Aš šiemet nusipirkau Strawbery Hill rožes
Iki šiol man rožės kaip vienmetės gėlės, kiekvienais metais perku naujas. Nesugebu auginti.
Ir Balerinas
Ir pasisėjau šitų, kad turėčiau kai jau tas nužudysiu
QUOTE(Oli_vija @ 2011 04 23, 13:34)
Oli_vija, aciu
Berods radau Zanetos75 rozes:Rozes Botzaris.
Kokios jos grazios!
QUOTE(une @ 2011 04 25, 16:04)
*man atrodo labai gera tema, jei ji rituliosis ta tema, kuria ir numatyta
noriu rekomenduoti 2 superines knygas pradziai-jums tikrai turetu buti i tema
ir
o as pasiguosiu: musu namukas "inkiliukas", o sodai man prie sirdies labiau tradiciniai tai jau kelinti metai niekaip neiveikiu savo aplinkos, kad ir tiktu ir patiktu
sekmes visoms kuryboje
noriu rekomenduoti 2 superines knygas pradziai-jums tikrai turetu buti i tema
ir
o as pasiguosiu: musu namukas "inkiliukas", o sodai man prie sirdies labiau tradiciniai tai jau kelinti metai niekaip neiveikiu savo aplinkos, kad ir tiktu ir patiktu
sekmes visoms kuryboje
*O kaip tau atrodo, kaip ji turetu rutuliotis? Gal gaires ne tokias susakiau, nes as irgi nenoriu, kad nuklystumeme i lankas Man labai rupi, kaip kitos merginos ta klasika isivaizduoja pas save: tai tam tikri augalai tik, ar tik kai kuriu dabartiniu sodu ir kiemeliu elementu, tokiu kaip alpinariumai tarkime, atsisakymas, ar aplamai visai kitoks isplanavimas. Jei jau sakote, kad bandote kazka daryti, tai kokias klaidas tenka taisyti? nedera augalai, ar tiesiog paaiskeja, kad apzeldinimo planas buvo netinkamas? Gal kurios galite pasidalinti savo planeliais? Nes ir tu klasikiniu juk yra labai skirtingu, idomu, kaip kitos isivaizduoja savo svajoniu aplinka.
Une, man atrodo, kad tu palei savo inkiliuka turi kuo greiciau pasirupinti medziais. Medziai ir siaip yra geris, bet inkiliukus jie tarsi pridengtu, susvelnintu namo formas. Sodininke neesu, tai sakau tik tai ka isivaizduoju
Merginos, o kokius medzius renkates prie namo? Uzauge jie kokio aukscio pas jus bus ?
QUOTE(Ledum @ 2011 04 25, 16:12)
Nepetų sėklų papirkau Vilniuj Šetelinge, kur prie Banginio.
Man kažkaip viržiai neįsipaišo į klasikinio sodo vaizdelį. Labai prašau neužpykti dėl mano nuomonės.
O rododendrų yra visokių veislių ir tinkančių klasikiniam sodui ir ne. Be to jie ir hortenzijos puikiai auga tokiom pačiom sąlygom ir papildo vieni kitus . Rododendrai žydi pavasary, o hortenzijos antroj vasaros pusėj.
Man kažkaip viržiai neįsipaišo į klasikinio sodo vaizdelį. Labai prašau neužpykti dėl mano nuomonės.
O rododendrų yra visokių veislių ir tinkančių klasikiniam sodui ir ne. Be to jie ir hortenzijos puikiai auga tokiom pačiom sąlygom ir papildo vieni kitus . Rododendrai žydi pavasary, o hortenzijos antroj vasaros pusėj.
Na nieko, dar neradau, bet tikrai atkasiu as tu seklu ir kaune
Sakai neisipaiso virziai? Gal ir taip. Nuomones cia labai reikalingos , nuomone nereikalinga, kai turi savo tvirta, tokiu atveju, net ir tema tada tokia visai neaktuali butu man, jei as tokia tureciau
Paprastu baltu horteziju pas mane tikrai pora bus. Man jos ir grazu, ir manau musu atveju labai tinkama. Ir jazminas bus, va tik dar jam laikas neatejo, ten kur turetu augti, visai nesutvarkyta dar
QUOTE(Ledum @ 2011 04 25, 16:47)
Ir Balerinas
Ir Balerinas
Tu turi gelyna atskira visiems siems geriams?
Tiesa, man atrodo, kad klasikiniams sodams labai tinka ersketrozes
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 22, 12:27)
Aciu uz puslapio prirodyma Dabar ziurineju derinius su rododendrais ir kazkaip man jau abejoniu nekyla, kad jie tinka ir net labai. Labai grazus deriniai su melsvemis ir paparciais. Bent jau man
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 25, 21:17)
Mielai prašom
Manasis kažin ar įsipaišo į klasikinį arba nežinau, koks jis turėtų būti. Nerandu taisyklės, formuluotės.
