Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko raidos centras

is patirties galiu pasakyt pirmas kartas labai sunkus antras lengvesnis tik gal cia priklauso nuo vaiko ir pacios mamos as kai pirma kart ten buvau tai kai is girdau vaiko isvadas buvau soke buvo sunkiai susitaikyt kad mano vaikas kitoks
Atsakyti
QUOTE(villma @ 2009 02 03, 15:08)
is patirties galiu pasakyt pirmas kartas labai sunkus antras lengvesnis tik gal cia priklauso nuo vaiko ir pacios mamos as kai pirma kart ten buvau tai kai is girdau vaiko isvadas buvau soke buvo sunkiai susitaikyt kad mano vaikas kitoks

as jau susitaikiau kaip bus taip suviskuo susitaikysiu smile.gif
Atsakyti
dvejopi jausmai mane apeme kai paskaiciau... raminu save kad neradau jokiu komentaru is teveliu kuriu vaikai yra 7 -10 metu... mes laukiam eiles i VRC dienos stacionara. Butu idomu suzinoti teveliu nuomoniu (aisku jai cia tokiu yra). Mano vaikas turi psichologiniu problemu, pikcio protrukiai, visiskas nenoras ruosti namu darbus. Psichiatre pas kuria lankemes pasake kad jo zemas saves vertinimas, kad jis l. liudnas ir kuo gero kad jam depresija... Puse metu su mano sunum dirba psichologe ir deja postumis yra labai menkas (nors ir tuo labai dziaugioso 4u.gif ). Tai as i ta VRC ziuriu kai i koki issigelbejima rolleyes.gif , aisku bus labai gaila jai nepades.. nes cia kaip ir paskutine instancija sad.gif nes viska ka galejau jau padariau. Zinau kad uzsesio salyse yra kaip "stoviklos", savotiski "internatai" vaikams kurie turi elgesio sunkumu ir kurie niekaip nepasiduoda "korekcijai". Tikrai lb noreciau sulaikti teveliu komentaru su panasiom bedom....
Atsakyti
QUOTE(Valisere @ 2009 02 07, 20:07)
dvejopi jausmai mane apeme kai paskaiciau... raminu save kad neradau jokiu komentaru is teveliu kuriu vaikai yra 7 -10 metu... mes laukiam eiles i VRC dienos stacionara. Butu idomu suzinoti teveliu nuomoniu (aisku jai cia tokiu yra). Mano vaikas turi psichologiniu problemu, pikcio protrukiai, visiskas nenoras ruosti namu darbus. Psichiatre pas kuria lankemes pasake kad jo zemas saves vertinimas, kad jis l. liudnas ir kuo gero kad jam depresija... Puse metu su mano sunum dirba psichologe ir deja postumis yra labai menkas (nors ir tuo labai dziaugioso 4u.gif ). Tai as i ta VRC ziuriu kai i koki issigelbejima rolleyes.gif , aisku bus labai gaila jai nepades.. nes cia kaip ir paskutine instancija sad.gif nes viska ka galejau jau padariau. Zinau kad uzsesio salyse yra kaip "stoviklos", savotiski "internatai" vaikams kurie turi elgesio sunkumu ir kurie niekaip nepasiduoda "korekcijai". Tikrai lb noreciau sulaikti teveliu komentaru su panasiom bedom....

oi... net isgasdino tokios bedos.... ar jos senos? ar yra kokiu akivaizdziu isoriniu priezasciu tam pykciui, depresijai?
kai mudu su sunum birzeli buvom VRC, maciau grupele paaugliuku mazdaug 9-12m. tik jie ne dienos centre, o stacionare gyveno, speju. ju aukletojas (vyras) nuolat juos stebedavo. bet kokiu problemu spresti tie vaikai buvo issiusti, nezinau. o "perauklejimo stovyklom" as netikiu. negi kas nors geriau uz tevus gali suprasti savus vaikus?? sunaus darzelio vadove (privataus gydomosios pedagogikos centro) tiesiai sviesiai reze jau pirmaja konsultacijia: "jei nesikeicia tevai, nesikeicia = nesveiksta = neatsiveria vaikai...." ir bijau, kad ji buvo teisi: musu problemos toli grazu ne psichologines, bet net ir jos mazeja del nuoseklaus darbo KARTU, mes keiciames visi - ir sunus, ir vyras, ir as.... net mano anyta wink.gif
ir dar 1 grieztas (ir is tolo gali atrodyti - negailestingas) klausimas: o pas psichologe jus ejote abu (ar visa seima) ar tik sunus?
Atsakyti
QUOTE(severina @ 2009 02 08, 00:56)
oi... net isgasdino tokios bedos....  ar jos senos? ar yra kokiu akivaizdziu isoriniu priezasciu tam pykciui, depresijai?
kai mudu su sunum birzeli buvom VRC, maciau grupele paaugliuku mazdaug  9-12m. tik jie ne dienos centre, o stacionare gyveno, speju. ju aukletojas (vyras) nuolat juos stebedavo. bet kokiu problemu spresti tie vaikai buvo issiusti, nezinau. o "perauklejimo stovyklom" as netikiu. negi kas nors geriau uz tevus gali suprasti savus vaikus?? sunaus darzelio vadove (privataus gydomosios pedagogikos centro) tiesiai sviesiai reze jau pirmaja konsultacijia: "jei nesikeicia tevai, nesikeicia = nesveiksta = neatsiveria vaikai...." ir bijau, kad ji buvo teisi: musu problemos toli grazu ne psichologines, bet net ir jos mazeja del nuoseklaus darbo KARTU, mes keiciames visi - ir sunus, ir vyras, ir as....  net mano anyta wink.gif 
ir dar 1 grieztas (ir is tolo gali atrodyti - negailestingas) klausimas: o pas psichologe jus ejote abu (ar visa seima) ar tik sunus?

