Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(svajukė @ 2006 06 21, 15:45)
bet gi juk sakoma, kad moterims su tais vaistais tik šešis ciklus tegalima stimuliuotis, o čia ištisus tris mėnesius... ar ne per dėm kenksminga?  g.gif



man gyd. sake kad si informacija pasenus, juk po stimuliaciju seka IUI, o jo metu irgi stimuliuojama tik kartais kitais vaistais, kartais tais paciais, todel grieztai apibrezti laikotarpio negalima. Ji sako kad galima Cl gerti apie metus laiko.
Paskui baigsis pinigai, taupysi 10metu IVF'ui, organizmas atsistatys ir vel galesi gert lotuliukas.gif
nu juokas pro asaras rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2006 06 21, 16:57)
bet spėju, kad net ir sužinojus, jog yra tas pakitimas chromosomoje, nieko padaryti gi negalėsi. joks gydymas čia jau nebepadės, ar ne?  verysad.gif tik tiek, kad žinosi blogumo priežastį ir kad tą "džiagsmą" gali paveldėti sūnūs. nors iš tiesų, jeigu toks pakitimas pas maniškį yra, norėčiau tai žinoti, reiks pamąstyti apie tai.  g.gif

nieko pakesti nebus galima, schmoll.gif cia musu mokslui dar yra kur zengti
Atsakyti
Nu privertėt išsitraukti užrašus. Y chromosomoje yra tam tikros sritys, kurių iškrita (taip gražiai lietuviškai vadinasi delecija) gali nulemti vyrų nevaisingumą ir sudaro 7 proc. vyrų nevaisingumo priežasčių. Būdingi pakitimai spermoje: azoospermija, net ir po TESA. Tačiau galima ir oligospermija bei normospermija, bet nenormalios formos siekia iki 90 proc. Esant tam tikram pakitimui (nes jų yra keletas), įmanoma IVF su ISCI, tačiau berniukai paveldi iš tėvo tą iškritą.

Šį tyrimą daro ne su sperma, bet iš kraujo. Ir kainelė turėtų būti nemaža.
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2006 06 21, 13:59)
PETI, o koks taviškio grikių judrumas? kadangi pas maniškį A+B yra visišksa totalus nulis, tai dėl to aš taip pesimistiškai žiūriu į tuos "stebuklingus" pastojimus .  unsure.gif

Sveikos, išsitraukiau sp tyrimo rezultatus ir "pašnibždėsiu" Jums, nes pažeidžiu vyro teises (gal dievas man atleis ax.gif )
A-3 blush2.gif
B-29
C-36
D-32, O kur agliutinacija parašyta "nėra"
Kiekis 3,2 doh.gif
Idealios formos 25 (norma virš 30)
Pakitusios galvos 63 (nemažai) doh.gif
Daugiau viskas telpa į normas
Papildyta:
QUOTE(rugiagėlė @ 2006 06 21, 17:37)
Nu tai kad ne iš dvasios tai tikrai, nes duktė tėvelio kopija tongue.gif  O kad kartais būna ir ne vadovėlinių atveju tai gyvas pavyzdys esame. Nesakau, gydėmės, darėme viską ką tik rekomendavo ir vat mums pasisekė, ko laaaabai linkiu visoms.

Rugiagėle, jei Tavo dukrytė nuotraukoje, tai vyras turėtų būti laaabai jau koketas bigsmile.gif Nes mergaičiukė fainuolė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglužė @ 2006 06 21, 16:30)
Nu privertėt išsitraukti užrašus. Y chromosomoje yra tam tikros sritys, kurių iškrita (taip gražiai lietuviškai vadinasi delecija) gali nulemti vyrų nevaisingumą ir sudaro 7 proc. vyrų nevaisingumo priežasčių. Būdingi pakitimai spermoje: azoospermija, net ir po TESA. Tačiau galima ir oligospermija bei normospermija, bet nenormalios formos siekia iki 90 proc. Esant tam tikram pakitimui (nes jų yra keletas), įmanoma IVF su ISCI, tačiau berniukai paveldi iš tėvo tą iškritą.

Mums būtent apie tokią nevaisingumo priežastį ir kalbėjo doh.gif
Atsakyti
Zuika, o tai pas taviškį spermos tyrimai labai prasti? reikia TESOS ar dar galima ir be jos?

PETI, o taviškio rezultatai dar visai neblogi palyginus. rolleyes.gif

o aš šiandien susinervinau - vyro spermoje rado streptokokų. verysad.gif tai vėl teks jam gerti antibiotikus ir visas viltingas jo maitinimas visokiais papildai nueis šuniui ant uodegos. žiauriai pikta, negaliu. gun_bandana.gif gerai dar, kad laiko yra.

