Turiu bais grazia (man) knyga ir noriu pasidalinti keliais vaizdeliais is jos (mat geruole atsiradau ):
Cia net vistos turi namus
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 23:22)
O vietoj tos katalpos netinka klevas Acer Platanoides Globosum?
Toks sakyciau "zmogiskesnis" variantas
Toks sakyciau "zmogiskesnis" variantas
Tipo ta per daug egzotiska? Bet jis nezydi, o as noriu, kad zydetu O kastonas? jis jau tikriausiai bus per didelis? Dar kelios dienos tokio pasiblaskymo su medziais ir roposiu alpinariumo daryti ir bonsu pirkti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 28, 23:29)
Aš labai tikiuosi, kad nepykdau su savo pastebėjimais. Tikrai nenoriu nieko įžeisti. Jei kartais pykdau pasistengsiu patylėt.
tik negalvok taip, tai juk taip tada baisu ir nuomone bus pasakyti, tai ir tema tada nereikalinga bus, nes niekas nekalbes, nepatarines ir nediskutuos. As tik turejau omenyje, kad ta klasika labai plati savoka, ir manau, kad nesvarbu, ar norisi daugiau, ar maziau, ar griezciau, ar romantiskiau, viskas yra gerai, jei ta darai protingai ir skoningai. O kad nenusigrybauti, va ir kalbames, tariames
Mamagabi, tu gali kasdien gerumo doziu mestelti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 27, 10:12)
Tai as ir bandau vyra prikalbinti, nezinau, kas gausis is to. na ir ji pasvirusi i gatves puse, o sklypas yra auksciau gatves lygio, tai jau kai grius ji kada nuo vetru, tai tiesiai ant masinu tada Nezinau net, vis atkalbu vyra dar palikti ja, nes kol jokio kito medzio nesumasciau, tai visai plika likti nenoriu. o ir gaila labai...
Obelis ananasine, bent jau taip uosviai sako, as nenusimanau, skonis obuoliu pasakiskas net man, nemegstanciai obuoliu, tik va kad labai jau mazai obuoliu paskutiniu metu buna, o ir nuskinti sudetinga.
Obelis ananasine, bent jau taip uosviai sako, as nenusimanau, skonis obuoliu pasakiskas net man, nemegstanciai obuoliu, tik va kad labai jau mazai obuoliu paskutiniu metu buna, o ir nuskinti sudetinga.
Sena ir geros senoviškos veislės obelis - tikras turtas. Svarbiausia, kad tokios obels paprastai neįveikia jokie kenkėjai ir ligos, netgi nepuola. Pas mus jau daugiau kaip 15 metų auga smetoninės obelys...labai labai senos, storos... Kiek galėjom, apipjaustėm šakas, išretinom vainikus, dar įskiepinom, atjauninom.Toliau pagerinom aplink kamieną nemažu plotu žemę, apkasę kompostu, kalkėm. Obelys akyse atsigavo ir iškart pradėjo vesti stambius obuolius ir mažesniu kiekiu. Dar kad smagiau būtų joms augti, įkėlėm inkilų...tai ir švilpauja varnėnai, vaikus peri...su obelėlėm pasišnekučiuoja... O naujai, aišku, pasisodinom sodą, visko ko mums reikia...iš dekoratyvinių-naudingų medžių pasisodinom graikinius riešutmedžius, aktinidijas, sedulas, šilkmedį, raudonlapį ir žaliąjį lazdynus, persikus, toliau ėjo spygliuočiai, šermukšnis (apsaugai), rodžersija, alyvos, forzitijos, rojaus obelytė, magnolijos, gebenės, jazminai, kauleniai ir kt. krūmai...Bet man maloniausias prie smetoninio ir niekada neužšąlančio šaltinio pasodintas ir užaugęs svyruoklis berželis... Na o sklypas ribojasi su šimtamečiu ąžuolu, netoli klevai, ievos, mažesni ąžuoliukai, šaltalankiai... miško kadagiai (verbos)... Gal ką ir praleidau...
