Įkraunama...
Įkraunama...

Serga ir serga...,

QUOTE(vaidicita @ 2011 12 01, 21:39)
Liepa 18 tas klausimas gal ir uzknisantis, bet mums jau ir per ligas nebera galimybiu susitkti su draugais. tai vienas serga tai kitas tai abu jei tik sveikstam iki sekancio savaitgalio kada butu galima pasiorganizuot pramogu- vel susergam

Maniškė jei ne darželis, tai dar puse velnio kaip sakoma - tfu tfu tfu. Bet į darželį kol kas 1-2 d. paeina ir prasideda maratonas... Bet visai išbraukti iš darželio nenorim, na vis tikim, kad gal gi bus geriau, manau visi čia taip... smile.gif
Tai dabar paskutinį kart darželyje buvo rugsėjo viduryje, tada keturi kursai antibiotikų na ir sėdim namie, stiprinamės.
Nežinau kada dabar vesiu, nes kažkaip rankos nebekyla, kai žinai, kad vėl viskas iš naujo bus....
Atsakyti
Isvis tos ligos parsinestos is darzelio visai mum kitaip gydosi.budavo tu slogu ir iki darzelio,bet isigydydavom umkalorais.o dabar tos ligos umios,uzsitesiancios menesiais,letines.zodziu..ir kas svarbiausia manoji nei nevalgi nei kokia kudute ar paliegus mergina kaip reikalas,bet jau ligu maiselis,tai...sutrinu spanguoliu su medum idedu i lekstute kelis saukstus ji suvalgo.juk paciai rugstu.bet ne joks stebuklas nepadeda.
Atsakyti
Perskaičiau jūsų mintis - gaila, kad naujokė tai nelabai dar gaudausi kas prie ko, bet pažįstamų minčių jau radau. smile.gif
Na, o mūsų imunitetas tipo geras blush2.gif Pagal tyrimus. Mes ir 2 mėnesiai - nuo šiandien jau trečias prasidėjo į daržiuką neinam. Ryt, kaip dažnai, važiuojam eilinei konsultacijai į Santariškes. Lauksim kažkokių žinių apie klausos tyrimą. Iš tikrųjų mano mergaitei dabar neblogai, bet mes prieš tai gavom 2 labai stiprius kursus antibiotikų. Gulėjom beveik 2 savaites ligoninėj. Manau tas pagerėjimas tik todėl ir kad į darželį neinam ir apskritai mažai kur vaikštom.
Norėčiau paklausti o kaip pasikeitė jūsų gyvenimai auginant tokius vaikus? Ar neatsirado kažkokie pykčiai šeimoje? Aš kažkaip iš viso per šituos 4 metus labai pasikeičiau. Ir gyvenimo vertybės irgi. Ir apskritai kažkokia uždara pasidariau.
Atsakyti
Apie tas draželių bacilas mačiau laidą, kalbėjo kažkoks profesorius. Tai žodžiu sakė, kad darželiuose mutavusios tos bacilos, reikia būtinai kvarcuoti patalpas, nes vien paprasto patalpų plovimo nebeužtenka.
Bet šiais laikais vargu ar kas kvarcuoja, bent jau mūsų darželyje tikrai to nėra.
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2011 12 01, 22:28)
Apie tas draželių bacilas mačiau laidą, kalbėjo kažkoks profesorius. Tai žodžiu sakė, kad darželiuose mutavusios tos bacilos, reikia būtinai kvarcuoti patalpas, nes vien paprasto patalpų plovimo nebeužtenka.
Bet šiais laikais vargu ar kas kvarcuoja, bent jau mūsų darželyje tikrai to nėra.

Mes pasiūlėme (nes viena mama dirba medicinos įstaigoje) tai likom nesuprastos. Tipo, jei jūsų serga- tai jūsų bėdos. Nors tų mamų vaikai dažnai bėgančiu liūliu vaikšto - tik va nesikomplikuoja jiems daugiau niekur. Aš kažkaip kai vedžiojau savo vyresnėlę daželin - tai tikrai tokių sergančių nevesdavo kaip dabar.
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 12 01, 21:18)
mano mazoji 9k siemet gere, dickis 8 antibiotikus. iseit matau isvis nevest i darza bet ar tai jau pades  doh.gif nes jau ir taip per menesi lanko 4-5 dienas

doh.gif nesistebiu kad tiek serga tada...mes bent jau antibu tiek nesam gave, o dabar lankomes pas naturalios medicinos salininkus, tai jie grieztai uzdraude gert. kol nepadarytas pilnas kraujo tyrimas ir CRB. Netgi tada, viskas priklauso nuo vaiko bukles, jei nera apatiskas, valgo, zaidzia, neskubet su tais antibais. As pamenu praeitu metu Santariskes, tai net purto nuo to pavadinimo...faktiskai abu kartus sugirde antibus be jokio reikalo doh.gif
QUOTE(vaidicita @ 2011 12 01, 21:39)
Liepa 18 tas klausimas gal ir uzknisantis, bet mums jau ir per ligas nebera galimybiu susitkti su draugais. tai vienas serga tai kitas tai abu jei tik sveikstam iki sekancio savaitgalio kada butu galima pasiorganizuot pramogu- vel susergam

