QUOTE(vilmux x @ 2011 12 07, 21:46)
Labai teisingai pasakyta,baisu žiuret,kaip mamos per pačius pvz.gripo epidemijos pikus,mažus vaikus tąso po akropolius ir t.t. O del vitamino c tai yra lašiukai,jei mažiems visai vaikučiams,ir jei neklystu ten parašyta kiek jo duoti pagal amžiu. Sveikatos visiems
Dabar berods nebera tu lasiuku.
mes irgi i darza...kosejam, bet einam, nes kosejam jau visa menesi ir panasu kad pabaigos nesulauksim. Diena buna nieko, bet jei nakti pra bunda ir ryte po ishsimiegojimo, uzeina tokie priepuoliai, kad rodos nusikoses...o plauciau svarus nieko nesuvokiu
QUOTE(Vuke @ 2011 12 08, 10:45)
Dabar berods nebera tu lasiuku.
mes irgi i darza...kosejam, bet einam, nes kosejam jau visa menesi ir panasu kad pabaigos nesulauksim. Diena buna nieko, bet jei nakti pra bunda ir ryte po ishsimiegojimo, uzeina tokie priepuoliai, kad rodos nusikoses...o plauciau svarus nieko nesuvokiu
Gal kazkas gerklyteje dirgina Sako tokius "nenusakomos"kilmes kosulius turint ir kirmeliukus reikia ziuret ar nera.
Buvo pas mane atvejis.Vasara sunus pradejo koset.N jis jau nebuvo leliukas,o puspaauglis vaikas.Musu patikimas gyd.buvo isvykes menesiui atostogu,tad teko vesti pas apylinkine.Isklause plaucius-svarus.Kosejo toliau.Susiruosem prie juros.Nu nesivesi vaiko TOKIO,kaip ant parako backos.Nuveziau pas viena pediatre,kuri priiminedavo privaciai,be darbo poliklinikoje.Paklause-vaziuokit ramus -viskas gerai.Zodziu kosejo kosejo kosejo..Jau net pagaudavau save,kad jo kosulys man tapo iprastas ir as jau jo negirdedavau-taip turi but....Grizo musu gydytojas is kelioniu-issikvieciau,kad padetu viskam gala.Papasakojau visa musu istorija.Dar neapziurejes musu,jis pasake-issigydykit kirmeles,tai ir nekosesit.Nors jis buvo jau ir didelis,taciau namuose yra kitas vaikas,kuris dar buvo sliauziojantis.Tad tikimybe,kad jis turi kirmeliuku ir uzkrecia broli -realus.Taciau paklauses plaucius,jis rado karkalu ............Po efektingo gydymo(antibiot.),mano vaikas po 2d jau uzsiciaupe............
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 08, 09:35)
Išleidau savo pipirą į daržiuką...
As visada turiu "durnu jausmu"etapa .Suserga-supanikuoju,sustresuoju.Gyd.paskiria medikamentus.Gerejimas.Rimstu,atsipalaiduoju.....Dar pabunam namuciuose.Visai atsiputusi.Is pirmadienio i darzeli....Jau sekmadieni mane uzvaldo baimes jausmas,kad dabar suksiu "kita skaitliuka"...Kiek?...Savaite?Dvi? Tris??????
[quote=Sals@,2011 12 07, 20:11]
reiskias tikrai reiks pabandyti nusipirkti vit C O koki jus perkate? istirpinate arbatoje ar kaip suduodate?
as perku be priedu vit C 500gr ir idedu i arbatele,padarau kokis 200ml arbateles ir ji isgeria arbata per pora valandeliu
reiskias tikrai reiks pabandyti nusipirkti vit C O koki jus perkate? istirpinate arbatoje ar kaip suduodate?
as perku be priedu vit C 500gr ir idedu i arbatele,padarau kokis 200ml arbateles ir ji isgeria arbata per pora valandeliu
[quote=Sals@,2011 12 07, 23:16]
bet atsiriboti nuo pasaulio labai sunku vaikas ir i parduotuves nori ir bendrauja mes su vaikais kurie lanko darzelius... Isvis niekur neiti ir su niekuo nebendrauti irgi neiseitis
VAt kaip sustiprinti ta imuniteta gal kas pazertu patarimu
Papildyta:
Tai niekas nesako , kad isvis niekur neiti, tiesiog nebuti ten kur sergantys zmones lankosi juk i prekybos centra nebendrauti einam.
mes visur i svecius lekiam, pries tai isitikinam ar nieks is seimos neserga, uztenka to bendravimo ir laike
Papildyta:
o sakykit , jei vaukui 39 temperatura, tai darbo metu ,reikia su juo tystis pas daktare i poliklinika?
kaip ten del iskvietimu ir pan.
