Mes mokomės raidelių. Pasidarėm dideles pradžiai vaiko vardo raides, po to dar mano ir tėčio. Po to vienas nežiūri, o kitas išslapsto tas raideles kambariuose. O tada prasideda linksmybės Dviguba nauda, nes radęs raidę turi pasakyti kokią rado ir plius dar šilta šalta išeina žaidmas.
Faina čia temelė, kiek idėjo jau pasipylė ir tikiu, kad jų bus dar daugiau.
Mes irgi su vaikais žaidžiam Memory (turim ant medinių kaladėlių), dar patinka Domino (turim su žvėrelių paveiksliukais), dėlionę, kuri yra su skaičiukais - sudedi paveiksliuką ir kartu gaunasi koks nors nesudėtingas veiksmas (2 + 2 = 4).
Su raidėm dar neturim, bet ketinu įsigyti traukinuką. Turėtų būti geras, tik aš ne su vardu galvoju, o kokiu nors ilgesniu žodžiu, kad turėtumėm kuo daugiau įvairių raidžių. Su sūnum mėginsim su tais vagonėliais žodžius sudarinėt Jei kam įdomu apie ką kalbu - galit pasižiūrėti Traukinukas su vardu
Mes irgi su vaikais žaidžiam Memory (turim ant medinių kaladėlių), dar patinka Domino (turim su žvėrelių paveiksliukais), dėlionę, kuri yra su skaičiukais - sudedi paveiksliuką ir kartu gaunasi koks nors nesudėtingas veiksmas (2 + 2 = 4).
Su raidėm dar neturim, bet ketinu įsigyti traukinuką. Turėtų būti geras, tik aš ne su vardu galvoju, o kokiu nors ilgesniu žodžiu, kad turėtumėm kuo daugiau įvairių raidžių. Su sūnum mėginsim su tais vagonėliais žodžius sudarinėt Jei kam įdomu apie ką kalbu - galit pasižiūrėti Traukinukas su vardu
Vaikam patinka senas zaidimukas ''Pele, Pele pas ka ziedas zydi'', dar zaidziam kas ilgiau pasokines ant vienos kojytes, ant kitos kojytes, abiem kojytem, kas ilgiau patiles ir pan... Istvermei ugdyti ir labai linksma. Taip pat valgomas-nevalgomas, arba saldus-saldainis, piragas / saltas-ledai / rugstus- citrina, obuolys ir dar visko prigalvojam.. . Zaidziam saskem, sachmatais, ivairiausiais domino (taskeliais, zverialiais, vaisiai-uogos), deliojam jau sudetingas puzles, sokinejam su spec. komuoliu.
zaidziam
Visada žaidžiam ir su žaislais, ir šiaip žaidimukus
o mano mazasis tai zaidzia daugiausia vienas tik zurnaluose uzduoteles kartu sprendziam
Pas mus irgi panaši situacija, nebežinau kuo užsiimti. Irgi žaidžiam ir slėpynių ir piešiam ir t.t..
O mums dar padeda Pirmoji Viktorina, toks paprastas žaidimas, pirkti yra "Vaikų mieste".
O mums dar padeda Pirmoji Viktorina, toks paprastas žaidimas, pirkti yra "Vaikų mieste".
Pas mane tai abu masinyciu fanai, bet as jau geriau stengiuosi teciui perleisti ta proga "paralineti".
Maniškiui 3,9m tai veiklos su juo daug, tik užsiimk
Piešimas, spalvinimas su guašu, flomasteriais, pieštukais, kreidelėmis;
Statymas iš lego - tėtis šioj srity daugiau fantazijos turi negu aš
Dėliones labai mėgstam;
Domino žaidžiam visi trys kartu;
Su mašinėlėmis irgi pažaisti tenka
Užduotėles nesudėtingas atliekam kartu - tarkim sujungti taškus ir nuspalvinti gautą piešinį, linijas sujungti, nuvesti pelytę namo teisingu keliu, nuspalvinti piešinį, kai kiekviena spalva turi savo žymėjimą ir gaunamas koks nors piešinys ir pan.
Aplikuoti labai mėgsta - aš popierių spalvotą jam plėšau o jisai klijuoja. Juk tereikia nupiešti norimą figūrą (tarkim obuolį), ją iškirpti ir vaikas ją apklijuoti gali. Galimos ir šiek tiek sudėtingesnės aplikacijos, kai vaikas pats iškirpti bando ir suklijuoti.
Dainuojam, šokam kartu muzikai grojant
Lavinamuosius žaidimus žaidžiam - dėmesio, atminties.
Daug dėmesio skiriam kalbos pratimukams, nes maniškiui su kalba problemos.
Pirštukų žaidimus žaidžiam;
Knygutes kartu skaitom, aptariam personažus, spalvas, gerus/blogus veikėjus ir t.t.
Piešimas, spalvinimas su guašu, flomasteriais, pieštukais, kreidelėmis;
Statymas iš lego - tėtis šioj srity daugiau fantazijos turi negu aš
Dėliones labai mėgstam;
Domino žaidžiam visi trys kartu;
Su mašinėlėmis irgi pažaisti tenka
Užduotėles nesudėtingas atliekam kartu - tarkim sujungti taškus ir nuspalvinti gautą piešinį, linijas sujungti, nuvesti pelytę namo teisingu keliu, nuspalvinti piešinį, kai kiekviena spalva turi savo žymėjimą ir gaunamas koks nors piešinys ir pan.
Aplikuoti labai mėgsta - aš popierių spalvotą jam plėšau o jisai klijuoja. Juk tereikia nupiešti norimą figūrą (tarkim obuolį), ją iškirpti ir vaikas ją apklijuoti gali. Galimos ir šiek tiek sudėtingesnės aplikacijos, kai vaikas pats iškirpti bando ir suklijuoti.
Dainuojam, šokam kartu muzikai grojant
Lavinamuosius žaidimus žaidžiam - dėmesio, atminties.
Daug dėmesio skiriam kalbos pratimukams, nes maniškiui su kalba problemos.
Pirštukų žaidimus žaidžiam;
Knygutes kartu skaitom, aptariam personažus, spalvas, gerus/blogus veikėjus ir t.t.
Butinai zaidziam kartu. O darom viska. Kadangi man labai patinka megzti, tai noriu uzsiimti siuo relaksaciniu uzsiemimu ir kai dukrytes nemiega, todel merdu, taip pat siuvu lelytems drabuzelius, pataliukus. O jas tuo tarpu mokinu siuti sagutes. Tiesa is pradziu siudavo jos at kartonu paveikslelius su siulais, kuriu galiukai padaryti kaip batu raisteliai. Kuomet gaminu valgi jas taip pat itraikiu ir paverciam tai zaidimu. Joms tai zaidimas, o mano ziniomis nepakeiciamas ugdymas ir neatsiejamas rysys. Joms tai labai patinka, kai tetis grizta jos puola prie duru saukdamos : ''labas vakaras teveli, vakarienei (pvz.) musu gamonti kotletai.
O siaip daug loginiu zaidimu turim ir zaidziam. Taip pat megstam muzikinius zaidimus. Tokius kaip :''klause zvirblis ciulbonelis pas ta pilka karveleli''......
O siaip daug loginiu zaidimu turim ir zaidziam. Taip pat megstam muzikinius zaidimus. Tokius kaip :''klause zvirblis ciulbonelis pas ta pilka karveleli''......