Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Alabama siauteja-tai liuks, vis ines kazkokio sviezaus gusio biggrin.gif
As vis laukiu mainu foto, ir mano gavejas tikriausiai negavo dar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 05 03, 16:51)

tu gal kalbi apie "smeigtuko astruma"? na sutinku, kad cia jo truksta,man ne tik raiskos cia truksta, bet ir gyvumo spalvu....bet bet...kai toks reginys tik pora minuciu, ilgai negalvoji apie nustatymus, spek tik kadra pagaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 16:50)
cia ne koliazai, sudejau i viena, nes noresiu spausdinti, tai kad vienodu neprispauzdinti belekiek, sudejau taip smile.gif o kodel ne buitiakas? o tai kas yra buitiakas? rolleyes.gif

Na koliažas ar ne, tuomet neprijaučiu tokiam daugelio foto išdėstymui viena šalia kitos. Bent jau ne šiuo atveju.
O buitiakas, man rodos reportažinės foto išsigimimas smile.gif Dažnai girdžiu ar skaitau, čia mano buitiakas, atnešu buitiaką. Bet dažnai taip norima prastumti foto, dėl kurios nesam tikri, ar žinom kad ji tokia paprasta, gal tik mum vieniems miela. Ir labai labai l.l.l.l.l.l.l. retai, pamatau, bent šioje temoje, tą tikrą "buitiaką".
Ir šioje temoje buvo susižavėjusių vienos rusų rodos kilmės fotografės darbais. Darė autoportretus su dukrele, paskui pilvuku, paskui jau gimusiu kūdikėliu. Dauguma foto buvo būtent buityje. Tai vat, jei kas nori gero "buitiako", (jetau, atgailausiu, kad pavadinau tos fotografės darbus tokiu nuvalkiotu žodžiu) pavyzdžio, belieka prisiminti fotografės vardą ir pažiūrėti darbus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 03 gegužės 2011 - 16:10
QUOTE(Yvette @ 2011 05 03, 17:06)
Na koliažas ar ne, tuomet neprijaučiu tokiam daugelio foto išdėstymui viena šalia kitos. Bent jau ne šiuo atveju.
O buitiakas, man rodos reportažinės foto išsigimimas  smile.gif  Dažnai girdžiu ar skaitau, čia mano buitiakas, atnešu buitiaką. Bet dažnai taip norima prastumti foto, dėl kurios nesam tikri, ar žinom kad ji tokia paprasta, gal tik mum vieniems miela. Ir labai labai l.l.l.l.l.l.l. retai, pamatau, bent šioje temoje, tą tikrą "buitiaką"

blyn smile.gif as maniau, kad buitiakas yra foto,kurioje uzfiksuotas vienoks ar kitoks momentas tokioje aplinkoje, kokioje gyvenama/esama, ten be baldu stumdymo, sukuosenu, puosimosi, pasiruosimo, deliojimo.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 17:09)
blyn smile.gif as maniau, kad buitiakas yra foto,kurioje uzfiksuotas vienoks ar kitoks momentas tokioje aplinkoje, kokioje gyvenama/esama, ten be baldu stumdymo, sukuosenu, puosimosi, pasiruosimo, deliojimo.

gerai supratai. bet tavo darbas vistiek ne buitiakas smile.gif ant žolytės sėdi sau vaikutis. aplinka visiškai nieko nepasako, nepapildo. Nes netgi nebūtina, kad vyktų kažkoks veiksmas. Gali sustingusi žmogų vienoje pozoje nufotografuoti, bet vat ta aplinka gali pritrenkti bei papildyti.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 05 03, 17:13)
gerai supratai. bet tavo darbas vistiek ne buitiakas  smile.gif  ant žolytės sėdi sau vaikutis. aplinka visiškai nieko nepasako, nepapildo. Nes netgi nebūtina, kad vyktų kažkoks veiksmas. Gali sustingusi žmogų vienoje pozoje nufotografuoti, bet vat ta aplinka gali pritrenkti bei papildyti.

vis tiek nesuprantu, kodel ne buitiakas biggrin.gif todel, kad nera fone buitikiu rakandu? o jeigu matysusi kaimyno tvartas, siltnamis ir konteineris? lotuliukas.gif cia jau butu buitiakas?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 17:20)
vis tiek nesuprantu, kodel ne buitiakas biggrin.gif todel, kad nera fone buitikiu rakandu? o jeigu matysusi kaimyno tvartas, siltnamis ir konteineris? lotuliukas.gif  cia jau butu buitiakas?

