QUOTE(saulyte525 @ 2012 03 27, 18:21)
aš tai "iš akies" darau: cukrų (kiek norisi) išmaišau su ištirpintu sviestu (1 pakelis - 180-200 g) + kiaušinį arba du kiaušinius suplaku + 1 arbat. š-lis kepimo miltelių, o tada jau apie 500 ml stiklainyje esančių avižų dribsnių arba avižų dribsnių su priedais kur buvo (su razinom ir t.t),
palaikau kokį 15 min, kad pabrinktų tie didesni dribsniai, tada dar gal 5 did. š-tus miltų paprastų įpilu, dar pamaišau, palaikau kokį 10-15 min ant stalo , o vėliau jau dedu priedus: lukštenti saulėgrąžų branduoliai, sezamo sėklos ir t.t. - kiek kas mėgsta. dedu su did. šaukštu ant skardos po 1 š-tas - 1-nas sausainis.ir kepu 180 laipsn. orkaitėje kol paruduoja. Man skaniau plonesni sausainiukai, kur paskrude.
palaikau kokį 15 min, kad pabrinktų tie didesni dribsniai, tada dar gal 5 did. š-tus miltų paprastų įpilu, dar pamaišau, palaikau kokį 10-15 min ant stalo , o vėliau jau dedu priedus: lukštenti saulėgrąžų branduoliai, sezamo sėklos ir t.t. - kiek kas mėgsta. dedu su did. šaukštu ant skardos po 1 š-tas - 1-nas sausainis.ir kepu 180 laipsn. orkaitėje kol paruduoja. Man skaniau plonesni sausainiukai, kur paskrude.
jei dedant į skardą "nelimpa" rutuliukas-sausainis, tai dar miltų įdėti reikia tada į tešlą. kepu ant rudo kulinarinio popieriaus - kelis kartus tinka.