Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(tunbergija @ 2007 11 06, 12:25)
sveikos tulpiu myletojos. As cia dar visai naujoke, bet noreciau paklausti. Turiu keleta tulpiu svoguneliu ir nelabai zinau ka su jomis siuo metu laiku daryti?Ar sodinti i lauka?O gal dar laikyti namuose, o po to i vazonelius meginti pasodyt? Juk visdelto jau lapkricio 6. Mielosios patarkite, prasau  blush2.gif

Jei jau sodinsi tulpes į vazonėlius , tai butinai juos palaikyk nors iki sausio mėn. kur nors balkone, kad jos gautu šalčio, kitaip nežydės lotuliukas.gif
Atsakyti
labai aciu visoms uz patarimus 4u.gif . Meginsiu kelis sodint i vazonus, o kelis del idomumo pasodinsiu i lauka g.gif . O pavasary bus matyt kaip cia mums pasiseke g.gif
Atsakyti
[quote=staselė,2007 11 06, 15:38]
jei žinotumėt, kad dar neužšąls, tai dar būtų galima rizikuoti lauke sodinti, bet jei užšąls, tai jos nespės įsišaknyti, tai gali ir neišžiemtoyi. Aš manau, kadangi jau toks laikas, tai geriausiai kambary į vazonus pasisodinkite. Aš lauke sodint neberizikuočiau.

Kadangi esu profane,jokiu teoriniu dalyku nezinau, vienais metais sukisau tulpiu ir puskiniju svogunelius diena pries uzsalima.Pavasari dauguma zydejo,gal tik keletas isleido tik lapelius ir zydejo tik dar sekanti pavasari.Po to viename straipsnyje perskaiciau,kad florexlito darbuotojai likusius svogunelius sodino sausyje (cia,Lietuvoje) ir puikiai zydejo pavasari.
Po savojo eksperimento kelis metus sulaukiu svoguneliu nupiginimo ir sodinu gana velai,lapkriti-gruodi.Praeitais metais gruodzio menesio gal apie 10 diena sumasciau dar viena gelyneli po langais padaryti-juk sniego iki Naujuju nebuvo-,tai irgi zydejo tulpes puikiai.
I vazonelius dabar jau pats laikas sodinti,bet laikyti shaltai,tada galesit koki kova prazydinti,tai dar priklauso nuo to ,kada i silta patalpa pernesat.
Atsakyti

na va vakar keleta svoguneliu pasodinau i vazona ir laikau saltai, tik sviesoj ar tamsoj ta vazona reik laikyt? g.gif O kitus meginsiu i lauka sodint kokia geresne diena istaikius.
Atsakyti
Aš ir sodinu kai spėju, dažniausiai gražiom spalio pabaigos dienom, o kai gaunu įdomių svogūnėlių, tai kišu ir lapkritį. Čia irgi rašo, kad gali sodinti ir viduryje žiemos, jeigu žemė nesušalusi ir dar paskui pamulčiuoji ant viršaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(tunbergija @ 2007 11 08, 09:59)
na va vakar keleta svoguneliu pasodinau i vazona ir laikau saltai, tik sviesoj ar tamsoj ta vazona reik laikyt? g.gif  O kitus meginsiu i lauka sodint kokia geresne diena istaikius.

tamsoj wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 11 08, 11:35)

aciuks mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu sodinusi tulpes sausio vidury per atlydį. Žydėjo puikiausiai. Nežydi tik smulkesni svogūnėliai. Nors skirtingos veislės augina skirtingo dydžio svogūnėlius.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 11 09, 14:02)
Esu sodinusi tulpes sausio vidury per atlydį. Žydėjo puikiausiai. Nežydi tik smulkesni svogūnėliai. Nors skirtingos veislės augina skirtingo dydžio svogūnėlius.

oho bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar nusislaviau sniega nuo lysvaites ir susodinau uzsilikusius tulpiu svogunelius.Eina kaimynas,sako:ka cia ziema sodini ? Sakau:bulves tongue.gif Tai ir patikejo,kad tokia keistuole geliu lysveje gali bulves ziema sodinti,visam kaimui ispasakojo biggrin.gif

Dar noreciau jusu pasiklausti:kaip nepasimesti tulpiu rusiu gausybeje ? Esu prisisodinusi gal 20 rusiu,gal daugiau.Didziausia makalyne prasideda,kai birzeli reikia svogunelius iskasti.Nebeprisimenu,kaip tos tulpes zydejo ir nebezinau, kokia tai rusis.Prie kai kuriu esu uzsirasiusi pavadinimus,bet ne prie kiekvienos tulpes.Kai nudziuna,visai nezinau,kur kas. doh.gif Kaip jus darote,kad svoguneliai nesusimaisytu?

Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 11 15, 17:38)
Vakar nusislaviau sniega nuo lysvaites ir susodinau uzsilikusius tulpiu svogunelius.Eina kaimynas,sako:ka cia ziema sodini ? Sakau:bulves tongue.gif Tai ir patikejo,kad tokia keistuole geliu lysveje gali bulves ziema sodinti,visam kaimui ispasakojo biggrin.gif

Dar noreciau jusu pasiklausti:kaip nepasimesti tulpiu rusiu gausybeje ? Esu prisisodinusi gal 20 rusiu,gal daugiau.Didziausia makalyne prasideda,kai birzeli reikia svogunelius iskasti.Nebeprisimenu,kaip tos tulpes zydejo ir nebezinau, kokia tai rusis.Prie kai kuriu esu uzsirasiusi pavadinimus,bet ne prie kiekvienos tulpes.Kai nudziuna,visai nezinau,kur kas. doh.gif Kaip jus darote,kad svoguneliai nesusimaisytu?

Paimk vienkartinių peilių ie ant pjaunamos dalies užrašyk tulpės pavadinimą arba spalvą (pagal ką tu rūšiuoji) ir susmeik žydėjimo metu. kai nudžius matysi kas kur.
Atsakyti
super idėja panaudoti vienkartinius peilius thumbup.gif

Pati turiu nusipirkus tokių user posted image ir kaip tik tulpių žymėjimui buvau paskyrus mirksiukas.gif
aprašymas

Dar yra Seniuose pirkti tokių:
user posted image
Atsakyti