Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2011 05 04, 08:02)
cia zinok labai individualus reikalas... kiekvienas manau pabandes keleta atsirenka sau labiau priimtinesni buda.... As isvis tarkim ne viena buda naudoju... priklauso nuo fotkes ir norimo rezultato... wink.gif Taip, kad bandyk ieskok...

QUOTE(vienintelė @ 2011 05 04, 08:51)
aš turiu tris variantus, kiekvienai nuotraukai žiūriu kuris labiau tinkamas, vienas per gradient map, kitas čia forume aprašytas buvo Image->Adjustments->channel mixer, kitas tiesiog pasirenku black & white, paskui patvarkau curves ar levels pastumdau

4u.gif dėkui. šį vakarą po darbo imsiu vieną nuotrauką ir kankinsiu visais būdais. gal tada dašus. Ir dar paskutinis kl. šiais dienai apie JB: RAW ar JPEG failą verčiat?

QUOTE(vienintelė @ 2011 05 04, 09:01)
ateinu su paskutine foto iš mano paskutinių dienų fotkinimo, man pačiai ji patinka, noriu kritikos, ar gerai jb ar ka nors sako, ar fotkė ir tiek, prieš tai buvo dėtas spalvotas varinatas

išdįsiu aš pasakyti. tos merginos foto oda tokia keista, lyg su faktūra, kaip apelsino. neapkarpytoj nuotraukoj mažiau krinta į mano akis todėl mano akiai geriau atrodo. Iš šešeliai plaukuose patinka nekirptoj...

Atsakyti
Gavau stovą, uch wub.gif

O Jūs šiaip nešatės stovą ar perkate dėklą, jei nėra kartu? mano kaimynas filmuoja, tai jis visada stovą nešasi be dėklo. Bet aš kaip tokia noriu viską išbaigti, tai nežinau, įtariu dar kainuosnemažai, einu žėt doh.gif

gal kam reikia "kit'inio" ( biggrin.gif ) stovo? Padovanosiu, paprastas jis visai ir pigus, bet man pravertė kai reikėjo daiktus fotografuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 04 gegužės 2011 - 10:46
QUOTE(Yvette @ 2011 05 04, 09:23)

Dalyja,  man pirmoje jb daugiau ritmo. Dar ir  todėl, kad ta virvutė atrodo lig virpėtų, nors gal ten ji taip apšviesta.
Spalvota nelabai.

mirksiukas.gif ačiū

QUOTE(Akasha @ 2011 05 04, 09:26)

Na ritmas yra... Bet foto su taip sukabintais segtukais daug kartu matytos, todel kazkaip net nelabai sudomino... gal cia tik man, bet sunku komentuoti, kai nebesudomina... siaip viskas tvarkinga ir t.t.

mirksiukas.gif tikiu, kad segtukai jau buvo išnaudoti. Na bet ir man norėjosi pamėgint juos nufotkint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 05 04, 09:33)
Sakgintare gražuolę dukrytę turi, neslėpk jos už gėlių. Įkelk dar porą savo foto, kad aiškiau būtų kiek sugebi fotografijoje, tada brūkštelsiu tau až kaip dukrelę nufotografuoti.

Senelis su ankeliu
user posted image
Dar viena su dukryte
user posted image
Dar kelios yra su pagautom emocijom ikeliau i Flickr
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 05 04, 10:10)
Ka as vadinu buitiaku.Buna mielos sirdziai foto, kuriom na norisi pasidalinti, bet i mena jos nepretenduoja.
Ejom vakare visa seima pasivaiksciot ir vyras staigiai sustabdes trinktelejo fotika.Issigandau, kad galejo sulauzyt ir padariau atsitiktini kadra, kad tik isitikint, ar viskas gerai.Namuose pamaciau, kad tas atsitiktinis labai man toks- wub.gif ir israiska berniuko, ir sviesa, viskuo man patinka.Bet sitokia nuotrauka as vadinu buitiaku.

QUOTE(bizyte @ 2011 05 04, 10:17)

mano buitiakas dar iš anksčiau, aš taip įsivaizduoju smile.gif

Čia jūsų buitiakai??? g.gif man tai liuks kadrai ir verti dėmesio wink.gif
Papildyta:
QUOTE(vienintelė @ 2011 05 04, 11:07)
Aš vis dar nematau savo nuotraukos koliažo pratesimo, o taip smalsu, gaila kad taip užsitęsė...

Šiaip ir su mano nuotrauką nebuvo padaryta koliažo...
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 05 04, 11:07)
nei viena nei kita  smile.gif paprastas jb
foto čia. nei nauja nei sena. tiesiog pabaigai.

