Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*58 namučiai

QUOTE(Skaitanti @ 2011 04 28, 19:48)
Kažkokia mistika, šiandien buvau bibliotekoje, visai neplanuotai irgi pasiėmiau Gustav Meyrink "Golemą"  smile.gif
Apie ją perskaičiau kaimynių temoje rodos,

Ai, ne ne pas kaimynes visai. Ar tik ne Ingėnas ją skaito?
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2011 04 28, 19:48)
Labas,
Kažkokia mistika, šiandien buvau bibliotekoje, visai neplanuotai irgi pasiėmiau Gustav Meyrink "Golemą"  smile.gif

QUOTE(Skaitanti @ 2011 04 28, 20:04)
Ai, ne ne pas kaimynes visai. Ar tik ne Ingėnas ją skaito?

Taip taip biggrin.gif , ta pati lotuliukas.gif
Na man bus laaaabai įdomu, kaip ji tau patiks.
Supermamoje ir suknyga.lt tai atsliepimų apie ją mažoka, būtų įdomu palyginimui išgirsti ir kitų nuomones.
Katilina, jeigu mėgsti tuos mano išvardintus dalykus, tai ši knyga tau gal turėtų patikti. Ji toli gražu ne tik apie Golemą (kuris tai protarpiais pasirodo, tai vėl dingsta), kur kas gilesnė, labai daugiasluoksnė, didelę dalį joje užima kabalistinis simbolizmas (nors aš pati su Kabala iki šiol buvau visai nepažįstama unsure.gif ), o ir šiaip užtektinai vietinės reikšmės legendų (pavyzdžiui, apie pirmą akmenį, ant kurio vėliau įsikūrė Prahos miestas). Visko tiek daug, kad pirmu skaitymu tiek gal ir nesuvirškinsiu . Kai skaitysiu antrąkart (o tuo neabejoju), pasikapstysiu giliau. Knygos kalba labai graži, būtų galima parankioti puikių citatų. Gražiai sudėliota knygos pradžia ir pabaiga.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Dar kartą ačiū sveikintojoms 4u.gif
Nėra net kada normaliai gimtadienio švęsti, vakar simboliškai į miestą išlindau ir dabar vos prakalbu, gal dainavau garsiai laugh.gif
Atsakyti
Aistuliaa, nors ir vėluoju, bet noriu pasveikinti su tortadieniu 4u: 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fairyland: 29 balandžio 2011 - 07:05
Koks katinas wub.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Visoms buvusioms ir būsimoms Elif Shafak "Stambulo pavainikės" skaitytojoms rekomenduoju neilgą "Bernardinų" straipsnį apie armėnų genocidą Turkijoje, Straipsnis.
Tikrai šiurpus istorinis epizodas, Shafak knygoje sakyčiau jis pavaizduotas "švelniai".
Atsakyti
Laba diena

QUOTE(caralaite @ 2011 04 29, 11:34)
Visoms buvusioms ir būsimoms Elif Shafak "Stambulo pavainikės" skaitytojoms rekomenduoju neilgą "Bernardinų" straipsnį apie armėnų genocidą Turkijoje, Straipsnis.
Tikrai šiurpus istorinis epizodas, Shafak knygoje sakyčiau jis pavaizduotas "švelniai".

Ačiū už nuorodą 4u.gif Gavau šią knygą, skaitysiu.

Pasigirsiu, jei kam įdomu: buvau vakar pirmam knygų klubo susitikime ax.gif
Atsakyti
Knygų mugė irgi nervuoja.
Kai neatsiveža leidyklos visų knygų kurių norėtum, sako - bus po savaitės ta ir ta knyga. Bet tai aš jos dabar noriu.
Arba kai gaila pinigų, o biblioteka jos neperka. Bet ne, turbūt dar eisiu pasižvalgyti. Mačiau, Obuolys pardavinėja Šagrenės odą (neįsidėmėjau jos kainos). Gal kas galėtų trumpai apie ją parašyti g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2011 04 29, 13:57)
Knygų mugė irgi nervuoja.
...Mačiau, Obuolys pardavinėja Šagrenės odą (neįsidėmėjau jos kainos). Gal kas galėtų trumpai apie ją parašyti g.gif  ax.gif

Kur čia kokia knygų mugė vyksta? Ir man reikia.

O "Šagrenės oda" - Balzakas, tipiškas Balzakas, daug aprašymų (man asmeniškai labai įdomių, kitiems nuobodžių), daug dramos (bet nešiuolaikiškos, ne veiksme, o mintyse), gana ryški filosofinė linija.
Papildyta:
QUOTE(sphinx @ 2011 04 29, 11:58)
Pasigirsiu, jei kam įdomu: buvau vakar pirmam knygų klubo susitikime ax.gif

Koks klubas ir kur būna? Ką kalbėjot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 04 29, 14:20)
Kur čia kokia knygų mugė vyksta? Ir man reikia.

O "Šagrenės oda" - Balzakas, tipiškas Balzakas, daug aprašymų (man asmeniškai labai įdomių, kitiems nuobodžių), daug dramos (bet nešiuolaikiškos, ne veiksme, o mintyse), gana ryški filosofinė linija.

Jau nespėsit, tik iki 15 val. žada būti, Elektrėnuose (Kultūros namai- biblioteka patalpose)

Va ir papirkau Šagrernės odą minkštu viršeliu (kaina buvo parašyta 12 Lt, o pardavė už 10 thumbup.gif ). Kai parodai kaprizus - pokyčiai matosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mona187: 29 balandžio 2011 - 13:36
QUOTE(caralaite @ 2011 04 29, 12:20)

Kadangi labai myliu Balzaką, tai net neabejoju, kad ir ši jo knyga man labai patiks. Kaip tik šiandiena parsinešiau ją. Kai tik praretinsiu skaityt pradėtų knygų gretas,, iškart imsiuos jos.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 04 29, 14:20)
Koks klubas ir kur būna? Ką kalbėjot? biggrin.gif

Tai čia mano miestelyje, Prienuose. Apie knygas kalbėjom biggrin.gif Apie "Stambulo pavainikę", William P. Young "Trobelę", Dan Brown "Da Vinčio kodą" biggrin.gif lietuvių metų knygos rinkimus. Viską po truputį ax.gif
Atsakyti