ne,to azoto mesle kiekis,aisku,ir nuo gyvuno rusies priklauso. Ka duoda rauginimas-na vat paimkim sauja dilgeliu svieziu,uzraugiam-bakterijos per keleta dienu is ju padarys dalinai tirpia tyre, kuri lengvai perduos visas maisto medziagas skysciui,kuriame rugsta, salia to prisidaugins daugybe rugimo bakteriju, kurios islaistytos toliau dirbs, ir aisku,dirvozemio sudeti pagerins is karto..  Jei isvirsim arbata, nebus rugimo bakteriju.. Ir liekanos nuo nuoviro bus ne tirpi tyre,o liekanos, kurios irs ilgiau. tai bandau spet,kad raugas yra labiau koncentruotas augalu maistas,stipresnis.

rolleyes.gif joooo, ir sliekai mieliau greičiau suvalgys raugintas dilgėles - mačiau saviškių, lietaus sliekų reakciją, bet yra dar kažkoks "bajeris" su tuo rūgimo procesu. Čia tik pavieniai įdomūs faktai - alergiškiems žmonėms labiau tinka rauginti kopūstai ir agurkai, nei žali. Per daug nitratų turintys kopūstai "neįrūgsta" - apie tai jau tikrai daug info. Žodž, yra dar kažkokių niuansų. Gal kas dar daugiau info turi apie tuos raugus, rauginimo procesą ? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 gegužės 2011 - 13:11
[quote=Otaip,2011 05 17, 14:20]
Kiek žinau, nemažai kas (pvz. kai kurios mitybos sistemos) pomidorą "nuodingu" laiko - tai jį, tipo, kenkėjai nelabai myli. O vat bulves, tikrai pradžioj "baisuokles" visokių kirminų graužtas pirkom, kol dabar radom, kas gražias ir mum tinkamas užaugina. Bet jų "metodas" mum netinka - jie augina laukuose miškų apsupty, nuo kolorado pelynu purškia ir pan. nat. pribombasai, o mes gyvenam Vilniaus pakrašty, kur sklypas su kitu sklypu sulipęs, aplink kaimynai draugiškai Raundapo purkštuvu dalinas rolleyes.gif . Beja, mum vienoj žymioj Vilniaus eko parduotuvėj bandė įrodinėti, kad ekologiškų gražių bulvių mes niekur negausim, o gavom, ir jau ne pirmi metai cool.gif
Papildyta:

O kur perkat tongue.gif isduokit paslapti
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2011 05 17, 14:22)

O kur perkat  tongue.gif isduokit paslapti

oi, nea, reklama neužsiiksiu - pas vienus žmones "įsiprašėm" kaimelyje, jie irgi - kiek "per daug turi" parduoda, užpernai 4 maišus gavom, šiemet - 8 cool.gif .. o rudenį bus kas unsure.gif - kaip derlius jau ten jiems pavyks. Jie pirma sau ir giminėm pasirūpina, o kas lieka - mūs šeima superka biggrin.gif . O kitka - pas vienus kaimynus (vaisiai), pas kitus šis bei tas, turguj vis pasibandom. bėda, kad niekas "negarantuoja" kiek bus ir ar bus - kai mūs bėda jau daug kas žino, su laiku atsiranda žmonių, kurie rekomenduoja kažką iš pažįstamų, prieš du metus gavom du maišus morkų - draugė iš Kauno paskambino, sako "radom, geros, bet tik maišais parduoda" - paėmėm. Kitais metais tas žmogus taip nebeaugino.
Tiesa, radau info, kad atsirandas tokio, "švaraus" maisto "pintinėlės", kur valgytojai užsako iš būsimų augintojų kiek ko jie norės, ir tik tada anie ima tai augint. Bat aš visgi "švaraus" dedu į kabutes, nes vadovaujuosi principu "doveriaj no proveriaj". Kas žino, kaip ten viskas bus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 gegužės 2011 - 13:33
QUOTE(IngridaB @ 2011 05 17, 11:44)
Kai pas mane garšva karaliauja,netikiu,kad ji neplistų ir po mulču? g.gif  g.gif

QUOTE(Čiaaš @ 2011 05 17, 13:22)
Pas mane vienas žemės kampas buvo labai apleistas, ten augo garšva ir dar kažkas už ją baisesnis  fear.gif  - tokios didelės žolės tuščiaviduriais kotais, lapai kaip morkos. Tai aš pridėjau senų žurnalų, laikraščių ir ant jų visą vasarą dėjau žolę, nes dar neturiu daržų, o žole reikėjo atsikratyti. Tai ten kur apačioje buvo žurnalai - niekas neišlindo, o kitur kur tik ant žemės žoles dėjau - šiemet jau dygsta. Klausiau čia dėl kardono ar naudoja kada nors, tai niekas neatsakė....

na reiks pabandyti kokiam kampe 4u.gif
Atsakyti
Nesupykit , bet labai norėčiau pamatyti nors vieną daržininką , kuris iš anksto galėtų pasakyti kiek nitratų ar bet kokių kitų medžiagų turės daržovė . Net nenaudojant jokių trąšų negali žinoti kiek ir ko jos turi , nes priklauso kokia žemė , kas prieš tai augo , kokie orai buvo , net kada derlius buvo surinktas . Pas tą patį augintoją kokybė gal labai skirtis .
Atsakyti
QUOTE(graazke @ 2011 05 17, 15:37)
Nesupykit , bet labai norėčiau pamatyti nors vieną daržininką , kuris iš anksto galėtų pasakyti kiek nitratų ar bet kokių kitų medžiagų turės daržovė . Net nenaudojant jokių trąšų negali žinoti kiek ir ko jos turi , nes priklauso kokia žemė , kas prieš tai augo , kokie orai buvo , net kada derlius buvo surinktas . Pas tą patį augintoją kokybė gal labai skirtis .

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif SUTINKU. Ir tik dėl to GŽ susidomėjau ir mulčiavimu, kur sakoma, kad "tinkamai" mulčiuojant, nebus pertekliaus. Dėl to ir šitoj temoj sėdžiu, ir kitus forumus naršau. Nededu čia taško, jei netiks - nesilaikysiu tuščiai teorijų ax.gif , nes gauti mulčo man visgi gaunasi sunkiau, nei nuravėti daržą doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti