Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 13:34)
Pakartosiu klausima: ka darote su medziais, kai ju neturite? ka renkates? Ar visos yra turtingos senais medziais ir jums nereiks nieko sodinti?  unsure.gif

Sodinam biggrin.gif
As kadangi obuoliu nemegstu, tai turiu tik dvi senas obelis, viena is ju visiskai per kelis metus atjauninta, nes grese nuluzti, o visi kiti medziai issiauginti nuo "ryksteliu". Ir ne tik vaismedziai. Parsitempiau kazkada is misko kleva, liepa, siais metais berzeli pasodinau, dar noriu sermuksniu bent keliu....Nors du pastarieji ne visai skype, o uz tvoros esanciose teritorijose - nesinori visiskai sklypa uzpavesinti, o medziu labai norisi.. Be to kazkaip reikia kad ir aplinkui panasus stilius butu, kad perejimas sklandus, naturalus butu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 28 balandžio 2011 - 14:38
Na jus cia mane su tuo obels atnaujinimu gundote, oi gundote biggrin.gif

Medziu pas mane bus mazai, o ir aplamai gal tik vienas, sklypukas juk miniatiurinis, reikia ir i kaimynus atsizvelgti, ir kad vaizdo pro langus i senamiesti neuzstotu g.gif
Paskaiciau as apie ta katalpa jau, lyg ir viskas normaliai ten su ja, reikia ziureti, kuriai zonai tinkama ir viskas turetu buti gerai g.gif Einu dabar per langa dairytis kur as ja ikisti galeciau pas save biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 28 balandžio 2011 - 15:21
QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 12:34)
Pakartosiu klausima: ka darote su medziais, kai ju neturite? ka renkates? Ar visos yra turtingos senais medziais ir jums nereiks nieko sodinti?  unsure.gif

Manau, dauguma čia šiuo požiūriu neturtingos. Savo 6a. sklype su nedaug vietos renkuosi veisles siaura laja. Kol kas realiai pasodintas tik skroblas. Kiek patyriau, siaura laja medelių neverta ieškot internete, nes nedaug ką turės mūsų medelynai. Geriau važiuot tiesiai į medelyną ir ten rinktis iš jų turimų.
O jei turit daug vietos - medžių toks pasirinkimas, čia jau nuo skonio priklauso. Man patinka medžiai „su funkcija“ - na pušu giraitė oro gryninimui, ąžuolas kaip klasika, riešutmedis dėl riešutų, liepa, kedrinės pušys ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Katrix @ 2011 04 28, 12:30)
Mamagabi, pasidalinkit prasau, kur savo "madamas" pirkot  biggrin.gif
Kaip tik ieskau alyvu ir raganiu  4u.gif Musu sklypas visai plikas, tik veja. Norisi medziu, pavesio  wub.gif
Kazkas prase planelio pasiziureti, radau toki, man pasirode neblogas  4u.gif
planas

Pirkau Maxima bazeje, lauko prekyvieteje, pataikiau kai akcija augalams buvo 30%.

Musu sklypukas irgi tik 6a. ir yra pora senu obelu bei vienas patvorys dideliu berzu, tokiu atveju pusys, egles ir kt. spygliuociai bei nelietuviska egzotika (magnolijos, rododendrai, levandos) man netinka, bet didesniu krumu (del jaukumo) as neatsisakysiu.

