Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 08 10, 18:50)
Kokius vijoklius issirinkote ir pasisodinote? Noreciau kad kabintusi i plytas ir butu auksti, zaliuotu ir aplink atnto auksto langus. Pas mus pietine puse.

Man labai patinka sausmedžiai. Aišku, ta meilė didele dalimi susijusis su kvailais sentimentais - kai būdama kokių 10-12 skaičiau visas iš eilės knygas apie indėnus, užstrigo, kad sausmedžiu jie vadindavo savo mylimąsias, ir tai būdavo didžiausias kompimentas biggrin.gif Taigi turiu jį prie terasos - žydi visą vasarą ir kvepia nuostabiai. Tik gaila, kad mano vyras ne indėnas ir jam sausmedžiai įspūdžio nedaro lotuliukas.gif

Sausmedžiai mėgta saulę, tik Cobrei turbūt mažoki (tik apie 5 metrus) ir jiems reikia atramų ar kokių vielų, kuriomis galėtų vytis.

Dar vienas variantas - kininis pelėvirkštis. Atrodo švelnus pūktuotukas, bet labai augus. Asmeniškai su juo reikalų neturėjau, mačiau tik pas kaimynus netoliese. Gal forumietės daugiau apie jį ką nors žino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 14:02)
Dar vienas variantas - kininis pelėvirkštis. Atrodo švelnus pūktuotukas, bet labai augus. Asmeniškai su juo reikalų neturėjau, mačiau tik pas kaimynus netoliese. Gal forumietės daugiau apie jį ką nors žino 4u.gif

labai stora netvarkinga sieno kupeta biggrin.gif (nuo rudens iki pavasario).

Tada is dvieju blogybiu mazesne turbut butu Clematis montana arba C. alpina

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 16:02)
Man labai patinka sausmedžiai. Aišku, ta meilė didele dalimi susijusis su kvailais sentimentais - kai būdama kokių 10-12 skaičiau visas iš eilės knygas apie indėnus, užstrigo, kad sausmedžiu jie vadindavo savo mylimąsias, ir tai būdavo didžiausias kompimentas biggrin.gif Taigi turiu jį prie terasos - žydi visą vasarą ir kvepia nuostabiai. Tik gaila, kad mano vyras ne indėnas ir jam sausmedžiai įspūdžio nedaro lotuliukas.gif

Sausmedžiai mėgta saulę, tik Cobrei turbūt mažoki (tik apie 5 metrus) ir jiems reikia atramų ar kokių vielų, kuriomis galėtų vytis.

Ech, mergiotes, jus siandien visos i tema thumbup.gif biggrin.gif
rasau palaipsniui
Sausmedis - sitas reikalas bus garantuotai. Kol neperstateme namo jis pas mus augo prie vienos sieneles pasodintas kartu su vynuoge. Kol vynuoge suplapodavo, jis zaliuodavo ir zydydavo, ir laaaabai kvepedavo wub.gif , paskui jis numesdavo nemaza dali lapu, isplikdavo, uztat tuo metu subijodavo vynuoge. Zodziu jie ten labai graziai draugavo. tai ir dabar planuoju kazka tokio prie vienos pergoles atramos ties terasa apauginti. Aispra, sentimentai gerai, labai dziugina sirdi, labiau net nei siaip nusipirktas, kad ir issvajotas daiktas - patikrinta gyvenime mirksiukas.gif Siaip man sausmedzio sakeles, tai siuksliu kruva, jei ne tas jo kvepejimas.... wub.gif

Pelevirkstis labai grazu man. Ziuresim, kaip bus realiai, kai jau augs, bet kol kas as labai graziai ta kupeta, kaip vida sako, isivaizduoju ant suns voljero stogo biggrin.gif manau uzmaskuos kaip reikiant biggrin.gif O balti ziedeliai turetu graziai isrysketi tuju fone wub.gif

Vida, sita
http://www.google.de...l...680&bih=858
, kaip tik ziurinejau siandien zapyskio medelyno puslapyje. Kaip tik rododendrams nuolaida, skambinausi del baltu, tai turi, tai paziurejau ir vijokliu, nes jiems 50 proc nuolaida. Labai noreciau, kazkuri is merginu pamenu ja turi anglijoje, grazuole tokia wub.gif
Bet paskaiciau, kad ji megsta dalini pavesi g.gif tai net baisu rizikuoti ir sodinti ja nat saules schmoll.gif kaip ten bebutu, tai as net ir ja turiu kur ikisti biggrin.gif bet va ka man sodinti prie tos aukstosios pietines sienos, tai man taip ir neaisku dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 08 11, 15:23)
Tada is dvieju blogybiu mazesne turbut butu Clematis montana arba C. alpina