Gražu ir jb fainas, bet kažko man trūksta g.gif niekaip nesuprantu ko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 05 04, 12:11)

Šiaip ir su mano nuotrauką nebuvo padaryta koliažo...

schmoll.gif visiška netvarka

ačiū už komentarus mano foto. Žinokit pati nežinau kas su ja gerai, kas negerai. Man patinka, bet dar neatspaudžiau ant popieriaus. Paprastai tada paaiškėja kas negerai. (šiaip visai gali būti, kad fokuso trūksta)
Atsakyti
labukas.

uzsikasus darbuose, rutina mane baige suvalgyt. Pasiilgau Jusu. Siek tiek atsigavau po visu ivykiu. Bet nefotografuoju.

Vos spejau perskaityti temas, bet saziningai iveikiau (kokias gal 10 temu, kur buvau atsilikus, nes trumpam "ishejau", galvojau "aj neskaitysiu", nu bet negaliu as taip he he).

QUOTE(Yvette @ 2011 05 03, 20:04)
*****, gyvenčiau arčiau, pasirašyčiau kam nors pozuoti. Nes tikai savo foto normalių neturiu.

hmm. as kazhkaip irgi galvoju, kad visai leisciau pasifotkint, nes tvarkiau fotkes, tai ne tik kad neturiu normaliu foto su vaiku, bet apskritai nera ju smile.gif kazhkaip nefaina. o cia tieeeek talentingu ir potencialiu fotografiu. kad visai butu idomu "pamodelaiut", kas is tikruju ziauriai sunku man gaunasi..
QUOTE(gotte @ 2011 05 03, 17:55)
Tiesiog norėjau pasayti, kad aš tokias foto traktuoju kaip mažą informaciją apie save, savo gyvenimą...

sutinku. man patinka visos fotkes. ir ne kritikai, ir buitiakishkos. nes buvo laikotarpis, kai i foruma vapshie jokiu fotkiu nedejot, tik skaitai ir skaitai, o akis paganyti ner kur.
ko nemegstu, tai pyksht poksht, kai idedama foto, n kartu su tom paciom klaidom ir tikimasi komentaru (kad ir naujokiu, kurios neatliko namu darbu, zinoma, ne visom reikia, bet kalbu apie atvejus, kai zmogus tikrai nieko nezino, o bando pershokt butinas pamokas, taip nebuna he he). jei ju nera- pykstama.
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 14:13)
ka darot, ar tiesiog atrenkat kertines foto ir jas cackinat?

as tingiu. pas mane netvarkytos jos lieka. turiu problema su fotkiu trynimu, tad dazhniausiai didesne dali palieku, kad ir total buti su blykste i galva biggrin.gif
neskaitau saves fotografe, ishvis zalia megeja ir tiek, todel nesiparinu ir kai reikia ijungiu blykste, arba blurintas fotkes darau biggrin.gif ishvis manau, kad jau cia neisipaishau, nes "nebegaminu" smile.gif
QUOTE(Yvette @ 2011 05 03, 12:18)
o aš laukiu kokios trečios ar ketvirtos fotosesijos, kurioje bus pabrėžtas ir pilvukas  smile.gif Nu neišsiryškina man šiose foto tas laukimas, o taip norisi.

drinks_cheers.gif man si karta neshtumas geriau Vanillos atskleistas buvo.
QUOTE(Rita Gude @ 2011 05 04, 09:48)
Yvete, laikrodį, taip nuimsim biggrin.gif atsakyk, jei tingi, pabandysim visaip ir pažiūrėsim. Penktadienį, jei orai leis.

tada ir batus pakeiskit, kojines blush2.gif kazhkas man ne taip ten. nedera. o atsegtos kelnes man tinka.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 05 04, 09:55)
as ir pasisakysiu biggrin.gif

drinks_cheers.gif

beje, tokia idomia diskusija apturejau (apie mano fotkes su draugu). jis, kaip nieko neishmanantis, sako, kad technishkai neblogai, kad suprantu ir ivaldzius (as taip tikraaaaai nemanau, nu bet tiek to), bet truksta to kazhko. jo manymu foto gali buti tikrai "mazhiau kokybishka", ar su daugiau grudu, ar su nukirsta galune, bet svarbu jausmas, ar ji kalba ar ne. ilgai masciau apie tai, ir pastebejau, kad is tikruju taip ir yra, pastaruosius metus buvau taip uzhsiciklinus del technishkos puses, kad visai pamirshau, kad ir ta pacia kompozicija, emocija, nuotraukos ryshi su modeliu ir t.t. ir pan. buvo taip svarbu necentruot, suziuret galunes, trecdaliu taisykle, ir tas taip uzkniso is tikruju, taip atstume, pasijauciau kaip mokykloj darydama namu darbus. dabar noriu siek tiek pamirshtu apie taip, pafotkint taip, kaip noriu ir kaip matau. jei bus blogiau - shakes tada lotuliukas.gif ir mesiu eto graznoje dielo lotuliukas.gif
QUOTE(vienintelė @ 2011 05 04, 11:27)
kaip gražu, susilydžiau wub.gif

