QUOTE(blizguti @ 2011 11 28, 12:34)
Del vitaminu as galiu papasakoti kaip buvo musu seimoje. Kas men. isleisdavau tikrai nemazai pinigu. Ir imunotrofina gerem ir cinka ir kalci ir ezuole ir kompleksinius visokius, ir ivairius taukus, o naudos 0. Kai apsilankem pas pulmonologe nes einma mazdaug kas 3- 5 men. Galvoju paklausiu ka ji patars, nes jau nebezinojau kokius pirkt. O ji man sako neduokit jus tu sintetiniu vitaminu, cia yra pinigu ismetimas. Geriau sako maitinkit pilnaverciu maistu ir galit D3 palasinti lasiuku ir naudos sako bus daugiau. Vat kaip mus informavo.
Bet tikrai kur to pilnaverčio maisto rasti pvz. žiemą, pavasarį - kol dar savų daržovių neturim.. Nes parduotvėje, turguose viskas kas atvežta prapurkšta ir t.t. Apskritai, jei taip žiūrėti, tai prekybos centruose beveik nėra normalių maisto produktų, kurie tikrai duotų naudą organizmui...
Vasarą gerai, kai savas daržas, kitu atveju man kažkaip sunku įsivaizduoti, apie pilnavertį maistą...
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 11 28, 13:15)
man posakis "reikia rinktis pilnavertį maistą" užmušantis. Nu nevalgo mano vaikas to pilnaverčio maisto. tai man ką, nusišaut dabar
gaunasi taip, kad mamos kurių vaikai valgo daržoves, vaisius, mėsą yra labai geros ir rūpestingos, o tos,kurių vaikai nevalgo, ir bando kažkiek vitaminų duot susintetintų tai šitos niekam tikusios, nerūpestingos ir apskritai, tai vaikų teisėm tokias įduot
Maniškė pvz. labai mėgsta daržoves, va kuriam laikui turiu šaldiklyje, bet jau vistiek ne tas... O toliau, žiema, pavasaris, prie geriausių norų negausi
Nes pvz. parduotuvinių vaisių, daržovių neperku... Nes manau ten daugiau žalos, nei naudos...
Įdomu ką medikai mano apie ekologiškus vitaminus, nes tokių jau yra...