Is didesniu krumu mano sarase:
1) paprastasis putinas Viburnum opulus Roseum:
user posted image

2) Klevas uosialapis Acer negundo Flamingo ir klevas trakinis Acer Campestre Carnival (galima formuoti medeli, galima "paleisti" kaip kruma):
user posted image
user posted image

3) Jazminas Virginal Philadelphus virginalis:
user posted image

4) Lanksva pilksvoji arba Vanhuto:
user posted image

5) Radastas Deutzia:
user posted image

Kiti baltaziedziai: hortenzijos, arunkai, bijunai, astilbes, portenslago katileliai.
Is vijokliu (greitaeigiu smile.gif ): aktinidija margalape ir kartuole didzialape.
Is vijokliniu roziu (su kitokiom neprasidesiu mirksiukas.gif ): Lykkefund ir Eden.
user posted image
user posted image

Na ir zinoma teks pirkti visa kruva buksmedziu, nes jie vizsaliai ir ju pritaikymas tiesiog nepakartojamas wub.gif :
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 28 balandžio 2011 - 16:46
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 16:19)
Is vijokliniu roziu (su kitokiom neprasidesiu mirksiukas.gif ): Lykkefund ir Eden.

galima paklausit,kodel buten sitos ir kitom neprasidesit, jos atsparesnes,ar tiesiog patinka...kaip rasiau as taip pat ruosiuosi pirkt vijoklines ,todel duomiuosi apie jas ax.gif
Papildyta:
Dar neparasiau,kad pavydziu ,jog jau zinot kokiu norit augalu, ir dar...grazios jusu leles wub.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2011 04 28, 17:45)
galima paklausit,kodel buten sitos ir kitom neprasidesit, jos atsparesnes,ar tiesiog patinka...kaip rasiau as taip pat ruosiuosi pirkt vijoklines ,todel duomiuosi apie jas  ax.gif
Papildyta:
Dar neparasiau,kad pavydziu ,jog jau zinot kokiu norit augalu, ir dar...grazios jusu leles wub.gif

Aciu smile.gif
Apie sias neblogi atsiliepimai atsparumo klausimu.
Siuo metu turiu/auginu viena balta krumine roze, tik va kortele su pavadinimu pasimete, tai tokiu irgi noreciau isigyti, nes jos be spygliu, laibais koteliais, gausiai zydi ir nemedeja baisiais storais spygliuotai kotais - kas man rozese labiausiai nepatinka ax.gif
Labai panasios i sias:
user posted image

Cobre - atsimeni mano zasina?
Ziu... jis isejo pasivaikscioti lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
va cia yra senoviniu roziu ,labai i tema cia mums, http://www.rozes.lt/...s_senovines.htm
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 18:57)

Cobre - atsimeni mano zasina?
Ziu... jis isejo pasivaikscioti  lotuliukas.gif
user posted image

Begemota atsimenu irgi biggrin.gif
Atsakyti
Mamagabi, o nebus labai blankus baltai zalias sodas? g.gif cia aisku pvz labai jau blyskus blush2.gif
user posted image

as noriu panasiu spalvu (i gelyna nekreipti demesio labai, as savo pakrasti su tujomis kiek kitaip isivaizduoju smile.gif )
http://www.townplace...n.org.uk/LB.htm

o siaip labai idomus sodas, galima ji apziureti einant ant nuorodu desineje puseje
http://www.townplace...org.uk/Plan.htm
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
QUOTE(luju @ 2011 04 28, 14:48)
kaip rasiau pas mane jau auga 5 pusys, bet dar sodinsiu persika,vysnia,viena obelaite...o siaip tai turbut tik krumus sodinsiu,dar apie guoba galvoju,bet nezinau ar ten paisysis ji...bet vat gelynai ,rozynai man jau galva sukasi, pas mus bus didele pergole ,kartu su pavesine,tai jau suku galva kokias rozes ten sodiniu,kiek prisibijau,nemoku su jomis elgtis,kaip ziema dengti...vaziuosiu pirkti i sibirkos rozyna, gal gausiu patarimu is ten...

