na ką, šventės baigės ir pradėjau galvot apie misiją- vestuvinis tortas ir pradedu bijot
pirmas galvos skausmas, apie kurį tikriausiai per vėlai susimąsčiau KUR IŠSINUOMOT PADĖKLĄ nes kiek žiūriu fotkių tai ant normalių aukštų padėklų tortas visai kitaip atrodo
antras skausmelis... susidėjau visas formas viena ant kitos, tai labai jau nedidelis skirtumas gaunasi tarp jų.. na čia ne bėda, bet 5 aukštų jau neišspausiu.. na tai gal užtektų ir keturių arba pirmą aukštą daryt iš trijų ar keturių mažų torčiukų.. man tiap gražu
monikute, klausei kokius skonius darysiu geras klausimas riek rinktis iš to ką moku, nes experimentuot tokia proga nenoriu.. reiktų paįvairint aišku... žinau kad tikrai bus kavos tortas, rafaelo(paskutinis aukštas, o gal ir prieš paskutinį daryt dar, nes paskutinis labai jau mažas gaunas) apie snikerį dar galvoju, vien dėl to kad laiko turėsiu tik vakarais tai reikia tokių kurie galėtų pastovėt ilgiau... o ką dar dėt nžn...
būtų smagu išgirst pamąstymų iš tų kas turi patirties šiuo klausimu
ai, vakar išbadžiau pastilažą nu visai patiko tai matyt dengsiu juo, o ne mmg
ai tiesa, tortą tai rieks transportuot toli ir vežt turiu jau gatavą, tai klausimas ar reiktų į kažką atkreipt dėmesį konstruojant
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 01, 13:16)
sypseneleee .... visko dėk pagal savo skonį , galima valgyti tą pačią dieną , ryte darai , vakare valgai
Tiesa : biskvitukus sulieju ( kiek norite ) tuo skysčiu likusiu nuo persikų .
Mano gėlės iš mano masės : cukraus pudra Dan Cuker ( rekomenduoju ) , ir tik brinkinta želatina .
Kartais darau iš pastilažo ( smulkutes ) , fygūrėlės iš Minordijos , arba Angliškos masės modeliavimui .
Taip pat gėles darau ( retai ) iš spec. masės gėlių modeliavimui ( angliška ) .
Tiesa : biskvitukus sulieju ( kiek norite ) tuo skysčiu likusiu nuo persikų .
Mano gėlės iš mano masės : cukraus pudra Dan Cuker ( rekomenduoju ) , ir tik brinkinta želatina .
Kartais darau iš pastilažo ( smulkutes ) , fygūrėlės iš Minordijos , arba Angliškos masės modeliavimui .
Taip pat gėles darau ( retai ) iš spec. masės gėlių modeliavimui ( angliška ) .
Hmmm,jei dabar 1 dienos kol issikepsiu ar yra sansu kokia 8 valgyti ar geriau tegul ilgiau pabuna,noriu siiap progos nera isskyrus ta grazia mamyciu diena
Beje,visas ,visas esamas ir busimas su sia grazia mamyciu diena juk jauciu dar nepasveikinau...
O idomu ar as cia rasciau to danCuker ..gal o as cia kazkokiu maziu maciau pirkti bet neisivaizduoju ar jos tiktu ...
Beje vakar bandziau MkQuino masinyte padaryti is cukrines mase,man idomu buvo ar isseitu forma panasia isgauti,dariau siaip is baltos mases ,nu ir ka visai gavosi tik dabar galeciau net galva su ja perskelti
QUOTE(@adrij@ @ 2011 05 01, 19:02)
Mano persikinis tortas .
6 kiaušiniai
6 sriubiniai š. cukraus ( nei nubraukti , nei su kauburu )
6 tokie pat šaukštai miltų .
Priedas jei patinka : vanilinas .
Trynius su cukrumi ir vanile plakame iki kol pabals , patrigubės .
Baltymus plakame , kol puta , apvertus dubenį nekris lauk ( standi ) .
Dedame išplaktus trynius į baltymus , per sietelį isijojame miltus ,
Lėtais judesiais viską išmaišome .
Dedam į formą 22 cm. ir kepame 180C , iki sauso pagaliuko .
Tai pats natūraliausias , senas biskvito receptas , jis gerai pjaunasi , netrupa .
Pertepu plakta grietinėlę +cukrus , rūgštelė , į ją įlašinu , bananų kvapų .
Konservuotus persikus , pjaustau ne gabaliukais , o riekelėm , iškloju pjaustytais pilnai sluoksnį , ne šen bei ten .