o tu pagooglink buitiaką. pamatysi kokias foto išmeta. Vos keletas vertos dėmesio, o didesnė dauguma, tai tik nevykusios foto primetimas neaišku kokiems menams smile.gif
nemėtau niekam akmenukų, tiesiog dažnai prirašoma atnešu buitiaką, nes kažkas kažkur išgirdo, pakartojo, taip ir eina žodis. Bet nuo pradinės foto apibūdinimo labai labai nutolęs.
Atsakyti
Aš buitiaką įsivaizduoju kaip fotkinimą tam, kad atspindėti akimirką ir tiek. Be jokių taisyklių, su blicu kalant į kaktą jei reik, kertant galūnes per sąnarius ir su bele kokiu back fonu. Šeimos albumui ir tikrai ne viešam rodymui...Svetimiems kaip mano vaikai valgo mano naują patiekalą giliai dzin, o tiems, kad sėdi čia foto forume irgi tokios foto "ne kritikai" nieko nesuteikia..

Dar man patinka jei ne "taigi čia buitiakas", kitas pasakymas- "ne kritikai".. O tai kam tada dėti? smile.gif Tikintis kad visi aikčios kaip gražu? O jei nelabai gražu, nesakys nieko ir netarkuos rūros? smile.gif
Man čia akivaizdžiai užslėpta baimė būti sukritikuotam... Kaip rusai sako: i xočitsa i kolica smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 05 03, 17:37)

Dar man patinka jei ne "taigi čia buitiakas", kitas pasakymas- "ne kritikai".. O tai kam tada dėti? smile.gif Tikintis kad visi aikčios kaip gražu? O jei nelabai gražu, nesakys nieko ir netarkuos rūros? smile.gif
Man čia akivaizdžiai užslėpta baimė būti sukritikuotam... Kaip rusai sako: i xočitsa i kolica smile.gif

"ne kritikai" tai ir reikia, kad tik pasidziaugimui, nes pats autorius amto daug klaidu,arba kai fotkino, net i tai neatsizvelge smile.gif o kad deda tai ka, tau kazka skauda? lotuliukas.gif cia tokiu jei nebedes, nebebus i ka akis paganyt tongue.gif nes kritikai kurios kelia, mazai cia kuri tikrai kritikuotina cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 05 03, 17:37)
Aš buitiaką įsivaizduoju kaip fotkinimą tam, kad atspindėti akimirką ir tiek. Be jokių taisyklių, su blicu kalant į kaktą jei reik, kertant galūnes per sąnarius ir su bele kokiu back fonu. Šeimos albumui ir tikrai ne viešam rodymui...Svetimiems kaip mano vaikai valgo mano naują patiekalą giliai dzin, o tiems, kad sėdi čia foto forume irgi tokios foto "ne kritikai" nieko nesuteikia..

Tie ne kritikai yra ok. Nes visi turim tokių foto, kurios širdžiai mielos, o kartais ir reikia pasidžiaugti. Man tai būna, kad žinau klaidų pilna, tas anas negerai nu bet jetau kokia miela dūšiai foto. Na ir nebūtina viską kritikuoti, komentuoti. Reikia ir pozityvo, pasidžiaugimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 16:41)
o kad deda tai ka, tau kazka skauda?

Ne, tik šiaip, smagūs tie pasakymai.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 03, 16:20)
vis tiek nesuprantu, kodel ne buitiakas biggrin.gif todel, kad nera fone buitikiu rakandu? o jeigu matysusi kaimyno tvartas, siltnamis ir konteineris? lotuliukas.gif  cia jau butu buitiakas?

Ar kasdien vaikiukas ant žolytės su kiaušiniu? O vat žmogus srebiantis sriubą jau kasdienis reiškinys. Aš kiek girdėjau buitinių nuotraukų yra mažiausiai, nes žmonės vengia fotografuoti realybę ir būti fotografuojami. Iš mūsų nuotraukų buitiaku pavadinčiau melodi paskutines, jei kas matėt, kur motina su kūdikiu.. Aš nesutikčiau, kad buitiakas yra blogos nuotraukos, nemanau, jos gal realistinės, bet su nekokybe tai nesusije g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 03 gegužės 2011 - 16:49