Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 10:59)

man pirmoji visai patinka, aš neseniai auto dariau su užuolaidom labai panašiai, tai daug pylos gavau, nors man kvadratas liuks žiūrėtusi, kur nesimatytu jos nugaros o tik veidas žiūrinti į užiolaidą, bet bijau ka komentuoti smile.gif
paskutinė ir man labiausiai patinka, bet padegus, gal tik dėl vertimo? nes trečiojoj tai man geriau jis atrodo
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 05 05, 12:28)
man pirmoji visai patinka, aš neseniai auto dariau su užuolaidom labai panašiai, tai daug pylos gavau, nors man kvadratas liuks žiūrėtusi, kur nesimatytu jos nugaros o tik veidas žiūrinti į užiolaidą, bet bijau ka komentuoti smile.gif
paskutinė ir man labiausiai patinka, bet padegus, gal tik dėl vertimo? nes trečiojoj tai man geriau jis atrodo

cia tipo bandziau high key biggrin.gif kazhkaip man patinka postaruoju metu tokios kontrastines ir shviesios (as megeja siaip tamsiu foto, ne pasteliniu). turiu ir normalu varianta, ne toki padegusi, bet kazhin ar geriau?

pashviesintas:
user posted image

shvelnesnis:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 05 04, 23:13)

Sviesa gera:)

QUOTE(*monikute* @ 2011 05 05, 08:50)

Labai prasau, duok nuoroda tos foto su uzsimerkusia mergina wub.gif
Apie tavo portreta jau pasake, kad jis ne toks, koks duotas.Bet vertinant atskirai, man patinka.

QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 10:59)

O ko nenori fotografuot?
Pirma ok, antra-as dejau sali ne ant veido, o ant objektyvo, salis buvo priglausta prie jo.bet kokiu atveju nepatiko israiska.
Trecia ok, ketvirtoj nepatiko apdirbimas, oda violetine.Penkta labai like, ypac pasvelnintas variantas.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 11:59)
viena "tycine" fotosesija
ka manot?

nu gi visai smagiai bandei smile.gif man pirmoji (nes esu "pasinesusi" ant fotkiu susijusiu su langais doh.gif ) ziurisi visai nieko..kazko truksta...bet nzn ko....antroji su uzuolaida butu tokia svelni, paslaptinga, bet ta uzuolaidos rauksle einanti per kakla, ziurisi negraziai....o ir desinej pusej tos uzuolaidos ryskiai per daug schmoll.gif o Alabama, berods, fotkino prie pat objektyvo uzuolaida laikydama(bent jau as tip supratau blush2.gif ) o tu nuo toliau...bet vis vien man kvepia paslaptingumu mirksiukas.gif
o va paskutine pati paciausia 4u.gif liuks...gal reiketu palikti sviesia, bet stengtis be isdeginimu....nors kontrastas man cia visai gerai ziurisi...tik va tie isdegimai schmoll.gif

Na, mergiukai, aciu jums labai, kad pasisaket mano nuotraukytems ir padejot issirinkti geriausia 4u.gif gera, kad kazkas pavyko ir jums( kritikantems tongue.gif ) patiko...reiskiasi kazka vis tik pataikiau, nes jums itikti ziauriai sunku lotuliukas.gif tai reikia stengtis, arti, arti ir arti...bet uztat kaip gera, kai pavyksta kas blush2.gif ir dar supratau viena dalykeli...kad keliu per daug nuotrauku cia is tos pacios serijos, ane? Gal reiketu kokia viena ar tik dvi..bet gi norisi ideti, kad imtumete ir padetumete issirinkti geriausia arba nei vienos geros mirksiukas.gif

Sakgintare, malonu, kad pagaliau prisijungei 4u.gif vis matydavau kabancia ir tyliai skaitinejancia mirksiukas.gif

o man niekas neatsakys i anksciau uzduota klausima apie RAW formatu tvarkyma?Kokia programa tvarkot? Kokius pagrinde veiksmus atliekat? Kiek MG po konvertavimo is RAW buna JPG? Ar didesnis uz originalu jpg ar kaip? Pas mane mazesnis, niekaip nesuprantu, kas negerai...nesinori sugadinti nuotrauku...juk kazkur nuteka informacija reiksia, o kartu ir kokybe doh.gif tai tada jau gal geriau bandyti gelbeti jpg tiktai, o ne RAW?! O gal cia klausimas zvejui?( kad neisduoti "geru" vietu) biggrin.gif
Atsakyti
Labutis,
Magie pirmoj man patinka sesės išraiška, šviesa ant veido, šešėliai rankose, bet kažkaip keistai galva su pečiais (lyg kūprintūs ar įtraukus galvą būtų)per daug lango ir kliūva pagalvė, ar ranktūris į kurį pasirėmus, arba daugiau jo norėčiau ar visai nieko.
kur pusė - violetiniai pas mane rodo, tai nelabai veidui, tik sienoms tinka
paskutinės švelnesnis variantas mano akiai labiau.
Monikute, portretas man patinka, o kad kitoks tai tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2011 05 05, 00:13)
Nelabai zinau kaip vertint sita nuotrauka.Na as subjektyvi,nes man bet kuriuo atveju ji miela,bet norisi zvilgsnio is sono...

