Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*58 namučiai

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 27, 10:57)
Na bent jau anotacija tai mane suintrigavo  smile.gif

Mane irgi, galvojau - nu, cia tai bus dabar. O nebuvo nieko gero... Neliko grauztukas vien todel, kad ploniuke.
Atsakyti
labas rytas , registruojuosi su knyga Ponia Lafarž ax.gif
Atsakyti
user posted image
Isabel Allende "Mano išgalvota šalis"

Knyga, skirta gimtajai rašytojos šaliai- Čilei, kurią ji paliko po 1973 metų karinio perversmo ir niekada nebegrįžo gyventi nuolat. Savotiškas prisiminimų romanas. Į pasakojimus apie šalies istoriją, geografiją ar politiką įterpiamos istorijos iš pačios Allende giminės, ne ką mažiau įdomesnės už aprašytąsias jos romanuose (pateikiama nemažai realių tų romanų veikėjų prototipų ir tikrų atsitikimų, kuriuos randame jos knygose). Autorė nevengia pasišaipyti iš savo šalies ir jos žmonių, tačiau kartu jaučiama ir didelė meilė jiems, nostalgija praėjusiems laikams ir papročiams ir liūdesys dėl to, kad daug kas išlikę tik jos atmintyje (kurioje tikrovė neatskiriamai susimaišiusi su fantazija). Tačiau knyga nėra itin rimta blogąja prasme, nei per daug sentimentali, vietomis netgi labai juokinga. Kadangi apie Čilę nelabai ką ir žinojau, buvo įdomu skaityti tiek apie pačią šalį, tiek apie jos gyventojus ir jų būdą. Pati autorė neslepia, kad knyga labai subjektyvi, tačiau tuo ji ir žavi. Man labai patiko.

Dabar pradėjau Philip Roth "Apmaudas".
Atsakyti
Labas panikės smile.gif nepatikėsit, bet dailės pirmos egzo peržiūros maximumą gavau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif jau dabar tai rimtai nebenusiraminsiu iš laimės bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 04 27, 13:28)
Labas panikės smile.gif nepatikėsit, bet dailės pirmos egzo peržiūros maximumą gavau  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  jau dabar tai rimtai nebenusiraminsiu iš laimės  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

sveikinu 4u.gif
Atsakyti
sveikos biggrin.gif

Gegyte, sveikinu 4u.gif 4u.gif

Beje, ką radau. Kiek supratau, pradėtas rašyti neseniai, tad įrašų mažoka, bet numanau, kad jų daugės ax.gif Tinklaraštis Kai neskaitau ax.gif įvairi informacija, susijusi su knygomis ax.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 27 balandžio 2011 - 15:55
QUOTE(katilina @ 2011 04 27, 13:12)
user posted image
Isabel Allende "Mano išgalvota šalis"

Dar labiau pakurstei mano norą ją įsigyti. Kaip tik sulauksiu kokių nuolaidų, tai ir čiupsiu.
Beje, jos viršelis man labai simpatiškas rolleyes.gif

QUOTE(Gegytė @ 2011 04 27, 14:28)
Labas panikės smile.gif nepatikėsit, bet dailės pirmos egzo peržiūros maximumą gavau  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  jau dabar tai rimtai nebenusiraminsiu iš laimės  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif

Šaunuolė thumbup.gif , sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 27 balandžio 2011 - 16:49
Aš aišku ne į temą, bet gal kokių minčių turit apie homoseksualų santuokos įteisinimą Lietuvoje , kokie minusai būtų argumentuoti aišku , nes knygos apie tai nerašo vis dar...? Rašau ir trūksta apimties doh.gif
Atsakyti
Na tai va, mėginsiu nusipirkti kelias knygas iš vienos forumietės, tikiuosi, nenudegsiu
Atsakyti
Mona,kodėl tu viską geltonini? biggrin.gif

Gegyt,sveikinu wub.gif 4u.gif (reikia kada susitikti,kad man knygą grąžintum,bo aš vis pamirštu parašyt,o sesė mane tuoj gyvą suvalgys laugh.gif )

Nu va,perskaičiau graikų komedijas,liko romėnų doh.gif Visai man jos nejuokingos biggrin.gif

Dar kažkaip lėtai skaitosi man "Vėtrų kalnas" unsure.gif Įdomu ir smagu,bet kažkaip laiko nebelieka,tai po kelis puslapius tik perskaitau per dieną doh.gif

Aij,ir jeigu norėsit kadanors kokio lengvo antikinio skaitalo ( laugh.gif ) tai rekomenduoju "Dafnį ir Chloją" good.gif Man labai patiko ir smagiai susiskaitė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 27, 17:48)
Dar labiau pakurstei mano norą ją įsigyti. Kaip tik sulauksiu kokių nuolaidų, tai ir čiupsiu.
Beje, jos viršelis man labai simpatiškas rolleyes.gif

Ant viršelio pati Allende- kai dar buvo jauna ir graži. smile.gif

QUOTE(Mona187 @ 2011 04 27, 19:08)
Na tai va, mėginsiu nusipirkti kelias knygas iš vienos forumietės, tikiuosi, nenudegsiu

Nesupyk, bet turbūt dauguma mūsų jau ne po vieną kartą pirkom- ne toks jau ir ypatingas įvykis. Tiesa, pirmą kartą jaučiau šiokį tokį jaudulį, bet ne dėl to, kad galiu negauti knygos, o dėl paties pirkimo būdo naujumo. smile.gif

Nesinorėjo šiandien nieko veikti, tai perskaičiau dar vieną knygą.

user posted image
Philip Roth "Apmaudas"
Pasakojama apie vieno studento gyvenimą 1951 metų Amerikoje, kai vyko Korėjos karas, į kurį jis nuolat bijojo pakliūti, jei būtų išmestas iš koledžo. Apie tai, kaip kasdieniai, kartais visai smulkūs sprendimai dažnai nulemia žmogaus likimą. Santykiai su tėvais, bendramoksliais, mergina, kiti jauno Amerikos žydo gyvenimo ypatumai ir problemos - viskas aprašyta įdomiai ir talentingai. Patiko visi anksčiau skaityti Rotho kūriniai, patiko ir šis.
Atsakyti