Įkraunama...
Įkraunama...

Serga ir serga...,

QUOTE(Giedre.vs @ 2012 01 30, 16:52)
4u.gif  4u.gif  4u.gif sveikit aš kažkada buvau įdomioj paskaitoj apie imunitetą, tai ten įdomiai pasakojo, kodėl vaikai taip serga.

Pasidalinkit ką girdėjot bigsmile.gif
Atsakyti
Prisidedu prie prasymo 4u.gif

Prie to pacio imetu is DELFI skyrelio su pavadinimu 10 pediatrijos mitu...(gaudau kiekviena toki sakini,nes jau nerandu is kur semtis optimizmo.....)
9 mitas:Vaikų lopšeliai yra blogas pasirinkimas, nes mano vaikas visą laiką sirgs.

Vaikų lopšeliai, atitinkantys aukštus standartus, yra puikus pasirinkimas net gi aštuonių savaičių kūdikiams. Taip, jūsų vaikas pasigaus begalę virusinių infekcijų, tačiau šie virusai padeda sukurti jų imunitetą, tad paūgėjęs jūsų vaikas bus sveikesnis. Ar jums labiau patiktų, kad jūsų vaikas sirgtų pirmose mokyklos klasėse, kai kiti mokysis skaičiavimo ir rašymo?

Jei kas nori placiau,tai cia:
http://www.5braskes....u.d?id=54658323
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 30 sausio 2012 - 19:05
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 30, 14:38)
po 3 sav. namie darže atlaikė 2d.
savaitgalį temp. pradėjo kilt iki 39 su pliusu.

pavargau.

uzjauciu jus.bet mum su darzeliu tas pats.2 dienos ir viskas doh.gif
Atsakyti
del to ir nelaukiu as to darzelio, cia tik viena diena truputi temperatura pakilo ir as jau stresuoju, o kas butu jeigu taip dazniau, o dar kokia sunkesne liga, koks kosulys, nes tik slogas kol kas turejom. tai isvis panikuociau, bet aciu dievui tikiuosi, kad siemet nesirgsim dar.
Atsakyti
man del sunaus paprasciau jis jau didelis, si rudeni jau i paruosiamaja jau is to darziuko isaugsim. be to jam darziukas visada buvo stresas jis kaip pradejo lankyt taip visa laika to darziuko ir nemego. tai jis tik dziaugias kai namie tai ir pabunam ilgiau po ligos.

o va su mazaja kazkas baisaus. jai tik 3 metai gruodi suejo. o ji tokia darzelio, vaiku , kolektyvo myletoja. jos visur pilna. jai reikia visur dalyvaut. namuose ji kasdien klausineja kada gales eit i darzeli. ateina prie lango sako mama gi masina stovi nuvezk mane i darzeli gi tau nesunku matai as jau nesergu tikrai tikrai .... nu taip sirdi spaudzia. jau apsveiksta nuvezu suserga ir verkia ko sakau verki. sako : nenoriu sirgti, noriu i darzeli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 30, 23:25)
man del sunaus paprasciau jis jau didelis, si rudeni jau i paruosiamaja jau is to darziuko isaugsim. be to jam darziukas visada buvo stresas jis kaip pradejo lankyt taip visa laika to darziuko ir nemego. tai jis tik dziaugias kai namie tai ir pabunam ilgiau po ligos.

o va su mazaja kazkas baisaus. jai tik 3 metai gruodi suejo. o ji tokia darzelio, vaiku , kolektyvo myletoja. jos visur pilna. jai reikia visur dalyvaut. namuose ji kasdien klausineja kada gales eit i darzeli. ateina prie lango sako mama gi masina stovi nuvezk mane i darzeli gi tau nesunku matai as jau nesergu tikrai tikrai .... nu taip sirdi spaudzia. jau apsveiksta nuvezu suserga ir verkia ko sakau verki. sako : nenoriu sirgti, noriu i darzeli doh.gif

bet vistiek sergate?as visalaik galvojau kad musu ligu priezastys slypi ir strese jos.ji tokia mano maminuke,labai daug laiko su manim praleidzia prisirisus,o darzas jai siaubas,priprast tai tragedija.galvoju jei isieitu be riksmu jau gal geriau butu.o kai su tokiu stresu gal ir ligos labiau kimba.bet gal ir ne del to..
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 01 30, 17:56)
O gal keliais sakiniais galėtumėte apibendrinti... ? rolleyes.gif

Reziumė, kad kraujas neatsistato per kelias savaites, jis būna kaip "pelkė". Užtenka trumpo kontakto su sergančiuoju, kad bacilos priliptų. Todėl ir taip būna, kad po 2 savaičių nėjimo, vaikas nueina į daržą ir apserga. Buvo paminėta, kad kraujas atsistato maždaug per mėnesį.

