Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(Kozete @ 2006 03 25, 16:34)
Sveikos,
anksčiau čia kalusinėjau nuo ko pradėti reiktų einant į VK pas Žilaitinę. Man sakė, kad geriausia pasidaryti spermos tyrimą (nes jis darytas Narmedoje prieš 6mėn.) ir tada eiti konsultacijai pas Žilaitinę. Gal galėtumėte pasakyti kurį tyrimą reiktų pasidaryti, kurį dažniausiai siunčia darytis, nes mačiau, kad yra trys: Spermograma (pilnas tyrimas) 150,-
Spermograma (trumpas tyrimas) 90,-
Spermograma (ultratrumpas) 50,-
Kurį reiktų pasidaryti?

Ir dar pasikartosiu su vyro rezultatais prieš 6mėn. dėl judrumo, nes jis man labiausiai kelia abejonės, nors gyd.K. sako, kad čia nieko baisaus:
Iš viso:norma(60-70) pas mus 34proc.
Pirmaeigis: norma(50) pas mus 20proc.
Trūkčiojantys: norma (10-20) pas mus 14proc.

Man atrodo, kad čia toli gražu ne patys geriausi rezultatai...


Mes kai pasidarėme spermos tyrimą VK po to kai Narmedoje darėmės kokius 6 tyrimus, tai rezultatai skyrėsi kokius 10 kartų į blogesnę pusę. Todėl rekomenduočiau pasidaryti pilną spermos tyrimą už 150 VK. Kadangi sperma tikrai nėra puiki, tai galima paprašyti laboratorijoje, kad jeigu bus padidintas leukocitų kiekis, jos iškarto padarytų pasėlį. Tai padės išsiaiškinti kokios ten zarazos gyvena. Gydytojai tik liks viską išnagrinėti ir paskirti vaistus. O jeigu viskas bus gerai, tai iš vis pas ją nėra ko eiti.
Atsakyti
QUOTE(L&T @ 2006 03 24, 17:14)
tiesiog aš  gal paklausei U?? 4u.gif  4u.gif  4u.gif



Taigi U. apie spermos pagerinimą nieko nepasakė, išskyrus tai, kad vyras gali pagerti vitaminų, tačiau aš nemanau, kad vitaminai gali įtakoti spermos kokybę, na gal šiek tiek schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

norejau pasiteirauti
ar tikrai vyro spermiukai zuna jei jis i pirtele eina?
ir po kiek dienu atsistato?

ar tik jei vonioj maudosi, o pirtele tai nieko blogo?
Atsakyti
Išvis spermai kenkia karštis, ir vanduo karštas ir pirtis sad.gif Tad nerekomenduojama išvis, o ypač dažnai, ir ypač tiems, kieno ir taip sperma prasta.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2006 03 27, 14:00)
Išvis spermai kenkia karštis, ir vanduo karštas ir pirtis sad.gif Tad nerekomenduojama išvis, o ypač dažnai, ir ypač tiems, kieno ir taip sperma prasta.

Ir dar. pas vyriukus, kurių spermiukai nelabai judrūs, nereikėtų nešioti aptemptų trumpikių: dieną šeimyniniai, o naktį iš viso nuogais užpakaliukais miegoti. Mano vyrui taip sakė ir Žilaitienė ir urologas Mickevičius. Tai taip ir darėm. Kadangi sėklidės turi kabėti (taip jau gamtos surėdyta) ir jose turi būti temp porą laipsnių žemesnė nei kūno, o kadangi aptemptos kelnaitės sėklides prispaudžia prie kūno tai ir negerai...
Atsakyti
tai kaip cia dabar iseina g.gif

jei mano o turi buti pirmadieni
o MB sest eina su kolegom i pirtele ir daro isleistuves
tai si menesi planavimo jau kaip ir nurasyt reikia? verysad.gif verysad.gif verysad.gif

ar toks vienkartinis pasedejimas neiszudys ten visu grikiuku?
Atsakyti
QUOTE(laukianti gandro @ 2006 03 27, 14:13)
tai kaip cia dabar iseina  g.gif

jei mano o turi buti pirmadieni
o MB sest eina su kolegom i pirtele ir daro isleistuves
tai si menesi planavimo jau kaip ir nurasyt reikia?  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

ar toks vienkartinis pasedejimas neiszudys ten visu grikiuku?

manyčiau, dėl tokio reikalo galima ir praleisti vieną kitą baliuką arba bent jau išsisukti nuo nepageidaujamų veiksnių (t.y. karščio).
Atsakyti
Na va, pasidarė mano vyras šiandien antrą kartą po pusės metų spermos tyrimą. Pirmą kartą darė Narmedoje, antrą kartą VK. Tiksliai dabar čia skaičiukų nepasakysiu, bet kalbėjo jis su biologe, kuri darė tyrimą ir pasakė, kad sperma ideali, Narmedoje buvo šiek tiek mažokas judrumas. Ir džiaugiuosi, ir liūdžiu.
Nes nesuprantu kodėl niekaip nepastoju.... verysad.gif
Atsakyti
ar norint atlikti spermos tyrimą VK reikia iš anksto tartis kada atvežti spermą, ar galima vežti bet kuriuo metu??
Atsakyti
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 03 27, 14:09)
Ir dar. pas vyriukus, kurių spermiukai nelabai judrūs, nereikėtų nešioti aptemptų trumpikių : dieną šeimyniniai, o naktį iš viso nuogais užpakaliukais miegoti. Mano vyrui taip sakė ir Žilaitienė ir urologas Mickevičius. Tai taip ir darėm. Kadangi sėklidės turi kabėti (taip jau gamtos surėdyta) ir jose turi būti temp porą laipsnių žemesnė nei kūno, o kadangi aptemptos kelnaitės sėklides prispaudžia prie kūno tai ir negerai...


Reiks man greičiau vyrą tempti pas Žilaitienę, nes niekaip neįrodau jam, kad reikia džinsus rečiau nešioti ir mažiau prie kompo sėdėti, o užpakaliuką sportuojant pajudinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2006 03 27, 17:29)
ar norint atlikti spermos tyrimą VK reikia iš anksto tartis kada atvežti spermą, ar galima vežti bet kuriuo metu??


Na, aš užregistarvau vyrą, nes jis vežė ne iš namų, o viską atliko vietoje. Šiaip tai gal geriau pasiskambinti prieš vežant. Sakė, kad priima spermą iki 15h, o laboratorija dirba iki 17h. Taip, kad priduoti reiktų iki 15h.
Atsakyti
As irgi vyra tempsiu dar karta pasidaryti spermograma, bet as pasiziurejau, kad Narmedoje patogesnis darbo laikas - jie ir sestadieniais dirba. Tai mes turbut ten... . Paskutini karta pries metus darem, viskas ant krastutines normos ribos - vos vos telpa.
Merginos, ar sestadieniais dirba ju laboratorija?
Atsakyti