Kas dėl maitinimo.. Man net keli medikai sakė ir šiaip kelis straipsnius esu skaičiusi, kad žindomų vaikų imunitetas tik kažkur nuo 7 m. pasireiškia... Nežinau kaip išsireikšti. Sako nesvarbu, kad pradėję lankyti darželį serga ir serga, bet neva visas džiaugsmas bus vėliau ir imuniteto stiprumo laukti apie 7 metus...
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 09, 21:33)
sakinys kad serga nemylimi vaikai turbut geriausias
kaip vienu metu buvo bumas del mamos pieno jau net kraupu budavo kur pasisuksi, jei nemaitini iki metu tai vaikas sirgs- vienareiksmiskai.
kaip vienu metu buvo bumas del mamos pieno jau net kraupu budavo kur pasisuksi, jei nemaitini iki metu tai vaikas sirgs- vienareiksmiskai.
dėl šito galima ir pasiginčyti
Kadangi mano žindymo patirtis dvejopa- pirmoji baigėsi 2,5 mėn su didžiausiais mastitais ir pan, o antroji tęsiasi iki šiol (mums 1 m ir 7 mėn), tai pasakyčiau taip, kad niekur nereikia perspausti lazdos, tačiau šiuolaikinės moterys labai mėgsta anksti pasiduoti, o kaip nepasiduosi, jeigu yra palengvinimas: mišiniai, buteliukai, šildytuvai, sterilizatoriai.
Kadangi kurį laiką turėjau laimės padirbėti visame akušerijos departamente, pasakysiu, kad daugelis mamų, net nebando, net nededa pastangų maitinti vaiko ir viską nurašo po labai saugia fraze- nėra pieno, neišeina, nebesikankinsiu, juk yra mišiniai ir dabar neužpulkit manęs, nes kaip pati minėjau, pirmagimę maitinau labai mažai, pieno irgi sumažėjo ir nebeliko, bet tai atsitiko todėl, kad ir aš pagalvojau- kad tiek to, yra gi mišiniai, ką padarysi, esu iš tų, kurios pieno neturi....
Kita vertus, įstatykim į lygtis visus nežinomuosius- maitinimas krūtimi sustiprina mamos ir vaiko ryšį, taip vaikas jaučiasi mylimas, saugus, o štai prieš tai rašiusios mamos straipsnis teigia, jog ,,vaiko imunitetas priklauso nuo meilės jam, daugumos pediatrų įsitikinimu dažniau serga būtent nemylimi, tėvų ir artimųjų dėmesio ir šilumos stokojantys vaikai." Taigi, gali būt, jog ryšys yra.
Aš esu už tai, kad visos turime bandyti ir neatimti iš vaikų jų prigimtinės teisės
čia off topic, bet irgi priklauso vaiko sveikatos temai linkiu visoms maitinti- tai neapsakomas gėris ir dovana
QUOTE(Viotinola @ 2012 01 10, 02:13)
Jooo, sakinukas kaip maisu per veida Tik pamirso pamineti, kad asocialiu tevu vaikai labiausiai mylimi, mat dazniausiai laksto basi ir murzini
Sutikciau, jei rasytu, kad gal per daug mylimi tie vaikai uztat ir serga Greiciausiai sirgimai dazneja, kai vaikas mazai lauke buna, nes vasara maniskis kazkaip neserga. Ziema mazai i lauka eina, o kai serga dar maziau...uzburtas ratas gaunasi
Kitu priezasciu jau neberandu, tai imu ieskot slieku
O mes vejaraupiais sergam
Vaika maitinau 1,2 m. Kol maitinau tai turejo slogyte max, gal karta , gal du...nepamenu. O nutraukus maitinima prasidejo.................
Sutikciau, jei rasytu, kad gal per daug mylimi tie vaikai uztat ir serga Greiciausiai sirgimai dazneja, kai vaikas mazai lauke buna, nes vasara maniskis kazkaip neserga. Ziema mazai i lauka eina, o kai serga dar maziau...uzburtas ratas gaunasi
Kitu priezasciu jau neberandu, tai imu ieskot slieku
O mes vejaraupiais sergam
Vaika maitinau 1,2 m. Kol maitinau tai turejo slogyte max, gal karta , gal du...nepamenu. O nutraukus maitinima prasidejo.................
