Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*58 namučiai

QUOTE(Creed @ 2011 05 02, 15:55)
Na jo "Santaramas" brangi,bet ji gi ir stora g.gif ir siaip as visada burnojau ant LT knygynu,kad kainos aukstos,bet ,kai pasiziurejau Vokietijoje,tai nusiraminau biggrin.gif ten praktiskai visos knygos kietais virseliais maziau 20 euru nekainuoja,ir  visai nesvarbu jos menine ar literaturine verte rolleyes.gif

Bet jei jiems 20 eurų tas pats, kas mums 20 litų, tai kaina visai normali.
QUOTE(Magnė @ 2011 05 02, 16:19)
Rekomenduoji perskaityt jo "Juodąją knygą"? O Tau patiko? Ši nėra ištęsta?

Aš "Juodąją knygą" mažai kam galėčiau rekomenduoti. Labai sunkiai (o kartais ir nuobodžiai) ji man skaitėsi. Bet knyga tikrai gera, ne kiekvienas rašytojas sugebėtų tokią parašyti.

Baigiau Ernesto Parulskio "Kasdienybės kunstkamerą". Tai anksčiau spaudoje jau pasirodžiusių esė rinkinys pačiomis įvairiausiomis temomis (panašiausios iš mano skaitytų būtų Rolando Rastausko abi knygos, tik jos man dar įdomesnės). Bet šita irgi labai patiko. Ir sužinojau kai ką naujo, ir prisijuokiau sočiai, ir paapgailestavau truputį (dėl Lietuvos). Ypač patiko straipsneliai apie miestus (Vilnių ir Londoną), meną ir detektyvus. Parulskis rašo jau daug metų, todėl man labai keista, kad apie jį ir jo kūrybą iki šiol nieko nebuvau girdėjusi. Jei kas mėgstat skaityti esė, rekomenduoju šią knygą.
Atsakyti
Laba vakara,

aciu labai uz palaikyma. wub.gif
Dorifore, kol kas neteko dar to "tikro darbo" patirt, nes dabar tik planai, planai, o dar ir viena nepasilikau, taip kad dar baisiausia, manau, pries akis lotuliukas.gif doh.gif

Ingenas su marakes kad prigyre, tai net nepatogu pasidare, nu sakes - kaip tik anadien galvojau, kad atrodau siuo metu tiesiog klaikiai wacko.gif Bet kaip malonu, kad taip graziai priraset wub.gif aciu uz gera zodi smile.gif blush2.gif

Kaip faina, kad Ingenas siandien galejo uzbegti wub.gif - gavau tieeeek knygu pusvelciui wub.gif thumbup.gif clap.gif nezinau kurios griebtis bigsmile.gif
Labai tau aciu, Ingut bigsmile.gif 4u.gif

caralaite, marakes, Skaitanti ir kitos, o jumi nenorit Fb susidraugaut? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 02 gegužės 2011 - 19:03
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 02, 17:37)
Ji jau senokai po darbo, tik aš dar paskutinį pusvalandį sėdžiu  biggrin.gif

O kur čia jūs abidvi dirbat? Ir aš noriu ateit pažiūrėt biggrin.gif

QUOTE(katilina @ 2011 05 02, 18:49)
Baigiau Ernesto Parulskio "Kasdienybės kunstkamerą".
...Parulskis rašo jau daug metų, todėl man labai keista, kad apie jį ir jo kūrybą iki šiol nieko nebuvau girdėjusi. Jei kas mėgstat skaityti esė, rekomenduoju šią knygą.