Kodėl raganės priskiriamos prie blogybių? Man šios laukinukės labai gražios, ypač montana. Tik Lietuvoje tokio įspūdingo dydžio aš jų niekada nemačiau. Būtų įdomu sužinoti ir argumentus prieš, nes gal be reikalo jos geidžiamųjų sąraše g.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 18:27)
Kodėl raganės priskiriamos prie blogybių? Man šios laukinukės labai gražios, ypač montana. Tik Lietuvoje tokio įspūdingo dydžio aš jų niekada nemačiau. Būtų įdomu sužinoti ir argumentus prieš, nes gal be reikalo jos geidžiamųjų sąraše g.gif

Vat as kazkada jau temoje klausiau, ar jos uzauga tokio dydzio. bet tokio tiesaus, aiskaus atsakymo taip ir negavau.
Atsakyti
Šiemet pasisodinau Clematis "Sylvia Denny", tai žiūrėsim kas iš jos išaugs. Pasodinau rytinėje pusėje, tai kol kas negaliu pasakyt, kad bujoja ji pas mane g.gif Tik tokia aš ir sodidinkė "žalia" dar visai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 16:27)

Yra tema SM apie raganes, tai ten merginos sakėsi, kad turi ar matė realiai didelių raganių- krūmų. Bet čia dar ir nuo veislės priklauso - vienos nušąla ir jas reikia genėti paliekant pagrindinį stiebą, kitos atsparesnės kažkiek, bet niekada negali būti garantuotas, kad nenušals kurią žiemą. Turbūt daugiau šansų turi pietų ir vidurio LT auginantys raganes žmonės... Bet man tai nesumažino noro išbandyti savo laimę smile.gif
Atsakyti
Lastunei reikia atramu. Aisku, buna kad ir pati uz kokio atsikisimo kabinasi ir kabarojasi, bet dazniausiai ne ten, kur reikia. Norint kad liptu iki kokiu 8 ar 10 metru - atrama reikalinga. Auginant be atramos, bent pas mane, tai uzauga iki max 2 metru.
Kokius 5 metus bandziau ja isnaikinti, bet nepavyko - atzeldavo is maziausio saknies gabaliuko. Tai paskui numojau ranka ir palikau. O dabar ziuriu visai man patikt pradejo - jau zirziu vyrui kad auksciau jai kopeteles pritvirtintu...Bet sake be bokstelio - niekaip. O be kopeciu pati auksciau nelipa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 11 rugpjūčio 2011 - 19:08
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 17:27)

drinks_cheers.gif Man ir visos raganės vien tik gėris. wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 11, 16:27)

galejau is karto paaiskinti, nes buvau tikra, kad sulauksiu tokio klausimo biggrin.gif .
Blogybe ta, kad Cobre raganes nenori lotuliukas.gif .

Man ir labai patinka raganes, bet graziausiai atrodo ant tvoru, pergoliu, atraminiu sieneliu, isipainiujosios tarp kitu augalu.
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2011 08 11, 20:55)
Šiemet pasisodinau Clematis "Sylvia Denny", tai žiūrėsim kas iš jos išaugs. Pasodinau rytinėje pusėje, tai kol kas negaliu pasakyt, kad bujoja ji pas mane  g.gif Tik tokia aš ir sodidinkė "žalia" dar visai  ax.gif

As irgi apie rytine jai masciau. Papasakosi kaip perziemojo. Jei neisigysiu pati ant dienu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 08 11, 21:27)
galejau is karto paaiskinti, nes buvau tikra, kad sulauksiu tokio klausimo  biggrin.gif .
Blogybe ta, kad Cobre raganes nenori  lotuliukas.gif .

Man ir labai patinka raganes, bet graziausiai atrodo ant tvoru, pergoliu, atraminiu sieneliu, isipainiujosios tarp kitu augalu.

Va, kaip gerai, man nereikia aiskinti kodel as jos nenoriu biggrin.gif Tiksliau visai gal noreciau is principo, bet dabar apie kita vieta kalbu. O toje kitoje vietoje noriu daug zalumos, nes juk tai dar butu ir siokia tokia alternetyva medziui, kuriu as noriu gerokai daugiau, nei mano sklypas gali "pakelti" biggrin.gif O ziedu bus ant pergoles salia sio vijoklio pakankamai smile.gif

Kas liecia lastune, tai eisiu tyrineti "kaimynkos" - suintrigavote biggrin.gif
Atsakyti
Na va, apsilankiau Zapyskio medelyne. Nusipirkau viena balta Cunningham's White rododendra, bet kazkaip neesu juo suzaveta g.gif Na bet gal jis kaip tik mane nustebins biggrin.gif

Nusipirkau ir dvi rozes, nes visos jos dabar po 9,99. Viena, tai cia jau daug kartu apkalbeta New Dawn, i kita Eden Rose i pora pirmajai, manau bus drauges, kas liecia isvaizda. Arba po ziemos abieju neliks doh.gif nes neturiu patirties su sitom lepunelem blush2.gif
Atsakyti