Tikiuosi del to mano ironisko sakinio visos supratot,kad rasiau su tam tikru sarkastiniu juoku,nes pati esu "nemylinti ir demesio vaikui stokojanti mama"....
Del vejaraupiu...Gal ir nera blogiausias variantas sirgti jais(aisku tfu tfu tfu be komplikaciju).As ziauriai gailiuosi paskiepinus mazaja nuo ju.Mane apylinkine gyd.staigiai pagavo ,kaip "nemylincia ir demesio stokojancia mama"( )ir tragiskom istorijom istrauke mano pacios ranka nemazus pinigelius uz skiepa.Sakiau:"dar pagalvosiu".O ji :"ne ne ne dabar patogiausias laikas".Po kiek laiko atejus,pasake,kad atejo is ministerijos rekomendacija revakcinuoti....Supykau,nes supratau,kad galo nebus.O toj pacioj poliklinikoj is vieno mediko isgirdau,kad is Anglijos lietuves mamos jau drasko akis skambuciais apie pasipylusius vejaraupius jau skiepintiems vaikams dvejais skiepais.Suprantu,kad skiepas negarantuoja NESIRGIMO,bet apie ta fakta nesirgimo labai akcentuojama beje...Dabar galvoju,kad mergaitei padariau meskos paslauga .Uzaugs,jei suveiks vakcina "nesirgimo atveju",o paskui ji "isgaruos",iskils gresme sirgt suaugusiai moteriai,kada reiks vaikus gimdyt
Va mano atveju nepasiteisino, kad maitinamas vaikas MP neserga, neserga ausu uzdegimu, nes buvo ir tas pora kartu, ir siaip ligoniukas yra. Kita karta pagalvoju kokia sveikata butu jei nebuciau jo maitinus gal jis sirgaliukas nes as pati po gimdymo daznai sergu, tai nuo jo apsikreciu, o maitinau, gal per MP persidave ka cia zinosi...
QUOTE(Puke111 @ 2012 01 10, 10:37)
Va mano atveju nepasiteisino, kad maitinamas vaikas MP neserga, neserga ausu uzdegimu, nes buvo ir tas pora kartu, ir siaip ligoniukas yra. Kita karta pagalvoju kokia sveikata butu jei nebuciau jo maitinus gal jis sirgaliukas nes as pati po gimdymo daznai sergu, tai nuo jo apsikreciu, o maitinau, gal per MP persidave ka cia zinosi...
va aš maitinu iki šiol, tačiau irgi ir sergam, ir visokių bėdelių turim..MP juk ne panacėja...BET- niekada nežinotumėm, kas būtų, jeigu nemaitintumėm, o gal tas pienas kada nors duos vaikui kažką labai naudingo...
Man atrodo, kad čia net savanaudiška galvoti- ką duoda tas maitinimas, o ką neduoda...Mes mamos turim duoti ir nelaukti duoklės atgal. Tokia ir yra nesavanaudiška mamos meilė
Man stebuklingi Vasiliausko žodžiai, kad mamos pienas- nepakeičiamas kaip motinos meilė
p.s aš irgi labai sergu, ir labai nusilpus esu, bet tikrai galiu patikint, paprastos ligos per pieną nepersiduoda, tikrai
Kadangi dirbu dabar ligoninėje su vaikais. patikėkit, kokių vaizdų prisižiūriu. Kartais pikta, kad mamos pačios nesistengia vaikams duoti geriausio, tiesiog šiais laikais per daug patogumų, aptingo, išlepo- valgius šildo mikrobangėse, maitina pirktinėm mišrainėm, MP nebeduoda, pereka visokius žaislus, užuot paprastai pabendravę su vaikais, paskaitę pasakas.... man graudu
QUOTE(Puke111 @ 2012 01 10, 11:37)
Man aiškino, kad net ir žindomas vaikas gali sirgti, ir dažnai sirgti, bet tai dar nieko nereiškia. Sakė, kad visas gėris ir atlygis būna ~ 7 metus.