Tai jis dažniausiai rašydavo į "Verslo klasę", klykdavau balsu jo straipsnelius skaitydama, labai šmaikštus menotyrininkas (?) ir rašytojas, ir man (čia parodysiu matyt savo prastą skonį) labiau patinka už savo garsųjį bendrapavardį Sigitą.biggrin.gif

QUOTE(Masako @ 2011 05 02, 19:55)

Aišku, noriu, buvau tave kaip tai radus bet vėl pamečiau. Einu surasiu ir pakviesiu.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 05 02, 18:55)
Laba vakara,

Laba,

Aš tai asmeniškai mielai, bet kol kas dar su FB niekaip nesusidraugaujam.
Nepatinka man jis. ax.gif

Skaitau Laurent Gaudé. Karaliaus Congoro mirtis. Jau Skortų saulė labai patiko, bet ši knyga tai kažkas nerealaus, labai patinka pats pasakojimo stilius, toks kaip padavimo, o dar pats turinys, puikumėlis.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 05 02, 17:49)
Aš "Juodąją knygą" mažai kam galėčiau rekomenduoti. Labai sunkiai (o kartais ir nuobodžiai) ji man skaitėsi. Bet knyga tikrai gera, ne kiekvienas rašytojas sugebėtų tokią parašyti.

Dėl sunkumo ir nuobodumo - tai vėlgi subjektyvus dalykas. Aš jau mieliau tris "Juodasias knygas" perskaityčiau biggrin.gif , nei vieną Fowles "Magą" ar kokią nors Balzako "Kurtizanių spindesys ir skurdas" blush2.gif Vien jau todėl, kad Pamuko knyga man buvo įdomi, o tos kitos minėtos - ne.
Net ir dabar pamenu, kad paėmiau į rankas šią Pamuko knygą po "Smirnos burtininkių" (kurią vėliau taip ir nutėškiau nebaigtą doh.gif , nes ji man laabai nepatiko cool.gif ). Tai man tikra palaima ir atgaiva po "Burtininkių" Pamuko knyga pasirodė. Ir "Juodoji knyga" iš pradžių tikrai pakankamai lengvai skaitėsi, tik kiek vėliau jos sudėtingumas išlindo.
Pasižiūrėjau suknyga.lt, tąkart aš ją įvertinau trejetuku. Dabar neatsistebiu savo neteisingu vertinumu, mažų mažiausiai ketvertą duočiau, o turbūt ir visus penkis. Matyt tikrąją knygos vertę supratau tik praėjus gerokai laiko.
Pagal kitų knygių atsiliepimus tai visgi sunkioji artilerija, žiūriu, kad nemažai kas su ja klupo ir kankinosi.
Beje pati labai norėčiau perskaityti Pamuko "Mano vardas Raudona", tik deja ji nėra išversta į lietuvių k.

QUOTE(Masako @ 2011 05 02, 18:55)
Ingenas su marakes kad prigyre, tai net nepatogu pasidare, nu sakes - kaip tik anadien galvojau, kad atrodau siuo metu tiesiog klaikiai wacko.gif Bet kaip malonu, kad taip graziai priraset wub.gif aciu uz gera zodi smile.gif  blush2.gif

Kaip faina, kad Ingenas siandien galejo uzbegti wub.gif  - gavau tieeeek knygu pusvelciui  wub.gif  thumbup.gif  clap.gif nezinau kurios griebtis bigsmile.gif
Labai tau aciu, Ingut bigsmile.gif  4u.gif

Na aš tikrai nuoširdžiai tavo išvaizdą pagyriau, be jokių pataikavimų mirksiukas.gif

O dėl knygų prašom prašom 4u.gif Tikiuosi, bent jau dauguma iš jų tau patiks. Tu juk klasikos mėgėja, o toje krūvelėje nemažai klasikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 gegužės 2011 - 20:04
QUOTE(caralaite @ 2011 05 02, 20:53)
Tai jis dažniausiai rašydavo į "Verslo klasę".

