QUOTE(Aderaa @ 2008 10 14, 08:16)
, bet čia davei gerą mintį sodinti pakopomis,
Dar noriu paklausti ar nesodinat tulpių į plastikinius indelius, kad iškasti būtų lengviau. Aš šiemet visus svogūnėlius sutupdžiau į tuos indelius. Praeitą kartą sodinau tik į kelis, tai labai gerai ,kai tulpės jau nužydi ir brandina svogūnėlius galima su visu indeliu su žemėm iškasti ir palikti brandintis kitoj vietoj, taip atlaisvėja vietos vienmetėm gėlėm.
as turejau ketinimu pakopomis... bet..
daug sodinimu/persodinimu siemet buvo, tai zaisti patingejau, ypac kai su tais indais viena prie kito dedi, iskasus visa plota...
sodinau siemet
visas tulpes i indelius. ne specialius [nors yra tokiu pirkt], bet emiau kvadratinius daiginimo indeliu platesnius [kad dukteriniams svog.butu vietos uzaugt],ir iskirpusi su sekatorium skyle dugne [butina saknims].
sodinau i tuos indus del to, kad iskasant nesuzeisciau svoguneliu - visad kazkaip juos suzeidziu
jei iskasi juos, paskui perkeli kitur, tai butinai kur nors zemen sukisk ''laisvoj'' vietoj [pvz darze], geriau svoguneliai baigs subresti.
QUOTE(rena @ 2008 10 14, 14:08)
bet vat man su tais indais tai nepatogu jei noriu i eile susodint, tai jau ne kas nes as taimaciau juos tik apvalius
ka tik rasiau - imk kvadratinius, ir iskirpk dugna
QUOTE(rena @ 2008 10 16, 00:03)
o as siaip net nezadu ju kasineti siaip esu prie tinginiu, tai man tas kasinejimas vargas
o siaip noriu susodint jas tarp obelu o ten pieva bus, tai kaip as jas ten kasinesiu nu niekaip man neiseis
cia viskas priklausys nuo tulpiu veisles -gyvens arba...
anksciau dejau cia foto, kur tarp obelu tulpes pas mane daug metu
rusys tinkamos
narcizai vienoj vietoj neiskasami gali augt 5-6 metus.
Padekit
darausi savo svoguniniu inventorizacija. liko neatpazintos sios tulpes:
issiskleide:
pagal lapus ir ziedu forma/spalva atrodo,kad cia
greigo tulpes. gal zinot,
kokia veisle?
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2008 10 17, 08:52)
Na zinot,jei taip lietus musu krastuose pils ir toliau,tai jauciu,kad mano likusios nepasodintos svogunines geles zydes lentynoje tai ir neispakuotos
Krokai tai tikrai,jau dygti pradeda
nieko baisaus.
ne karta ir ne du sudygusius krokus sodinau - visas ok, zydi kada priklauso. sodinau net lapkricio antroj pusej uz/uzpernai