QUOTE(sillwio @ 2011 09 20, 12:56)
Pupeliuk, man leido atnaujint. Matyt yra kazkoks susitarimas tarp canon'o ir silverfast'o (prie skanerio buvo legali versija uz dyka).
As valau ir juosta atsargiai, ir stikla mikrofibra, nors labai del dulkiu nesiparinu. Nebent koks stambus svetimkunis islenda
Papildyta:
Senajam silverfaste, panasu, seseliuose daugiau detaliu, bet cia gal skenavimas skiriasi. As pastebejau, kad photoshope nustatant baltos balansa spalvu histogramos (curves meniu) praktiskai visada turi vienoda charakteri. Jeigu pavyktu issaugoti tas histogramas ir po to kelti ant kiekvieno kadro, maziau reiktu dirbt su BB. Tai vadinama skanerio kalibravimu. Rankos nedaeina normaliai ir iki galo issiaiskint.
Aha, pasiskaiciau apie pilnaverti skanerio kalibravima. Be specialaus sablono nieko nebus. Kainuoja toks sudas kruva pinigu ir kiekvienam tipui juostu ar skaidriu reikalingas atskiras. Reiskia liks kaip yra - is akies.
Man kažkodėl už dyką atnaujinti neleido
mokėjau pusę kainos.
Dėl detalių šešėliuose ne visai taip. Su naujuoju gerokai geriau, ištraukti einasi žymiai geriau. Čia kadrai visai netvarkyti praktiškai. Senasis man stipriai "perkala", nesusitvarkau su juo po to. Niekaip nepavykdavo net ir mažinant skenavimo metu ekspoziciją gauti normalių kadrų, jei šviesa sudėtingesnė, kad po to galėčiau "traukti iš tamsos", o ne tamsinti. Visad praktiškai tamsindavau, net actionas pas mane padarytas taip, kad iš karto Brightness užmestas -15, dabar turiu atstatyti šviesumą atgal.
Man toks vaizdas, kad senasis Silverfast stengiasi suvienodinti tamsą/šviesą, o va naujasis skenuoja taip kaip yra. Šviesa juk tikrai sudėtinga šiuose kadruose. Labai didelis skirtumas tarp to tamsu/šviesu.