O šiaip ten apskritai pasakojo labai įdomiai, kodėl žmonija taip serga ir kodėl. Azijos šalyse ir kitur, kur didelis gimstamumas- tokių bėdų nėra.
Atsakyti
Mano dukra kliedi darzeliu...Kai jau nebeserga ir dar pabunam namuciuose,meluoju,kad darzelyje atostogos ir ne vienas vaikas ,nei aukletoja neina i darzeli.Einame pasivaiksciot,tai tempiu nuo darzelio kuo toliau,kad nepamatytu vaiku languose,o ji tempia arciau.Karta sako:"negaliu ziuret i darzeli.........kaip as ji myliu ir kaip as jo pasiilgau".Per tas "atostogas",tai tik ir girdziu:"uzsek saga,kaip aukletoja,pakutenk,kaip aukletoja,ateik parodysiu,kaip mane aukletoja rankytes praust ismoke".......Zodziu skaudu buna tragiskai...........Net daktaras yra pasakes:"as matau,kad pasveikt ji gali greiciau tik eidama i darzeli".Jis turejo omenyje,kad be darzelio ji ziauriai stresuoja.Ji visada su tokiom viltingom akim i gyd.ziuri ar isleis i darzeli ar ne.Jei pasako TAIP,gyd.net mato ka ji pradeda is dziaugsmo isdarinet doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedre.vs @ 2012 01 30, 22:36)
Reziumė, kad kraujas neatsistato per kelias savaites, jis būna kaip "pelkė". Užtenka trumpo kontakto su sergančiuoju, kad bacilos priliptų. Todėl ir taip būna, kad po 2 savaičių nėjimo, vaikas nueina į daržą ir apserga. Buvo paminėta, kad kraujas atsistato maždaug per mėnesį.

O šiaip ten apskritai pasakojo labai įdomiai, kodėl žmonija taip serga ir kodėl. Azijos šalyse ir kitur, kur didelis gimstamumas- tokių bėdų nėra.

Bet ten kitos problemos.............Isvada-zmogus niekada niekur negyvena ramiai.Toks matyt zmogaus gyvenimas..Matau aplinkui zmones,kurie turedami vaikus ,neturi tokiu rupesciu,kaip as,bet.........jie turi kitu.........
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2012 01 30, 22:56)
Mano dukra kliedi darzeliu...Kai jau nebeserga ir dar pabunam namuciuose,meluoju,kad darzelyje atostogos ir ne vienas vaikas ,nei aukletoja neina i darzeli.Einame pasivaiksciot,tai tempiu nuo darzelio kuo toliau,kad nepamatytu vaiku languose,o ji tempia arciau.Karta sako:"negaliu ziuret i darzeli.........kaip as ji myliu ir kaip as jo pasiilgau".Per tas "atostogas",tai tik ir girdziu:"uzsek saga,kaip aukletoja,pakutenk,kaip aukletoja,ateik parodysiu,kaip mane aukletoja rankytes praust ismoke".......Zodziu skaudu buna tragiskai...........Net daktaras yra pasakes:"as matau,kad pasveikt ji gali greiciau tik eidama i darzeli".Jis turejo omenyje,kad be darzelio ji ziauriai stresuoja.Ji visada su tokiom viltingom akim i gyd.ziuri ar isleis i darzeli ar ne.Jei pasako TAIP,gyd.net mato ka ji pradeda is dziaugsmo isdarinet  doh.gif
Papildyta:

Bet ten kitos problemos.............Isvada-zmogus niekada niekur negyvena ramiai.Toks matyt zmogaus gyvenimas..Matau aplinkui zmones,kurie turedami vaikus ,neturi tokiu rupesciu,kaip as,bet.........jie turi kitu.........

Taip sutinku- ten kitos bėdos.

Mano ir svaigsta darželiu, jis beveik mūsų kieme. Tai ir vis svajojam kada eisim, nes pas mus grupė thumbup.gif išėjo: mano draugių vaikai, buvusių bendradarbių, kaimynų- tai visi su kuo kieme kartu augom, vežimėlius stumdėm. Žodžiu visi savi.
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2012 01 30, 21:32)
bet vistiek sergate?as visalaik galvojau kad musu ligu priezastys slypi ir strese jos.ji tokia mano maminuke,labai daug laiko su manim praleidzia prisirisus,o darzas jai siaubas,priprast tai tragedija.galvoju jei isieitu be riksmu jau gal geriau butu.o kai su tokiu stresu gal ir ligos labiau kimba.bet gal ir ne del to..

