Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(nute2 @ 2012 03 08, 18:33)
Serbentus genėt ir daugint auginiais reikėtų balandžio mėnesį.

QUOTE(MRD @ 2012 03 08, 19:15)
Jau nera ko laukti - pats laikas. Serbentu vegetacija prasideda anksti, tad pirmyn.
Dauginimas zaliaisiais auginiais geriausia is rudens. jeigu to dar nepadarete, tai dabar issigeneje (jeigu ta pacia veisle dauginsit), vienmecius uglius galite panaudoti kaip dauginamaja medziaga - laikyite dregnas saldytuve dar apie menesi (reikalinga tinkama zemes temperatura) ir sukarpe po 3-4 pumpurus turincias sakutes, susmeikite siek tiek gulsciai i zeme taip, kad liktu kysoti tik virsutinis pumpuras.

ačiū už informaciją, reiks savaitgalį pasidarbuoti.

Gal galėtumėt pasakyti, kada reikia obelis ir kriaušes nuo rauplių nupurkšti? Pirmą kartą reikia pradėjus pumpurams sprogti,ar teisingai mastau?
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 03 09, 20:29)
ačiū už informaciją, reiks savaitgalį pasidarbuoti.

Gal galėtumėt pasakyti, kada reikia obelis ir kriaušes nuo rauplių nupurkšti? Pirmą kartą reikia pradėjus pumpurams sprogti,ar teisingai mastau?

Geriausia pirma purskima pataikyti tuo momentu, kai dar pumpurai nepradeje brinkti (ne sprogti, bet bringti, dideti). Tas momenta buna labai anksti, vos pasalui isejus... Tuomet dar galime naudoti 1.5 karto stipresnes xemikalu dozes ir nenudeginti lapu
Atsakyti
sveiki.po serbentu krumu gyvena daug raudonu skruzdeliu,neimanoma derliu nesokant surinkt.Kokiu nuodu jiems duot kad krumui nepakenkt?
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 03 09, 09:37)
pūkuotoji vyšnia
Aš iš šios moters siunčiausi pernai pavasarį pūkuotąją vyšnią.Ir dar radau įdomybių.

Obelys, kriaušės auginami iš sėklų - kažin kokio derliaus iš tokių medelių galime sulaukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 19:23)
Obelys, kriaušės auginami iš sėklų - kažin kokio derliaus iš tokių medelių galime sulaukti g.gif

Nežinau,čia reiktų,kad atsakytų MRD. g.gif Aš siunčiausi tik baltąjį šilkmedį,pūkuotąją vyšnią,auksiažiedį žilakrūmį ir debesylą. ax.gif Dar įdomu būtų-šliandra,saldžioji ieva,aralajija mandžiūrinė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 03 10, 20:28)
Nežinau,čia reiktų,kad atsakytų MRD. g.gif Aš siunčiausi tik baltąjį šilkmedį,pūkuotąją vyšnią,auksiažiedį žilakrūmį ir debesylą. ax.gif Dar įdomu būtų-šliandra,saldžioji ieva,aralajija mandžiūrinė. g.gif

Lauksime jo atsakymo smile.gif Šilkmedį ir aš norėčiau auginti, bet vis dar neturiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 18:23)

Jooooo. Kazin ar puslapio autoriui zinomas toks dalykas kaip skiepinimas. Viskas is sode surinktu seklu, o braskes is paupio... be kita ko po 5 litus. Avietes po 15Lt. Jeigu tox verslas klesti, tai sveikintina thumbup.gif
Idomu dar kaip triju metu obelis iskasa... g.gif
Kinine vysnia tai is tikruju kauliukais dauginasi, todel dvieju metu po 4-6 Lt. prekiaudavo. Cia - 15... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 10 kovo 2012 - 19:14
QUOTE(MRD @ 2012 03 10, 21:13)
Jooooo. Kazin ar puslapio autoriui zinomas toks dalykas kaip skiepinimas. Viskas is sode surinktu seklu, o braskes is paupio... be kita ko po 5 litus. Avietes po 15Lt. Jeigu tox verslas klesti, tai sveikintina  thumbup.gif
Idomu dar kaip triju metu obelis iskasa...  g.gif

Todėl ir man visa tai labai keistai atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(anoli*** @ 2012 03 09, 10:41)
siais metais planuojame sodyboje pasodinti soda :
obelaiciu (man patinka kieti, rugstoki, sultingi obuoliai, noretume vasariniu, galbut Alyviniu ir rudeniniu );
pora kriausiu;
vysniu;
tresniu;
slyvu
serbentu;
agrastu;
avieciu.
Dairomes, kur butu geriau ir patikimiau isigyti ir kokias veisles, mes visiskai nieko nenutuokiame apie sodo prieziura.
Gal galite patarti, kur galima butu nusipirkti ir gauti informacijos?

Ir mes tą patį planuojam. Gal kas galit patarti, kur Vilniuj ir apie Vilnių galima visa tai įsigyti, kur didžiausias pasirinkimas ir kokias veisles patartumėt?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 03 10, 19:18)
Todėl ir man visa tai labai keistai atrodo rolleyes.gif

ir man keistai nuskambėjo, tik aš pasikuklinau ir komentaro neparašiau blush2.gif Šiaip dar keista kaina, nes pridėjus po kokius 5 Lt galima ir normalų, skiepytą medelį įsigyt, kur vaismedžio savybės garantuotos..
Atsakyti
Norėjau paklausti ar dar ne per vėlu balinti vaismedžius? Rudenį to nepadarėme blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2012 03 10, 19:13)
Jooooo. Kazin ar puslapio autoriui zinomas toks dalykas kaip skiepinimas. Viskas is sode surinktu seklu, o braskes is paupio... be kita ko po 5 litus. Avietes po 15Lt. Jeigu tox verslas klesti, tai sveikintina  thumbup.gif
Idomu dar kaip triju metu obelis iskasa...  g.gif
Kinine vysnia tai is tikruju kauliukais dauginasi, todel dvieju metu po 4-6 Lt. prekiaudavo. Cia - 15...  blink.gif

s taip pat prikau is sios moters, pries pora metu pirkau silkmedi, tai jis taip subujojo, kad yra didziausias krumas is visu pas mane, esanciu vaismedziu (manau, subujojo todel, kad manydama praeita pavasari, kad jis issalo, as ji stipriai apkarpiau, tai dabar yra gerokai virs 2 metru o tik 2 metai ir pirkau maziuka, praieta pavasari jau ir zydejo, bet uogu kazkodel neuzmezge).
dar pirkau is tos moters graikiska riesuta ir kedrine pusi, tai labai stovi vietoj neauga.
Taip pat pirkau zilakrumi, nes jo pardavime beveik niek neturi, kiek ieskojau.
Beje, Stulginskio parodoj rudeni viena pardaveja (pazistama) is manes juokesi, kai ieskojau iskiepyto kraikisko riesuto, sake, duoda 100% kad pas visus Lt muges prekiautojus graikiski uzauginti is riesuto, niek neuzsiima skiepyjimu. Tai idomu, kada jie deres. Tarp kitko bandziau apziureti riesutmedzius pas daugeli pardaveju ir tikrai neradau skiepo vietos...
Atsakyti