Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*58 namučiai

QUOTE(Biancca @ 2011 04 26, 20:12)
Sveikos! Temos autorei 4u.gif

O registruojuosi joje su Herta Muller "Amo sūpuoklės".

Labai įdomu, kaip ji tau patiks.
Man deja su nesutapo biolaukai su šia knyga unsure.gif Lyg ir gerai parašyta, ir kalba be galo graži, bet niekaip su knyga nesusigyvenau.
Papildyta:
QUOTE(Biancca @ 2011 04 26, 20:12)
Ingėnai, visiškai pritariu dėl "Moters smėlynuose" - ji stačiai puiki! bigsmile.gif

O gal teko skaityti ir kitas šio autoriaus knygas?
Atsakyti
QUOTE(Aguonytė @ 2011 04 26, 21:10)
knygas stipriai ir daug skaitom  thumbup.gif  wub.gif

Faina wub.gif aš stipriai prie diplominio sėdžiu, kitą savaitę pirminis darbų svarstymas fear.gif
Atsakyti
Aš tai antikinės tragedijas ir komedijas skaitau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif už naują temą, labai graži wub.gif

Registras su Jo Nesbo "Pentagrama"

Tos, kurios laimėjo knygas iš leidyklos "Trigrama",a r jau gavot? Aš šiandien gavau jų siuntinį, štai tokias knygas atsiuntė thumbup.gif

user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(Tibė @ 2011 04 26, 21:34)
Aš tai antikinės tragedijas ir komedijas skaitau biggrin.gif

Man komedijos visai patiko laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 26, 21:12)
Dabar skaitau Kobo Abe "Moteris smėlynuose". Kaip ji man patinka bigsmile.gif  Manau,  po jos ieškosiu ir kitų to  autoriaus knygų.
Aišku, dėl skonio nesiginčijama, bet sakyčiau, ši iš knygų, kurias tiesiog  privaloma perskaityti.

Vienu metu labai šitos knygos norėjau, bet paskui tas noras kažkaip "pasimetė" tarp daugybės kitų. smile.gif

Baigiau Lily Koppel "Dienoraštį raudonos odos viršeliais". Visai nieko knyga, bet labai ypatinga tikrai nebuvo (ir, kaip jau minėjau, ypač kliuvo prastas vertimas). Įdomiausia man pasirodė visai atsitiktinė dienoraščio suradimo istorija, ir tas faktas, kad jo autorė po tiek metų vis dar buvo gyva. Jos dienoraštyje aprašyti metai irgi pakankamai įdomiai skaitėsi (nors vietom buvo nuobodu), tik mane stebino tai, kad viskas labai pažįstama, šiuolaikiška ir beveik neatrodė, kad pasakojama apie sąlyginai tolimą laikmetį. Pagrindinė herojė man pasirodė ne pagal metus protinga, drąsi ir nepriklausoma. O pati įdomiausia dalis man buvo jos dvidešimtmetės kelionė po prieškario Europą.

Dabar pradėjau skaityti Allende "Mano išgalvota šalis". Truputį panašu į "Dienoraštį", nes rašoma apie jau praėjusius laikus (tik šį kartą tai Čilė), bet kalbos nėra ko ir lyginti, iš karto aišku, kad parašyta tikro meistro. Dar nedaug perskaičiau, bet labai patinka. Gražu ir įdomu.

Dorifore, thumbup.gif . Nors aš tik "Dykumą" skaičiau, o apie tris išvis nieko nežinau.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 26, 21:42)
Dorifore,  thumbup.gif . Nors aš tik "Dykumą" skaičiau, o apie tris išvis nieko nežinau.

Man tai visos žinomos ir girdėtos. Norėjau perskaityti jas, tai dabar bus gera proga thumbup.gif
Atsakyti
Dori aš gavau lapelį tai ryt bėgsiu pasiimti blush2.gif beje išsirinkau knygą Dykuma tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 26, 21:17)
*Labai įdomu, kaip ji tau patiks.
Man deja su nesutapo biolaukai su šia knyga unsure.gif  Lyg ir gerai parašyta, ir kalba be galo graži, bet niekaip su knyga nesusigyvenau.
Papildyta:
**O gal teko skaityti ir kitas šio autoriaus knygas?

