del bokeh. bokeh tai yra forma - ne linija. kai "linijuoji", tai nx bokeh reikalingas cia. Kompoza juk yra liniju ir formu derinimas. Tavo parinktai stilistikai del minkstumo uztenka liniju. Kitais atvejais galima suderinti abu
nereikalingas čia buvo bokeh, pilnai su tuo sutinku... su kievu viską fotkinau su F2.8.. nu kas tokius dalykus su atidaryta diafragmą fotografuoja.. o gi niekas.. nebuvo kur dėtis, pastrigo objektyvas, nesireguliavo diafragma.. tai teko rizikikuot su atidaryta, ir rinktis trumpiausią išlaikymą.. tai kelis kadrus sudeginau, nes šviesos per daug buvo kai saulė aukščiau kilt pradėjo..
nereikalingas čia buvo bokeh, pilnai su tuo sutinku... su kievu viską fotkinau su F2.8.. nu kas tokius dalykus su atidaryta diafragmą fotografuoja.. o gi niekas.. nebuvo kur dėtis, pastrigo objektyvas, nesireguliavo diafragma.. tai teko rizikikuot su atidaryta, ir rinktis trumpiausią išlaikymą.. tai kelis kadrus sudeginau, nes šviesos per daug buvo kai saulė aukščiau kilt pradėjo..
ne cia pas tave bokehui diafragma neitakoja. Ryskumo zona kinta ir nuo zidinio nuotolio, nuo atstumo iki fokusuoto obj. Cia tik komponavimo reikalas - pirmas planas lb arti objektyvo
Svajone, patiko, šiuo atveju Kievo labiau,bet pinholas irgi fainai gavosi, pas mane jaučiu išvis su pinhole nesigautų reikia pasiskolinti pabandyti iš taves
Is LFS kaip narys i el pasta nuolat gaunu visa informacija apie parodas ir kt renginius, susijusis su fotografija. Perkopinu sita laiska, manau vertas demesio, jei kas turite laiko ir kelis litus.
" *IN FOCUS 2011 pristato trumpametražių filmų kolekciją KONTAKTAI apie žymiausius pasaulio fotografus* * * Spalio 14 ir 21 dienomis tarptautinis fotografijos meno festivalis IN FOCUS kviečia į Nacionalinę dailės galeriją, kurios kino salėje bus rodomi trumpametražiai filmai (13 min.) iš prancūzų kolekcijos Kontaktai. Peržiūrą lydės kultūros kritiko Jurijaus Dobriakovo komentarai.
Dienraštis Le Monde šią kolekciją apibūdino kaip tobulą būdą paaiškinti kaip dirba ir mąsto fotografai. Festivalyje šiais metais bus parodyti filmai apie Elliotą Erwittą, Henri Cartier-Bressoną Christianą Boltanskį, Andreas Gursky, Nan Goldin, Hilla ir Bernd Becherius, Jeffą Wallą, Nobuyoshi Araki, Hiroshi Sugimoto bei Wolfgangą Tillmansą. * * Kolekcija buvo sukurta bendradarbiaujant su organizacija KS Visions, Europos kultūros televizijos kanalu ARTE bei nacionaline Jeu de Paume galerija (Paryžius) ir tapo pripažinti tarptautiniu mastu. Kiekviename iš filmų pristatomas vienas autorius, kuris atskleidžia savo kūrybos procesą ir jo subtilybes, mąstymo apie fotografiją būdą, jos ar jo pasirinkimą. Fotografai, komentuodami savo kontaktinius atspaudus, kontrolines fotografijas ir galutinį pasirinkimą, atskleidžia savo požiūrį į fotografiją ir jos esmę.
Ši kolekcija rodoma įvairiuose pasaulio muziejuose, galerijose, parodose, festivaliuose, meno akademijose, tarp kurių: Georges Pompidou centras Paryžiuje, Haselblado fondas (Švedija), Gugenheimo muziejus (Berlynas), galerija Tate Mondern (Londonas), Ispanijos nacionalinis šiuolaikinio meno muziejus, fotografijos mugė Paris-Photo ir aibė kitų. Ji taip pat pristatyta ir įvertinta Toronto, San Francisko, Monrealio ir kituose kino festivaliuose. Lietuvoje ji rodoma pirmą kartą. * *
*Programa:*
* *
*I dalis*
*spalio 14 d. 18 val. *
Elliot Erwitt
Henri Cartier-Bresson
Christian Boltanski
Andreas Gursky
Nan Goldin
* *
* *
*II dalis *
*spalio 21 d. 18 val. *
Hilla ir Bernd Becher
Jeff Wall
Nobuyoshi Araki
Hiroshi Sugimoto
Wolfgang Tillmans
* *
Nacionalinė dailės galerija, Konstitucijos g. 22, Vilnius
snd per pietus "pavariau" ant rudenio labai neiprasta i siaura fotkint, bet pentaconas eilini karta remonte. atprates jau per sita ieskikli i gamta ziuret.
tik dabar? as galvojau tu specialiai cia palikai spec efektus (ir bloge, ir forume, galvoju style'as toks ar ka hehe) mane erzina, bet tas "kreivas horizontas" taip prilipo, kad as is toli matau ir man norisi tiesint.
kur xuj su ja (nors man jos truksta) labiausiai patiko. a nu ir dar 3exp.
tik dabar? as galvojau tu specialiai cia palikai spec efektus (ir bloge, ir forume, galvoju style'as toks ar ka hehe) mane erzina, bet tas "kreivas horizontas" taip prilipo, kad as is toli matau ir man norisi tiesint.