drinks_cheers.gif

QUOTE(linoze @ 2011 12 01, 22:05)
Isvis tos ligos parsinestos is darzelio visai mum kitaip gydosi.budavo tu slogu ir iki darzelio,bet isigydydavom umkalorais.o dabar tos ligos umios,uzsitesiancios menesiais,letines.zodziu..ir kas svarbiausia manoji nei nevalgi nei kokia kudute ar paliegus mergina kaip reikalas,bet jau ligu maiselis,tai...sutrinu spanguoliu su medum idedu i lekstute kelis saukstus ji suvalgo.juk paciai rugstu.bet ne joks stebuklas nepadeda.

visiskai ta pati situacija. Iki pasirodymo darze susirgdavom virsutinem kvepavimo taku ligom, bet 3-4d. ir viskas..ishsikosedavo, ishsishnirpsdavo ir baigdavosi. Kiek mes su ja visur ishkeliave, apkeliave...dabar tokioms kelionems net minties nebera schmoll.gif Vaizdas toks, kad jei net sveikas vaikas salia nusiciaudes, maniske iki dusuliu, kosuliu kankinsis jau kita diena schmoll.gif

QUOTE(Giedre.vs @ 2011 12 01, 22:25)
Na, o mūsų imunitetas tipo geras blush2.gif Pagal tyrimus.  Iš tikrųjų mano mergaitei dabar neblogai, bet mes prieš tai gavom 2 labai stiprius kursus antibiotikų. Gulėjom beveik 2 savaites ligoninėj. Manau tas pagerėjimas tik todėl ir kad į darželį neinam ir apskritai mažai kur vaikštom.
Norėčiau paklausti o kaip pasikeitė jūsų gyvenimai auginant tokius vaikus? Ar neatsirado kažkokie pykčiai šeimoje? Aš kažkaip iš viso per šituos 4 metus labai pasikeičiau. Ir gyvenimo vertybės irgi. Ir apskritai kažkokia uždara pasidariau.

Koks tai imuniteto tyrimas?
Stiprus antibiotikai - uzdegimas toks buvo?
Gyvenimas musu...aukstyn kojom, buvom judrus, visur dalyvaudavom, lankydavomes, dabar nieko nebeliko...sedim namie ir bijom i zmones iseit. man kas diena nerealys stresai, nes vos kosteli ar nusiciaudo man vidurius susuka kazkaip reikia rast jegu optimistiskiau i viska ziuret, bet kai kada ju tiesiog nebelieka unsure.gif

QUOTE(Giedre.vs @ 2011 12 01, 22:39)
Nors tų mamų vaikai dažnai bėgančiu liūliu vaikšto - tik va nesikomplikuoja jiems daugiau niekur. Aš kažkaip kai vedžiojau savo vyresnėlę daželin - tai tikrai tokių sergančių nevesdavo kaip dabar.

Tas pats musu darze...nematau prasmes vaika vest i ligu sukuri, net jei ir nesirgtu sitaip, vis tiek absurdas. Ir aukletojos akis isputusios aiskina, kad visi vaikuciai sveiki, nes juk gydytojai pazymas dave doh.gif ar jos kvanktelejusios ar tokiom apsimeta blink.gif
Atsakyti
Darželiuose padėtis iš ties liūdna.
gaila tų vaikų kurie vis nosis į rankoves braukia, per kosulius ir patys nepamiega ir kitiems trukdo.
jetau, gi pats būna, kad tokios savijautos vos galvą nuo pagalvės pakeli, o čia vaikučius į kolektyvą išstumia...
Atsakyti
Vuke, mano mazoji 9k sirgo pulinga angina su 40 temperatura kas karta bandziau be antibu 4-5 dienas kankindavau vaika naturalia medicina ir kitais budais... ir guli kaip lapas. viena karta net vezem laseline statyt... guli skysciu negeria, temp nekrenta nu niekaip schmoll.gif dabar LOR liepia operuot nepaisant to kad jai dar tik 3m