Ir dar į "Literatūrą ir meną", "Kiną", "Šiaurės Atėnus", "Laisvalaikį", "Veidą", "Naująjį židinį" ir internete. smile.gif Tiek daug, bet aš vis tiek neužtaikiau nė karto.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 02, 21:04)
Dėl sunkumo ir nuobodumo - tai vėlgi subjektyvus dalykas. Aš jau mieliau tris "Juodasias knygas"  perskaityčiau biggrin.gif , nei vieną Fowles "Magą" ar kokią nors Balzako "Kurtizanių spindesys ir skurdas" blush2.gif 

lotuliukas.gif Aš tai turbūt atvirkščiai- geriau tris "Magus". O tu Balzako dar ką nors esi skaičiusi? Reiktų ir man "Kurtizanių..." susiveikti, noriu pažiūrėti, kuo jos tau neįtiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 05 02, 18:10)
iš tikrųjų patirčių rekomenduočiau šitą

http://www.baltoslan...iutas_72max.jpg

Skaitei pati? Darbe šiandien varčiausi kaip tik, irgi sudomino smile.gif

QUOTE(caralaite @ 2011 05 02, 20:53)
O kur čia jūs abidvi dirbat? Ir aš noriu ateit pažiūrėt biggrin.gif
Tai jis dažniausiai rašydavo į "Verslo klasę", klykdavau balsu jo straipsnelius skaitydama, labai šmaikštus menotyrininkas (?) ir rašytojas, ir man (čia parodysiu matyt savo prastą skonį) labiau patinka už savo garsųjį bendrapavardį Sigitą.biggrin.gif
Aišku, noriu, buvau tave kaip tai radus bet vėl pamečiau. Einu surasiu ir pakviesiu.

Pylimo 38, Faber Fortunae knygynas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuliaa: 02 gegužės 2011 - 20:37
QUOTE(katilina @ 2011 05 02, 20:33)
lotuliukas.gif Aš tai turbūt atvirkščiai- geriau tris "Magus". O tu Balzako dar ką nors esi skaičiusi? Reiktų ir man "Kurtizanių..." susiveikti, noriu pažiūrėti, kuo jos tau neįtiko.  smile.gif

Balzako skaičiau tik "Tėvas Gorijo" pagal mokyklinę programą. Bet tuomet lyg ir nesikankinau labai ją skaitydama. Kad būtų patikę, tuokart tikrai nebūčiau pasakiusi, kiek pamenu, pasirodė iš nuobodesnių (bet skaitomų). Bent jau ir dabar dar atsimenu vieną kitą detalę iš šios knygos.
"Tėvas Gorijo" galbūt pabandyčiau skaityti dar kartą. O va "Kurtizanių" tai jau tikrai nebenoriu schmoll.gif Anksčiau norų sąraše dar buvo Balzako "Eugenija Grande", "Trisdešimties metų moteris". Dabar gi jau bijau ką nors iš jo kūrybos skaityti unsure.gif
Tiesa, dar viena detalė. Riebų minusą mano akyse uždeda ir Obuolio leidimas kišeniniu formatu. Toks knygos formatas, teksto smulkumas man tikrai nekelia sužavėjimo ir gerokai mažina skaitymo malonumą. Nors jei būtų išties patinkanti knyga, tuos trūkumus juk atleisčiau.
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 02, 21:36)
Skaitei pati? Darbe šiandien varčiausi kaip tik, irgi sudomino smile.gif

nea, šiaip sugalvojau, kad rekomenduoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2011 05 02, 21:07)
nea, šiaip sugalvojau, kad rekomenduoju  lotuliukas.gif

Na tuomet tu pokštininkė lotuliukas.gif
Atsakyti
Kokios šmaikščios abi lotuliukas.gif

Nu sunki man šiandien diena, mintys ne taip dėstosi, dabar juoksitės tris dienas biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2011 05 02, 21:21)
Kokios šmaikščios abi  lotuliukas.gif 

Nu sunki man šiandien diena, mintys ne taip dėstosi, dabar juoksitės tris dienas  biggrin.gif  tongue.gif

Viskas su tavo mintimis tvarkoj mirksiukas.gif Aš irgi pagalvojau, kad žino, ką rekomenduoja - skaitė ar bent vartė, girdėjo gerų atsiliepimų iš patikimų šaltinių. Nors man visgi kažkaip neatrodė panašu, kad marakeš tokias knygas skaito. O čia ji tipo išdurti mus norėjo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 02 gegužės 2011 - 21:28