Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 05 03, 20:04)
Peržiūrėjau savo foto ieškodama tokios, kurią keldama sakyčiau "buitiaikas". Foto prieš metus daryta, ją kėliau į kūdros dienoraštį, ne vertinimui. user posted image

Nu va as irgi taip isivaizduoju buitiaka... Turi ta foto tureti kazka savyje...

QUOTE(Dalyja @ 2011 05 03, 20:08)
Tai va aš ateinu su savo bandymais savaitgalį padaryt/pagaut ritmą.
Kaip manot gavosi? ax.gif

Na ritmas yra... Bet foto su taip sukabintais segtukais daug kartu matytos, todel kazkaip net nelabai sudomino... gal cia tik man, bet sunku komentuoti, kai nebesudomina... siaip viskas tvarkinga ir t.t.

QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 21:10)
ar kompoziciskai viskas tvarkinga?

Netvarkinga.... Kompoziciskai tvarkingiausia trecia..... ji ir ziurisi geriauisiai....
Pirmoje noretusi kito kampo, kad sviesa nors kiek idomesne butu, tabar tie lapukai nuo saules ploksti ir blizgantys.. tiesiog neidomus... kompoziciskai kaip ir gerai bet kas is to...
antroje, truksta erdves, medzio kamienas kiek erzina atrodo lyg netycia ilindes i kadra.... sakeles lapukai beveik lenda is kadro... cia sviesa idomesne, bet kiek per sviesu...
Paskutines nebepamenu...
Atsakyti
Sakgintare gražuolę dukrytę turi, neslėpk jos už gėlių. Įkelk dar porą savo foto, kad aiškiau būtų kiek sugebi fotografijoje, tada brūkštelsiu tau až kaip dukrelę nufotografuoti.

Zirze ką ten dar buvai įdėjusi bet išėmei?

Kvartete nuostabus tavo dekupažas. Tinka kvadratinis formatas tai foto. Vos tik kairėje erdvės perdaug, dešinėej galėjai daugiau palikti.

Kikirike pirma foto įdomiausia, kitos nublanksta prieš ją. Prieš porą dienų žiūrinėjau tavo foto ir galvojau, kad tu jau vystai kažkokį savo stilių. Tikrai eini to link. Faina stebėti.

Akasha švyti Gotte tavo pasirinktoje favoritinėje foto. Spalviškai šiaip ištiels liuks susitvarkei. Ir šiaip, gražu.

Sakau Labas naujai prisijungusiom ir eisiu žiūrinėti senos temos, rodos likau nepakomentavusi nemažai.
Atsakyti
Sveikos,
Na to ND su WB dar nepadariau. Bet butinai padarysiu,ir tikiuosi fotiko nesugadinti doh.gif .
Noriu parodyti nuotrauka dukrytes,jei kas galit ka nors parasykit. Zinot dar ka prisipazinsiu blush2.gif ,man ziauriai reikia persilauzti,ir nefotkinti visko centruotai,as kazkokia nenormali,viskas pas mane turi buti centre,ir tik cia suzinojau,kad nukertant puse galvos yra jega rolleyes.gif,zodziu man dar mokytis ir mokytis smile.gif
Ir dar,nemoku nieko koreguoti ,ta prasme nuotraukos ten paryskinti pasviesinti ir t.t. labai tikiuosi visko ismokti.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aviva @ 2011 05 04, 09:35)
Sveikos,
Na to ND su WB dar nepadariau. Bet butinai padarysiu,ir tikiuosi fotiko nesugadinti  doh.gif .

