Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Marcela* @ 2011 04 26, 12:44)
O kur situs grozius prikot? Noriu ir as  ax.gif

Pirmas dvi Sibirkos rožyne, o sėklas nebepamenu kur. ax.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 26, 17:14)
O as nusipirkau dvi baltas alyvas "Madame Lemuan" ir balta ragane "Madame De- Coultre" wub.gif  Zodziu cielos trys madam lotuliukas.gif

wub.gif Ar visi augalai žydės baltai? bigsmile.gif
Atsakyti
Griztant prie ankstesnes diskusijos, tai, mano nuomone, labai svarbu, kad sodas harmoningai deretu su paciu namu ir su aplinka. Nes tradicinis sodas tarp moderniu namu ir pustusciu "mulciuotu"sklypu naujuose kvartaluose gali atrodyti tarsi svetimkunis. Ypac jei sklypelis nedidelis, o namas skydinis "kubas" be architekturos, o viduje modernus interjeras. Tada gal verciau ir aplinka tvarkyti atitinkamai. Bendra harmonija tiesiog butina norint teigiamo rezultato.
Aisku, kazin ar cia kuri kuria labai tiksliai stilistiskai apibrezta soda/kiema. Visad smagu kazkiek interpretuoti ir pritaikyti savo asmeniniam skoniui. Tarkim man tas "klasinkinis kiemelis' tai pirmiausia seni, dideli medziai, daug daug vijokliu, butiniausiai vijoklines rozes, jazminai, alyvos, hortenzijos, levandos wub.gif Vazonai su ivairiausiais prieskoniais - butinai moliniai. Girdyklos pauksciams ir inkileliai. Suolelis uksmingame pavesyje. Apsamanoje takeliai. Pavesine su pintais arba mediniais baldais..... Zodziu kvapu, ziedu ir garsu "misraine", kaip kazkas ten auksciau pavadino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 26 balandžio 2011 - 17:27
QUOTE(Ledum @ 2011 04 26, 06:30)
pretenzija, tai gali būti.  mirksiukas.gif

pretenzija yra, tik ji vidinė, be jokio pataikavimo ar bandymo įtikti masėms biggrin.gif

QUOTE(elitarai @ 2011 04 26, 15:56)
.Parodysiu kaimynu namely,man jis 4u.gif ,tik is toliau fotkinau,ryskumo truksta.

namelis ir augalija - super vaizdas. Be statulų.

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 26, 17:14)
O as nusipirkau dvi baltas alyvas "Madame Lemuan" ir balta ragane "Madame De- Coultre" wub.gif  Zodziu cielos trys madam lotuliukas.gif

nuostabūs žiedai wub.gif
Atsakyti
Sveikutes, skaitau jus ,domiuosi,noriu kazko tokio,bet puikiai suprantu,kad tai galima tik paveldeti,senus pastatus su senais takeliais,dideliais medziais,tankiais krumais,vijoklinem rozem,kurios jau lipa per namo stoga...Bet man tai grazu,taip nepasidarysiu,bet kazka kopijuoti bandysiu,ta sabakstyna man bus sunku sukurti,cia reikia laiko ir metu...bent jau su spalvom bandysiu suzaisti...
gal kas turi,pavartykit mano sodas 2010 m nr 2, ten yra kazkas panasaus apie ka mes cia kalbam...anglisko dvaro stiliaus sodas,apleistas prancuzisko kaimo stiliaus sodas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luju: 26 balandžio 2011 - 21:54
QUOTE(Ledum @ 2011 04 26, 17:42)
Ar visi augalai žydės baltai?  bigsmile.gif

Taip, as stengsiuosi rinktis zalia-balta spalvu palete kaip pagrindine, o jei labai prasysis -ivesiu rausvos arba melsvos spalvos, nes nei geltonos, oranzines ir violetines spalvu augalu nelabai megstu, o ir prie busimo svajoniu namelio (raudonu plytu, baltu langu ir juodu langiniu) zalia-balta man graziausia smile.gif

Toks saves apribojimas leidzia isvengti pirkti/isigyti ivairiaspalviu augalu "misraine" ir atriboja nuo ivairiu pagundu lankantis augalu parduotuvese, mugese ar turgeliuose. Kai tiksliai zinai ko tau reikia - labai malonu to augalo ieskoti/medzioti ir dar smagiau kai ji randi ir isigyji.
O baltai zydinciu augalu sarasas sioje vietoje yra labai dekingas thumbup.gif

Visi sie baltaziedziai augalai bus tarsi dekoras zaliems viszaliams augalams, kurie vyraus: tujos, buksmedziai, melsviu kupstai (as ziedus nukarpau) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2011 04 26, 20:21)
..ka mes cia kalbam...anglisko dvaro stiliaus sodas,apleistas prancuzisko kaimo stiliaus sodas...

....kaip tik tokiame vakar piknika dareme,dvaru sodai man :wub:varteliais aprudijusiais.

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 04 26, 18:24)
Griztant prie ankstesnes diskusijos, tai, mano nuomone, labai svarbu, kad sodas harmoningai deretu su paciu namu ir su aplinka. Nes tradicinis sodas tarp moderniu namu ir pustusciu "mulciuotu"sklypu naujuose kvartaluose gali atrodyti tarsi svetimkunis. Ypac jei sklypelis nedidelis, o namas skydinis "kubas" be architekturos, o viduje modernus interjeras.  Tada gal verciau ir aplinka tvarkyti atitinkamai. Bendra harmonija tiesiog butina norint teigiamo rezultato.
Aisku, kazin ar cia kuri kuria labai tiksliai stilistiskai apibrezta soda/kiema. Visad smagu kazkiek interpretuoti ir pritaikyti savo asmeniniam skoniui. Tarkim man tas "klasinkinis kiemelis' tai pirmiausia seni, dideli medziai, daug daug vijokliu, butiniausiai vijoklines rozes, jazminai, alyvos, hortenzijos, levandos  wub.gif  Vazonai su ivairiausiais prieskoniais - butinai moliniai. Girdyklos pauksciams ir inkileliai. Suolelis uksmingame pavesyje. Apsamanoje takeliai. Pavesine su pintais arba mediniais baldais..... Zodziu kvapu, ziedu ir garsu "misraine", kaip kazkas ten auksciau pavadino.

Sveika Cobre ir jos pasekėjos 4u.gif
labai puiku, kad sukūrei tokią, manau, daugeliui reikalingą temą... kuri papildys, tik laipteliu žemiau, metų metais gvildenamą Namo Aplinkos temą... Sekiau minėtą temą bent pora metų, perskaičiau daugybę jos kalendorinių variantų...tačiau taip ir nebandžiau įsijungti... ax.gif gal perdaug modernizmo siekiama, teorinių diskusijų apstu, aliuzijų į ektravaganciją...bent tas sutūrėjo mane... schmoll.gif Pateiktos šios naujos temos gairės pasirodė lyg tas produktas, kurio šiandien reikia paragauti ir atsikąsti... thumbup.gif ..."smulkiajai ir vidutiniajai klasei"... blink.gif Todėl kai Elitarai parodo naujoviškai-senovinę pilį ar dvarą su balto granito skulptūromis... biggrin.gif tikiuosi, kad šios temos gairės TEN neįpuls tongue.gif ...ir aš glaudžiuosi prie Polfast neatsitiktinai...nes absoliučiai pritariu, kad svarbiausia, ko mes čia visi ieškome, yra pačio ieškotojo galvoje, jausmuose, apsisprendime "patinka"... ir tokį varianto atsakymą duos tik visos visumos harmonija nestuke.gif ...todėl ir nutariau pasiprašyti vidun... aciuks.gif Tarp kitko pakartosiu vienos čia pateiktą rusišką nuorodą, kurią atidžiai ir su kantrybe linkiu pastudijuoti... kaip sakoma, viskas viename... taigi, pagal šią nuorodą čia Polfast gražiai aprašo "peizažinį" stilių su "laukinių augalų" stiliaus elementais... http://fazenda-life_...toryid_805.html
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 26, 23:44)
Taip, as stengsiuosi rinktis zalia-balta spalvu palete kaip pagrindine, o jei labai prasysis -ivesiu rausvos arba melsvos spalvos, nes nei geltonos, oranzines ir  violetines spalvu augalu nelabai megstu,

Aš irgi nelabai geltonų ir oranžinių.

QUOTE(Fonda @ 2011 04 27, 01:09)
Tarp kitko pakartosiu vienos čia pateiktą rusišką nuorodą, kurią atidžiai ir su kantrybe linkiu pastudijuoti... kaip sakoma, viskas viename... taigi, pagal šią nuorodą čia Polfast gražiai aprašo "peizažinį" stilių su "laukinių augalų" stiliaus elementais... http://fazenda-life_...toryid_805.html

Labai faina nuoroda. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 04 26, 18:14)
O as nusipirkau dvi baltas alyvas "Madame Lemuan" ir balta ragane "Madame De- Coultre" wub.gif  Zodziu cielos trys madam lotuliukas.gifl]

As nusipirkau vakar dvi alyvas biggrin.gif
Michel Buchner. Man susirode, kad labai grazaus tradicinio atspalvio. Tokio ir ieskojau.
user posted image
Ir Charles Joly
Tikiuosi, kad bus kazkokia tokia
user posted image
Baltos noreciau Edith Cavell, bet neradau niekur> Kiek ziurejau nuotrauku, tai ji man lyg ir labai balta susirode.
http://www.kurowski....i...D=7&nazwy=1

QUOTE(polfast @ 2011 04 26, 19:24)
Tarkim man tas "klasinkinis kiemelis' tai pirmiausia seni, dideli medziai,

