Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Nesupyk, bet noredamas pataupyti tavo babkes, pasiulysiu nepirkti jokios juosteles. Pamatyti 36 kadru rezultata tau kainuos ne maziau 30 litu (juosta, ryskinimas, skanavimas arba spausdinimas). O jei nieko nerauki fotografijoje, kaip pati prisipazinai, rezultato nebus jokio. Ir amziams atmus nora fotografuoti juosta. Gal pradziai pasimokyk su skaitmena ir tada jau juostini paimk.
Atsakyti
Thalia, cia ne paneliu tema. o ir paneliu smile.gif Andriuskai pritariu wink.gif

taigi. prisiminiau fotoreportaznyko igudzius lotuliukas.gif na aisku, kad aerodrome. Siuo metu ten vyksta vaiku stovyklele, kurioje jie mokomi orlaivio valdymo pagrindu - pradzioje ant "trikampio" pakabinamas mokomasis lak 16 ir tada, esant stipriam vejui (sita treciadieni pute 8 m/sek.) vaikuciai mokosi smile.gif Veliau ta sklandytuva tampo su trosu, pakelia i metro dvieju auksti, moko sklesti ir tiksliai nutupti smile.gif siaip ta stovyklele labai simpatiska, rezimas grieztas, maitina juos ten gerai, priziuri smile.gif jei kas sugalvosit ateityje leisti i siek tiek kitokia stovykla, tai turekit omeniuose smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 17 birželio 2011 - 21:35
O sis "skeletonas" skraido?

P.s. As jau pavargau pavydeti del spalvu ir vaizdo svarumo...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2011 06 17, 23:32)
O sis "skeletonas" skraido?


lotuliukas.gif Oi negaliu,taip skaniai nusijuokiau. ms idomu labai...
Atsakyti
QUOTE(Thalia_ @ 2011 06 17, 20:01)
kur juostelę pirkti?
Ir kokią?
Ir, ar galima spalvotą ir nespalvotą?

Logiska, kad fotoprekese smile.gif Sarasa parduotuviu rasi per google. Jei Vilniuje, pigiausios Juozapaviciaus g. esancioje parduotuveje.
Ziurint kokio rezultato tikiesi, kokiu paros metu fotografuosi, kokios spalvines gamos nori ir ka fotografuosi, gamta, zmones ir t.t. Yra negatyvinies ir pozityvines, tau manau reiketu pradzioje negatyvines 35 mm juosteles 36 kadru, gali imt ta kurios dezute pradzioje graziausia smile.gif nes realiai neisisavinsi dar visvien kas prie ko. Jei busi juozapaviciaus g. tai profoto 100 dienos metui tiks smile.gif sauleta diena, grazios vaiskios spalvos.
Galima, jei nori, kad isryskintu tau ja minilabe tai imk C-41 proceso (ant pakuociu uzrasyta), o jei rankomis, turi kas tau isryskintu tai ziurek, kad butu ryskinama rankomis (cia apie juodai baltas). Spalvotos visos C-41 negatyvines, skaidrines E-6 atrodo, tai tu neziurek.
Vnz nueik i fotoprekes juozapaviciaus g (jei vilniete) sakyk pirma kart fotkinsiu i juosta, ka rekomenduojat, fotkinsiu dienos (arba vakre, patalpoje ar lauke) metu, tokiom tai salygom ir pagal tai pasiulys wink.gif Tik nezinau kaip tu su eksponavimu susitvarkysi. Kai nusipirksi juostele, isidesi i fotika (paprasyk minilabe, fotoprekese, kad idetu arba pasiziurek per youtube) tada ateik cia, papasakosi ka kur fotkinsi kokiomis oro salygomis pasakysim kur kokius ratukus pasukt ir kokius nustatymus parinkt bent jau preliminariai wink.gif
Sekmes, as nemanau, kad tai beviltiska, manau, kad labai smagu, nauja patirtis, tik turek omenyje, kad fotografija tai nera lengvas, pastangu ir ziniu nekainuojantis uzsiemimas smile.gif geru ispudziu smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2011 06 17, 21:34)
Andriuskai pritariu

grazios fotkes, patink. O kur tas ufo savadarbis lektuvas? Norejau pamatyt smile.gif
Atsakyti
Faina, Mariau.

