visas fotografijas galima pamatyti čia:
Nemo pasaulis
Dėl temos pasikartosiu: NARDYMAS LIETUVOJE, ne užsienyje.
Dar keletas fotografijų:
QUOTE(atviraj @ 2008 04 12, 00:29)
ten galima ir liemenes uzsideti. As nors ir moku plaukti, bet del visa ko liemene emiau O draugas tai tik saipesi is manes, sake ten vanduo pats i virsu kelia Na as cia apie pavirsiny nardyma
Aš normaliai plaukt moku ir dar žinojau,kad Raudonojoje jūroje nuskęsti neįmanoma, tad važiuodama į Egiptą tikėjausi užsisakyti giluminį nardymą.Tačiau neįvertinau,kad bus sudėtinga kvėpuoti. Užteko man ir paviršinio nardymo. Nuostabu. Iš pradžių įkišus galvą po vandeniu apėmė panika- gylis didelis,atsiduri visai kitame pasaulyje,išsigandau. Todėl kitą dieną nusipirkau liemenę. Nardžiau visas atostogas kaip ruonis .Ir nors tik vienetai nardžiojo su liemenėm,bet aš neėmiau į galvą- dėl tokio malonumo nebuvo gėda nei kiek. Tarp kitko Karibų jūroje visi nardo tik su liemenėm.
QUOTE(DEIMUTE @ 2008 04 18, 14:06)
Aš normaliai plaukt moku ir dar žinojau,kad Raudonojoje jūroje nuskęsti neįmanoma, tad važiuodama į Egiptą tikėjausi užsisakyti giluminį nardymą.Tačiau neįvertinau,kad bus sudėtinga kvėpuoti. Užteko man ir paviršinio nardymo. Nuostabu. Iš pradžių įkišus galvą po vandeniu apėmė panika- gylis didelis,atsiduri visai kitame pasaulyje,išsigandau. Todėl kitą dieną nusipirkau liemenę. Nardžiau visas atostogas kaip ruonis .Ir nors tik vienetai nardžiojo su liemenėm,bet aš neėmiau į galvą- dėl tokio malonumo nebuvo gėda nei kiek. Tarp kitko Karibų jūroje visi nardo tik su liemenėm.
Apėmusi baimė yra normalus dalykas, tam reikalingas psichologinis pasiruošimas. Tai būdinga tiek vyrasm tiek moterims. Nardymas su liemene - nieko čia gėdingo. Liemenė atlieka tą patį vaidmenį, kaip ir neopreninis kostiumas, kurį naudoja narai arba free diveriai. Pagrindinė paskirtis suteikti neutralų pludrumą.
Dėl Karibų jūros, atskira tema. Ten daugiausiai atostogauja amerikiečiai, kaip žinom jie yra lėtesnio mastymo, nes jų nesivargina net mokinti kaip reikia išsipūsti vandenį iš vamzdelio, kam pakels galva išsiims iš burnos ir isikratys vandenį. Tokia ta realybė
QUOTE(Levereti @ 2008 04 19, 16:11)
o kur gauti ir kiek kainuoja visi pribombasai nardymui
Akinius su vamzdeliu galima isigyti ir viesbucio parduotuveje,ir maisto supermarketuose,ir turguose,visur.berods mes mokejom po 12 doleriu,bet kai kas sake,kad sugebejo nusipirkti ir uz 5 dolerius. O liemene tai as pirkau miestelio turguje,paskui maciau parduotuveje-mokejau 25 dolerius.Gal Lietuvoje buciau nusipirkusi grazesne,nes ten jos nelabai populiarios.Kaip sakiau mažai kas jomis naudojasi,Raudonojoj jūroj nuskęsti sudėtinga. O tą neopreninį kostiumą mačiau daug kas dėvėjo,daugiausiai vakariečiai , tik galvojau,kad jie gal skirti nuo šalčio,nes panėrus giliau šaltokas vanduo. Lastai- nuo 15 dolerių,tapkutės plaukiojimui- 5 doleriai.Visokių pribambasų ten yra ir visko ten galima rasti.Tik vieno reikia-sugebėjimo pigiau nusiderėti.
pirma, noriu pasakyt labai grazios nuotraukos
parasysiu kaip man buvo, plaukt moku, isplaukem su laivu i jura nardyt, isokau i vandeni ir kazko labai isigandau , buvo bangu truputi (n es buvo ziema), sunkiai plaukiau, ir kuo toliau plaukem nuo laivo tuo man baisiau buvo, vyras ir draugai tik juokesi, bet as isikabinau i trenerio gelbejimo rata. - nepasitikejau savo jegom.
O kita suoli jau dariau su gelbejimo liemene ir viskas buvo tiesiog super
parasysiu kaip man buvo, plaukt moku, isplaukem su laivu i jura nardyt, isokau i vandeni ir kazko labai isigandau , buvo bangu truputi (n es buvo ziema), sunkiai plaukiau, ir kuo toliau plaukem nuo laivo tuo man baisiau buvo, vyras ir draugai tik juokesi, bet as isikabinau i trenerio gelbejimo rata. - nepasitikejau savo jegom.