Tai vat reikia laukti
QUOTE(Stikliukė @ 2012 01 10, 11:13)
dėl šito galima ir pasiginčyti
Kadangi mano žindymo patirtis dvejopa- pirmoji baigėsi 2,5 mėn su didžiausiais mastitais ir pan, o antroji tęsiasi iki šiol (mums 1 m ir 7 mėn), tai pasakyčiau taip, kad niekur nereikia perspausti lazdos, tačiau šiuolaikinės moterys labai jėgsta anksti pasiduoti, o kaip nepasiduosi, jeigu yra palengvinimas: mišiniai, buteliukai, šildytuvai, sterilizatoriai.
Kadangi kurį laiką turėjau laimės padirbėti visame akušerijos departamente, pasakysiu, kad daugelis mamų, net nebando, net nededa pastangų maitinti vaiko ir viską nurašo po labai saugia fraze- nėra pieno, neišeina, nebesikankinsiu, juk yra mišiniai ir dabar neužpulkit manęs, nes kaip pati minėjau, pirmagimę maitinau labai mažai, pieno irgi sumažėjo ir nebeliko, bet tai atsitiko todėl, kad ir aš pagalvojau- kad tiek to, yra gi mišiniai, ką padarysi, esu iš tų, kurios pieno neturi....
Kita vertus, įstatykim į lygtis visus nežinomuosius- maitinimas krūtimi sustiprina mamos ir vaiko ryšį, taip vaikas jaučiasi mylimas, saugus, o štai prieš tai rašiusios mamos straipsnis teigia, jog ,,vaiko imunitetas priklauso nuo meilės jam, daugumos pediatrų įsitikinimu dažniau serga būtent nemylimi, tėvų ir artimųjų dėmesio ir šilumos stokojantys vaikai." Taigi, gali būt, jog ryšys yra.
Aš esu už tai, kad visos turime bandyti ir neatimti iš vaikų jų prigimtinės teisės
čia off topic, bet irgi priklauso vaiko sveikatos temai linkiu visoms maitinti- tai neapsakomas gėris ir dovana
Kadangi mano žindymo patirtis dvejopa- pirmoji baigėsi 2,5 mėn su didžiausiais mastitais ir pan, o antroji tęsiasi iki šiol (mums 1 m ir 7 mėn), tai pasakyčiau taip, kad niekur nereikia perspausti lazdos, tačiau šiuolaikinės moterys labai jėgsta anksti pasiduoti, o kaip nepasiduosi, jeigu yra palengvinimas: mišiniai, buteliukai, šildytuvai, sterilizatoriai.
Sutinku is dalies.Mano rate pazistu ne mazai mamu,kurios dejo akivaizdziai visas pastangas maitint paciom.Mano pacios vaikas atsisake mano piena nuo 2 men.Nesuprasi kas ten jai uzejo.Sukdavo galva nuo kruties ir viskas.Likusius 3 men,kuriuos dar maitinau,tai tik buvo mano pastangu deka.Kas 2 valandas 2/3 paros dirbdavau rankomis su pientraukiu.Praktiskai buvau ikalinta pientraukio.Kol issitrauki ,kol pasiruosi,pamaitini,koks vargas viska steriliai isplaut,isimt detales ( )po valandos,jei esi lauke-begte namo,vel uz pientraukio ,vel i darba ir vel tas pats ratas.Taip istrauklem su maitinimu 5 men.Na gal jau cia rysio ir nebelieka,tik produktas-pienas.Bet taip absoliutint manau negalima.Griztant prie tu murzinu ir "demesio apdalintu" asocialiu vaiku...koks ten pienas pas juos buvo kudikystej....Vaziuojam vis i sodyba pro viena labai vargana troba.I kelia vis islekia kokie 6-7 pametiniai vakai pamojuot.Kas idomiausia,pradedam intensyviai vazinet nuo kokio balandz. men iki spalio.Tai tuos vaikus pazistu is drabuziu .Ar balandis,ar rugpjutis, ar spalis-jie su tais paciais drabuziais(nes isimintini rastuoti megztiniai) ARBA iki puses nuogi ,kai labai silta......Kalbejau su tokiu jau suaugusiu vyruku,kuris vaikysteje augo sunkiai(moraliai,materialiai ir t.t.).Uzsisnekejom apie ligas.O jis ir sakys:"kai dabar pamenu kaip as kosedavau ir ka atkosedavau,geriausiu atveju gerdavau arbateles-jokiu vaistu,o nieks nekreipdavo demesio ir nieks netempdavo i poliklinikas(jos buvo pert toli...)...tai ten tikrai budavo kokie plauciu uzdegimai-bet issispjaudydavau,issikosedavau ir viskas"........