Atsakyti
Štai ką pasako pilnas spermos tyrimas pagal PSO Motinos ir vaiko klinikoje, kuris kainuoja 240 Lt.
Pilnas spermos tyrimas atliekamas remiantis Pasaulines Sveikatos apsaugos organizacijos 2002m. nustatytomis metodikomis. Jo metu nustatomos ne tik fizikinės spermos savybės (kiekis, ph, tasumas, spalva, drumstumas), spermatozoidų koncentracija ir judrumas (isreiskiamas procentais visu keturiu klasiu-A,B,C,D), agliutinacija, apvaliu lasteliu skaicius, bet ir atliekami įvairūs testai, padedantys įvertinti spermatozoidų sugebėjimą apvaisinti kiaušialąstę:
- Morfologinio spermatozoidų tyrimo metu nustatoma, kiek procentų spermatozoidų yra taisyklingos sandaros (įvertinama galvutė, kaklelis ir uodegėlė), norma - daugiau kaip 14 % normaliu spermatozoidu,

- Gyvybingumo testo metu nustatoma, kiek procentų nejudrių spermatozoidų yra gyvybingi, tačiau negali judėti,

- Imuninio testo metu nustatomas galimas imuninis (alerginis) nevaisingumas,

- Penetracijos testo metu nustatoma, kaip realiai juda spermatozoidai specialiu kapiliaru per viena valanda (normaliai jie turetu nueiti daugiau kaip 2 cm),

- Spermatozoidų išnirimo testas (Swim up) leidžia apskaičiuoti spermatozoidų, galinčių apvaisinti kiaušialąstę, skaičių.

Pilno spermos tyrimo metu taip pat nustatomas spermiogeninių ląstelių (tu, is kuriu per 3 menesius issivysto spermatozoidas) ir leukocitų (uzdegimo rodiklis) skaičius.

Paprastai pilnas spermos tyrimas atliekamas, kai trumpo tyrimo metu nustatomi nukrypimai nuo normos, taip pat, kai reikia nuspresti, koki pagalbinio (dirbtinio) apvaisinimo buda reikia taikyti - paprasta apvaisinima megintuvelyje ar intracitoplazmine spermatozoido injekcija. Pirma karta tiriant sperma, atliekamas trumpas tyrimas: jo metu nustatomos fizikines savybes, spermatozoidu koncentracija ir judrumas, agliutinacija, apvaliu lasteliu skaicius. Jei randami nukrypimai nuo normos ir/ar pora nori, is to pacio meginio atliekami visi kiti testai, kurie ieina i pilna tyrima. 240 Lt.
Atsakyti
Svejuke - pas mus diagnozė - azoospermija. vadinasi apvalus 0
Atsakyti
QUOTE(svajukė @ 2006 06 22, 10:17)

PETI, o taviškio rezultatai dar visai neblogi palyginus.  rolleyes.gif



Jeigu lyginti su 0, tada "kieti "rezultatai, bet pastojimui doh.gif

Užjaučiu, kad Taviškiui dar ar antibiotikų reikia.

O kas populiariai yra agliutinacija? g.gif
Atsakyti
Migluže gal gali man kokią nuorodą įmest kur daugiau pasiskaityt apie tai kur aukščiau rašai.
Atsakyti
PETI, Mb judrumas A+B buvo 18 proc. Net nežinau, kiek iš jų A, kiek B. Būna gi ir geriau, a ne? Pas mane nereguliariai vykstanti O. Ketinom stimuliuotis ir t.t. Antram NESTIMULIUOTAM cikle pastojau....kiti su daug geresniais SB rezultatais mėnesiai bando, o mes - op ir kažkaip turim, jei viskas bus gerai toliau ax.gif norėjau tik pasakyti, kad tyrimai - dar ne viskas. Yra, matyt, kažkas truputį aukščiau. Aš irgi graužiausi. O matai, kaip gavosi mirksiukas.gif tai kad ir tau tikrai gali laisvai pasisekt.
Atsakyti


O kas populiariai yra agliutinacija? g.gif
[/quote]
tai spermatozoidų sulipimas. bet kiek pamenu pas tavo vyrą parašyta agliutinacijos nėra, vadinasi spermiukai nesulipę. mano vyro spermiukai buvo žiauriai sulipę ir dėl to labai nejudrūs.
Atsakyti