Miela nuotrauka, įdomiai išnaudota šviesa.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 11:59)
viena "tycine" fotosesija (seses nuopelnas), akimirkai netgi grizho upas fotkinimui. bet neilgai biggrin.gif

ka manot?

man paskutinė pati fainiausia ir natūraliausia 4u.gif

dar vienas portretukas buvo, bet nelabai supratau,ten reikėjo panašiai nufotkinti .... šiaip kaip atskirai žiūrint man labai patinka
Atsakyti

QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 12:02)

shvelnesnis:

Man patikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 gegužės 2011 - 13:06
QUOTE(Alabama @ 2011 05 05, 13:23)
O ko nenori fotografuot?
Pirma ok,  antra-as dejau sali ne ant veido, o ant objektyvo, salis buvo priglausta prie jo.bet kokiu atveju nepatiko israiska.
Trecia ok, ketvirtoj nepatiko apdirbimas, oda violetine.Penkta labai like, ypac pasvelnintas variantas.

ko nenoriu? nes nebejauciu to, ko anksciau (malonumo? aistros? "kaifo" he he), o ir gyvenime pertvarkymai kazhkokie - vien darbas, rutina, kelios laidotuves, bishki ishsiskyrimu ir siaip nebepaprikolu viskas lotuliukas.gif bet jau geryn.

ei, sausokai biggrin.gif be nuotaikos? kaip kadravimas? beje, kodel uzkliuvo emocija? kas ne taip? (toje kur su uzuolaida). as ten beje irgi jai ant galvos nedejau, arti priejau su fotiku, tai gavosi prie pat objektyvo uzuolaida, bet manau cia del to, jog ji tokia storoka.
QUOTE(pandre @ 2011 05 05, 13:29)
nu gi visai smagiai bandei smile.gif man pirmoji (nes esu "pasinesusi" ant fotkiu susijusiu su langais doh.gif  ) ziurisi visai nieko..kazko truksta...bet nzn ko....antroji su uzuolaida butu tokia svelni, paslaptinga, bet ta uzuolaidos rauksle einanti per kakla, ziurisi negraziai....o ir desinej pusej tos uzuolaidos ryskiai per daug schmoll.gif  o Alabama, berods, fotkino prie pat objektyvo uzuolaida laikydama(bent jau as tip supratau blush2.gif ) o tu nuo toliau...bet vis vien man kvepia paslaptingumu mirksiukas.gif
o va paskutine pati paciausia 4u.gif liuks...gal reiketu palikti sviesia, bet stengtis be isdeginimu....nors kontrastas man cia visai gerai ziurisi...tik va tie isdegimai schmoll.gif

o man niekas neatsakys i anksciau uzduota klausima apie RAW formatu tvarkyma?Kokia programa tvarkot? Kokius pagrinde veiksmus atliekat? Kiek MG po konvertavimo is RAW buna JPG? Ar didesnis uz originalu jpg ar kaip? Pas mane mazesnis, niekaip nesuprantu, kas negerai...nesinori sugadinti nuotrauku...juk kazkur nuteka informacija reiksia, o kartu ir kokybe doh.gif  tai tada jau gal geriau bandyti gelbeti jpg tiktai, o ne RAW?! O gal cia klausimas zvejui?( kad neisduoti "geru" vietu) biggrin.gif

pirmoje oranzhiniai nagau zhudo visa reikala. apdirbimas gal kiek keistoskas. bet ir man ji tokia svajinga.
labai aciu uz komentarus. blush2.gif

