QUOTE(aispra @ 2011 08 09, 11:15)
Prie nuotraukos buvo parašyta, kad tai juniperus Skyrocket. Bet dėl kukmedžių ir derinuko pritariu
Pušys klasikiniame sode buvo vakar Vidos777 įdėtame filmuke
Man atrodo, kad viskas priklauso nuo to, kokios tos pušys. Pavyzdžiui, mano tėvų sklype buvo dvylika natūraliai augančių pušų, labai aukštų, tiesiais plonais kamienais. Tu ten per galvą persiversk, bet gražaus klasikinio rožyno tokioj aplinkoj nesukursi, ir ne dėl to, kad netinka, o dėl to, kad pušys barsto spyglius, kurie yra rūgštūs ir augalus tiesiog degina. Net ir rododendrai, kurie šiaip jau rūgštį mėgsta, nėra labai patenkinti, kai ji patenka ant lapų. Po kelių metų kančių bandant auginti gėles, tėvai apsistojo ties įvairių spygliuočių salomis su vienu kitu sidabrakrūmiu (didelėmis, tankiomis, be jokių ten oranžinių mulčų). Ankstesnių šeimininkų buvo palikti galingas kaimiškas jazminas, alyvų krūmai, po kuriais pavasarį buvo įmanoma pasodinti svogūninių gėlių, ir balta hortenzija patvoryje prie vartelų į mišką. Prie terasos tėvai pasodino vieną didelį raudoną raugerškį ir medėjantį bijūną. Na ir dar keletas didelių molinių vazonų su vienmetėmis gėlėmis prie takų, terasos ir įėjimo. Tai tikrai ne provanso sodas, bet man jis atrodė labai ramus, klasikinis ir visiškai nemodernus, nors ir iš spygluočių
Gal mano klasikinio sodo samprata per daug plati
Bet man etalonas yra angliški parkai, kuriuose daug natūralumo.
Beskaitydama literatūrą radau , kad yra rožių veislių tinkančių rūgščiai dirvai ir pusiau pavėsiui. Ir aš taip pasisodinau. Žiūrėsiu ar nebus eilinė rožžudystė.
Tuoj pražys Bitulės baltas svogūniukas ir nufotkinsiu kaip atrodo. Nors man tas mano rožės/pušies derinukas iki galo nelimpa.
Irisai toj vietoj auga mažyn, ne didyn.
Knipfofija rašė, kad gali būt per rūgštu.
Man nerodo nuotraukyčių.
QUOTE(Cobre @ 2011 08 09, 18:16)
Siaip, sakyciau, kad butu daugiau asociaciju su klasika, tai as tarkime daryciau ir pergole balta, arba ruda, bet nebuciau palikusi jos naturalios spalvos, daugiau visokiu takeliu, borteliu, akmeniniu vazu gelems, arba vazonu su krumeliais, kaip tavo pavyzdyje. Tada permustu manau tas pusis tokie sprendimai.
sitas labai grazus
Aš irgi galvoju, kad balta ar tokia pilkšva medienos spalva labiau tiktų. Parašiau, bet pagalvojau, kad jau per daug kabinėjuos ir ištryniau.
Papildyta:
QUOTE(Gražina30 @ 2011 08 09, 22:21)
Ir as imesiu nuotraukele. Radau kas pusu fone graziai ziuretusi... levandos, varpiniai, kiliminiai augaliukai, tarp ju ir kadagiai tinka...
Aisku, tai ne klasika, bet man grazu
Man čia net labai gražus
klasikinis vaizdelis.