Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 13, 09:17)
O dėl dilgėlių "arbatėlės". Kažkada ir aš ja buvau susižavėjusi, maniau daryti ir laistyti savo augalus,  prisiskaičiusi Kurdiumovo. Bet "laiku" teko gauti krepšį pomidorų iš vienos draugės, kuri laistė dilgėliene, ir kita atvežė savų, nelaisčiusi ja. Abi jos sėjo tokias pačias sėklas, nes kartu pirko iš to paties turgaus prekeivio, abi panašiai augino (o ir amžius moteriškių panašus), bet pomidorų skonis skyrėsi kaip diena ir naktis.
Laistyti dilgėliene turėjo... nelabai skanų keistoką skonį.
Kaip ir tie žuvies miltai pereina į augalus, vėliau taip pat keičia skonines savybes.

tai ar reikia kuo nors tada tręšti pomidorus šiltnamyje ? kas naudinga ir negadina skonio g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 05 17, 09:49)
tai ar reikia kuo nors tada tręšti pomidorus šiltnamyje ? kas naudinga ir negadina skonio  g.gif

jeigu teisingai mulčiuojat- nereikia...
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 05 17, 08:51)
jeigu teisingai mulčiuojat- nereikia...

su paprasta pievos žolyte mulčiuoju, dar auginu kalifornijos sleiko, po to gal dėsiu biohumusą - ar tiks?
Atsakyti
Uzkliuvo tas laistymas dilgelemis.. Jomis laistau savo pomidorus ne metus ir ne du. Zuvi irgi,kai turiu,pakasu po saknimis.. Na bet jokio ne tokio skonio nepajutau,atvirksciai - dalis derliaus parsidave visai neplanuotai, nes neva labai skanus pomidorai.. g.gif Tai vel prisiraugiau as tu dilgeliu,uzmulciavau savo daigus, ir laistysiu..
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 14, 14:05)
Dar kartą įkeliu nuorodą apie tai koks  mulčias  geriau  tinka kokiems augalamsų Gal atsakymas bus jau pirmame poste?

dekui, Nuotaikinga, gera info thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos merginos 4u.gif
prisipažinsiu visko neperskaičiau,bet pradėjus skaityti kilo tokia mintis,sakau pasikonsultuosiu ax.gif
turim nemažą daržo plotą kuriuo dar nesinaudojam,vis apariam ir ttt,ir žolės turim nors vežimais vežk doh.gif tai aš sumislijau,o jei mes tą nupjautą žolę paklotume ant tos daržo žemės g.gif gal tai sustabdytų žoliū augimą ant jo?nes kiek supratau mulčiuojama tam kad žolė neaugtų ir ttt ax.gif
aišku vaizdas man nepatinka,bet gal naudingiau būtų nei versti krūvon viską ax.gif
ačiū patarsiančiom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 05 17, 10:00)
Uzkliuvo tas laistymas dilgelemis.. Jomis laistau savo pomidorus ne metus ir ne du. Zuvi irgi,kai turiu,pakasu po saknimis.. Na bet jokio ne tokio skonio nepajutau,atvirksciai - dalis derliaus parsidave visai neplanuotai, nes neva labai skanus pomidorai.. g.gif  Tai vel prisiraugiau as tu dilgeliu,uzmulciavau savo daigus, ir laistysiu..

4u.gif kiek aš suprantu, tai dilgėlių raugą laistote dėl dirvos pamaitinimo mineralinėm medžiagom ir azotu? per dažnai laistant gali atsirasti to paties azoto perteklius, kas reiškia nitratus daržovėse.
Iš to, ką skaitau apie gamtinę žemdirbystę, supratu, kad tokie raugai reikalingi tik suaktyvinti bakterijų, saprofitų veiklai. O saprofitų tikras maistas yra negyva organika - http://groups.yahoo....dve/message/194 - labai informatyvus straipsniukas. Spėju, kad čia panašiai kaip su kokiu vitaminu B žmogui: - šio vitamino papildai ar injekcijos tikra "energijos" bomba, tačiau jo perteklius tikras siaubas, ir pvz. vitamino B12 'neišsisiosi", kaip daugelio kitų.
rolleyes.gif na, čia mano pastebėjimai ir patirtis. Aš gal iš kiek kitokios pozicijos į tai žiūriu, nei dauguma čia, nes man svarbiausia nitratai - aš net iš toli nežiūriu į pačius gražiausius obuolius ar kitas daržoves turguj ar parduotuvėj, tos pačios EKO daržovės... doh.gif kad dauguma žmoniu, kurie "ramia galva" jas vartoja, ir skaito "švariomis" - nors porą kart pasitikrintų jas dėl nitratų rolleyes.gif .. . kaip visa tai neaktualu, organizmas gerai "dirba" - o kodėl gi ne - gal ir galima tada daržoves ir vaisius pagal išvaizdą pirkti, auginti, nes.... skonis irgi gali būti apgaulingas - skaičiau, kad ir tam "yra papildų", na, bet kol kas dar apie tai nieko "svaraus" neradau, tik kalbas, tai ir man pačiai kol kas vis dar dažnai "kvapas+skonis" kelrodžiu būna .

