QUOTE(linnucce @ 2011 05 12, 09:19)
aciu SMALSUTEI uz pagalba.taip tokio tipo ir ieskojausi.tai kaip suprantu ta bryliuka megzti zemu stulpeliu.o kai jau prasideda tas bryliuko rastelis tai jau platinti nebereikia,ar dar siek tiek jis platinamas.
laukiam jusu darbeliu. noriu labai padrasinti
laukiam jusu darbeliu. noriu labai padrasinti
Nelabai supratau. Jei klausi apie tą lietuvišką schemą, tai ten viskas stulpeliais su vienu užmetimu: iki 8 eilės blynukas, 9-16 eilės - tiesioji kepurytės dalis, o 16-20 - bryliukas - juk parodyta kaip jį platinti (tik man tų eilių visur reikėjo atitinkamai daugiau, nes siūlai plonesni). Jei apie japonišką, tai ten jau žemi stulpeliai, bet irgi "išsišakojimais" pavaizduota, kur jų pridėti papildomai, kad platėtų.
Tiesa nepaminėjau, kad dėl formos aš dar ir kantelius dariau: viršuje, kur blynukas pereina į tiesiąją kepurytės dalį (#61 žinutėje įkėliau nuotrauką - nežinau, gal ten ta juostelė ir prisiūta/prinerta pabaigoje, bet aš ją sumąsčiau nerti iškart ir visai nesigailiu) ir kur tiesioji dalis pereina į bryliuką - tik ten jau atvirkštinis variantas, kantelis lieka vidinėje kepurės pusėje, iš išorės beveik nieko nesimato, bet bryliukas staigiau atsikiša. Štai tie abu variantai: