QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 09 11, 11:23)
Tikrai labai grazu,o kai pavasari taip ilgiesi pirmu ziedu,tai tiesiog atgaiva sielai ir akiai.
Rokoko 6 nuotraukoj,kur pirma prie nykstanciu, -Crystal beauty ,labai grazi,raudona baltais serksnotais krasteliais,bet ji tokia prie zemesniu,nors ne zemauge.
Gera mintis sodinti i alpinariuma,nes geliu lysvej vis vien svogunelius turi laikyti iki birzelio pradzios-vidurio,ir dziustantys lapai atrodo nedekoratyviai.O per svogunelius negali sodinti vienmeciu.
Kiek visada sakoma,jokiu budu negalima nupjauti lapu,kol jie nepradeda dziuti-sakoma,kad tada svogunelis kaupia medziagas ir dideja.Keista,kad jus nusienaujat,ir viskas gerai,pirma karta ta girdziu.
Aš taqi kai nužydi ir nespėja nudžiūt iškasu su antžemine dalimi ir perkeliu baigt vegetuot į kokią nuošalią vietą, svarbu nenuraut stiebų
Papildyta:
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 10, 20:53)
Pernai sodinau tas Happy family, bet iš vieno koto tik po vieną žiedą ir buvo, gal nevisai subrendę svogūnai buvo ( spėju taip), o šiemet botaninių prisipirkau, štukėm parduodamų, tais parodyt nelabai ir turiu ką
Ir aš buvau prisipirkus Georgette geltonos daugiažiedės, tai tokios buvo tik pirmais metais. O dabar auga kaip vienžiedės, nežinau, gal patrešt reikia ar ką....Bet šiaip labai gražios užauga nors ir vienu žiedu
Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2008 09 10, 08:55)
Sveikios. Noriu paklausti ar BUTINA VISAS tulpes iskasti
? Nu man ju laikymas problemas kelia. As taip ju noriu, bet geriausiai gutu jeigu sukisai i zeme ir vsio
Noriu Daug tulpiu, bet jei reikia iskasineti tai veltui pinigus ismesiu.
Iškasinėt reikia jai nori pasidauginti greitai, o tokias rūšis kaip Kaufmano(žemaūgės) tai iškasti skaičiau būtina, nes jos augina kokius tai ten....nu žodžiu lenda gilyn į žemę. Tai jai nekast tai vėliau sunku bus surast tuos svogūnus nes gilyn sulys ir sunyks.