Eiga : ... biskvitas , grietinėlė , persikai , grietinėlė , biskvitas , grietinėlė , persikai , grietinėlė ...ir dar katrą tas pats ( trys biskvitai , du pertepimai ) .
Populiariausias šiltu oru gaivus tortas .
6 kiaušiniai
6 sriubiniai š. cukraus ( nei nubraukti , nei su kauburu )
6 tokie pat šaukštai miltų .
Priedas jei patinka : vanilinas .
Trynius su cukrumi ir vanile plakame iki kol pabals , patrigubės .
Baltymus plakame , kol puta , apvertus dubenį nekris lauk ( standi ) .
Dedame išplaktus trynius į baltymus , per sietelį isijojame miltus ,
Lėtais judesiais viską išmaišome .
Dedam į formą 22 cm. ir kepame 180C , iki sauso pagaliuko .
Tai pats natūraliausias , senas biskvito receptas , jis gerai pjaunasi , netrupa .
Pertepu plakta grietinėlę +cukrus , rūgštelė , į ją įlašinu , bananų kvapų .
Konservuotus persikus , pjaustau ne gabaliukais , o riekelėm , iškloju pjaustytais pilnai sluoksnį , ne šen bei ten .
Eiga : ... biskvitas , grietinėlė , persikai , grietinėlė , biskvitas , grietinėlė , persikai , grietinėlė ...ir dar katrą tas pats ( trys biskvitai , du pertepimai ) .
Populiariausias šiltu oru gaivus tortas .
norejau paklausti, o kepimo milteliu ar sodos nededi?...
QUOTE(neli @ 2011 04 30, 17:01)
Apatinis sluoksnis aguoninis, morenginis su karameliniu kavos kremu, viršutinis - pagerintas Ferrero rocher, pastilažas. 6 kg.
Man nuotraukos nerodo , bet itariu, kad tai tas pats tortas apie kuri galvoju. Labai labai grazus, ir skonis superinis. Labai DIDELIS ACIU.
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 05 01, 17:33)
Sveiki, issisaugojau ir as jusu duotus receptus, bet kilo dar klausymelis- tuos baltymus su cukraus pudra uzdedat ant karsto vandens ir laukiat kol istirps pudra, tai maisot ar plakat ja tuo momentu kol pudra tirpsta
QUOTE(Atize @ 2011 05 01, 20:42)
Jokiu būdu , jis iškyla puikiai , jį iškele oro pūslelės , todėl maišome viską lėtai , iš apačios į viršų .
supseneleee nesupratau , kada tu jį nori kepti ..1 h . nakties , valgyti 8 h .ryto ? ....bus geras .
ui ne pas mane dabar jau 2 dienos,as JAV gyvenu........jau ruosiu tuoj kepsiu
snickers. pastilazas
atleiskit kad ne itema lendu , tiesiog niekas neatsake tortu temeleje, tai gal nesumaisysiu jums cia ir gal galite atsakyt
as su klausimuku, paneles, kaip reikia medaus tortuke padaryti viena plona sluoksliuka su zele, ar ja reikia ant grietineles pilti,ar ant biskvito, ja pilti reikia ar jau sustingusia deti, neisivaizduoju kaip , ACIU
as su klausimuku, paneles, kaip reikia medaus tortuke padaryti viena plona sluoksliuka su zele, ar ja reikia ant grietineles pilti,ar ant biskvito, ja pilti reikia ar jau sustingusia deti, neisivaizduoju kaip , ACIU
labas visoms, giriu be isimties visus kurinius
o dabar klausimas reikia savaitgaliui iskepti rafaelo svajone is dvigubos normos, tai galvoju gal 2 aukstus daryt, nes neturiu tokios vienos dideles tai kai sutepi tai abu aukstus is karto klijuoti ar kai susistoves ir pries puosiant uzdeti viena ant kito ?
o dabar klausimas reikia savaitgaliui iskepti rafaelo svajone is dvigubos normos, tai galvoju gal 2 aukstus daryt, nes neturiu tokios vienos dideles tai kai sutepi tai abu aukstus is karto klijuoti ar kai susistoves ir pries puosiant uzdeti viena ant kito ?
nu grazu cia ,kaip wisada
Dainockos arkliukas tiesiog nepriekaistingas
Jau galwojau ka kepti kita sawaitgali mamyciu dienos proga o cia Cipsiukas sawo recepteli primine.Aciu reiks pameginti
Ir su mamyciu diena brangiosios
Dainockos arkliukas tiesiog nepriekaistingas
Jau galwojau ka kepti kita sawaitgali mamyciu dienos proga o cia Cipsiukas sawo recepteli primine.Aciu reiks pameginti
Ir su mamyciu diena brangiosios