Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

QUOTE(Ramaskyte @ 2007 09 09, 07:58)
sveikos, gal turite kokių atsiliepimų ir patirties su "nojaus sėklų" svogūnėliais? Girdėjau, kad šitos formos gėlių sėklos nekokios, dažnai neišdygsta, na o kaip gi su svogūnėliais? ar tokie pat nekokybiški?  g.gif

Nojaus būna patys prasčiausi tiek sėklos, tiek svogūnėliai.
Atsakyti
,,Žalioj stotelėj" pamačiau tokių žalių rėtelių su slylutėmis ar kaip ten juos pavadinti, skaitosi svogūninėms gėlėms sodinti, juos į kasi į žemę ten sudedu svogūnėlius, užberi žeme, paskui jau kai kitais metais iškasi su tuo rėteliu , skaitosi patogu ir iškasti, ir spalvos nesusimaišo, rėteliai plasmasiniai, paskui vėl su jais galima sodinti.
Norėjau paklausti, gal kas sodinot į tokius, ar gerai ar patogu?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 09 09, 14:17)
Nojaus būna patys prasčiausi tiek sėklos, tiek svogūnėliai.

Pernai buvau užsipirkus Nojaus tulpių,tai išdygo visiškai visi svogūnėliai ir labai gražiai žydėjo.Liuks pasaka buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 16, 11:15)
,,Žalioj stotelėj" pamačiau tokių  žalių rėtelių su slylutėmis ar kaip ten juos pavadinti, skaitosi svogūninėms gėlėms sodinti, juos į kasi į žemę ten sudedu svogūnėlius, užberi žeme, paskui jau kai kitais metais iškasi su tuo rėteliu , skaitosi patogu ir iškasti, ir spalvos  nesusimaišo, rėteliai plasmasiniai, paskui vėl su jais galima sodinti.
Norėjau paklausti, gal kas sodinot į tokius, ar gerai ar patogu?

Labai patogu, pradėjus tulpėms gelsti, galima su visa dėžute iškasti iš gėlyno ir perkelt kur į lysvę, pabaigt vegetaciją.
Papildyta:
QUOTE(allegro @ 2007 09 16, 18:37)
Pernai buvau užsipirkus Nojaus tulpių,tai išdygo visiškai visi svogūnėliai ir labai gražiai žydėjo.Liuks pasaka buvo thumbup.gif

Visad būna išimčių.
Atsakyti
Ar teisybė, kad jei pernai mano tulpės pernai žydėjo vazonuose, tai šiemet būtinai reikia sodinti į normalų daržą, o ne į vazonėlius.
Atsakyti
QUOTE(Vaidaaa @ 2007 09 16, 21:51)
Ar teisybė, kad jei pernai mano tulpės pernai žydėjo vazonuose, tai šiemet būtinai reikia sodinti į normalų daržą, o ne į vazonėlius.

taip būtinai
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 17, 15:42)
taip būtinai

Va to tai nežinojau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2007 09 18, 19:10)
Va to tai nežinojau ax.gif

Jei buvo žydintos žiemą, tai būtinai reikalingas poilsis, bet jei augo normaliu laiku, bet vazone kaip terasinis augalas, gali vėl sodinti į vazonėlius, tik parink didesnius svogūnus, o mažesnius atrinkusi sodink į lysvę.
Atsakyti
Gal kas nors iš vilniečių ar trakiškių turi kokį laisvą žemės lopiniuką ir norėtų paprastų raudonžiedžių tulpių svogūnėlių? Mano tėveliai jau nebeturi noro ir jėgų sodinti gėlių plantaciją blush2.gif
Jei kas norėtų suteikti toms gėlytėms galimybę augti ir žydėt, prašom rašyti AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos tulpiu myletojos. As cia dar visai naujoke, bet noreciau paklausti. Turiu keleta tulpiu svoguneliu ir nelabai zinau ka su jomis siuo metu laiku daryti?Ar sodinti i lauka?O gal dar laikyti namuose, o po to i vazonelius meginti pasodyt? Juk visdelto jau lapkricio 6. Mielosios patarkite, prasau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tunbergija @ 2007 11 06, 12:25)
sveikos tulpiu myletojos. As cia dar visai naujoke, bet noreciau paklausti. Turiu keleta tulpiu svoguneliu ir nelabai zinau ka su jomis siuo metu laiku daryti?Ar sodinti i lauka?O gal dar laikyti namuose, o po to i vazonelius meginti pasodyt? Juk visdelto jau lapkricio 6. Mielosios patarkite, prasau  blush2.gif

jei žinotumėt, kad dar neužšąls, tai dar būtų galima rizikuoti lauke sodinti, bet jei užšąls, tai jos nespės įsišaknyti, tai gali ir neišžiemtoyi. Aš manau, kadangi jau toks laikas, tai geriausiai kambary į vazonus pasisodinkite. Aš lauke sodint neberizikuočiau.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 11 06, 14:38)
jei žinotumėt, kad dar neužšąls, tai dar būtų galima rizikuoti lauke sodinti, bet jei užšąls, tai jos nespės įsišaknyti, tai gali ir neišžiemtoyi. Aš manau, kadangi jau toks laikas, tai geriausiai kambary į vazonus pasisodinkite. Aš lauke sodint neberizikuočiau.

Vienais metais gavau tulpių ir sukišau jas gruodžio mėn į jau gerokai sušalusią žemę,bet žydėjo pavasarį gerai.
Papildyta:
QUOTE(pelele @ 2007 11 05, 00:10)
Gal kas nors iš vilniečių ar trakiškių turi kokį laisvą žemės lopiniuką ir norėtų paprastų raudonžiedžių tulpių svogūnėlių? Mano tėveliai jau nebeturi noro ir jėgų sodinti gėlių plantaciją  blush2.gif
Jei kas norėtų suteikti toms gėlytėms galimybę augti ir žydėt, prašom rašyti AŽ  mirksiukas.gif

Jei siųstum paimčiau,nes tikrai dar yra kur sodinti mirksiukas.gif
Atsakyti