Tebūnie bus lietuviškas užmiestis be jokios pretenzijos į klasiką.
Manasis kažin ar įsipaišo į klasikinį arba nežinau, koks jis turėtų būti. Nerandu taisyklės, formuluotės.
planiukas butu idomu, kur takeliai, kur zeldynai, kur gelynai nes mane ko gero dabartiniame etape domina butent tai labiausiai.
As irgi i gryna stiliu nepataikysiu tikrai Tiesiog nezinau, kaip tema pavadinti, kad suburti bendramintes. Bet manau jau visos viska issiaiskinom ir supratom, belieka bendrauti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 25, 19:18)
Na nieko, dar neradau, bet tikrai atkasiu as tu seklu ir kaune
Sakai neisipaiso virziai? Gal ir taip. Nuomones cia labai reikalingos , nuomone nereikalinga, kai turi savo tvirta, tokiu atveju, net ir tema tada tokia visai neaktuali butu man, jei as tokia tureciau
Paprastu baltu horteziju pas mane tikrai pora bus. Man jos ir grazu, ir manau musu atveju labai tinkama. Ir jazminas bus, va tik dar jam laikas neatejo, ten kur turetu augti, visai nesutvarkyta dar
Visą pavasary ieškojau Kaune ir nesėkmingai. Bet praitą savaitę Vilniuj Šetelinge pakelius kabino į lentynas ( gal tik papildė ), bet jei naujai atvežė, tai ir Kaune turėtų atsirasti.
Tvirta nuomonė dažnai būna ir klaidinga.
Man kažkaip tinka/netinka daugiau jausmas kurį tas ar kitas augalas sukelia.
Be to tikrai jokių gairių nėra kas tas klasikinis sodas.
Man klasikos yra kelios pakraipos. Labai nesikabinėkit, nes aš pati pavadinimus pakoregavau pagal savo supratimą. Angliškas sodelis/ prancūziškas, literatūroj vadinamas Viduržemio jūros ( šitas gal labiausiai tinka Provansui, bet grynas man mažiausiai tinka prie lietuviškos aplinkos . Bet kitose viduržemio regiono šalyse tie sodeliai jau kitokie ), rūmų, kaimiškas ir miško stilius sumaišytas su visais šitais sunkokai, bet gal dar irgi galėtų būti pritraukiamas prie klasikos. Va šitam vieninteliam galėtų būt viržiai.
Taip, erškėtrožės puikiai tinka.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 25, 20:17)
Mielai prašom
Gaudvile, pretenzija, tai gali būti.
QUOTE(Cobre @ 2011 04 25, 20:42)
planiukas butu idomu, kur takeliai, kur zeldynai, kur gelynai nes mane ko gero dabartiniame etape domina butent tai labiausiai.
Cobre, kokį stilių bepasirinktum pirmiausia apsižiūrėk ar nerikia kokių kaimynų pridengti, kur patogiausia vaikščioti ir tik tada pradėk spręsti kur bus želdynai.
QUOTE(Ledum @ 2011 04 26, 07:30)
Cobre, kokį stilių bepasirinktum pirmiausia apsižiūrėk ar nerikia kokių kaimynų pridengti, kur patogiausia vaikščioti ir tik tada pradėk spręsti kur bus želdynai.
Kaimynus pridengti galime minimaliai, gyvename gana sename rajone, kur nedideli sklypai, daug namuku, o musu pusinis sklypas ir visai mazuciukas, todel takeliu daug nebus, jie aiskus ir numatyti, kadangi cia gyvenome iki statybu ir gyvename dabar, tai takeliai nuvaikscioti jau senai, reikia dabar tik juos padaryti. Taip, kad su kaimynais, takeliais, poilsio zona bedos nera. Reikia tik nuspresti, kur ir kaip augalus delioti.
QUOTE(Ledum @ 2011 04 25, 15:47)
Iki šiol man rožės kaip vienmetės gėlės, kiekvienais metais perku naujas. Nesugebu auginti.
Ir Balerinas
Ir Balerinas
O kur situs grozius prikot? Noriu ir as
QUOTE(elitarai @ 2011 04 26, 15:56)
Arteju ir as prie aplinkos,siemet zadu daug daryti roziu jau pasodinau,pergolese nupirkta.Parodysiu kaimynu namely,man jis ,tik is toliau fotkinau,ryskumo truksta.
Cia kuriam pasaulio kraste tas grozis
Nugi niekaip i "Lietuvos kaima" nepanasu
Vien kamineliai kokie, raudonas zibintelis ir vijokliu kasos
O as nusipirkau dvi baltas alyvas "Madame Lemuan" ir balta ragane "Madame De- Coultre" Zodziu cielos trys madam