aš ne per ND darymą sugadinau, jei ką, todėl nesigąsdinkit mirksiukas.gif pas mane parametrai nusimušinėja vos sujudinus fotiką arba net nejudinant, užtenka ten jam truputėlį susijudint ir nuo M (manual) šoka ant S (shutter berods). Ir tai pirmyn atgal smile.gif

ir dar dėl nuotraukų (čia turbūt labiau RG bus atsakymas, nes visgi kavenska prigimtis verčia atsakyt) - esu minėjusi, kad menų nedarau. neturiu meniškos gyslelės gamybai, todėl vertinu nuotraukas iš vartotojiškos/teoriško mokymosi (jūsų visų pastabų ir t.t.) pusės. Ir tai net ne visas vertinu, o tas, kur žinau, kad autorius neužpyks už mano nuomonę. Išmoktus dalykus (tokius, kaip zoomo galimybės, apšvietimas šešėlių atžvilgiu ir pan.) praktikoje taikau daiktų fotkinimui, tai dedu į blogą. Šiuo metu neturiu nei galimybių daryti didesnius menus, nei laiko. Kodėl sėdžiu prie PC ir nepraleidžiu jūsų temų bei leidžiu sau pakomentuoti, nors nefotkinu? Nes tokia mano specialybė - kompų menas. Manau, viską paaiškinau ir į visus iškilusius klausimus atsakiau. Jei daugiau kils klausimų, tai mielai į AŽ atsakysiu.

atsiprašau už OT, prašom nepykti, vaišinu kava.
Atsakyti
Kristuk labai liuksinis jb vertimas. Labai patinka tos dvi juodai baltos foto. Spalvotos viena murzinoka, o kitoje perdaug intensyvios spalvos.
Šiaip paskutinė tai gražuoliška.

Rita Gude iš tavo fotosesijos man paskutinė būtų faina, nukirpus apačią iki kvadrato. Na tikrai liuksinė, jei dar ir fokuso daugiau būtų. Jei eisit dar kartelį fotografuotis, perdaryk ir šitą foto, apgalvodama daugiau. Verta.
Pirmoje nukirpai kairę ranką negerai. Tos pusiau atsegtos kelnės šioje foto visai netinka. Laikrodį taip pat nuimčiau.

Gotte ir iki tavo keltos foto priėjau. Pažiūrėjau, kad tavo nuotraukų išdėstymas tvarkingesnis, nei Zirzes. Mažiau atrodo foto, todėl didesnės ir galima geriau apžiūrėti.
Labai švarios, tvarkingos visos. Mergaitės striukė faina ir labai dėkinga fotosesijoms. Iškart patraukia dėmesį, tad žiūri ten, kur reikia. Gražu.
Rašei ne kritikai, nu bet ir nesukritikavau, tiesiog pasisakiau,.
Kur dvi šuns foto klausei kuris variantas geriau. Tai man tas, kur šuo nenukirptas, visas telpa. O kokia kritika, tai erdvės daigiau aplink būtų dar fainiau.

Alabama gražus berniuko portretas, daugiau nieko ir nepasakysiu. Tiesiog patinka.

Rarity fainą dovaną gavai. Neišdrįsčiau tikriausiai, bet kai kiti daro tai smagu smile.gif

Maija nu smagus vaikų portretas, bet kažkaip ir užspaustas.

atrodo viskas.
Atsakyti
O va čia yra kaip aš suprantu buitiakas:
user posted image

Pradžiamoksly neįdomu, Bendraamžiuose tinka, o va ištiesų miela tik man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aviva @ 2011 05 04, 09:35)
ir tik cia suzinojau,kad nukertant puse galvos yra jega  rolleyes.gif,zodziu man dar mokytis ir mokytis  smile.gif

o kur čia taip buvo parašyta lotuliukas.gif nepyk, kad juokiuosi.
Atsakyti
Almost aš nenorėjau Tavo pasiaiškinimo, žinojau, ką parašei, nes apie tai ir užsiminus ne kart buvai. Tiesiog norėjau paskatinti imtis veiklos ir viskas. kad parodytum darbų. Aš esu labai smalsi biggrin.gif Aišku, dabar kai pasakei, kad didelių ambicijų neturi, na, jau smalsumas truputį dingo. Viskas baigiu 4u.gif