norejau prabegt, bet prisiminiau, kad Yvete minejo, jog kartais pasiilgsta kritikos. tai trumpai - too much of everything, tai kaip po ir nieko, nes pasimeta man viskas, zhvilgsnis laksto ie nuotrauka nekabina. ir man idomu butu pamatyt spalvota varianta. nors formatas idomiai ziurisi. o jei kontrasto idet? Ar jau butu per daug?
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 05 04, 12:18)
norejau prabegt, bet prisiminiau, kad Yvete minejo, jog kartais pasiilgsta kritikos. tai trumpai - too much of everything, tai kaip po ir nieko, nes pasimeta man viskas, zhvilgsnis laksto ie nuotrauka nekabina. ir man idomu butu pamatyt spalvota varianta. nors formatas idomiai ziurisi. o jei kontrasto idet? Ar jau butu per daug?

žinok nėra spalvoto varianto. Nežinau kaip kiti mato, man tai jau kiek daugoka kontrasto rodo.
Ačiū, kad neprabėgai
Aš beveik baigiu perkąsti kokios mano foto kam patinka smile.gif
Tarkim žaidimo pratęsimas, ta geltonplaukė "gražuolė". Kol dariau juokiausi, nes netik už akinių kabinausi, o ir už Ritos pasakymo, kad beleką padarė. Tai ir aš norėjau daryti beleką. Gavosi. Bet jetau kaip man dabar gėda tokią foto turėti. O žiūriu nemažai kam patiko. Vat Fredericai net įkvėpimas atsirado. O aš raudonuoju nuo tokios foto lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 gegužės 2011 - 11:29
Nu ir privargau doh.gif Snd puse ryto bandziau padaryt nuotrauka zaidimui biggrin.gif perkrausciau visus namu daiktus, stumdziau baldus, deliojaus doh.gif o gavosi s... biggrin.gif reiks laukt savaitgalio ir griebt koki modeliuka doh.gif
Atsakyti
Su mama, kad prisijuokėm, sakau ***** nėra dėklo, bet gerai, tegul visi mato kokį stovą turiu, ir išvis reik praeit per kiemą su stovu per petį kaip per teleputišestvije rodo laugh.gif Mama sako iki maksimos nueik, daugiau pamatys lotuliukas.gif
Nu žodžiu biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 05 04, 11:25)
Tarkim žaidimo pratęsimas, ta geltonplaukė "gražuolė". Kol dariau juokiausi, nes netik už akinių kabinausi, o ir už Ritos pasakymo, kad beleką padarė. Tai ir aš norėjau daryti beleką. Gavosi. Bet jetau kaip man dabar gėda tokią foto turėti. O žiūriu nemažai kam patiko. Vat Fredericai net įkvėpimas atsirado. O aš raudonuoju nuo tokios foto  lotuliukas.gif
jo, iškart supratau tavo tą mintį iš pavadinimo, bet žiūriu po to labai daug detalių sutampa, tai ją ir atmečiau, tai pasirodo neklydau biggrin.gif
Turėk tu ją sau, ne į parodą tempi

QUOTE(Vanillla @ 2011 05 04, 11:29)
Nu ir privargau  doh.gif Snd puse ryto bandziau padaryt nuotrauka zaidimui biggrin.gif perkrausciau visus namu daiktus, stumdziau baldus, deliojaus  doh.gif  o gavosi s... biggrin.gif reiks laukt savaitgalio ir griebt koki modeliuka  doh.gif
thumbup.gif thumbup.gif Kaip man patinka, kad prisijungei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 04 gegužės 2011 - 11:47
Uzsiregistravau ir as vakar zaidime, tai dabar ir labai laukiu savo eiles, ir labai bijau biggrin.gif
O kol laukiu keliu kelias nuotraukeles ir labai noreciau sulaukti kritikos, komentaru, ar jb geras ir pan. ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Idedu ND numeris 2 biggrin.gif
F16 ISO 800
user posted image
F8 ISO 400
user posted image
F5,6 ISO 100
user posted image
Atsakyti