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 17:19)
Pirkau Maxima bazeje, lauko prekyvieteje, pataikiau kai akcija augalams buvo 30%.
Musu sklypukas irgi tik 6a. ir yra pora senu obelu bei vienas patvorys dideliu berzu, tokiu atveju pusys, egles ir kt. spygliuociai bei nelietuviska egzotika (magnolijos, rododendrai, levandos) man netinka, bet didesniu krumu (del jaukumo) as neatsisakysiu.
Is didesniu krumu mano sarase:
1) paprastasis putinas Viburnum opulus Roseum:
Kiti baltaziedziai: hortenzijos, arunkai, bijunai, astilbes, portenslago katileliai.
Is vijokliu (greitaeigiu ): aktinidija margalape ir kartuole didzialape.
Is vijokliniu roziu (su kitokiom neprasidesiu ): Lykkefund ir Eden.
Musu sklypukas irgi tik 6a. ir yra pora senu obelu bei vienas patvorys dideliu berzu, tokiu atveju pusys, egles ir kt. spygliuociai bei nelietuviska egzotika (magnolijos, rododendrai, levandos) man netinka, bet didesniu krumu (del jaukumo) as neatsisakysiu.
Is didesniu krumu mano sarase:
1) paprastasis putinas Viburnum opulus Roseum:
Kiti baltaziedziai: hortenzijos, arunkai, bijunai, astilbes, portenslago katileliai.
Is vijokliu (greitaeigiu ): aktinidija margalape ir kartuole didzialape.
Is vijokliniu roziu (su kitokiom neprasidesiu ): Lykkefund ir Eden.
Pasirinkimas labai neblogas Jau nuo vaikystės paprastasis putinas įsirėžęs į didelį norą būtinai jį auginti...mes vadinom jį gulbinu...gaila, kad iki šiol dar jo neturim... Auga ir dera valgomasis putinas... Na apie rožes ir kitas gėles čia nerašiau... pirmiau reikia sudėti stambiuosius akcentus
QUOTE(Fonda @ 2011 04 28, 22:23)
Sena ir geros senoviškos veislės obelis - tikras turtas. Svarbiausia, kad tokios obels paprastai neįveikia jokie kenkėjai ir ligos, netgi nepuola. Pas mus jau daugiau kaip 15 metų auga smetoninės obelys...labai labai senos, storos... Kiek galėjom, apipjaustėm šakas, išretinom vainikus, dar įskiepinom, atjauninom.Toliau pagerinom aplink kamieną nemažu plotu žemę, apkasę kompostu, kalkėm. Obelys akyse atsigavo ir iškart pradėjo vesti stambius obuolius ir mažesniu kiekiu. Dar kad smagiau būtų joms augti, įkėlėm inkilų...tai ir švilpauja varnėnai, vaikus peri...su obelėlėm pasišnekučiuoja... O naujai, aišku, pasisodinom sodą, visko ko mums reikia...iš dekoratyvinių-naudingų medžių pasisodinom graikinius riešutmedžius, aktinidijas, sedulas, šilkmedį, raudonlapį ir žaliąjį lazdynus, persikus, toliau ėjo spygliuočiai, šermukšnis (apsaugai), rodžersija, alyvos, forzitijos, rojaus obelytė, magnolijos, gebenės, jazminai, kauleniai ir kt. krūmai...Bet man maloniausias prie smetoninio ir niekada neužšąlančio šaltinio pasodintas ir užaugęs svyruoklis berželis... Na o sklypas ribojasi su šimtamečiu ąžuolu, netoli klevai, ievos, mažesni ąžuoliukai, šaltalankiai... miško kadagiai (verbos)... Gal ką ir praleidau...
Skamba super. Gal galėtum pailiustruoti nuotraukomis?
QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 12:34)
Pakartosiu klausima: ka darote su medziais, kai ju neturite? ka renkates? Ar visos yra turtingos senais medziais ir jums nereiks nieko sodinti?
aš sklype neturiu nė vieno,man tai tragedija.Noriu vaismedžių sodo. Žemė smėlis+molis+žvyras. Bet sklypas labai nestandartinis,iš vakarų turiu dviejų arų trikampį,su truputį žemėjančiu šlaitu,ir kelias šalia,tai gal vaismedžiai nelabai Kita dalis,pietų mažulytė,bus tik terasa ir šlaitas sutvirtintas kažkuo.Šiaurė,kiemas.Rytai kotedžo, kaimynai,tai jau ką pasodins tas bus.
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 22:38)
Turiu bais grazia (man) knyga ir noriu pasidalinti keliais vaizdeliais is jos (mat geruole atsiradau ):
Mamagabi, tikra geruole. Labai grazios nuotraukos.
Prabudus galvojau, kad jei tas plotukas toks pav4singas ir tamsus kaip vakar rodytose nuotraukose, tai gali ir uztekti baltos. Kuo sviesesnis tuo labiau noretusi ryskesniu spalvu.
QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 22:49)
Tipo ta per daug egzotiska? Bet jis nezydi, o as noriu, kad zydetu O kastonas? jis jau tikriausiai bus per didelis? Dar kelios dienos tokio pasiblaskymo su medziais ir roposiu alpinariumo daryti ir bonsu pirkti
tik negalvok taip, tai juk taip tada baisu ir nuomone bus pasakyti, tai ir tema tada nereikalinga bus, nes niekas nekalbes, nepatarines ir nediskutuos. As tik turejau omenyje, kad ta klasika labai plati savoka, ir manau, kad nesvarbu, ar norisi daugiau, ar maziau, ar griezciau, ar romantiskiau, viskas yra gerai, jei ta darai protingai ir skoningai. O kad nenusigrybauti, va ir kalbames, tariames
Jei jau taip galima reiksti savo nuomone, tai as irgi uz ananasine obeli.
QUOTE(Ledum @ 2011 04 29, 09:47)
Mamagabi, tikra geruole. Labai grazios nuotraukos.
Prabudus galvojau, kad jei tas plotukas toks pav4singas ir tamsus kaip vakar rodytose nuotraukose, tai gali ir uztekti baltos. Kuo sviesesnis tuo labiau noretusi ryskesniu spalvu.
Tai as irgi uz ja, bet net ir jei ji lieka, tai vistiek man dar mazai medziu
Na ir groziu jus cia pridejot. O jau tie samanoti takeliai
Kadangi pas mus takeliai trinkelemis iskloti ( pries daug metu nelabai ir buvo is ko rinktis, o dabar viska lupti kazkaip ir laiko ir pinigu gaila... ) tai as juos jau eile metu irgi samanomis bandau apauginti. Kaimynai savuosius aukstu slegiu plauna ir i mane keistai ziuri, kai as samanas per karscius ant takelio laistau
Nerealiai grazu tos samanos, bet nesugalvoju ka daryt tose vietose, kur saule nuolat kepina...
Kadangi pas mus takeliai trinkelemis iskloti ( pries daug metu nelabai ir buvo is ko rinktis, o dabar viska lupti kazkaip ir laiko ir pinigu gaila... ) tai as juos jau eile metu irgi samanomis bandau apauginti. Kaimynai savuosius aukstu slegiu plauna ir i mane keistai ziuri, kai as samanas per karscius ant takelio laistau
Nerealiai grazu tos samanos, bet nesugalvoju ka daryt tose vietose, kur saule nuolat kepina...
QUOTE(polfast @ 2011 04 29, 10:50)
Na ir groziu jus cia pridejot. O jau tie samanoti takeliai
daryti pavėsį O jei rimtai, tai samanos saulėkaitoj nelabai ir žiūrisi, šviesiame šešėlyje visai kas kita.
Dar dėl spalvinių sprendimų - pati laikausi taktikos, kuo tamsesnis kampelis, tuo šviesesni žiedai, dažnu atveju - baltai žydintys. Tarsi maži žiburėliai šviečia. Saulėkaitoje atvirkščiai, kuo ryškesni žiedai ir spalvas susitiprinantys kontrastai.
Be to, saulėkaitoje vidurdienį spalvos tarsi išdeginamos.