Tiesa, jei kas skaitys, papasakosiu apie perskaitytas knygas
Jaroslavas Melnikas "Kelias į rojų". Siužeto labai neaprašysiu, nes tai apsakymų, apysakų ir poros romanų rinkinys. Vieni kūriniai patiko labiau, kiti - mažiau, todėl vienareikšmiško patiko ar ne neturiu. Knygą pasiliksiu, skaitysiu dar kada, kai būsiu protingesnė (jei ateis toks laikas
)
Micaela von Marcard "Patriarchas". Tai pasakojimas apie kelias vienos šeimos kartas. Buvo visai įdomu ir nors siužetas jau išdulkėjo iš mano kiauros smegeninės, bet ši knyga man priminė Markeso "Šimtas metų vienatvės", tik "Patriarche" nebuvo tiek daug veikėjų panašiais vardais
Tiesa, Markesas patiko labiau. Tad kam patinka neskubrūs pasakojimai apie šeimas, bandykit skaityt
Ernestas Hemingvėjus "Fiesta". Kas neskaitėt Hemingvėjaus, bet norit susipažinti, siūlau paskaityt šią knygą. Na, o man pačiai visgi ta pažintis nebus ilgametė (arba daugiaknygė
). Knyga patiko, bet vis dėlto Hemingvėjus ne mano rašytojas
Isabel Allende "Paula". Autorės dukra Paula dėl ligos atsiduria komos būsenoj. Motina, bėgdama nuo sielvarto ir baimės dėl dukters gyvybės, rašo jai laišką, kur pasakoja savo, savo tėvų bei pačios Paulos gyvenimą. Knyga švelni, jautri, pilna vilties, laimės, skausmo ir... susitaikymo. Tikrai įdomu buvo skaityti apie autorės gyvenimą. Patiko