I visus Jusu klausymus galiu atsakakyti - taip!
Psichologo konsultacijos, ir vaikui atskyrai ir kartu su manim, ir as lankau atskirai psichologa... Ir perskaityta nemazai literaturos ir buvo lankomi specialus kursai Pedogoginei psichologinei tarnyboje... Ivairus pratimai, uzsiemimai, meno terapija ir t.t... Labai isspiplesti nera reikalo... manau Jus kaip mama turetumet suprasti kad bet kurie tevai, ju tarpe ir as, del savo vaiko geroves ir svekatos daro viska kas imanoma ir neimanoma...
Ir jai is vaiko psichologo girdziu kad per puse metu nera praktiskai jokio postumio ir per savo ilgus darbo metus, ji sutinka gal antra karta toki "stipru" vaika, kuris nera linkes pasiduoti korekcijai pagal begale metodu.... Patikekit kartais man taip norisi viska mesti, bet negaliu...
Jokiu psichiniu nukrepimu ar polinkio i autizma tikrai nera... Vaikas yra visiskai sveikas sioje vietoje... Ta zema saves vertinima jis "isigijo" mokykloje kur lanke pirma klase, tuom as esu beveik isitikinus.... Nes mokytoja nuolat kartojo kad "tu esi debilas, nieko nemoki ir t.t." Manau kad is cia ir isplaukia ir ta pati agresija....
Atsakyti
QUOTE(Valisere @ 2009 02 08, 13:50)
Nes mokytoja nuolat kartojo kad "tu esi debilas, nieko nemoki ir t.t." Manau kad is cia ir isplaukia ir ta pati agresija....

unsure.gif oje, jau pirmoj klasėj...
na tikiuosi ir linkiu, kad raidos centre Jums padėtų !!!
Atsakyti
QUOTE(laurrike @ 2009 02 09, 13:51)
unsure.gif oje, jau pirmoj klasėj...
na tikiuosi ir linkiu, kad raidos centre Jums padėtų !!!

Labai aciu:) tuo paties tikiosi ir as ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valisere @ 2009 02 08, 13:50)
I visus Jusu klausymus galiu atsakakyti - taip!
Psichologo konsultacijos, ir vaikui atskyrai ir kartu su manim, ir as lankau atskirai psichologa... Ir perskaityta nemazai literaturos ir buvo lankomi specialus kursai Pedogoginei psichologinei tarnyboje... Ivairus pratimai, uzsiemimai, meno terapija ir t.t...  Labai isspiplesti nera reikalo... manau Jus kaip mama turetumet suprasti kad bet kurie tevai, ju tarpe ir as, del savo vaiko geroves ir svekatos daro viska kas imanoma ir neimanoma...
Ir jai is vaiko psichologo girdziu kad per puse metu nera praktiskai jokio postumio ir per savo ilgus darbo metus, ji sutinka gal antra karta toki "stipru" vaika, kuris nera linkes pasiduoti korekcijai pagal begale metodu.... Patikekit kartais man taip norisi viska mesti, bet negaliu...
Jokiu psichiniu nukrepimu ar polinkio i autizma tikrai nera... Vaikas yra visiskai sveikas sioje vietoje... Ta zema saves vertinima jis "isigijo" mokykloje kur lanke pirma klase, tuom as esu beveik isitikinus.... Nes mokytoja nuolat kartojo kad "tu esi debilas, nieko nemoki ir t.t." Manau kad is cia ir isplaukia ir ta pati agresija....

na jum linkiu tikrai daug stiprybes viskas bus gerais tik jokiu blogu minciu 4u.gif

P.S skambijau i VRC tai man pasake kad reikia laukti nes kai daktarai pasako men laukti tai tipo jie nezino eiliu g.gif
Atsakyti
na tikiuosi kad jum bus viskas gerai bet matyt kaskas yra ne taip kad ten jus siuncia
Atsakyti
sveikos 4u.gif norejau paklausti ar tame VRC butina guleti, ar galima pvz kasdien lankytis? mum neurologe pasiule ten nueiti. tipo nieko blogo, bet noretusi kad butu geriau:) beje kokios ten kainos?
Atsakyti
ne ne butina gali kasdien lankytis ten jei vilniui ar kur ne toli gyvenat
Papildyta:
na as kai gulejau tai mum niekas ne kainavo apie ka jus cia
Atsakyti
QUOTE(villma @ 2009 02 11, 12:35)
na tikiuosi kad jum bus viskas gerai bet matyt kaskas yra ne taip kad ten jus siuncia

ar mum kas yra?
Atsakyti