* Man irgi indomu, kaip draugausim su šia knyga. Na, pažiūrėsim - pamatysim. mirksiukas.gif
** Nea, neteko, nors norėtųsi. rolleyes.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 04 26, 21:36)

Mmm, Hesė! thumbup.gif Koks jaukus knygos pavadinimas. bigsmile.gif Šiaip nelabai mėgstu minčių rinkinius, bet jei kas jau duotų Hesę, stverčiau nedvejodama. hihihi.gif

QUOTE(katilina @ 2011 04 26, 21:42)

Dabar pradėjau skaityti Allende "Mano išgalvota šalis".

Dabar, kai čia pamačiau Allende pavardę, kaip tik suvokiau, jog baisiai norėčiau kažką paskaityti, regis, norisi jos čilietiško (lotynų kraštų biggrin.gif ) moteriškumo, šeimos dramų ir kt. , be ko neatsiejama Allende kūryba.
Atsakyti
Labas,

Su praėjusioms Šventėms. Daug įdomių skaitymų!

Perskaičiau Colleen McCullough. Nepadori aistra. Savotiška knyga. Iš tų, kurių nei pavadinimas, nei viršelis nei kiek neatitinka turinio. Visiškai nežinai, ko gali tikėtis. Sudomino anotacija: karo pabaiga, karo ligoninės psichikos ligų skyrius prieš pat demobilizaciją. Su ligoniais likusi viena sesuo Lengtri. Ir pagaliau vienu ar kitu keliu į skyrių patekę ligoniai: šeši pačių įvairiausių likimų kariai.

Knygą tiesiog norėčiau pagirti, ji mane paprasčiausiai nustebino. Gal todėl, kad nesu skaičiusi kitų, naujesnių McCullough knygų. Sunku net suvokti, koks šis romanas, gal meilės, bet taip giliai pavaizduoti visi veikėjai, jų būsenos. Dar nustebino ir įvykiai, kuriuos sunkiai būčiau susiejusi su knygos pavadinimu. Nors pati romano tema sena kaip pasaulis.

Kurią kepurę dėvėti: meilės ar pareigos? – klausė ji pati savęs, sunkiau nei bet kada lipdama laiptais į verandą šalia savo kabineto. (psl. 233).
Atsakyti
QUOTE(Fairyland @ 2011 04 26, 19:03)
Fati, aciu labai tau uz atsiusta knyga 4u.gif  4u.gif  4u.gif Jau 200 pslp iveikiau rolleyes.gif Jei nesunku, atsiusk ir kitas dvi 4u.gif  ax.gif
user posted image

Tikrai nesunku 4u.gif Aš visas keturias per savaitėlę suskaičiau ax.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 26, 19:12)
Dabar skaitau Kobo Abe "Moteris smėlynuose". Kaip ji man patinka bigsmile.gif  Manau,  po jos ieškosiu ir kitų to  autoriaus knygų.

Ši knyga manęs vis dar laukia. Esu skaičiusi dvi šio autoriaus knygas: "Svetimas veidas" ir "Įžengę į laivą" arba gal galima būtų išversti "Laive" (lietuviškai jos nėra), tai abi labai patiko. Patiko autoriaus savotiškas mąstymas, dėstymas ir neeilinės temos.

QUOTE(katilina @ 2011 04 26, 19:42)
Dabar pradėjau skaityti Allende "Mano išgalvota šalis". Truputį panašu į "Dienoraštį", nes rašoma apie jau praėjusius laikus (tik šį kartą tai Čilė), bet kalbos nėra ko ir lyginti, iš karto aišku, kad parašyta tikro meistro. Dar nedaug perskaičiau, bet labai patinka. Gražu ir įdomu.  

kiek aš ją paskaitinėjau, tai ir yra kažkas panašaus į dienoraštį, gal labiau pačios autorės prisiminimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 26 balandžio 2011 - 21:01
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 26, 21:48)
Man tai visos žinomos ir girdėtos. Norėjau perskaityti jas, tai dabar bus gera proga  thumbup.gif

Pasižiūrėjau apie visas tris, tai "Užrašai sau" visai sudomino. Ir labai įdomu, kaip tau "Dykuma" patiks.

QUOTE(Biancca @ 2011 04 26, 21:53)
Dabar, kai čia pamačiau Allende pavardę, kaip tik suvokiau, jog baisiai norėčiau kažką paskaityti, regis, norisi jos čilietiško (lotynų kraštų biggrin.gif ) moteriškumo, šeimos dramų ir kt. , be ko neatsiejama Allende kūryba.

Ji nemažai parašiusi, tai gal dar liko kas neskaityta? Tikriausiai visose (išskyrus skirtas vaikams) jos knygose pilna šeimos dramų ir panašių dalykų.
Atsakyti