Grizau i savo parasytus zodzius ir tiesiog noriu parasyt,kad....Zinoma,tie nepriziureti(kalbu apie musu visus linksniuojamus asocialius vaikus,o ne is prigimties stiprius normaliu seimu vaikucius) ,nesergantys maratoniniais virusais vaikais yra 100k nuskriausti likusiu gyvenimu,socialejimu,gyvenimo perspektyvom ir nera ko pavydet.Gal siek tiek is kazko net reiktu pasimokyt.....Bet rask tu man ta "nepaisymo mygtuka"pas save ....Taip,kad ikvepiam ir laukiam .,kad ir tu 7m.ir .......,kai as juokiuosi- susitiksim skyrelyje "SUNKUS PAAUGLYSTES AUKLEJIMO METAI" .....
Is principo, mielos damos, mes visos skirtingos- as stora kita plona, viena kasininke kita profesore, viena serganti istisai kita nepamena kada sloga turejo- tai kaip galim lygint savo MP? nes as pati savo 2 vaiku tarpusavy negaliu lygint- pirmoji nesuprato kas per nesamone ta krutis ir ko cia ja kisu o antroji nuo pirmu akimirku plieke kumsciais kruti ir issitrauke pieniuka. nera cia taisykliu. nereikia spausti tu kurioms nepavyko. dziaugiuosi uz tas kurioms pavyko. o pastangos- mano draugei be jokio uzsaldymo kelis kartus kaip as sakau gyvai operavo mastita- nu tai nezinau kame cia dziaugsmas. sveiko proto irgi reikia
Beje mano mazoji budama 2.5men tebemaitinama MP sirgo vejaraupiais, se tau kad nori
QUOTE(Stikliukė @ 2012 01 10, 11:47)
p.s aš irgi labai sergu, ir labai nusilpus esu, bet tikrai galiu patikint, paprastos ligos per pieną nepersiduoda, tikrai
o jus tikra kad po tiek laiko maitinimo pati pripazystat kad esat nusilpus- bet jusu MP tikrai naudongas jusu vaikui?
QUOTE(Deep Blue @ 2012 01 10, 11:28)
Is principo, mielos damos, mes visos skirtingos- as stora kita plona, viena kasininke kita profesore, viena serganti istisai kita nepamena kada sloga turejo- tai kaip galim lygint savo MP? nes as pati savo 2 vaiku tarpusavy negaliu lygint- pirmoji nesuprato kas per nesamone ta krutis ir ko cia ja kisu o antroji nuo pirmu akimirku plieke kumsciais kruti ir issitrauke pieniuka. nera cia taisykliu. nereikia spausti tu kurioms nepavyko. dziaugiuosi uz tas kurioms pavyko. o pastangos- mano draugei be jokio uzsaldymo kelis kartus kaip as sakau gyvai operavo mastita- nu tai nezinau kame cia dziaugsmas. sveiko proto irgi reikia
Perskaičiau tas mintis ir nustėrau, nes kažkada pati visokių nesąmonių prisiklausiau apie save, apie savo vaiką. Kad neprižiūriu ir t.t. Visiška nesąmonė. Mano dukra buvo ir labai planuota ir labai laukta ir ilgai maitinta MP. Tik va tikrai, kol buvo maitinama MP nesirgo. O paskiau metai ligų ir nemažai operacijų, tai man tokie pasakymai yra sveikus vaikus užauginusių bobučių pasakos. Ir labai įdomu, ką tos mamos būtų parašę, jei pas jas būtų augęs toks vaikas............
O mes grįžom po eilinio klausos tyrimo. Laukiam gerų žinių iš daktarų. Gal pagaliau liksim be vamzdyno ausytėse
O mes grįžom po eilinio klausos tyrimo. Laukiam gerų žinių iš daktarų. Gal pagaliau liksim be vamzdyno ausytėse