Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(rena @ 2008 10 13, 23:29)
per iseigines isvarau i vln, tai manu dasigausiu ir iki Thomuko biggrin.gif

jeigu ka rasyk, nupirksim ir tau gelikiu ir atsiusim, juk nesunku 4u.gif tuo labiau kai jos nera trapios, o tik svagunai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 09 24, 09:23)
Sodinu nuo siu dienu,pakopoms.Ir visai geri gaunasi vienos nuzydi,kitos tik pradeda skleistis(ir taip iki birzelio vidurio) blush2.gif  smile.gif

Aš savo tulpes jau prieš kokias dvi savaite susodinau , bet čia davei gerą mintį sodinti pakopomis, (pakopa po pakopos, pakopa po pakopos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) tada prailgės žydėjimo laikas, reiks kitą rudenį pabandyti.

Dar noriu paklausti ar nesodinat tulpių į plastikinius indelius, kad iškasti būtų lengviau. Aš šiemet visus svogūnėlius sutupdžiau į tuos indelius. Praeitą kartą sodinau tik į kelis, tai labai gerai ,kai tulpės jau nužydi ir brandina svogūnėlius galima su visu indeliu su žemėm iškasti ir palikti brandintis kitoj vietoj, taip atlaisvėja vietos vienmetėm gėlėm.
thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2008 10 14, 09:16)
Aš savo tulpes jau prieš kokias dvi savaite susodinau , bet čia davei gerą mintį sodinti pakopomis, (pakopa po pakopos, pakopa po pakopos biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif ) tada prailgės žydėjimo laikas, reiks kitą rudenį pabandyti.

Dar noriu paklausti ar nesodinat tulpių į plastikinius indelius, kad iškasti būtų lengviau. Aš šiemet visus svogūnėlius sutupdžiau į tuos indelius. Praeitą kartą sodinau tik į kelis, tai labai gerai ,kai tulpės jau nužydi ir brandina svogūnėlius galima su visu indeliu su žemėm iškasti ir palikti brandintis kitoj vietoj, taip atlaisvėja vietos vienmetėm gėlėm.
thumbup.gif  biggrin.gif

bet vat man su tais indais tai nepatogu jei noriu i eile susodint, tai jau ne kas g.gif nes as taimaciau juos tik apvalius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2008 10 14, 09:16)
thumbup.gif  biggrin.gif

siaip as jokiu paleciu nenaudoju,nae turiu lengva priesmielio dirvozemi.Bet sunkesnes strukturos zemelej,manyciau,kad labai praverstu smile.gif
Atsakyti
Vakar pasodinau tulpes ir kelis narcizus. Visus savo augalėlius šį kartą pasodinau su tom lėkštelėm. Galvoju, kad bus patogu iškasti, kai pavasarį nužydės.
Atsakyti
o as siaip net nezadu ju kasineti blush2.gif siaip esu prie tinginiu, tai man tas kasinejimas vargas doh.gif tongue.gif
o siaip noriu susodint jas tarp obelu o ten pieva bus, tai kaip as jas ten kasinesiu g.gif nu niekaip man neiseis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 10 16, 01:03)
o as siaip net nezadu ju kasineti blush2.gif siaip esu prie tinginiu, tai man tas kasinejimas vargas doh.gif  tongue.gif
o siaip noriu susodint jas tarp obelu o ten pieva bus, tai kaip as jas ten kasinesiu g.gif nu niekaip man neiseis schmoll.gif

Aš irgi dažnai jų neiškasinėju, tada kai jau pradeda žiedai susmulkėti, ir kotelis plonas pasidaro. Bet persodinus, paskui auga vėl labaio gražios, tvirtais kotais.Pastebėjau aš ir kiti kas augina tulpes, kad jei labai ilgai tulpių nepersodini, tai jos pamažu lenda gilyn į žemę ir iš viso išnyksta. Tas pats ir su narcizais. Taip kad geriau jas bent kas keletą metų persodinti.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 10 16, 01:03)
o as siaip net nezadu ju kasineti blush2.gif siaip esu prie tinginiu, tai man tas kasinejimas vargas doh.gif  tongue.gif

