Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(raganele @ 2011 06 14, 21:45)
Mano jazminų ir lovių mažytis pakraštėlis:

Jazminai aisku geris. loviai superiniai, bet tau gerai, tavo sklypas didelis, tai tau svarbiausia tvarka. O pas mane mizeriukas zemes, tai man dekoratyvaus lovio reikia doh.gif Arba isvis liksiu be darzo, kad ir miniatiurinio biggrin.gif

Bet va pagalvojau, gal as si bei ta is akmenu sumeistrausiu g.gif Jau net vizija turiu siokia tokia. ir muryti nereikes, ir mano viena pusratuka is akmenu, kuris jau yra beveik atkartotu bigsmile.gif

Ir dar su vienais kaimynais siandien del tuju sutariau wub.gif aukstu jie nepageidautu, bet proto ribose manau pavyks sutarti. Taip, kad reikia islyginti zemes ir galesiu jau ta kampa siemet sutvarkyti thumbup.gif wub.gif
Prie progos imesiu nesutvarkyto kampo fotkes, visai juk smagu matyti ir eiga, ne tik rezultatus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 14 birželio 2011 - 22:27
Snowbelle teko prieš kelias dienas apkarpyt ir pamerktos šakutės ąsotyje terasoje dar ir šiandien kvepėjo. Neįkyriai, skaniai smile.gif

Beje, Philadelphus 'Belle Etoile' taip pat kvepia. Tasai senovinis sodybų jazminas gal net per aštriai kvepia, per 20-30m pas kaimynus auga ir raito nosį doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 birželio 2011 - 22:33
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 22:12)
Vanesax, kaip grazu, kad uzsiziurejusi i fotke tik veliau perskaiciau ka ten rasai  biggrin.gif As aisku nutariau, kad jazminas, tai tas krumas tolimiausiame plane ir uz keliuko  blush2.gif  jei taip tai jo, krumas, kaip krumas. Bet del kvapu neeksperimentuosiu. gaila laiko.

Nubalsuota uz "normalu" jazmina   thumbup.gif  biggrin.gif

Vanesax, o koks vijoklis ten raitosi?  g.gif

bet mane ir tas zemaugis zemuoginis sudomino  g.gif
eisiu googlinti, maciau rojaus soduose pavadinimas yra. mazu man reikia ir ano  biggrin.gif

aciuks.gif ,
Nesireiskiu , nes aplika neatitinka temos, bet cia viskas del jazmino biggrin.gif
atradai biggrin.gif , tavim deta tikrai nebesimetyciau, jazmino aromatas svarbiau uz isvaizda wub.gif (bent jau man biggrin.gif )

Prie namo raitosi ląstūnė (Campsis) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 22:19)

Ir dar su vienais kaimynais siandien del tuju sutariau  wub.gif  aukstu jie nepageidautu, bet proto ribose manau pavyks sutarti. Taip, kad reikia islyginti zemes ir galesiu jau ta kampa siemet sutvarkyti   thumbup.gif  wub.gif
Prie progos imesiu nesutvarkyto kampo fotkes, visai juk smagu matyti ir eiga, ne tik rezultatus  biggrin.gif

Del kaimynu thumbup.gif O fotkes tikrai nepamaisytu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanesax: 14 birželio 2011 - 22:48
Gal esat kas šalia namo pasistatę šiltnamį - žiemos sodą ? Ieškau visokių variantų, čia va toki idomesnį radau kur stiklinis
https://docs.google....uthkey=CLTJxtsB
Žiemą tokius įmanoma šiltai išlaikyti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 06 14, 22:19)
Jazminai aisku geris. loviai superiniai, bet tau gerai, tavo sklypas didelis, tai tau svarbiausia tvarka. O pas mane mizeriukas zemes, tai man dekoratyvaus lovio reikia  doh.gif  Arba isvis liksiu be darzo, kad ir miniatiurinio  biggrin.gif
..
Prie progos imesiu nesutvarkyto kampo fotkes, visai juk smagu matyti ir eiga, ne tik rezultatus  biggrin.gif

pas mane irgi mizeriukiniai 8 arai, nuo namo ir privažiavimų visai nekas lieka, bet kai visko norisi tai telpu. Buvo minčių apie senoviškus gėlynus-prieskonynus prisiskaičius daryti tokius mišinius, bet nepasiteisino - dekoratyvinius reikalus mūsuose visgi dažnokai tenka chemijom nuo biesų gelbėt, žiedus paryškint trąšomis, tad susikraustė rožynėlis į pietus, daržas į rytus, o šiaurėj šuo ir mašinos šalia alyvų ir jazminų biggrin.gif

Būtinai fotkint reikia, ypač smagu pažiūrėt prieš 3 metus susodintų rykštelių foto, kai vėliau jų vietoj medžiai krūmai žaliuoja biggrin.gif Man bene pirmi metai kai nieko persodinti nebesinori, bet per 3 vasaras perkėliau visus iki vieno vaismedukus, perdariau gėlynus. Dabar fotografuoju pirmus rožių žiedelius ir bandau įsivaisduoti kaip bus gražu kai krūmais virs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 15, 00:23)

Beje, Philadelphus 'Belle Etoile' taip pat kvepia. Tasai senovinis sodybų jazminas gal net per aštriai kvepia, per 20-30m pas kaimynus auga ir raito nosį  doh.gif

Tai tu gal kvapams jautresne mirksiukas.gif Nes man tai ir ievos dieviskai kvepia, as jas pasimerkdavau kambaryje, kai penele buvau ir puikiai miegodavau biggrin.gif Dabar jau seimyna is namu ismestu, jei tokia puokste atsitempciau. Nors dukriukas ne, ta mane palaikytu, jai visi kvepiantys dalykai labai patinka biggrin.gif

QUOTE(raganele @ 2011 06 15, 00:50)
pas mane irgi mizeriukiniai 8 arai
Dabar fotografuoju pirmus rožių žiedelius ir bandau įsivaisduoti kaip bus gražu kai krūmais virs lotuliukas.gif

nieko sau mizeriukiniai blink.gif mes net masinos negalime i kiema ivaryti biggrin.gif

as dar tik su grebliu svaistausi, o jau viska "aiskiai matau" lotuliukas.gif

Ir as vis dar nerandu medzio doh.gif
Atsakyti

QUOTE(Cobre @ 2011 06 15, 00:18)
Ir as vis dar nerandu medzio  doh.gif

Cobre, tu gal apibūdink tą medį: aukštis, plotis, lajos forma, žiedai ir pan. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 14, 23:23)
Snowbelle teko prieš kelias dienas apkarpyt ir pamerktos šakutės ąsotyje terasoje dar ir šiandien kvepėjo. Neįkyriai, skaniai  smile.gif

Beje, Philadelphus 'Belle Etoile' taip pat kvepia. Tasai senovinis sodybų jazminas gal net per aštriai kvepia, per 20-30m pas kaimynus auga ir raito nosį  doh.gif

Dėkui, Gaudvile, už pavadinimus 4u.gif man būtent 'Belle Etoile' kvepia žemuogėmis, žydi vėliausiai iš visų turimų.
Ir 'Snowbelle' tikrai švelnesnis kvapas bei labai graži žiedo forma. Žydi jau dabar.

'Senovinio' pilnavidurio kvepiančio jazmino žiedai apvalesni (žydės už kokios savaitės gal)
http://public.fotki....ai/1001952.html

...ir aukštis jo - labiau privalumas nei trūkumas lotuliukas.gif pasodintas arti namo, viršutinės šakos siekia antro aukšto balkoną - iš viršaus atrodo kaip baltas kvepiantis debesis, beje, beveik kasmet būtent viršūnėse rudenop išskleidžia pakartotinai vieną kitą žiedą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 15 birželio 2011 - 10:46
QUOTE(Oli_vija @ 2011 06 15, 11:44)
Ir 'Snowbelle' tikrai švelnesnis kvapas bei labai graži žiedo forma. Žydi jau dabar.

Manasis 'Snowbelle'.

Jei aš turėčiau nedaug vietos, galvočiau taip:
- kvapui pakanka ir žemesnio ūgio jazmino (kad ir minėto 'Snowbelle');
- didelių krūmų pasodinti galėsiu ne tiek jau ir daug (dėl erdvės trūkumo);
- yra kur kas gražesnių krūmų savo forma, lapija, nei jazminas (tai kam erdvę aukoti jazminui?).

Dar jazminų tema norėčiau "pareklamuoti" jazmino veislę 'Nana', kuris nežydi, bet auga gražiu rutuliuku. Manau, tiktų klasikiniams sodeliams, ypač sodinant jų daugiau. Pavasarį sulapoja vienas pirmųjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 15 birželio 2011 - 12:00
na, turbūt romantiškieji sodai tuo ir išsiskiria, kad kuriami daugiau emociniu pagrindu, prisiminimais vaizdų, kvapų. Neturintys tokių prisiminimų kuria romantiško sodo įvaizdį, gali sau leisti šaltai paskaičiuoti, kas naudingiau ploto, aukščio atžvilgiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 06 15, 13:54)
*Manasis 'Snowbelle'.
yra kur kas gražesnių krūmų savo forma, lapija, nei jazminas (tai kam erdvę aukoti jazminui?).

***Dar jazminų tema norėčiau "pareklamuoti"

*O kokio jis aukscio bus? nes pagooglinus pavadinima tai oho kokie krumai man islindo g.gif
** na bobutes jazminas gana normalios kugio formos ir siaip jis man toks tikras krumelis, tik va nemenkas . Bet cia skonio reikalas aisku. O kokie krumai tau grazu? as kai pradedanti, tai duoduosi kas ka raso, sako, tai begu googlinti tiek vaizdu, tiek aprasymu doh.gif Buciau dekinga jei pasidalinsi. Bet turiu omenyje tokius truputi didesnius.
*** dekui, isirasiau i sarasiuka, gal prireiks kazkur.

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 15, 14:13)
na, turbūt romantiškieji sodai tuo ir išsiskiria, kad kuriami daugiau emociniu pagrindu, prisiminimais vaizdų, kvapų. Neturintys tokių prisiminimų kuria romantiško sodo įvaizdį, gali sau leisti šaltai paskaičiuoti, kas naudingiau ploto, aukščio atžvilgiu  smile.gif

Na skaiciuoji vistiek, kur dingsi, kai ploto ne pyragai. Bet siaip pirmoje eileje sudelioji tai, kas susije su prisiminimais ir geromis emocijomis. Paskui jau pildai spragas smile.gif
Atsakyti
Cobre, veislė "snowbelle" tikrai ne mažutė
Atsakyti