Aš bais seniai ką dėjau, atvirai šnekant ir fotkinau senokai biggrin.gif mėnesio senumo foto. Siaubas, reik susiimt.

user posted image

O čia tokia "must have" fotkė albumui biggrin.gif visi vaikai ją turi. Ant to kilimėlio. Labai smagu matyti mano "fotografijos mokslo" raidą ant tokios foto lotuliukas.gif Kokia Vinco, tada Prano ir galų gale Elžbietos foto.

user posted image

Tai ką dėl 21 darom? Gal kur į mišką pa(si)fotografuot? Aš nieko nesugalvoju. Mintys kažkaip sklaidosi man pastaruoju metu.
O nenorim tarkim iki kokios Kernavės palėkt? Tiesiog.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 18 birželio 2011 - 10:32
Fainas kilimelis, pas S toks irgi buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Thalia_ @ 2011 06 17, 20:01)
Labas, panelės,
Radau šiandien sovietinį juostinį Smena-7 fotoaparatą ir nusprendžiau, kad reik išbandyt, bet kadangi apie fotografiją visiškai nieko nesuprantu, tai norėčiau paklaust, kur juostelę pirkti? Ir kokią? Ir, ar galima spalvotą ir nespalvotą?


Ne toks velnias baisus, kokį jį piešia. Nusipirk tokią juostą, kokią rasi maximose ar rimiuose (tokią išryškins bet kas). Įsidėk ir išfotkink. Pagooglink "sunny 16" - rasi elementarias taisykles, kaip nustatyt ekspoziciją iš akies be eksponometro. Jei net ir išeis 1 ar 2 kadrai, 30 litų, labai maža kaina už galimybę prisiliesti prie fotografijos. Pats pigiausias skaitmeninis aparatas kainuoja ženkliai daugiau. Nepatiks, padėsi į lentyną. Patiks - laukia labai įdomus kelias. Sėkmės smile.gif

ms, su kuo dabar fotkini? Vaikam pasisekė, kad pas mus dar liko entuziastų ir lengvoji aviacija išgyveno. Smagus reportažas.

Pupeliuk, nuostabiai.

Dėl manęs galim važiuot bet kur. Man svarbu ne vieta, o žmonės, kurie ateis. Gal tik liekam arčiau miesto, kad norintys galėtų bet kada prisijungti?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 06 18, 12:52)
Dėl manęs galim važiuot bet kur. Man svarbu ne vieta, o žmonės, kurie ateis. Gal tik liekam arčiau miesto, kad norintys galėtų bet kada prisijungti?


koks paros metas tinkamas? aš taip į darbo galą bandyčiau galėti. man su darbais kitaip neinasi. kuo anksčiau pasistengčiau nusiimti. jei pvz kokią 15 val. bandyt? Iki nakties daug laiko ir fotkinimui, ir pabendravimui, ir alui, kas vartoja.

kiek dienų (ir kuriomis) Tu būsi Vilniuje? ar iš kažkur atvažiuosi susitikimo proga? 4u.gif
Atsakyti
Aš būsiu 21 dieną. Į Vilnių atvažiuosiu specialiai. Dienos laikas man nėra labai svarbus, bet geriau anksčiau, negu vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2011 06 19, 18:14)
Aš būsiu 21 dieną. Į Vilnių atvažiuosiu specialiai. Dienos laikas man nėra labai svarbus, bet geriau anksčiau, negu vėliau smile.gif


parašyk avo telefoną man į AŽ. maniškį žinai? aš čia paūbausiu, pasitarsim. jei orai prasti (o sako, kad bus prasti iki ketv.), tai teks po stogu būt. parašysiu nuo priimančios delegacijos sms smile.gif
Atsakyti
sveiki smile.gif ir aš norėčiau prisijungti 21 dieną į vakarą rolleyes.gif
Atsakyti