Kiekvienais metais nebūtina bet reikėtų kad nesulaukėtų mirksiukas.gif o kaip pievute šienausit jei tulpės pievoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute301 @ 2008 10 16, 21:09)
Kiekvienais metais nebūtina bet reikėtų kad nesulaukėtų  mirksiukas.gif  o kaip pievute šienausit jei tulpės pievoj?  g.gif

pievute anksti pavasari toj vietoj gali buti ir nepasienauta ax.gif

o mes perdarinejom viena plotuka ir ten is senos seimininkes liko tulpes, as net nznojau kad ten jos yra, tai jos dabar kas met man is po akmenu kaip pridygsta ir visai ne i tema, noreciau isnaikinti, bet jos visad zydi graziausiai rolleyes.gif
Atsakyti
Na zinot,jei taip lietus musu krastuose pils ir toliau,tai jauciu,kad mano likusios nepasodintos svogunines geles zydes lentynoje tai ir neispakuotos verysad.gif
Krokai tai tikrai,jau dygti pradeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2008 10 14, 08:16)
, bet čia davei gerą mintį sodinti pakopomis,

as turejau ketinimu pakopomis... bet.. blush2.gif
daug sodinimu/persodinimu siemet buvo, tai zaisti patingejau, ypac kai su tais indais viena prie kito dedi, iskasus visa plota...

sodinau siemet visas tulpes i indelius. ne specialius [nors yra tokiu pirkt], bet emiau kvadratinius daiginimo indeliu platesnius [kad dukteriniams svog.butu vietos uzaugt],ir iskirpusi su sekatorium skyle dugne [butina saknims].
sodinau i tuos indus del to, kad iskasant nesuzeisciau svoguneliu - visad kazkaip juos suzeidziu blush2.gif

jei iskasi juos, paskui perkeli kitur, tai butinai kur nors zemen sukisk ''laisvoj'' vietoj [pvz darze], geriau svoguneliai baigs subresti.

QUOTE(rena @ 2008 10 14, 14:08)
bet vat man su tais indais tai nepatogu jei noriu i eile susodint, tai jau ne kas nes as taimaciau juos tik apvalius

ka tik rasiau - imk kvadratinius, ir iskirpk dugna 4u.gif

QUOTE(rena @ 2008 10 16, 00:03)
o as siaip net nezadu ju kasineti  siaip esu prie tinginiu, tai man tas kasinejimas vargas
o siaip noriu susodint jas tarp obelu o ten pieva bus, tai kaip as jas ten kasinesiu nu niekaip man neiseis

cia viskas priklausys nuo tulpiu veisles -gyvens arba...
anksciau dejau cia foto, kur tarp obelu tulpes pas mane daug metu wub.gif rusys tinkamos thumbup.gif

narcizai vienoj vietoj neiskasami gali augt 5-6 metus.

Padekit 4u.gif
darausi savo svoguniniu inventorizacija. liko neatpazintos sios tulpes:

user posted image

issiskleide:
user posted image

pagal lapus ir ziedu forma/spalva atrodo,kad cia greigo tulpes. gal zinot, kokia veisle?
Papildyta:
QUOTE(merga @ 2008 10 17, 08:52)
Na zinot,jei taip lietus musu krastuose pils ir toliau,tai jauciu,kad mano likusios nepasodintos svogunines geles zydes lentynoje tai ir neispakuotos verysad.gif
Krokai tai tikrai,jau dygti pradeda doh.gif

nieko baisaus.
ne karta ir ne du sudygusius krokus sodinau - visas ok, zydi kada priklauso. sodinau net lapkricio antroj pusej uz/uzpernai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 17, 10:50)
cia viskas priklausys nuo tulpiu veisles -gyvens arba...
anksciau dejau cia foto, kur tarp obelu tulpes pas mane daug metu wub.gif rusys tinkamos thumbup.gif

as turiu tu tokiu tarybiniu tulpiu, tai sakiau tas kisiu g.gif
o juk ir pasiemiau is taves sita ideja blush2.gif ax.gif na man lb patiko wub.gif
Atsakyti