Štai ir vien šitoj temoj - dvi patirtys - pas vienus pomidorai, laistyti raugu, buvo su nemaloniu prieskoniu, pas kitus - superinio skonio rolleyes.gif . Sunku taip "sausai" lyginti -reik ir laistymo dažnumą žinoti, ir mulčo sudėtį ir kiekį, ir dar, galbūt, ne vieną ir ne du rodiklius. Kaip ir su tuo mano minėtu temoj pavyzdžiu, kur buvo kalbama apie stiprią alerginę reakciją daržovei (regis, tai buvo pomidoras) - nes rinkoje, bent jau JAV, tikrai yra pomidorai su žuvų genais - tai vat į tokį pomidorą tikrai alergiškas žuviai sureaguos, o kaip su žuvų miltais dirvoje? Man vat įdomu, gal kas daugiau žino apie tas bakterijas, ką jos paima ir ko ne - jei patręšim žuvų miltais, o vaikas alergiškas žuviai, ar tas žuvies baltymas pateks į pomidorą? Nes juk baltymų yra ir tirpių vandenyje, o tokia forma yra gerai pasisavinama g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 gegužės 2011 - 10:53
QUOTE(*Boružėlė* @ 2011 05 17, 10:44)

turim nemažą daržo plotą kuriuo dar nesinaudojam,vis apariam ir ttt,ir žolės turim nors vežimais vežk  doh.gif  tai aš sumislijau,o jei mes tą nupjautą žolę paklotume ant tos daržo žemės  g.gif  gal tai sustabdytų žoliū augimą ant jo?nes kiek supratau mulčiuojama tam kad žolė neaugtų ir ttt  ax.gif

Kai pas mane garšva karaliauja,netikiu,kad ji neplistų ir po mulču? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 11:40)
4u.gif  kiek aš suprantu, tai dilgėlių raugą laistote dėl dirvos pamaitinimo mineralinėm medžiagom ir azotu? per dažnai laistant gali atsirasti to paties azoto perteklius, kas reiškia nitratus daržovėse.

Tiesiog stebiu savo augalus ir ora -laistau tada,kai matau,kad augalui kazko truksta.. Azoto trukumas juk gerai matosi, beja,stebint gali islist ir kitu medz trukumas,tai priklausomai nuo to ir pelenu paberiu (kalis), ir tos zuvies(fosforas)..
O nitratai-kazkaip del to problemos dideles nedarau,darzoves yra linke juos kaupti,ir skirtingos-skirtingus kiekius.. juk kad ir tu paciu azoto trasu trukumas darzovese-gal ir sumazins nitratu kieki,bet lygiai taip pat ta darzove tures maziau ir vitaminu, cukraus galbut, ar jos lasteliena bus blogesnes kokybes..
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 17, 11:40)
1. kiek aš suprantu, tai dilgėlių raugą laistote dėl dirvos pamaitinimo mineralinėm medžiagom ir azotu? per dažnai laistant gali atsirasti to paties azoto perteklius, kas reiškia nitratus daržovėse.

2. jei patręšim žuvų miltais, o vaikas alergiškas žuviai, ar tas žuvies baltymas pateks į pomidorą? Nes juk baltymų yra ir tirpių vandenyje, o tokia forma yra gerai pasisavinama  g.gif

1. Gal turi kokį nors šaltinį, įrodantį, kad fermentuotame dilgėlių tirpale yra azoto? Kiek pati paviršutiniškai permečiau akimis, radau, kad labai mažai arba išvis azoto junginių nėra. J. Balvočiūtės knygoje kažkas paminėta, tik dar neskaičiau.

2. Žuvų miltų sudėtyje paminėti tik N-P-K santykis ir Mg.O. Tik reiktų nemaišyt, kas laboratorijose atliekama (GI) ir organinės žuvų miltų trąšos, kurios taikytinos smėlio ir priesmėlio dirvožemiuose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 05 17, 12:16)
Tiesiog stebiu savo augalus ir ora -laistau tada,kai matau,kad augalui kazko truksta.. Azoto trukumas juk gerai matosi, beja,stebint gali islist ir kitu medz trukumas,tai priklausomai nuo to ir pelenu paberiu (kalis), ir tos zuvies(fosforas)..
O nitratai-kazkaip del to problemos dideles nedarau,darzoves yra linke juos kaupti,ir skirtingos-skirtingus kiekius.. juk kad ir tu paciu azoto trasu trukumas darzovese-gal ir sumazins nitratu kieki,bet lygiai taip pat ta darzove tures maziau ir vitaminu, cukraus galbut, ar jos lasteliena bus blogesnes kokybes..

drinks_cheers.gif taip, viskas labai logiškai ir gerai skamba. bet va kurioj temoj, forume ar kokiam internetiniam puslapy rast dar daugiau apie tai info ? Mes jau 5ti metai vargstam su "nitratiniu" maistu doh.gif unsure.gif , gal ištirs tik kažkokio vieno mikroelemento perteklius mum kenkia, paprasta medicina į tai neatsako, o gelbsti vienintelis dalykas - daržovės ir vaisiai, kurie "neperlipa" leistinų ribų. Ir tikrai, mes ne vieni tokie .. . pernai nelabai kuo iš savo daržo galėjau vaiką maitinti - blush2.gif spėju, su kompostu "prisižaidžiau", šiemet bandysiu kitaip. Turim savo "vietas" kur ką pirkti, bet tikrai brangiai gaunasi - vien jau testukai - vieneto kaina 3 Lt. .
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 12:35)
1. Gal turi kokį nors šaltinį, įrodantį, kad fermentuotame dilgėlių tirpale yra azoto? Kiek pati paviršutiniškai permečiau akimis, radau, kad labai mažai arba išvis azoto junginių nėra. J. Balvočiūtės knygoje kažkas paminėta, tik dar neskaičiau.

neradau ir as tokios info..gal maisoma su meslo raugu? nors-dilgeliu raugo poveikis pomidorams panasus kaip azotiniu trasu-jie patampa sodriai zali,tvirti.. vat gal del to sakoma,kad azoto gauna? g.gif
Atsakyti