Skaudi vieta su tais medziais verysad.gif Pas mus buvo keli seni vaismedziai. Teko pjauti, nes baisus ir sirgo. O stai paskutines obels kol kas ispjauti neleidziu. Bet zinau, kad teks. trukdo laidams, sakos nulinke tiesiai ant gatves, po kokios audros baisu, kad rinksim mes ta obeli nuo savo masinos stogo doh.gif Bet kol jokio kito medzio nera, tai ir del sitos kariauju is paskutiniuju.
As cia viena tokia naslaite be medziu? Nes man ju mirtinai reikia, bet atstumas nuo namo mazas, nezinau net ka rinktis.

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 26, 20:22)

namelis ir augalija - super vaizdas. Be statulų.

drinks_cheers.gif

QUOTE(luju @ 2011 04 26, 23:21)
galima tik paveldeti,senus pastatus su senais takeliais,dideliais medziais,tankiais krumais,vijoklinem rozem,kurios jau lipa per namo stoga...

Na tai mes grazinsim ir malonuma is to turesim, o vaikai jau tures ka paveldeti, gal geru zodziu pamines mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 04 27, 00:44)
Taip, as stengsiuosi rinktis zalia-balta spalvu

Na, zalia savaime, kaip gi be jos biggrin.gif Pas mane violetine-melsva ir kai kur truputi balto. Oranzine ir geltona man ne prie dusios, tai savaime atkrenta, raudonos tam tikrais atvejais sudetinga atsisakyti, bet teks. Nors viena isimtis liks - tai paveldima paprasta vijokline roze, tokiu yra daugelyje sodu, ji augo pas mano mociute, kiek save pamenu, tada pas mano mama, o dabar ir pas mane atzalele auga wub.gif Siuo atveju man dzin principai, atsiminimai ir sentimentai svarbiau wub.gif Dede paveldejo seneliu namus, isnaikino mylima mociutes roze, o pas mus ji vis auga, ar ne nuostabu? wub.gif

QUOTE(Fonda @ 2011 04 27, 02:09)
Sveika Cobre ir jos pasekėjos 4u.gif
"smulkiajai ir vidutiniajai klasei"... blink.gif Todėl kai Elitarai parodo naujoviškai-senovinę pilį ar dvarą su balto granito skulptūromis...  biggrin.gif

Smagu, kad jungiates, mergickos 4u.gif
ne, ne, jokiu klasiu skirstymo, jokiu grieztu ribu, tinka ir ta naujoviskai senovine pilis, yra ten ir graziu momentu, nebutina juk visko taikyti sau, paziurim, isidedam galvelen ir planelin tinkancius dalykelius ir tiek. Pakritikuojam, padiskutuojam, pasimokom is svetimu klaidu mirksiukas.gif
Uz nuoroda dekui, eisiu tyrineti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 27 balandžio 2011 - 07:30
QUOTE(elitarai @ 2011 04 26, 23:47)
....kaip tik tokiame vakar piknika dareme,dvaru sodai man :wub:varteliais aprudijusiais.

vat Jums pasiseke labiausiai, galit iseit ir apsidairyti vietoje, mums belieka atsidusti ir knistis zurnaluose,internete...

sutinku su mamagabi, as taip pat apsiribosiu tik 3 spalvom,tai nera taip lengva kaip atrodo, bet idomu ieskoti ,rinkti ,derinti augalus,geles...mane tai kiek riboja ,kad turiu jau 5 pusis,nemazas, bet jomis labai dziaugiuosi,vos ne del ju ir pirkom sklypa rolleyes.gif , todel tikro anglisko sodo as jau neislausiu,bet gelynus bandysiu,vazonu moliniu prisistatysiu, darysiu,kad mano sirdziai butu miela...

Man atrodo, kad visai nemazai cia musu atsirado, taip ,kad Cobre, gerai ,kad sukurei sita tema 4u.gif
Atsakyti
Jetau, kiek alyvu cia pridejote, atrodo, net uzuodziau ju kvapa wub.gif
Pas mus kieme yra tradicine violetine, dar jazminu yra, labai dziaugiuosi jais kai prazysta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2011 04 27, 10:03)
Jetau, kiek alyvu cia pridejote, atrodo, net uzuodziau ju kvapa  wub.gif
Pas mus kieme yra tradicine violetine, dar jazminu yra, labai dziaugiuosi jais kai prazysta  wub.gif

Jazminas pas mane irgi atkeliaus biggrin.gif ir jis irgi bus paveldetas thumbup.gif biggrin.gif Cia jau kitos mociutes pasoga bus thumbup.gif Kol kas mastau kokia vieta jam tinkamiausia, norisi vakarais jausti jo aromata ir namuose per langus, ne tik bunant lauke wub.gif wub.gif
Atsakyti