QUOTE(merga @ 2008 09 08, 22:55)
tai cia ziurkes
Taip,plastmase valgo ziurkes.Pas mus,Vilniaus senamiesty,pries pora metu buvo viena atsiradus,tai sakes-ji net betona pragrauzia.
Labiausiai mane uzkniso ziurkiu nuodu aprasas-"numirsta letai ir neskausmingai".2 savaites visus padetus nuodus surydavo ir vel sekancia nakti pasirodydavo.Kiek zalos per 2 savaites padare,tai ne tas zodis.O sodyboj tulpiu svogunelius as stengiuosi sukabinti maiseliuose ant rusio lubu,tada ne taip lengva pasiekti,nes rugpjuty,kai peles sulekia is lauku,tai shakes...
Aisku,moliugu nesukabinsi...
Is darzelio peles ir pelenai kazkaip atsirenka,ka esti.Pvz,narcizai joms ryskiai nepatinka,bet mano tulpytes "Linksmoji nasle" visos iki vienos dingo,nors visai nemazai buvo:po vienos ziemos liko gal 4 is kokiu 25,jas dar iskasiau ir padauginau-tada pavasari ne vienos neradau.
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2008 09 08, 21:16)
O man pelės preitą žiemą iš darželio sugraužė tulpių svogūnėlius. Labai mažai beliko.
O kada sodinot?
Man cia kilo tokia fix ideja-gal,kai pasodini koki lapkriti,ne taip sugrauzia? Jei prisimenat,ziema rasiau,kad as megstu eksperimentuoti-sodinau ir lapkriti,ir gruodi,o sia ziema sausio 21 d. ikisau svogunelius,atlydys buvo.Visi saltaisiais mensiais sodinti svoguneliai isliko,puikiai zydejo,o tuos,kurie rugsejo pab.-spali sodinti arba metams palikti buvo neiskasant,visus juos gerokai praretino kazkas.