pandre as RAW nefotkinu (na itin retai), nes man PS letai jau veikia. bet megstu Lrooma, ten kartais raw patvarkau, darau ta pati - wb, stumdau ten viska, kontrastinu, shviesinu, sharpinu, jb'inu ir tiek.
QUOTE(joreta @ 2011 05 05, 13:41)
Labutis,
Magie pirmoj man patinka sesės išraiška, šviesa ant veido, šešėliai rankose, bet kažkaip keistai galva su pečiais (lyg kūprintūs ar įtraukus galvą būtų)per daug lango ir kliūva pagalvė, ar ranktūris į kurį pasirėmus, arba daugiau jo norėčiau ar visai nieko.
kur pusė - violetiniai pas mane rodo, tai nelabai veidui, tik sienoms tinka
paskutinės švelnesnis variantas mano akiai labiau.
Monikute, portretas man patinka, o kad kitoks tai tikrai  thumbup.gif

pirmoje ji is tiesu susikuprinus nemazhau ir taip nevykelishkai atsisedus, kad labai stora ranka atrodo, todel gera gabala kaires nukirpau.
pastebejau, kad dazhnai daugeliui nepatinka "keistesni" fotkiu apdirbimai (spalvishkai pvz). man tai kartais norisi padaryt kitaip. pati nesu tikra del tos violetines fotkes, kur puse veido, bet man patinka tai, kad kitaip. gal del to, jog pabodo naturalumas, noreciau ishmokti manga style apdirbima, kazhka tokio i komiksus, nzn.
QUOTE(Laukine25 @ 2011 05 05, 14:06)
Man patikti.

onli ziz uan? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 05 05, 09:50)
ši foto skirta vienai iš portreto užduočių  blush2.gif
Reikėjo padaryti pagal šitą variantą ] tik kadangi užduotyje buvo nurodyta, kad nebūtinai turi būti užsimerkusi mergina, tai aš padariau atsimerkusią  ax.gif  tik vienas klausimėlis man iškilo blush2.gif  užduotyje dar buvo nurodyti parametrai kuriais reikia fotografuoti (Daugiausiai atverta diafragma, mažiausias skaičiukas, laikas ne trumpesnis nei 1/60.). Parodytoje nuotraukoje visas veidas fokuse, o man su tokia atverta diafragma ryškumo zonoje tik akys  g.gif  jei apšvietimas ne superinis išlaikymo trumpint negaliu, ISO užsikelti irgi nenoriu, tai kaži ar įmanoma padaryt šviesią normalią nuotrauką tokiais parametrais  g.gif

merginos, jūs ir neturėjot padaryti tokią pačią foto. Parametrus rašiau tam, kad įsivaizduotumėt kaip dirbti. Foto pavyzdys daugiau pozai, kirpimui. O turėjo gautis jūsų foto, o ne kopiją to pavyzdžio, kurį rodžiau.
Pamiršot kaip prasidėjo ta portretų užduotis smile.gif Nesureikšminkit labai. Tikslas buvo, kad kiekviena turėtų bent po tris padorius portretus, čia toms, kurios visai nemokėjo. Kurios mokėjo fotografuoti, bes vistiek norėjo užduočių bandžiau ieškoti to, ko trūksta jų nuotraukose.
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2011 05 05, 11:53)

Tavo fotografijoje jau labiau soninis apsvietimas gaunasi... na man vien del apsvietimo cia viesai nepanasios nuotraukos...
pradziai sakyciau bandyk atkartoti vienas prie vieno... net merginai plaukus pasiausk ir daryk uzsimerkusia, taip tikrai ir nuotaika perduosi... aisku priedo pasidaryk ir atmerktom akim... smile.gif

baaaaaaaaaaaikit smile.gif Juk nepadarys tokios pat foto, o ir kam?
Nu rimtai perdaug sureikšminot užduotis. Juk tikslas pasiektas. Monikutė darė užduotį ir turi portretus. Mąstė, dirbo, jei dar smagiai laiką leido tai viskas ok.
Aš tarkim idealiai tokios pat nepadaryčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 05 gegužės 2011 - 13:43
QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 13:15)

ei, sausokai  biggrin.gif be nuotaikos? kaip kadravimas? beje, kodel uzkliuvo emocija? kas ne taip? (toje kur su uzuolaida). as ten beje irgi jai ant galvos nedejau, arti priejau su fotiku, tai gavosi prie pat objektyvo uzuolaida, bet manau cia del to, jog ji tokia storoka.

Ne sausokai, ne, man irgi figovas periodas svelniai tariant, tai ir zodzius sunku rast.
Kadravimas mano kukliom ziniom ok, o anoj ne emocija, o pati veido israiska tesiog netinka tavo sesei.
As laukiu tavo naujosios auto:)
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 05 05, 13:15)

onli ziz uan?  lotuliukas.gif

jes, darling, only zis. bat veri mač. Veri laik, tskant biggrin.gif
Atsakyti