Yvete, laikrodį, taip nuimsim biggrin.gif Ir visa kita, nesismulkinsiu, ačiū Tau. Bet va labai įdomu dėl kelnių, todėl, kad tiesiog jų toje nuotraukoje nesimato kaip bendro vaizdo? Ar šiaip dėl ko nors? Jei netingi atsakyk, jei tingi, pabandysim visaip ir pažiūrėsim. Penktadienį, jei orai leis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 04 gegužės 2011 - 08:53
QUOTE(Almost @ 2011 05 04, 09:44)
aš ne per ND darymą sugadinau, jei ką, todėl nesigąsdinkit  mirksiukas.gif pas mane parametrai nusimušinėja vos sujudinus fotiką arba net nejudinant, užtenka ten jam truputėlį susijudint ir nuo M (manual) šoka ant S (shutter berods). Ir tai pirmyn atgal  smile.gif

man ant mano skaitmenos taip budavo, kad nusokinedavo. o viskas prasidejo del to, kad nukrito ant zemes.
Atsakyti
frederica gaila kad aš myte nebuvau, tikiuosi kada nors suorgavizuosim kokį, nerašau suorganizuosi, nes nemėgstu kai primeta darom o visi kiti pavėsy sėdi biggrin.gif

QUOTE(joreta @ 2011 05 03, 21:29)
Klausykit, kad būtų į temą. Ar galit man tundrai paaiškint kaip verčiat į J/B tik nesiųskit į googlą, nes jau užsigrūzinau actionais PS, ir panašiais dalykais tokiais kaip 4 būdai kaip paversti į JB (keliom kalbom), na, bet principo vis tiek nepagaunu. Ar dedat kokius filtrus, tokius kaip blue, red, yellow ir t.t.? Kokias rodyklytes stumdot ant foto, nes aš man rodos nusistumdau  doh.gif
Ačiū, kad pažiūrėjot, brumbrumai ir Rita Gude  4u.gif  4u.gif

aš turiu tris variantus, kiekvienai nuotraukai žiūriu kuris labiau tinkamas, vienas per gradient map, kitas čia forume aprašytas buvo Image->Adjustments->channel mixer, kitas tiesiog pasirenku black & white, paskui patvarkau curves ar levels pastumdau

QUOTE(Yvette @ 2011 05 04, 08:33)
Sakau Labas naujai prisijungusiom ir eisiu žiūrinėti senos temos, rodos likau nepakomentavusi nemažai.

vis stebiuosi gerąja prasme kokia tu šaunuolė tiek daug laiko skirdama mums
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 05 04, 09:47)
O va čia yra kaip aš suprantu buitiakas:

as ir pasisakysiu biggrin.gif daznai cia sioj temoj pasako, kad foto buitiakas, tarsi pateisindami, kad su tokiu pavadinimu ja maziau reik kritikuot. dzin kaip pavadinsi tas foto. foto arba gera arba negera. man kaip ziuretojai visai tas pats tie pavadinimai. buitiakai gali buti geri arba ne. todel visai tas pats kur ta foto padaryta, namie ar ne namie, vaikai specialiai aprengti ar ne, susiveles zmogus ar ne, daugiau ar maziau pasidazes, gimines ar ne gimines toj foto, svarbu ka ta foto isvis sako ir ar yra jausmas.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 05 04, 09:50)
man ant mano skaitmenos taip budavo, kad nusokinedavo. o viskas prasidejo del to, kad nukrito ant zemes.

žinau tikrai vieną dalyką - jis nebuvo nukritęs. mąstau, kad gal dėl to, jog fotikas šeimos ir funkcijos itin dažnai sukinėjamos (man reikia vienaip, šeimynai pakanka kitaip). ir pradžioje, kai dar mokiausi ir nebuvau išmokus su tuo M fotkint, tai sukinėdavau nuo P iki M visą tą režimų pasiūlą...
Tai va klausimas - ar tas gedimas sutvarkomas?
Atsakyti