Man pediatre sake jei vaikui virs 38 ir tai darbo metas, tai lekti su leisgyviu vaiku pas ja i poliklinika, jei tai nedarbo metas tada kvieti greitaja.
Man tiesiog labai nepatiko, kai maniskei buvo virs 39 temperaturos ir as turejau tris dienas su leisgyve tasytis po poliklinika,tai i apziura, tai tyrimus nuvest, tai pas kita konsultanta vel vaziuot. kol galu gale issiprasau siuntimo i ligonine
bet atsiriboti nuo pasaulio labai sunku vaikas ir i parduotuves nori ir bendrauja mes su vaikais kurie lanko darzelius... Isvis niekur neiti ir su niekuo nebendrauti irgi neiseitis
VAt kaip sustiprinti ta imuniteta gal kas pazertu patarimu
Papildyta:
Tai niekas nesako , kad isvis niekur neiti, tiesiog nebuti ten kur sergantys zmones lankosi juk i prekybos centra nebendrauti einam.
mes visur i svecius lekiam, pries tai isitikinam ar nieks is seimos neserga, uztenka to bendravimo ir laike
Papildyta:
o sakykit , jei vaukui 39 temperatura, tai darbo metu ,reikia su juo tystis pas daktare i poliklinika?
kaip ten del iskvietimu ir pan.
Man pediatre sake jei vaikui virs 38 ir tai darbo metas, tai lekti su leisgyviu vaiku pas ja i poliklinika, jei tai nedarbo metas tada kvieti greitaja.
Man tiesiog labai nepatiko, kai maniskei buvo virs 39 temperaturos ir as turejau tris dienas su leisgyve tasytis po poliklinika,tai i apziura, tai tyrimus nuvest, tai pas kita konsultanta vel vaziuot. kol galu gale issiprasau siuntimo i ligonine
QUOTE(Viliausmama @ 2011 12 08, 10:32)
As visada turiu "durnu jausmu"etapa .Suserga-supanikuoju,sustresuoju.Gyd.paskiria medikamentus.Gerejimas.Rimstu,atsipalaiduoju.....Dar pabunam namuciuose.Visai atsiputusi.Is pirmadienio i darzeli....Jau sekmadieni mane uzvaldo baimes jausmas,kad dabar suksiu "kita skaitliuka"...Kiek?...Savaite?Dvi? Tris??????
panašiai ir aš...
toks durnas jausmas, noriu, kad nebesirgtų, bet tas jausmas "kada atkris" nepaleidžia
QUOTE(Viotinola @ 2011 12 07, 23:37)
Dievuleliau kaip ta maratona atlaikot
Reikėjo poros metų pripratimo. O dabar žinau, kad mano vaikas ligų maišelis ir stengiuosi su visom ligom susitaikyti, susigyventi ir draugauti. Žiūriu į priekį, nesidairau atgal. Svarbiauisia, kad operuotis nereiktų, o visa kita kaip nors išgyvensim. Žinau, kad dar reiks vienos narkozės, kai vamzdukus išiminės ir labai bijau, kas bus kai jų neturėsim.
Maniškė tai labai nori į daržiuką, bet jau trečias mėnuo kai neinam ir nežinia kada eisim.
Vuke, o jums sinusito nėra? Žinai mano Adrijai ištisai pūliniai sinusitai, dar gerl, alergija, bet mūsų kosulys nenormalus baigėsi kai sugėrėm vaistus nuo skrandžio, po to nuo alergijos, tada nuo bronchinės astmos ir 2 rimtus kursus antibiotikų. Ir va po tų 10 dienų leidžiamų antibiotikų, mano Adrija baigė kosėti. Buvo keista, kad beveik po metų laiko kosuliai baigėsi. O plaučiai mums beveik visada ir švarūs būdavo, bet kiek darė veido nuotrauką tai visokio gėrio veido sinusuose būdavo.
