Pas mumis irgi jau nužydėjo Bet kažkur skaičiau, kad kasti reikia apie Jonines Ale, kaip jas rasti reiks O dar jos, girdėjau, labai giliai, teks pusę gėlyno perart
QUOTE(sinutė @ 2007 05 29, 07:55)
Pas mumis irgi jau nužydėjo Bet kažkur skaičiau, kad kasti reikia apie Jonines Ale, kaip jas rasti reiks O dar jos, girdėjau, labai giliai, teks pusę gėlyno perart
man irgi idomu ką dabar daryt su tulpėm gal galima tiesiog nukirpti lapus, nes jie pas mane pagelto ir palikti žiemoti, nes kaime tai niekad tų tulpių ten nekasa ir kas met jos išdygsta ir žydi gražiausiai
QUOTE(snail @ 2007 05 29, 12:43)
man irgi idomu ką dabar daryt su tulpėm gal galima tiesiog nukirpti lapus, nes jie pas mane pagelto ir palikti žiemoti, nes kaime tai niekad tų tulpių ten nekasa ir kas met jos išdygsta ir žydi gražiausiai
Iškast reikia tada, kai lapai nudžius. Tikslios datos nėra, nes vienos žydi anksčiau, kitos vėliau, apitiksliai birželio vidury. O dėl to, kad kiti neiškasa tulpiu, tai pastebėjau, kad tai tinka paprastom tulpių rušims, o kurios labai gražios, tai neiškasant, kas metais jos vis prastėja Nebent aš praktikuoju iškast kas antrus metus, bet lapu nepupjaunu, o leidžiu pilnai nudžiut, nes iš lapų auga svogūnėliai ir nupjovus žalius lapus, kitais metais gali prastai žydėt.
Ačiūkas dideliausias, lėksiu žiūrėti ar dar matosi lapai, reik surasti, kol visai nenudžiuvo
QUOTE(Andza @ 2007 05 29, 14:21)
Iškast reikia tada, kai lapai nudžius. Tikslios datos nėra, nes vienos žydi anksčiau, kitos vėliau, apitiksliai birželio vidury. O dėl to, kad kiti neiškasa tulpiu, tai pastebėjau, kad tai tinka paprastom tulpių rušims, o kurios labai gražios, tai neiškasant, kas metais jos vis prastėja Nebent aš praktikuoju iškast kas antrus metus, bet lapu nepupjaunu, o leidžiu pilnai nudžiut, nes iš lapų auga svogūnėliai ir nupjovus žalius lapus, kitais metais gali prastai žydėt.
dėkui už atsakymą, o aš jau norėjau nupjaut lapelius
oi aciu kad pasaket. Vakar dar pora nudziuvusiu krumeliu isroviau, o kitos nuplyso, tai siandien ko gero reikes eit su kastuvu ir ieskot svoguneliu
Iskasiau savo tulpes,bet vienos olandiskos rusies visi svoguneliai su pelesiu,nors ir skirtingose vietose augo.Vienur pelesis tik pavirsiuje kaip sporos,o kitur net virsutiniai svogunelio lapeliai suminksteje.Perskaiciau literaturoje,kad tai pelesinis grybas ir reikia ne tik tuos svogunelius sunaikinti,bet ir zeme iskasti su dideliu gumulu,o aplinkine isdezinfekuoti chlorkalkem.O man taip gaila tu svoguneliu ismesti .Gal galima kokiais fungicidais apdoroti,gal kokiu Bordo tirpalu ?
Patarkit,kas zinote,is anksto dekoju.
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 06 16, 06:09)
Iskasiau savo tulpes,bet vienos olandiskos rusies visi svoguneliai su pelesiu,nors ir skirtingose vietose augo.Vienur pelesis tik pavirsiuje kaip sporos,o kitur net virsutiniai svogunelio lapeliai suminksteje.Perskaiciau literaturoje,kad tai pelesinis grybas ir reikia ne tik tuos svogunelius sunaikinti,bet ir zeme iskasti su dideliu gumulu,o aplinkine isdezinfekuoti chlorkalkem.O man taip gaila tu svoguneliu ismesti .Gal galima kokiais fungicidais apdoroti,gal kokiu Bordo tirpalu ?
gal ne taip baisu.Kartais taškeliai pelėsių būna tik ant viršutinio lukšto-nulupk.Kur pažeidimas didesnis-išpjauk pažeistas vietas ir pabarstyk trinta medžio anglim(iš neturėjimo tiesiog iš šašlykinės paimk angliuką ir sutrink į miltelius).Apdžiovink-geriau saulytėje,o po to-pavėsyje,gerai vėdinamoje vietoje.Rudenį sodink kitoje vietoje.Aš prieš sodinimą kelias valandas pamirkau oksihumato tirpale(būna pirkti sodo centruose)-jis gerina šaknijimąsi ir sveikumą.Dar gerai,kad jį galima maišyti su visokia reikalinga chemija.Tau patarčiau pridėti kokio nors fungicido.Viskas bus gerai.
Tai jau po truputį kasat lauk gražuoles tulpeles Pas mane jau irgi lapų nė žymės nelikę.
QUOTE(daugvaikuciu @ 2007 06 16, 06:09)
Aš manyčiau, kad dar nemeskit tulpių svogūnėlių, mirkykit striprimane kalio permanganato tirpale paskui išdžiovinkit, o rudenį dar pamirkykit kalio permangabnato ttirpale ir sodinkit į kitą vietą, o į tą vietą kur buvo užkrėstos jokių tulpių nesodinkit.
Vakar išsikasiau kelias tulpes, kur seniai nebuvau neiškasusi. Šiais metais visai menki bebuvo jų žiedeliai. Bet ,kad ir tiek priliję kelių tulpių nusilaužė tos, na kaip pavadinti viršūnėlės, kažin ar tos betiks?... Žemė tiesiog permirkusi nuo lietaus. Galvojau, kad bus lengva iškasti , bet va , nelabai sekėsi.
Mano tulpių svogūnėliai iškasti ir laukia rudens.
Dabar galvoju ar reikia nuimti tą seną žievelę prieš sodinimą, kuri atšokusi.
Dabar galvoju ar reikia nuimti tą seną žievelę prieš sodinimą, kuri atšokusi.