galbut jus tiesiog bandote rasti priezasti 4u.gif serga abu vienodai ir sunus kuris nenori eit i darza ir dukra kuri nori labai.
del to atsistatymo taip man irgi gyd sako kai pasveikstat reiktu dar bent 10 dienu neit doh.gif o dar esu skaiciusi kad imuniteta silpnina netinkama mityba . zinau zmogu kuris visiskai neduoda vaikui saldainiu ( tik riesutus, dziovintus ir sviezius vaisius ir pan.) nu tie vaikai serga mazai. jis isitikines kad prie to prisideda ir tinkama mityba ir E vengimas . nes tai kas yra saldainiuose , vaisvandeniuose ir pan labai silpnina musu vaikuciu sveikatele. bet va pvz as saviskiam tiesiog niekad nepirkau jokiu limonadu . jie niekad ir neprase. ir vis kartoja kad tai neskanu biggrin.gif karta vyras gere sprite ( tas irgi buna i metus karta) nu ok sakau paragaukit. vaikai paragavo sako fu kaip neskanu burbuliuoja biggrin.gif ir galvoju cia viska daro isitikinimas, paprociai. butu negave tu saldainiu is mazumes gal irgi sakytu neskanu nemegstu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2012 01 30, 23:03)
Taip sutinku- ten kitos bėdos.

Mano ir svaigsta darželiu, jis beveik mūsų kieme. Tai ir vis svajojam kada eisim, nes pas mus grupė  thumbup.gif išėjo: mano draugių vaikai, buvusių bendradarbių, kaimynų- tai visi su kuo kieme kartu augom, vežimėlius stumdėm. Žodžiu visi savi.

.....na tai is viso skaudu...
Daznai darzeli buna atvezami spektakliukai.Tevai is anksto deda pinigelius bilietams.Maniske tampo mane uz skverno:"mamyte ,ar turi pinigeliu,nupirk ir man bilietuka"....Tai as turbut ten vienintele mama,kuri nenoredama skaudint nei vaiko ,nei saves ta bilietuka nuperku tik ta pacia diena....Nes visada islieka galimybe,kad jame mes nedalyvausime...........
Cia kada aukletoja ,kalbedama paminejo tokia fraze:"ji juk prie vyresniu jau....".Ir taip pasimeciau...Tikrai -jau pavasari 2m,kaip lankom darzeli,kitais metais rugseji bus priesmokyklinuke.............O jausmas toks,kad ji dar normaliai to darzelio nepradejo ne lankyt.............
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 30, 23:11)
galbut jus tiesiog bandote rasti priezasti  4u.gif serga abu vienodai ir sunus kuris nenori eit i darza ir dukra kuri nori labai.
del to atsistatymo taip man irgi gyd sako kai pasveikstat reiktu dar bent 10 dienu neit  doh.gif o dar esu skaiciusi kad imuniteta silpnina netinkama mityba . zinau zmogu kuris visiskai neduoda vaikui saldainiu ( tik riesutus, dziovintus ir sviezius vaisius ir pan.) nu tie vaikai serga mazai. jis isitikines kad prie to prisideda ir tinkama mityba ir E vengimas . nes tai kas yra saldainiuose , vaisvandeniuose ir pan labai silpnina musu vaikuciu sveikatele. bet va pvz as saviskiam tiesiog niekad nepirkau jokiu limonadu . jie niekad ir neprase. ir vis kartoja kad tai neskanu biggrin.gif karta vyras gere sprite ( tas irgi buna i metus karta) nu ok sakau paragaukit. vaikai paragavo sako fu kaip neskanu burbuliuoja biggrin.gif ir galvoju cia viska daro isitikinimas, paprociai. butu negave tu saldainiu is mazumes gal irgi sakytu neskanu nemegstu biggrin.gif

Maniske saldainiu nemegeja.Brolis "apakes"buna, siulo saldaini ,o ji sako:nenoriu...Jis visada sako:nu ir keista tu blink.gif ....Vaisvandeniu is viso pas mus ant stalo nera.Kaip ir rasete,paragavo kavinej cokakolos ir nusipurte -neskanu.Cipsai-TABU,bet ir ju paragave vaikai "neuzsikabliuoja".Nuo mazumes "neserta" desrelemis.Tik itin retais atvejais..Zinau -pilna visur visko ir be situ minetu dalyku....Jau nebezinau ka ir galvot,kur cia tos musu auginimo klaidos....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 30 sausio 2012 - 22:23
Aš tikiu, kad mityba silpnina, nes vasarą atostogavom Makedonijoje- tai galiu pasakyti su tuo maistu, ką valgėm ten- tai čia turbūt niekas nevalgoma. Kai vaisiai, daržovės kvepia taip, kad net silpna, kai viskas tirpsta burnoje. Kai žuvis ir mėsa yra tokio fantastiško skonio. Mano vaikai buvo kaip vegetarai- valgė tik saule kvepiančias daržoves ir vaisius kalnais. Dar žuvį, niekur neesu tokios skanios valgiusi. Ech.
Atsakyti