QUOTE(Viliausmama @ 2011 12 08, 10:32)
Gal kazkas gerklyteje dirgina Sako tokius "nenusakomos"kilmes kosulius turint ir kirmeliukus reikia ziuret ar nera.
eina sau ir pas mus tokia pati situacija, kad kosti ypac nakti, plauciai svarus, reiks patikrinti kirminiukus, nes turi bendravimo su sunimis
o vit c as perku lasiukus, nzn bet pas mus vaistineje galima nusipirkti (senoje lentvario vaistineje) cevikap
QUOTE(Giedre.vs @ 2011 12 08, 17:40)
Vuke, o jums sinusito nėra? Žinai mano Adrijai ištisai pūliniai sinusitai, dar gerl, alergija, bet mūsų kosulys nenormalus baigėsi kai sugėrėm vaistus nuo skrandžio, po to nuo alergijos, tada nuo bronchinės astmos ir 2 rimtus kursus antibiotikų. Ir va po tų 10 dienų leidžiamų antibiotikų, mano Adrija baigė kosėti. Buvo keista, kad beveik po metų laiko kosuliai baigėsi. O plaučiai mums beveik visada ir švarūs būdavo, bet kiek darė veido nuotrauką tai visokio gėrio veido sinusuose būdavo.
Tai va kad slogos ne laso, ir gerkle svari, kiek tikrino nieko neranda. Cia gali buti ir po viruso uzsilikes kosulys...lyg ir turetu ishsikoset, bet kad jai niekaip nepavyksta atkoset normaliai...bando bando, bet niekas neatsoka. Jau man panika, kad vel bronchoskopija siulys valymui
QUOTE(Hemera_ @ 2011 12 08, 20:16)
eina sau ir pas mus tokia pati situacija, kad kosti ypac nakti, plauciai svarus, reiks patikrinti kirminiukus, nes turi bendravimo su sunimis
o vit c as perku lasiukus, nzn bet pas mus vaistineje galima nusipirkti (senoje lentvario vaistineje) cevikap
Tai kad kirmeles jau atmetem, mat po viruso pas mus toks kosulys islikes...musiau visas sekretas jai ten pridziuvo, neishsivale ir dirgina daba...galvoju ar su tokia ryt eit i kaledini koncerta ar ne i darza nueina
QUOTE(Vuke @ 2011 12 08, 22:29)
Tai va kad slogos ne laso, ir gerkle svari, kiek tikrino nieko neranda. Cia gali buti ir po viruso uzsilikes kosulys...lyg ir turetu ishsikoset, bet kad jai niekaip nepavyksta atkoset normaliai...bando bando, bet niekas neatsoka. Jau man panika, kad vel bronchoskopija siulys valymui
Tai kad kirmeles jau atmetem, mat po viruso pas mus toks kosulys islikes...musiau visas sekretas jai ten pridziuvo, neishsivale ir dirgina daba...galvoju ar su tokia ryt eit i kaledini koncerta ar ne i darza nueina
niu ką palaikymo balionėliai. Kaip faina, kai vaikai neserga bent mėnesį
Siandien nupirkau saviskei vit C apelsinu skonio, ciulpia kaip saldaine
O jus ar maudote vaikus kai sloguoja, pakosti kazkiek, arvedat i lauka jei nera vejo didelio? musu gydytoja pries lauka maudynes jei kosti bet kartais man atrodo kad jei vaikas gerai jauciasi tai tas grynas oras tikrai nepakenktu
O jus ar maudote vaikus kai sloguoja, pakosti kazkiek, arvedat i lauka jei nera vejo didelio? musu gydytoja pries lauka maudynes jei kosti bet kartais man atrodo kad jei vaikas gerai jauciasi tai tas grynas oras tikrai nepakenktu
QUOTE(Sals@ @ 2011 12 08, 23:21)
Siandien nupirkau saviskei vit C apelsinu skonio, ciulpia kaip saldaine
Pirma vaika siaubingai auginau per ta savo pusprote pediatre.Po menesi nesimaudydavom,po kelias savaites neidavom i lauka,neikvepdavom gryno oro......Tik pakeitus gydytoja,suzinojau jo taisykle:su serganciu vaiku reikia elgtis taip,kaip ir su sveiku-tik kad duodam medikamentus.Nuo sito sakinio savo antra vaika ir maudau ir vedu i lauka.Gyd.sake,jei turi temp.-numusam ir maudom,vedam i lauka.Viskas su protu-jei i lauka,tai uz rankutes ir pavaiksto,o "ne galvom,kad eitu",jei maudymas,tai tam ir skirta higienos procedura,o ne mirkinimas vaiko.Yra tevu ,kurie nesupranta situ patarimu ,kuriuos turi vykdyt "su protu".Pasakojo,kad jam leidus i lauka,vaikas "suputojes" dviraciu minde visa diena ir grizo i ligonine(nezinau kokia jam ten buvo diagnoze),o tevai isverte akis daktarui ispyskino:jus gi leidot .Viskam visada yra protas ,kad nereikia leistis i krastutinumus.