Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(stebetoja_ @ 2011 08 12, 20:56)
Sveikos merginos  4u.gif 

Noriu patarimo. Gal kuri turit kokiu pvz gyvatvores maisytos dalimis su tvora? T.y. dalis kazkokios tvoros, dalis gyvatvores? Gyvenu kotedze, visi kaimynai apsitvere medinemis tvoromis...nesiziuri...kaip gardas... norecau kazko gyvo, kazko zalio
unsure.gif
Aciu.

Man skirtingo tipo tvoros atrodo visai normaliai. Jei jau yra gabalas medinės kaimynų dėka, galima ją panaudoti kaip foną augalams arba slėpti po aukšta gyvatvore. Kitur galima daryti retą gyvatvorę, vienisą kitokio aukščio gyvatvorę, vielos tinklą, prie kurio dėlioti augalų grupes ir pan. Aš tai siūlyčiau tiesiog nueiti pasivaikščioti po kokius kotedžų rajonėlius ir gyvai pasidaryti, kaip žmonės šią problemą sprendžia. Mišrios tvoros iš tikro yra labai dažnas reiškinys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 12, 22:42)
Stebetoja, as tyliu, nes nesumastau tiksliai ka turi galvoje. Galvojau gal kitos merginos gudresnes, bet ziuriu dar neatsirado tau patarianciu.

visos ir tyli, nes sunku ka sumastyti, kai nera pakankamai informacijos.
5 metus NA temoje aiskinom, kad klausiant patarimo, reikia suteikti ir pakankamai informacijos, nes kai pasipila patarimai, pasirodo, kad realiai niekas netinka doh.gif .
Pvz. kokia gyvatvore pageidaujama - viszale, lapuociu, zydinciu krumu, koks aukstis, kokia vieta pasaulio saliu atzvilgiu, koks dirvozemis, galu gale koks sodo stilius, t.y. kokie augalai jau auga arba kokie planuojami sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 13 rugpjūčio 2011 - 08:39
http://www.der-garte.../pics/04_01.jpg

http://www.google.de...e...680&bih=858

http://www.google.de...5...sa=N&tab=wi

http://www.google.de...5...680&bih=858

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 08 13, 06:38)
visos ir tyli, nes sunku ka sumastyti, kai nera pakankamai informacijos.
5 metus NA temoje aiskinom, kad klausiant patarimo, reikia suteikti ir pakankamai informacijos, nes kai pasipila patarimai, pasirodo, kad realiai niekas netinka  doh.gif .
Pvz. kokia gyvatvore pageidaujama - viszale, lapuociu, zydinciu krumu, koks aukstis, kokia vieta pasaulio saliu atzvilgiu, koks dirvozemis, galu gale koks sodo stilius, t.y. kokie augalai jau auga arba kokie planuojami sodinti.

Atsiprasau, matyt tikrai nepakankamai aiskiai parasiau. 4u.gif Mano kotedzas Lt,( pusiau raudonu plytu, pusiau medinis) dirvozemis tinkamas, o apie sodo stiliu dar tik svajoju. Siuo metu ten tik zolyte dygsta. Visi kotedzo gyventojai turi medines tvoras. Liko tik mano viena tvora ir sklypo galas neuztvertas.( is kt. puses kaimyno medine jau padaryta) Kadangi zemes nera daug (3a.), tie uztverti gardai kazkaip nesiziuri doh.gif tad ir pagalvojau kaip atrodytu mano tvora - vienas tarpas medinis ( gal derintusi prie kaimyno, kt. - zalias). Noreciau spygliuociu gyvatvores, neapsisprendziu kuria - uoliniu kadagiu ,,Skyrocket,, ar buksmedzio. Is augalu dievinu rododendrus, hortenzijas, zinau, kad jiems reikia daug prieziuros, o dirbu kol kas ne Lt, tad juos palikciau ateiciai. Kokie butu pastebejimai?
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 08 13, 07:09)

Aciu uz nuorodas, yra i ka pasidairyti. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(stebetoja_ @ 2011 08 12, 20:56)
Sveikos merginos  4u.gif 

Noriu patarimo. Gal kuri turit kokiu pvz gyvatvores maisytos dalimis su tvora? T.y. dalis kazkokios tvoros, dalis gyvatvores? Gyvenu kotedze, visi kaimynai apsitvere medinemis tvoromis...nesiziuri...kaip gardas... norecau kazko gyvo, kazko zalio
unsure.gif
Aciu.

O man patiko sis variantas ir tvora yra ir zalia ir dar zydi, reiks ir man kazka panasaus sumastyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 12, 21:26)

Buciau dekinga. Nes matau, kad be atramu nieko nebus, o mano vyras ne is meistriuku, jam reikia tiksliai pasakyti kas ir kaip.

Pakalbėjau su uošviais apie aktinidiją. Aktinidijai buvo padarytos kopėčios - dvi kartys tarp kurių prikalta skersinukų, kopėčių viršus pritivirtintas prie sienos. Apie tas kopėčias aktinidija toliau vejasi pati, prikabinti nereikia. Svarbu tas kopėčias pasidaryti tinkamo aukščio, nes paskui nebėra, ką daryti, pas uošvius tiesiog nuo viršaus metrinės šakos svirdavo, kai kopėčios pasidarė per trumpos (buvo 3 metrų). Pagrindinė priežastis, dėl kurios jie aktinidijos atsisakė, buvo tas peraugimas ir šiukšlinimas. Aktinidija augina uogas, kurios šiaip labai skanios, bet prinoksta visos vienu metu. Jei nespėji per porą dienų jų nuskinti, jos ima kristi ir visur mėtosi tokių patežusių uogyčių. O dar kai aktinidija auginama į aukštį, tai nuskinti daugumą uogų yra sudėtinga.