Va tau pusys smile.gif
user posted image

http://www.veranda.c...ign-connecticut
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 20:38)
as noriu panasiu spalvu (i gelyna nekreipti demesio labai,  as savo pakrasti su tujomis kiek kitaip isivaizduoju  smile.gif )
http://www.townplace...n.org.uk/LB.htm

drinks_cheers.gif as taip pat is tu 3 spalvu viska darysiu, balta ,rausva, violetine su visais ju atspalviais wub.gif

oi, cobre,aciu, dar tokio namelio noreciau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 28 balandžio 2011 - 20:53
QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 15:21)
Kuociausi, kuiciausi ir lyg ir pasirinkau Katalpa  g.gif  kritikuokit  doh.gif  blush2.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 04 28, 16:19)
Na jus cia mane su tuo obels atnaujinimu gundote, oi gundote  biggrin.gif

reikia ziureti, kuriai zonai tinkama ir viskas turetu buti gerai  g.gif  Einu dabar per langa dairytis kur as ja ikisti galeciau  pas save  biggrin.gif

Katalpa 6b zona. ( Varšuva, Lodzė )
Būtų smalsu pamatyt ją pritaikytą mažam sodely, nes čia normalus medis 10-15 m aukščio ir 6-10m pločio. Čia 2 vokiškų katalogų duomenys. Lietuviški duomenys gali būt daug mažesni. Jau tingiu eit atsinešt. Nežinau kodėl. Gal lietuviai galvoja, kad pas mus neužaugs arba kol užaugs katalogas jau bus išmestas. ? g.gif
Yra katalpa biginoides Nana, tai ji 4-7 m aukėčio ir 4-12 m pločio. Vis tiek žiauriai daug. rolleyes.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 28, 17:19)

Mamagabi, visi augaliukai labai gražiai derės vienas prie kito. Tik man tas klevukas Flamingo kažkaip neįsipaišo tarp visos tos kompanijos nors tu ką. Man kažkaip jis visai kito stiliaus. Nors spalviškai gal atrodo ir nieko. Tikiuosi nesupyksi jei rašysiu ką galvoju. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2011 04 28, 22:44)

oi, ciobe,aciu, dar tokio namelio noreciau  ax.gif

kaip fainai cia mane pavadinai, sedziu ir kikenu dabar biggrin.gif

QUOTE(Ledum @ 2011 04 28, 22:45)
Katalpa 6b zona. ( Varšuva, Lodzė ) 
Būtų smalsu pamatyt ją pritaikytą mažam sodely, nes čia normalus medis 10-15 m aukščio ir 6-10m pločio. Čia 2 vokiškų katalogų duomenys. Lietuviški duomenys gali būt daug mažesni. Jau tingiu eit atsinešt.  Nežinau kodėl. Gal lietuviai galvoja, kad pas mus neužaugs arba kol užaugs katalogas jau bus išmestas. ? g.gif
Yra katalpa biginoides Nana, tai ji 4-7 m aukėčio ir 4-12 m pločio. Vis tiek žiauriai daug.  rolleyes.gif
Mamagabi, visi augaliukai labai gražiai derės vienas prie kito. Tik man tas klevukas Flamingo kažkaip neįsipaišo tarp visos tos kompanijos nors tu ką. Man kažkaip jis visai kito stiliaus. Nors spalviškai gal atrodo ir nieko.  Tikiuosi nesupyksi jei rašysiu ką galvoju. ax.gif

Is situ vaizdu
http://www.google.lt...&..._group&sa=X
dristu mastyti, kad ji yra genima, formuojama g.gif
Is sito forumo
http://www.rojaussod...i...36&start=15
darau isvadas, kad pas mus ji auga.
O is toje nuorodoje vieno pono pasisakymo, manyciau, kad jos skirtingu rusiu ir reikia nusipikrti tinkama, kad nereiktu galvos kvarsinti del nusalimo.:
(citata):
Jei pasižiūrėti į Bibliją (Dendrologiją) - panašiau, kad mes auginame puošniasias, o ne paprastasias katalpas :
Paprastoji - "5-9 zona, jautroka šalčiui, šaltomis žiemomis apšąlą, jaunų medelių liemenėlį ir šakas žiemai patartina aprišti"
Puošnioji (speciosa) - "4-8 zona, pakankamai atspari šalčiui"
Atsakyti