o del tu ligu nu tai kad ateini liulys kabo pas vaika pasakai tai kas karta pykciai baisiausi. kam smeizi gi vaikas sveikas arba ispucia akis, tikrai? ojetau? taigi atvedziau visiskai sveika! matyt apsirgo. .. ir istikruju gaila kai tas vaikas turi visa diena slampinet kai blogai jaucias. suauge vistiek pasisaugot moka kad ir darbe turiu omenyje,neciaudo vienas ant kito, vienas kito daiktu i burna nededa.. o vaikai kitaip..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 02 gruodžio 2011 - 11:16
Na mano merginai 3,5m. einam nuo 2m. į darželį. Šiaip lopšy sirgo daugiau, bet nuo kovo vartojam natūralius vitaminus. Mūms pažįstama pasiūlė. Šiaip vasara visai nesirgo, nors ledus kirto po kelias porcijas, jūroje maudėsi. Mano abiejų vaikų problema gerklė. Antibiotiku šiemėt dar nevartojom, nors buvo jau tas rudenisnis virusas truputį prikibęs, kolektyve kitaip nebus. Bet be antibiotikų pasveikom. Man baisu kai paskaitau , kad tiek jūsų vaikučiai to brudo geria. Jis juk visai imunitetą susilpnina, o paskui kol atsistato komba visi virusai. Na aš taip tikiuosi kad mūms tie vitaminai padeda, mes juos visa šeima vartojam. Vis dėlto jau pusė metų. Vasarą mažiau vartojom. Pačios žinot, kad mūsų mažiems sunku ir tų daržovių ir kaikurių vaisių įkišti, bei kito sveikesnio maisto. Aš manau, kad reikia kažko papildomai. Ne ir tam maiste ne kas likę. Tie vitaminai purškiami į burnyte labai patogūs naudoti, vaisių skonio. Pasisavinimas geras, nes per burnos gleivinę tiesiai pasisavina, nepatenka į skrandį, vadinasi dar ir sutaupom. Įsitikinau, kad jie geri, nes jau daug pažįstamų vartoja. Iš vaistinių neperku, nes tabletės yra ššššššššš, kam tuos pinigus mėtyti. Visus sertifikatus mačiau, jų sudėtis labai gera, palyginus su kitais. Vaistinėje tokie kainuotų keli šimtai, o mes perkam tiesiai iš gamintojo. Užsisakom daugiau gaunasi kaina kaip eilinių vitaminų. Suprantu , kad esat daug kas nusivyle, niekas stebūklų nedaro reikia kantrybės ir viską gerai išanalizuoti. Na žiūrėsim kaip bus toliau su ligom, nes darže ir lauke duodasi ir kaip ten pati rengiasi nežinau, bet kolkas nieko laikomės.
Rašykit jei ka. smile.gif Sveikatos visiems.
Atsakyti
QUOTE(jurgitale @ 2011 12 02, 11:26)

kas per vitaminai?
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 12 02, 12:14)
Vuke, mano mazoji 9k sirgo pulinga angina su 40 temperatura kas karta bandziau be antibu 4-5 dienas kankindavau vaika naturalia medicina ir kitais budais... ir guli kaip lapas. viena karta net vezem laseline statyt... guli skysciu negeria, temp nekrenta nu niekaip  schmoll.gif dabar LOR liepia operuot nepaisant to kad jai dar tik 3m

o del tu ligu nu tai kad ateini liulys kabo pas vaika pasakai tai kas karta pykciai baisiausi. kam smeizi gi vaikas sveikas arba ispucia akis, tikrai? ojetau? taigi atvedziau visiskai sveika! matyt apsirgo. .. ir istikruju gaila kai tas vaikas turi visa diena slampinet kai blogai jaucias. suauge vistiek pasisaugot moka kad ir darbe turiu omenyje,neciaudo vienas ant kito, vienas kito daiktu i burna nededa.. o vaikai kitaip..

Jus nueikite pasikonsultuoti pas kelis operuojancius gyd. del anginos pulingos (matau is Kauno esat, tai gyd. pasirinkimas tikrai nemazas KMUK ir III yra vienas geras ), bent as taip dariau smile.gif pagal tai ka rasote, tai situacija tikrai rimta, jei turite galimybe neveskite visai kuri laika vaiku i darzeli, o del operacijos Jums reikia rimtai pamastyti. As pati esu sirgus pulinga angina, kelis kartus, suauges zmogus, labai bjauri liga, tad vaikui tiek kartu sirgti per metus turetu buti labai sunku, o ir kenkia sanarianms, sirdziai. As cia tik savo nuomone pasakau 4u.gif nes vienas dalykas kai snargliuoja, koso ir taip prasivozoja, kitas kai guli paslikas ir geria antibus istisai unsure.gif

o del serganciu vaiku darzeliuose - as jau susitaikiau su tuo, kad pries veja nepapusi, tiesiog arba vedi i ta bacilyna arba ne unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gied: 02 gruodžio 2011 - 12:23
na mums du gyd jau patvirtino kad musu atveju reiktu rinktis is dvieju blogybiu viena ir operuot nes neoperavus gali baigtis liudniau. mazytei jau pradejo koju pirstukus skaudet ir kelius pamirkom siltam vandenyje praeina medikai itaria kad cia jau anginos pasekme gali buti nes tai jau du kartus sutapo su angina ir auksta temp sad.gif

teip teip pas ta III viena gera ir ruosiames operuotis biggrin.gif

o as dar pagalvoju nu esu buvus darbe su sloga bet tai pasedziu pailsiu, pasidarau arbatos 5 puodus per diena o ka vaikui daryt? niekas ten per daug demesio nekreips i ji
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidicita: 02 gruodžio 2011 - 12:28