As siuliau lauza kurti...

Butumet gal ir issaugoje, bet ... tas rytinis miegas tox saldus...
[/quote]
Na būtų užtelę riešutmedį LAIKU agropėvelės penkiais sluoksniais apvynioti... Bet, kažkaip nepagalvojau, tiksliau - nesitikėjau aš tų šalnų.
Na kągi, buvau Vrublevskių medelyne... Gariau būčiau nevačiavus... Antramečių persikų pasirinkimas - trys vienetai, ir tikrai - nei gyvo pumpurėlio... O tie šiemetiniai, tai dieve padėk... Kreivi, šleivi, plonyčiai, žilvičio šakelė ir ta storesnė, trumpučiai, kažkaip įstrižai suskiepyti, išsikraipę išsivartę... Kaina ta pati - 50lt. ... Ir koks velnias mane įkalbėjo pirkti? Jau pirkdama gailėjausi, bet bliamba vistiek pirkau. Pasiųlė man jį karpyt ir formuot kaip krūmą. Atseit žiemą lenviau nuo šalčio apsaugoti, prilenkti ir pridengti. Parsivežiau, pasodinau, bet ramybės neturiu. Suku galvą - nukirpt viršūnę ir paleist į krūmą, ar ptirišt ir tiesinti "kamieną". Gal kas esat mačiusi - persiką - krūmą ?
Papildyta:
[quote=MRD,2011 05 05, 23:22]
Jau ko, ko, bet abrikosu, paersiku ir kitu kaulavaisiu tai rudeni pirkti nepatartina. Kaip anksciau jau rasiau, jeigu netinkamai (intensyviai) auginti, nebus pasiruose saltai ziemai. Nebent ju nesodinsite, o prikasite gulscius, uzdengsite, o sodinsit pavasari... Tada liuks variantas.
Papildyta:
O kaip tai daroma? Ar tinka pvz. kokiam šiltnamy apkast durpėm, ar lapais sudžiūvusiais, ar agroplėvele apsukt? Nes jei žiema su sniegu - tai teisingai - apsnigs, ir nepašals po sniego sluoksniu, bet tos mūsų žiemos, neduok dieve, atodrėkis koks, suledys gi šakelės, o tada tai jau viso gero...