Nelabai daug naujos informacijos. Gal jei aktinidiją auginti tik vieną, uogyčių nebūtų ir ji nešiukšlintų g.gif
Atsakyti
Aciu aispra, ko gero pamastysiu ir paskaitinesiu daugiau dar per ziema, o tada jau pavasari pasodinciau g.gif Kazkaip pastebejau, kad kai nepaskubu, tai sprendimai teisingesni buna.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 15, 19:47)
Nelabai daug naujos informacijos. Gal jei aktinidiją auginti tik vieną, uogyčių nebūtų ir ji nešiukšlintų g.gif

dabar paprastai aktinidijos jau yra dvinames, t.y. vienas augalas veda vaisius. Tokiu atveju reiketu ieskoti seno vyrisko egzemplioriaus biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 08 17, 17:25)
dabar paprastai aktinidijos jau yra dvinames, t.y. vienas augalas veda vaisius. Tokiu atveju reiketu ieskoti seno vyrisko egzemplioriaus  biggrin.gif .

Vyras tyli del vijoklio, matosi, kad laikosi is paskutiniuju, kad manes toli, toli nenusiusti ko nors paieskoti (nugis jo namuka ruosiuosi darkyti biggrin.gif ), bet kai pasakiau apie kopeteles kokias nors, tai jau kazkaip gresmingai suzaibavo. Zodziu vijokli galiu tureti, jei tik jo i tuos brudnus reikalus nekisiu biggrin.gif Tai man dabar ne kazin kas lieka tada unsure.gif O hortenzija tai tikriausiai as per daug cia isisvajojau, kad augtu pas mane pietineje puseje? g.gif Nors paskaiciau, kad jai patinka, kai jos apacia uzpavesinta. tai jei as apacioje kazkuo apsodinciau, kad ir kokia parasta balta hortenzija, tai gal tada jau gerai jai butu? paprotinkite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 17, 15:36)
Vyras tyli del vijoklio, matosi, kad laikosi is paskutiniuju, kad manes toli, toli nenusiusti ko nors paieskoti (nugis jo namuka ruosiuosi darkyti  biggrin.gif ), bet kai pasakiau apie kopeteles kokias nors, tai jau kazkaip gresmingai suzaibavo. Zodziu vijokli galiu tureti, jei tik jo i tuos brudnus reikalus nekisiu  biggrin.gif  Tai man dabar ne kazin kas lieka tada  unsure.gif  O hortenzija tai tikriausiai as per daug cia isisvajojau, kad augtu pas mane pietineje puseje?  g.gif  Nors paskaiciau, kad jai patinka, kai jos apacia uzpavesinta. tai jei as apacioje kazkuo apsodinciau, kad ir kokia parasta balta hortenzija, tai gal tada jau gerai jai butu? paprotinkite  blush2.gif

Protiname!
Hortenzijai pietine puse bus ne prie sirdies. Gal ir gyvens, bet augs sunkiai. Maniske su visu vazonu laikinai (metus) pietineje puseje, bet ne ant tiesiogines saules isbuvo. Atsirado rudu demiu ant lapeliu. Pasiskaiciau internete, kad jos sauletoje vietoje nudega ir lapeliai paruduoja.
Nu nekvailas TB, as irgi kreivai ziureciau, jei ant geros namo sienos (ne kokiu griuvesiu) , man kas milziniska vijokli pasodinti kesintusi.
Kol kas tavo naudai yra tik vynvytis, kuris pats sienom lipa biggrin.gif .
Pas mus daug namu, vynvyciais apaugusiu, dailiai atrodo bet kuriuo metu laiku.

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 08 17, 18:20)
Protiname!
Hortenzijai pietine puse bus ne prie sirdies. Gal ir gyvens, bet augs sunkiai. Maniske su visu vazonu laikinai (metus) pietineje puseje, bet ne ant tiesiogines saules isbuvo. Atsirado rudu demiu ant lapeliu. Pasiskaiciau internete, kad jos sauletoje vietoje nudega ir lapeliai paruduoja.
Nu nekvailas TB, as irgi kreivai ziureciau, jei ant geros namo sienos (ne kokiu griuvesiu) , man kas milziniska vijokli pasodinti kesintusi.
Kol kas tavo naudai yra tik vynvytis, kuris pats sienom lipa  biggrin.gif .
Pas mus daug namu, vynvyciais apaugusiu, dailiai atrodo bet kuriuo metu laiku.

Pasigincysiu del vaizdo biggrin.gif O tavo vazono apacia niekuo nebuvo apdengta, reikia kad ji kazkuo apzelusi butu, na kad toje vietoje jai butu vesiau ir tamsiau tongue.gif O jei rimtai, tai gal tikrai tada jai geriau butu g.gif
Nepatinka man, kaip tu palaikai pliku sienu fanus schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 08 17, 17:57)
Pasigincysiu del vaizdo  biggrin.gif  O tavo vazono apacia niekuo nebuvo apdengta, reikia kad ji kazkuo apzelusi butu, na kad toje vietoje jai butu vesiau ir tamsiau  tongue.gif  O jei rimtai, tai gal tikrai tada jai geriau butu  g.gif
Nepatinka man, kaip tu palaikai pliku sienu fanus  schmoll.gif  biggrin.gif

vazonas buvo ikastas i zeme ir nei kiek ne ant saules.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 rugpjūčio 2011 - 18:42