O kita suoli jau dariau su gelbejimo liemene ir viskas buvo tiesiog super
aš pernai pirmą kartą nardžiau egipte. tai viskas buvo tiesiog dabar laukiu nesulaukiu, kada vėl galėsiu nert
o viskas prasidėjo nuo to, kad prisiiūrėjau nuotraukų, prisiklausiau kalbų kaip gražu po vandeniu, ir nusprendžiau pabandyti... nesiruošiau papildomai, nesitreniravau jokiuose baseinuose, gal ir negerai dariau bet šiaip viskas pavyko kai atėjo ta minutė dar sudvejojau ar sugebėsiu nerti, ir kaip ten reikės kvepuoti po vandeniu su tokiu baisiu balionu, klausimų buvo milijonas. gavom laabi gereą instruktorių jis mums viską smulkiai paaiškino... pirmą šoko mano vyras, instruktorius jį nuleido į apačią, liepė laikytis už virvės kol nuleis ir mane, o man kaip tyčia užėjo panika, šiaip ne taip ryžausi šokti į vandenį, tada po truputį išleido orą iš liemenės, kuomet panardinau galvą po vandeniu, supratau, kad nemoku kvėpuoti su tuo baisiu prietaisu, gavau lengvą šoką, bet dėka instuktoriaus sugebėjau atsipalaiduoti.. ir man pavyko normaliai kvėlpuoti po truputį nusileidom virve į apačią, ir tada pajutau malonumą, viskas taip gražu po vandeniu ... kitą kartą vėl nersiu būtinai... o baimė būna tik pirmą kartą, kol nežinai kaip ir kas
o viskas prasidėjo nuo to, kad prisiiūrėjau nuotraukų, prisiklausiau kalbų kaip gražu po vandeniu, ir nusprendžiau pabandyti... nesiruošiau papildomai, nesitreniravau jokiuose baseinuose, gal ir negerai dariau bet šiaip viskas pavyko kai atėjo ta minutė dar sudvejojau ar sugebėsiu nerti, ir kaip ten reikės kvepuoti po vandeniu su tokiu baisiu balionu, klausimų buvo milijonas. gavom laabi gereą instruktorių jis mums viską smulkiai paaiškino... pirmą šoko mano vyras, instruktorius jį nuleido į apačią, liepė laikytis už virvės kol nuleis ir mane, o man kaip tyčia užėjo panika, šiaip ne taip ryžausi šokti į vandenį, tada po truputį išleido orą iš liemenės, kuomet panardinau galvą po vandeniu, supratau, kad nemoku kvėpuoti su tuo baisiu prietaisu, gavau lengvą šoką, bet dėka instuktoriaus sugebėjau atsipalaiduoti.. ir man pavyko normaliai kvėlpuoti po truputį nusileidom virve į apačią, ir tada pajutau malonumą, viskas taip gražu po vandeniu ... kitą kartą vėl nersiu būtinai... o baimė būna tik pirmą kartą, kol nežinai kaip ir kas
o aš bijau nerti su balionu į didesnį gylį. paviršinis nardymas kai gali pakelti galvą ir pamatyti dangų bet kaip priversti save pasinerti į didesnį gylį
Kas Egipte patiko, tai tik pats viesbutis ir nardymas butu daugiau laisvu dieneliu like, tai butume nors ir tris dienas is eiles vare nardyti
Kita savaitgali isskrendam i Egipta. Ruosiames isbandyti ir nardyma
Papasakokit trumpai kokia iranga reikia paciam isigyti, ka ten duoda jie patys? Noretusi buti bent kiek pasiruosusiam, kad nesugadinti sau malonumo
Papasakokit trumpai kokia iranga reikia paciam isigyti, ka ten duoda jie patys? Noretusi buti bent kiek pasiruosusiam, kad nesugadinti sau malonumo
QUOTE(slyva @ 2009 02 01, 12:22)
Kita savaitgali isskrendam i Egipta. Ruosiames isbandyti ir nardyma
Jei tai bus bus pirmieji nardymai, viska gausite vietoje, trumpa instruktaza taip pat
Jei busite Hurgadoje tai graziausios vietos tolokai i pietus, netoli Marsa Alam'o, Broliu salos ... jei Sharme, tai Ras abu Galum grazus, Blue hole ispudingas, na ir kitu graziu vietu daug
Smagaus panerimo ir mielu ispudziu
QUOTE(Saulius M @ 2008 04 19, 12:28)
Dėl Karibų jūros, atskira tema. Ten daugiausiai atostogauja amerikiečiai, kaip žinom jie yra lėtesnio mastymo, nes jų nesivargina net mokinti kaip reikia išsipūsti vandenį iš vamzdelio, kam pakels galva išsiims iš burnos ir isikratys vandenį. Tokia ta realybė
Nardėm Key Largo Jav Florida, tai pirmiausia kalba ir ėjo apie vandens išpūtimą ir t.t. o kad be liemenių neleidžia pirmą kart nardančių manau logiškas sprendimas